PANAS D'HERBS! DATO ALIFF SYUKRI MEMBIDAS MB KEDAH BASHA MAT LENA SEBAGAI PENIPU!

Ok sekarang ni aku nak cerita pasal D'Herbs dan sleepy Hollow MB from Kedah. Lepasa tengok video Dato Aliff Syukri tadi, tiba-tiba aku rasa sangat benci dengan MB Kedah and the team, aku tak sangka disebalik muka selenga Basha ni ada EVIL yang sangat lahanat adanya. Siapa sangka MB yang belajar setakat LCE ni boleh menjadi seorang yang penipu besar dan cuba sabotaj perniagaan orang lain.

Aku kalau bab orang melayu yang maju berniaga dan mereka ditindas, tak kira la dari parti politik yang aku sokong sekali pun, aku takleh terima beb. Ini satu perbuatan kurang ajar dan tak masuk akal beb, rupanya bukan saja penajaan tetapi ada perjanjian untuk menghidupkan semula projek terbengkalai di negeri Kedah.

Kalau ikut Dato Aliff beliau akan bangunkan projek Bandar D'Herbs hasil usahasama dengan anak syarikat kerajaan negeri. Tetapi disebabkan apakah negeri Kedah mengeluarkan kenyataan yang mengatakan bahawa jika mereka teruksna perjanjian ini maka akan tergadai la hak rakyat negeri Kedah? Apa yang tergadai? Cuba korang tengok video Dato Aliff Terlajak Laris tu.

So paku amat tertarikd engan pertanyaan blog ini, KLIK SINI

Takpa Dato Aliff Syukri, aku blog Parpukari akan terus sokong Dato dan D'Herbs serta mana-mana pengusaha bumiputera Islam. Ini la masalahnya bila diletakkan MB yang ada LCE je, kurang cerdik dan hanya nak ambil peluang untuk menyakau sahaja. Malunya ada MB bebal macam ni, yalah dia lebih banyak terlena dari sedar agaknya.

Apa inikah pilihan MB MyKMU? Dah la kurang cerdik, pastu pandai menipu pulak tu. Tolong la tukarkan MB yang lain. Kalau macam ni gayanya terlungkup Kedah wei.

12 Responses to "PANAS D'HERBS! DATO ALIFF SYUKRI MEMBIDAS MB KEDAH BASHA MAT LENA SEBAGAI PENIPU!"

  1. Seeloknya dapatkan penjelasan dari dua2 pihak...jangan main sokong2 je..itu Emo namanya

    ReplyDelete
  2. X adil la klu dgr dr sblh pihak jerr.. Cuba ko tny blh sana plk @ tggu penjelasan knp mereka tolak lps tu bt kesimpulan yg mana satu releven ok.. bersabarlah wahai parmerapukari X pyh la nak hina org hny ada LCE bagai.. Kami rakyat Majoriti yg hny ada SPM dok tģu gak..

    ReplyDelete
  3. Syabas Parpu jom kita kembali keperjuangan asal menentang kemungkiran.

    ReplyDelete
  4. Ini isu sumbangan tajaan kan ... kalau orang tak mahu sudah lah apa nak bising. Awak letak sampai 49 syarat tu berat la. Ini nak sumbang ikhlas ke.. nak main politik ke nak berniaga / publisiti. Kalau nak buat business proposal patut isu yg berasingan laa .. maduk ikut saluran yg betul la datok

    ReplyDelete
  5. Nak taja bolasepak, kenapa melencong sampai nak bangunkan Bandar D'Herbs pulak. Satu persoalan yang mengundang tanda tanya.

    Jika nak bangunkan Bandar ceburlah diri dalam bidang Hartanah bukan bolasepak. Nak bangunkan bola sepak pertama tingkatkan kualiti para pemain sentiasa hebat di padang, raih kemenangan demi kemenangan barulah stadium penuh. Tiket banyak laku, tempat duduk sentiasa penuh collection pun pasti bertambah.

    Cenderahati, gadget dan pelbagai bahan2 yang boleh diperniagakan. Bukan jual beli tanah.

    Nampak sangat ada udang disebalik ketul batu kapla botak.

    ReplyDelete
  6. Nak taja bolasepak, kenapa melencong sampai nak bangunkan Bandar D'Herbs pulak. Satu persoalan yang mengundang tanda tanya.

    Jika nak bangunkan Bandar ceburlah diri dalam bidang Hartanah bukan bolasepak. Nak bangunkan bola sepak pertama tingkatkan kualiti para pemain sentiasa hebat di padang, raih kemenangan demi kemenangan barulah stadium penuh. Tiket banyak laku, tempat duduk sentiasa penuh collection pun pasti bertambah.

    Cenderahati, gadget dan pelbagai bahan2 yang boleh diperniagakan. Bukan jual beli tanah.

    Nampak sangat ada udang disebalik ketul batu kapla botak.

    ReplyDelete
  7. Papukarui.....oii...kalau alif ni nak tanah beli..jelah....buat apa .nak taja tapi bersyarat syarat nampak sangat nak ambil kesempatan...

    ReplyDelete
  8. ala biasa laa bila takdak percen kat tembolok dia..mb kedah memang penipu.aku benci sebenci benci penipu rakyat

    ReplyDelete
  9. aku pun bukan penyokong KFA ... D Herbs .. mahupun MB Kedah
    lantak la ko nak buat apa pun.. tapi jangan kaitkan dengan ISLAM !
    beriya iya buat media press .. kenapa tak press kan sekali 49 syarat tu bagi semua orang baca dan paham ... ini kalo setakat tunjukkan tajuk proposal.. makcik jual sayur kat pasar pun boleh buat
    ko pulak PK ... biar jadi blogger pun biarla yang ada prisip bukan lalang .. dengar pulak apa yang KFA nak cakap baru la adil .... ngok

    ReplyDelete
  10. MB kedah x salah sbb waktu berbincang dia tido...dia x tak dengar..mulut nganga.....

    Dato aliff syukri lain kali bincang ngan org ada otak yee.....bkn ngan org kaki tido.

    ReplyDelete
  11. Mukriz sibuk sangat pasai airport kat Kulim tu kenapa. Lagi baik landing kat kepala lincin, tiada halangan. Jika hujan pasti terlajak komisen.

    ReplyDelete
  12. Tak bijak pandangan Parpu. Cuba fikir, jenis apakah penaja tempatan ini melalui perwatakan dan keikhlasan mereka, baik Qu Putih mahupun D Herbs Alif shukri, walaupun ianya berkaitan dgn bisnes, adakah wajar utk ugut tarik semula penajaan bila pasukan turun sikit persembahan mereka? Adakah wajar menuntut dan mengenakan pelbagai syarat yg melampau semata-mata sbgai syarat menaja sebuah pasukan bolasepak tempatan?dan kemudian buat press conference cuba memperbodohkan satu pihak? Syarikat Samsung yg menaja pasukan bertaraf dunia pun tak buat mcm tu.

    Ingatlah, rezeki yg Allah beri kpd kita dan mereka bkn kekal. Janganlah bongkak dan lupa bagaimana blh sampai ketahap itu.Jangan tak ikhlas.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!