PANAS BERAPI! GUAN ENG PECAT ORANG PKR YANG TIDAk SEBULU DENGAN DIA!

Lim Guan Eng tunjuk ganas dan keganasannya kurang menarik perhatian kerana dia sekadar menggunakan kuasanya ke atas Ahli-Ahli Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang yang disifatkannya sebagai 'penikam belakang' dan pengkhianat.

ADUN Bukit Tengah Ong Chin When yang juga merupakan whip PKR dalam sidang DUN, telah dipecat daripada kedudukannya dalam Penang Invest and Island Golf Properties Bhd, salah sebuah anak syarikat Penang Development Corporation.

Sementara itu, ADUN Kebun Bunga dari PKR Cheah Kah Peng awal lagi telah digugurkan dari jawatannya selaku pengarah dalam Penang Hill Corporation.

Ong telah mengesahkan dia menerima surat perlucutan jawatan tersebut tetapi enggan mengulas lanjut. Cheah juga enggan memberikan sebarang komen.

Lim Guan Eng dalam pada yang sama, berkata, kedudukan yang dilantik itu berada di bawah di bawah syarikat di mana dia adalah pengerusi-pengerusinya. Menurut Lim, kedua-dua ADUN PKR itu menimbulkan kemarahannya apabila menyokong usul yang dibentangkan oleh ADUN UMNO Pulau Betong, Muhammad Farid Saad pada November tahun lepas.

"Mereka telah mengkhianati kami apabila mereka mengundi menentang kami. Sekarang, kami hilang kepercayaan bahawa mereka akan bertindak secara profesional dan efektif. Dan sekiranya saya sebagai pengerusi, tidak mempunyai keyakinan kepada anda, maka anda harus tahu apa yang perlu anda lakukan," katanya.

Menurut Lim Guan Eng lagi, tiga orang lagi ADUN PKR, Lee Khai Loon (Machang Bubok) T. Jayabalan (Batu Uban), dan Norlela Ariffin (Penanti) yang turut menyokong usul ADUN UMNO, bagaimanapun tidak terjejas kedudukan mereka.

Ong yang merupakan whip parti dalam sidang DUN berkata, kelima-lima ADUN tersebut memberikan undi di dalam kesedaran mereka. Manakala Cheah dalam satu konvensyen PKR di Selangor berkata, 'ADUN-ADUN PKR akan terus mempertahankankan kepentingan awam."

Ni baru namanya PEMIMPIN....

TAK SEBULU SAJA, TERUS JATUH HUKUM!!!

Sumber: Buletin Sengal

PK: Korang tengok bila Guan Eng buat kat rakan parti dia, takde siapa pun nak kata apa kan? Sebab dia DAP kan? Apa saja DAP buat, ambik duit 1.2 Billion dari Yahudi pun orang Penang semua tetap sayang kat dia. Sebab tu dia berani buat apa saja. Kita ni pulak macamana? Baru tukar sikit habis kena maki hamun kan?

0 Response to "PANAS BERAPI! GUAN ENG PECAT ORANG PKR YANG TIDAk SEBULU DENGAN DIA!"

Post a Comment

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!