CILI KASI TARUK! RAJA ARIF SABOTAJ PM DALAM ISU CINA PENDATANG?


Ini Raja ARif telah dengan sengaja mensabotaj PM, kenapa aku cakap macam tu, dia dah tahu dia nak tamat tempoh dah sebagai Ketua Pengarah BTN, tiba-tiba out of nowhere dia keluarkan kenyataan yang berbaur perkauman. Hello Raj Arif, lu ingat lu blogger ke brader? Suka-suka kau je panggil macam tu?

Aku tak rasa dia buat tanpa sedar, aku kenal Raja Arif ni, dia ni sangat licik dan pada aku memang tak layak jadi KP BTN, malah sejak kehadiran dia kedalam BTN ni, aku tak nampak dia serupa ada soul tau, aku nampak dia ni macam salesman jual kereta je.

So disaat penghujung karier dalam BTN mamat ni sudah bikin panas, selama ini mana dia Raja Arif? Apa dia buat untuk negara? Yang aku tau aku sekalu tengok dalam facebook dia kena balun dari group tertentu dan memang betul apa yang depa balun kat dia, sekupang duit tak guna kata orang utara.

Kesian PM, tak pasal-pasal dia kena menjawab semua parti komponen yang naik marah dengan kenyataan seorang yang sepatutnya professional tu. So kita pohon agar PM rehatkan Raja Arif dengan kadar segera sebelum dia merosakkan lagi BTN yang dah lemau sejak dia jaga tu. Tolong la gantikan dengan orang lain. Aku dah takleh belah la dengan dia ni.



Aku tau ada yang selalu panggil Cina ni sebagai pendatang, kalau yang panggil macam tu adalah dari kalangan Blogger atau facebookers kita faham la mereka ni emo tapi untuk seorang proffessional panggil macam tu dipenghujung karier dia sebagai Ketua Pengarah BTN menimbulkan banyak persoalan, apakah dia nak tunjuk dia ni pro Melayu supaya dia boleh bertanding di Kuala Nerus pada PRU akan datang?

Apa niat sebenar dia ni wahai rakyat Malaysia? Aku nampak dia ni elok kasi buang je tanpa perlu bagi apa pencen semua. Dia sudah bagi rosak nama baik PM. Satu tindakan yang keras wajar diambil terhadap dia.

7 Responses to "CILI KASI TARUK! RAJA ARIF SABOTAJ PM DALAM ISU CINA PENDATANG?"

  1. Tak semua penjawat dibenarkan berpolitik. Noktah

    ReplyDelete
  2. Ape salah kalu panggil pendatang/ Memeng Duta Cina dah ingatkan kat petaling Street, kampong asal ade lag China. Ade rakyat Cinapek Malaysia protes Duta Cina?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu saya stuju.
      jgn la jadi hipocrate parpu.

      Delete
  3. Apa nak kalut2 memang Cina adalah pendatang, dulu disebut orang Tanah Melayu, Kepulauan Melayu, Hakikatnya penduduk asalnya adalah Melayu dan sesiapa yang datang selepas itu di panggil PENDATANG..jelas! tak payah nak mengada2.

    ReplyDelete
  4. apehal plak nk hangin..?? dh memang btol cina tu pendatang... g la rjuk kt pkar sejarah...pm yg sj x nk ngaku diorg tu pendatang...konon nk amik ht org cina....tp mmpi laaa....org cina xkn skong pm...igt mca gerakan tu ikhlas sgt ker dgn pm...piiraaaahhhh...ko tgk la kt mna2 pon...mnade diorg wt gerakerja trik skongan cina ke bn....sudah2la PK....nk mngmpu pon agk2.....baik ko remind kt pm...sedar la banyak2....cina x bg skongan dh kt bn.....xyh la sbuk nk backup cina jek....

    ReplyDelete
  5. Biar dikerat putus dua aku tetap menyokong Raja Arif......
    CINA ADALAH PENDATANG!!!!!

    ReplyDelete
  6. Raja Arif...ISTIQAMAH dengan kenyataan anda ...jangan berundur walau setapak pun....Cina adalah PENDATANG.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!