PANAS API NERAKA! JAMIL KHIR BILA NAK SAMAN KURAP DARI PKR TU?


Dari susunan gambar kat atas tu dah nampak apa yang aku nak sampaikan. Mudah saja, mamat PKR bangkai mana tah dedah pasal menteri guna duit anak yatim main golf kat USA dan bersuka tia kat sana.

Pertuduhan ini berat, tempoh 24 jam sudah tamat abang Jamil, takkan dok cari butang baju melayu lagi kut? Saman atau tidak Abg Jamil kena buat laporan polis ok. Dan kotakan janji anda lepas tu saman si kurap dari PKR ni.

Abg Jamil, apabila orang tuduh anda makan duit anak yatim. Jangan cari Kak Pah dan tanya butang baju aku mana Pah? Abg Jamil mesti kena buat lapioran polis dan saman.

Kalau tidak kami rakyat Malaysia akan anggap abg Jamil ke USA pakai duit anak yatim untuk berpoya-poya. Kami tau abg Jamil Khir adalah seorang manusia yang amanah fatonah dan macam-macam nah lagi la. 

So jangan rosakkan nama anda, sila buat laporan polis dan saman kurap dari PKR tu dan kalau tak buat dan ada rasa sangsi sila buat apa yang patut (if you know what i mean la).

Ingat Abg Jamil, jangan cakap tak serupa bikin dan bikin tak serupa cakap. Cakap-cakap tapi tak bikin-bikin. 


27 Responses to "PANAS API NERAKA! JAMIL KHIR BILA NAK SAMAN KURAP DARI PKR TU?"

  1. dia belajar dari boss dia. sampai sekarang tak saman WSJ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu pasal saman menyaman ni pemimpin2 UMNO mestilah seragam dgn BIG BOSS. Nanti Jamil ni akan bagi alasan tak perlu saman dikhuatiri xdpt wang ganti rugi cam alasan Najib saman WSJ xguna klau xdpt ganti rugi. Semua dah faham sketsa lawak dari pemimpin2 UMNO utk menghiburkan hati rakyat yg dlm kesempitan hidup yg dicipta oleh pemimpin2 UMNO.

      Delete
  2. Semlm sabtu setengah hari....hari nie ahad cuti..besok sajalah bang jamil oiiiii....(buat org yg benak..)

    ReplyDelete
  3. Pak Jamil kabarnya dah mula buat report polis 3.45pateng tadi.

    ReplyDelete
  4. Pukimak parpukari !! Bila ko nk mampos?? Dah byk kali islam dihina tapi apa tindakan jamil khir? Dok goyang telo saja!! Tak lyk pn jadi mnteri!! Dulu duit zakat, sekarang duit ank ytim pulak!! Kalau fitnah sila saman, jgn tunggu hari selasa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampah2 busuk macam kau elok dihumban dalam sungai..otak2 pembangkang memang macam taik..

      Delete
  5. Saman saja Datok Jamil Khir, lepas tu buat Sembahyang Hajat minta Allah kerat lidah tukang Fitnah dan sekutu2nya......!

    ReplyDelete
  6. Patut bagu penjelasan atas tuduhan tersebut...boleh ke menteri menggunakan peruntukan yg diderma oleh pejawat awam untuk keluar negara...bawa isreri lg...persoalan pengerusi ypeim yg terima elaun 80k bila nak jawab...sume family dua dot elaun ypeim

    ReplyDelete
  7. Sdr Parpu Kari, izin saya masuk:

    KP YAPEIM beri penjelasan panjang lebar.

    Ada Kah dengan penjelasan ini bersmaksud NGO yang di kawal setia olih PMO TIDAK WAJIB Patuhi:

    a. maqasid syariah
    b.ketulusan
    c.code of conduct
    d.akur janji angkat sumpah jawatan
    e.laungan politikal transformasi
    f.conflict of interest
    g.insider trading
    h.lifting the corporate veil
    i.Undang undang MIA Accounting Standards Board
    h. DAN:
    i.Yayasan dan anak syarikat tidak tertakluk kapada Companie Act 1967,
    j.corporate governance
    k.Sekurities Commission Compliance
    l.Institute Integrity Malaysia.

    Apa peranan Akauntan General Auditor General?

    Jika pengurusan kumpulan tolak semuanya melalui exemption from rules,ini akan memberi impak seakan imej ekonomik terrorist.
    Isu sebenar nya adalah : Idris Jala mampu pandu kita beri pencerahan:
    Apa kah Mission Statement bagi YAPEIM ?.
    Apa kah KPI Bagi YAPEIM ?
    Ada kah YAPEIM termasuk dalam senarai NBOS ?
    Ada kah Yapeim di beri guidance olih BFR Sdn BHD.
    Apakah JPM kekurangan dana untuk tangung Kos Menteri ?
    Mengapa nak guna OBA untuk Menteri Penuh ? Creative Funding OBA.

    Jangan beri gambaran bahawa ada orang yang menyorok dalam ngo islamik mengamal kronisma dan menterjemah segala prinsip pengurusan - GMP - untuk mengjustifikasi penyelewengan berlapis dan sembunyi belakang corporate veil.Ingat balik FORM over SUBSTANCE.
    Jangan lah pengurusan kumpulan mengklon acuan 1Malaysia Chairman ASEAN aka sahabat Karib Amerika Obama dan rakan tidur negara masak masam manis PRC HEGEMONY one maritime SILK Road..
    Kalau dah jadi Member UNSC kebal nampak..
    Saya terus sokong usaha usaha NOW.
    Tabah lah.
    NOW, terima kasih atas ketegasan anda.
    Jasa mu di kenang.
    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete
  8. Pukimak parpukari! Bila ko nak update blog ni sial? Ko dah mampos ke lahanat!! Kami nk berita politik! Seronok ke makan dua kolam wahai lahanat!

    ReplyDelete
  9. Kimak kau lah Parpu.
    Kau tak jaga Jibon kesayangan kau ke.
    Askar semua dah turun.Perot Gendhot kau jer tak turun.

    ReplyDelete
  10. Aku heran melihat gelagat orang Melayu yang mengaku sebagai bangsa yang Berpekerti tinggi, Berbudi Bahasa, Lemah Lembut dan banyak lagi sifat2 terpuji kononnya,,,,,,Tapi bila buat komen yg konon nak membetolkan orang sampaikan yg celah kangkang Mak pun terkeluar, tak malu sebut benda2 cabul, carut dan maki hamun yang tak sepatutnya disebut oleh orang waras......!
    Berhati2 lah dan berpada2lah .......Tak payah lah nak mandai2 nak syor2 dan nak paksa2 serta arah orang buat itu ini mengikut kehendak kita, kerana orang lain pun lebeh tahu drp kita apa yang patut dia lakukan, apatah lagi pendapat kita tak pernah dipinta......

    Muhasabahlah diri sendiri..Siapakah kita sabenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi mampos lah kau!

      Delete
    2. Semoga bahasa yg kamu beri Allah terbalik kpd adik beradik kamu
      byk beringat kepala2 kita ni klr dari mana.

      Delete
  11. gua ucapkan selamat beraya di neraka jahanam bersama jamil khir dan isterinya! beraya sakan di neraka jahanam! kah! kah! kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pak aji dan mak aji boleh bershopping sakan di neraka jahanam ye! kah! kah! kah!

      Delete
  12. obama dah tapau habis 1 malaysia! baiklah korang buat persiapan untuk menerima duli yang maha mulia obama kulit hitam dan gelap dari amerika syarikat! kah! kah! kah! ampun tuanku! sembah patik harap diampun! kah! kah! kah! kah! hebat betul obama! 2 kali datang sudah tapau habis! kah! kah! kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. obama lebih hebat dari mat saleh kulit putih! kah! kah! kah! 2 kali terpacul dalam malaysia dah settle semuanya! kah! kah! kah! kah! habislah semua melayu dalam malaysia! kah! kah! kah! kah! bertuan, beraja dan bertuhankan obama si kulit gelap dari amerika syarikat! kah! kah! kah! kah!

      Delete
    2. penjajah kulit hitam yang pertama dari amerika syarikat iaitu obama telah tapau habis malaysia nie! kah! kah! kah! kah! hebat sekali si kulit gelap nie! lepas nie melayu terlopong! kah! kah! kah! kah!

      Delete
  13. kalau najib tak sign tppa, apa akan jadi pada dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tali gantung yang disediakan oleh obama sedia menanti untuk menjerut leher dia! YAHOOO!

      Delete
  14. Oooo...maki hamun orang bukan main sedap mulut, bila kena tegor melenting...hempa tu pi mampus dulu !!!
    Jakun pun lebeh baik dari hempa.

    ReplyDelete
  15. bangsa jenih bodo tak boleh diajar....
    Pandai tak boleh di ikut......
    Kerbau tanah golok kayu..
    Mengala tak pernah juai pun tak laku.

    ReplyDelete
  16. Zaman ni,Saman meyaman je la!....menegak benang basah....menjemor kain basah, dah jadi permainan
    , sepatut nya, bawa bersyuarah, kan kita satu keturunan, satu Agama. yang buat kerja ni, satu jugak, ada bukti
    termakan harta anak yatim, ajukan kat Majlis DDYMM RAJA RAJA...kan Hukum Hakam Agama Islam,dibawah naungan
    nya.......pakai le kepala otak kanan lu orang semua, jangan jadi Ma`la`un....kikisla nafsu Amarah dengan zikirullah
    Insya`Allah!.....

    ReplyDelete
  17. Kalau pandai sangat, dan kalau ada bukti pergilah buat repot polis, takut2 jenih cakap berupa fitnah, inilah bahaya apabila seseorang yang bodoh cuba menunjuk pandai. yang tah tahu cuba menunjuk tahu, mereka2 ni dipanggil "Orang Perasan" dikedai kopi dialah juara...last2 minum pun orang belanja...
    Kah..kah..kah...Mempelam busuk...Durian merekah....!

    ReplyDelete
  18. Nak kata bodoh.....pandai..... nak dikatan gila, siuman pulak...... Melayu belacan, budu, cincalok,petai jering....
    cuci kat laut tujuh lautan pun belum tentu berseh. dari kerajaan melayu melaka hingga kini, tamak haloba dengki kianat
    maseh berdaki,berkarat......... 1KM pun maseh berbau, hamis serta meloyakan....huekkkkk.malu la sikit kat bangsa lain!...
    saman! saman! saman!...... kod dalammmm! jugakkkk....jumpaaa!.........apa erti nya, lau peha kanan dicubit,kiri merasa.
    carik carik la bulu ayam.....akhir bercantum jugak......hai! melayu hilang jugak kat dunia..............................

    ReplyDelete
  19. Toyol pun ada budi pekerti........tahu berfikir ....tiada dengki kiana, haloba.....tahu membezakan buruk baik...manakala yang disebut manusia berperangai lebeh terok dari toyol.....!
    Melayu jenis inilah yang akan hilang di DUNIA !!!
    ,

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!