PANAS BERAPI! MARI LIHAT BAGAIMANA DS ROSMAH SELESAIKAN MASALAH DIDALAM BAM!

Suka atau tidak, kena akui DS Rosmah memang hebat orangnya kerana berjaya selamatkan keadaan didalam pemilihan BAM, sebelum aku nak cerita panjang, mari kita baca dulu apa yang terjadi semalam:

SEREMBAN: Presiden Persatuan Badminton Negeri Sembilan (NSBA), David Wee Toh Kiong melahirkan rasa gembira kerana kemelut perebutan jawatan presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM) telah dapat diselesaikan dengan baik.

Katanya, pujian harus diberikan kepada Penaung BAM, Datin Seri Rosmah Mansor dan Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin kerana usaha mereka dalam menyelesaikan masalah itu.

"Saya gembira kerana Rosmah dan Khairy dapat membantu BAM dalam perkara ini. Ini menunjukkan BAM sebagai sebuah persatuan yang dicontohi dan rundingan adalah jalan terbaik untuk menyelesaikan sebarang masalah. Ia juga menunjukkan kematangan Rosmah dan Khairy yang telah meletakkan perpaduan persatuan di atas kepentingan diri.
"Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, sepatutnya tidak ada pertandingan kerana Pemangku Presiden BAM, Tan Sri Mohamed Al-Amin Abdul Majid dan Timbalan Presiden, Datuk Seri Mohamad Norza Zakaria mempunyai kekuatan masing-masing," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas keputusan ahli Majlis BAM yang sebulat suara menyokong supaya Mohamad Norza tidak dicabar pada pemilihan sempena mesyuarat agung tahunan badan induk itu, 29 April ini.

Ahli Majlis BAM yang mengadakan perjumpaan tertutup dengan Rosmah dan Khairy semalam bersetuju supaya Mohamed Al-Amin memberi laluan kepada Mohamad Norza untuk menduduki jawatan tertinggi badan induk itu.

Mengenai ahli gabungan BAM akan menyokong sepenuhnya usul supaya Mohamed Al-Amin dilantik sebagai penasihat BAM pada mesyuarat agung tahunan badan induk itu nanti, beliau berharap gandingan kedua mereka akan dapat melonjakkan lagi sukan badminton di tahap yang lebih tinggi.

Katanya, ini jelas apabila jaguh perseorangan negara Datuk Lee Chong Wei, beregu utama lelaki, Goh Vee Shem/Tan Wee Kiong dan beregu campuran negara, Chan Peng Soon-Goh Liu Ying merangkul pingat perak pada Sukan Olimpik Rio 2016.

Selain itu, beliau juga berharap pelantikan Mohamad Norza sebagai presiden baharu pada mesyuarat agung tahunan nanti akan dapat meletakkan badan induk itu di platform yang baharu.

"Sebagai orang muda, Mohamad Norza diharap mampu menggalas tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan," katanya.-- BERNAMA 

Hebat kan? Sekejap je dah setel! Macam ni la baru betul, bila ada masalah kita hadapi dan kita selesaikan dengan cara baik. Aku respek semua yang terlibat, selain dari DS Rosmah, Tan Sri Al-Amin, KJ, Dato Seri Norza dan lain-lain dalam menyelesaikan kemelut yang melanda BAM ni.

Kepada yang suka mendengki dan membenci DS Rosmah, korang bukaklah mata dan lihat sendiri, bagaiamana seorang wanita yang korang hina selalu boleh saja pertenukan pihak yang bermasalah dan selesaikan dengan baik, now this I call leadership ok! Terbaik la DS Rosmah. I salute you.

Bagi aku yang mengenali Dato Seri Norza secara peribadi, aku rasa dia adalah calon yang paling sesuai untuk menjadi Presiden BAM! Hebat pemipin cilik ni, otak dia kreatif dan BAM perlukan pimpinan kreatif seperti beliau. Aku yakin BAM akan menjadi lagi hebat lepas ni.

Terlmpau banyak politiking yang telah kita dengar dalam BAM sebelum ini, banyak yang perlu dicuci. Dan aku yakin Norza boleh buat. 

Tahniah Dato Seri Norza diatas perlantikan ini dan Tahniah juga kepada KJ serta Datin Seri Rosmah!

3 Responses to "PANAS BERAPI! MARI LIHAT BAGAIMANA DS ROSMAH SELESAIKAN MASALAH DIDALAM BAM!"

  1. Duit 1MDB yang disapu masih banyak.. Jolok jer semua settle!!!

    Blogger pundek!!!

    ReplyDelete
  2. Bersyukurlah kita ada rosmah ni. Semua problem dia boleh settlekan. Kalau takde rosmah taktaulah apa nak jadi kat malaya ni. Untunglah najib razak

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!