TAHNIAH CM ADENAN! BN BERJAYA PERTAHANKAN SARAWAK DENGAN STYLE!

8:30PM - Keputusan rasmi SPR menunjukkan BN hari ini mengekalkan kerajaan negeri Sarawak dengan memenangi sekurang-kurangnya 42 kerusi setakat ini.

BN menang dengan bergaya, style dan setakat aku tengah taip ni, BN dah menang 55 kerusi dan DAP menang hanya 6 kerusi dan PKR pula 3 kerusi je. PAS dan PANtat tak dapat apa pun lagi. Muahahahahahaha. Aku paling suka sebab ada bebrapa calon favorite aku menang, mereka adalah Dato Dr Juanda Jaya, Dr Sim of Batu Kawah dan CM pun bertambah majoriti.

Nampaknya rakyat Sarawak percayakan PM dan CM dari BN dan disebabkan itulah mereka memberi peluang dan kemenangan besar kepada BN. Siapa kata BN sudah tidak relevan? PRN Sarawak telah menampakkan yang pembangkang semakin ditolak especially DAP yang racist. Makin tidak relevan parti chauvinist ini.

AKu tak campur dalam urusan RN kali ini sebab menghormati permintaan CM Adenan yang mahu mengendalikan PRN kali ini Sarawak Way. Ianya terbukti dia memang CM yang hebat sebab dia menang dengan bergaya, kurang kontoroversi dan disukai oleh orang Sarawak. Aku percaya Sarawak akan terus maju dibawah pemerintahan Barisan Nasional.

Nak mintak la sama Adenan kalau boleh kasi la Dr Sim, seorang apakar bedah kardio terbaik dunia jawatan yang baik, dia rampas Batu Kawa dari DAP tu bhai. Kena jaga Dr Sim ni. Itu aje la ulasan ringkas aku tentang PRN Sarawak ni.

2 Responses to "TAHNIAH CM ADENAN! BN BERJAYA PERTAHANKAN SARAWAK DENGAN STYLE!"

  1. Kongrat Tok Nan!
    Bolehlah mintak royalty min yak 30% sebab mintak
    20% dah kena tolak.
    Apa pun, harap Tok Nan menjalankan tanggongjawab
    seperti yang dijanjikan. Gunakan kemenangan Pak Lah
    dalam PRU 2004 sebagai panduan. Pak Lah menang besar
    kerana orang melihat dia bersih dan jujur. Tiba-tiba
    dia buat U turn!
    Pru 2008 terus merundum.
    Tok Nan jadikan ini sebagai iktibar. Bila anda menang besar,
    beban yang dipikul juga jadi besar. Expectation [pengundi
    tinggi melangit. Jangan sekali-kali hampakan mereka.
    Kesannya sangat buruk.

    ReplyDelete
  2. Kemenangan yang amat mahal harga nya bagi keluarga yang kehilangan ayah,ibu,anak,adik dan tempat bermanja.
    Amat mahal bagi orang semananjung.
    Ketua Negeri ini tidak pernah mercermin diri sebagai pemimpin kebangsaan malah tonjol diri sebagai berjiwa kedaerahan.
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!