PANAS BERAPI! DARI GHB KE PAN TART?


'Jurucakap' parti serpihan PAS telah menolak cadangan Anwar Ibrahim untuk memasukkan PAS dalam gabungan baharu, PR 2.0.

Hanipa berkata langkah itu tidak realistik kerana kemasukan PAS tidak diyakini akan membawa permuafakatan dan menguntungkan gabungan pembangkang baharu itu.
"Maka saya penuh yakin, mengambil kira realiti politik sekarang, keberadaan PAS dalam permuafakatan politik baru atau PR 2.0 (Pakatan Rakyat 2.0) bagi menggantikan PR tidak akan menguntungkan mana-mana parti dalam PR 2.0 itu nanti.

"Bagi saya dengan sikap, gaya politik dan stail saf kepimpinan PAS yang ada sekarang saya tidak rasa PAS adalah aset kepada PR 2.0," katanya.seterusnyaGHB tolak Anwar? Ia serupa GHB mengaku Anwar meliwat. Jawapannya Lancau lah, jangan nak berlakun!!!!

Baca huraian MIM SINI.

Siapa nak tahu siapa sebenarnya GHB, mereka tahu siapa perihal kumpulan IRC. Dahulu-dahulu lagi Fadzil Noor sudah tolak puak ini. Lalu mereka lari masuk UMNO dan dipayungkan Anwar Ibrahim.

Muka-muka IRC seperti Wan Hasni dan Raheem Ghaus

Puak-puak ini akhirnya masuk PAS dan dapat payung dari Nik Aziz atas pujukan Anwar. Betul kata Fadzil Noor, akhirnya mereka jadi onar dalam PAS.Memetik dari Utusan Malaysia:

Antaranya Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Hulu Kelang, Saari Sungib; ADUN Morib, Hasnul Baharuddin; Ahli Parlimen Parit Buntar, Dr. Mujahid Yusof dan bekas Ahli Parlimen Pas Kuala Selangor, Dr. Dzulkefly Ahmad yang rata-ratanya suatu ketika dulu ahli IRC (Islamic Representative Council).

Kalau IRC itu, IRC jugalah. Ada kalangan IRC yang radikal dan lebih agresif telah memperkenalkan Parti Negara Islam seperti Khalid Samad, tetapi tidak mendapat sambutan. Apabila tidak mendapat sambutan, mereka menggabungkan diri dalam Pas.

Antara pemimpin lain di peringkat junior ialah Dr. Mujahid (kini Naib Pengerusi Parti Pekerja Malaysia yang menggerakkan GHB), individu yang telah melalui perkaderan jalur ini. Modus operandi ini jelas disebut secara bertulis selepas IRC gagal menguasai sebuah pertubuhan Islam daripada dalam.

Mereka telah mula mengambil langkah melemahkannya dengan menarik keluar seramai mungkin ahli pertubuhan Islam itu. Pergolakan berebut jawatan Menteri Besar Selangor tahun lalu telah menampakkan ‘warna sebenar’ mereka yang dulunya menyertai Pas. Sebahagian ahli Pas telah meraguinya dari dulu dan kini tembelang sudah pecah.

Asalnya IRC, kemudian bertukar menjadi JIM (Jemaah Islah Malaysia), sebelum dijelmakan sebagai Ikram. Mereka mencatur orang mereka untuk merancang menguasai parti tersebut. Mereka (IRC, JIM dan Ikram) ini difahamkan ada plan B.

JIM seketika dulu sebuah NGO berdaftar di Malaysia. Dalam kalangan orang Pas dan pemimpin kanan parti itu, penganjur dan pesertanya sudah terbiasa mendengar dari mulut bekas Ketua Dewan Ulama Pas, Allahyarham Harun Taib: “Abu Urwah ini masuk Pas tapi ana tidak percaya kesetiaannya kepada Pas. Ya! Sekarang terbukti. Terang-terang Saari ‘jolok’ Pas dan presidennya.”

Sepenuhnya di SINI. 

PK: Ini aku petik dari The Unspinners. Come on la bangkai-bangkai semua. Jenis manusia takde pendirian ni aku tak hormat la wei.

4 Responses to "PANAS BERAPI! DARI GHB KE PAN TART? "

 1. Errr , apa point anda??

  Semuapun konspirasi

  Konspirasi lebih menarik ialah Altantunya, RM2.6bn dan 1MDB

  ReplyDelete
 2. Pundekau Rosmah pun tart juge! tak gite? dey pundekau wangge!

  ReplyDelete
 3. Mana pi kopiah tu. Baju oren nampsk macam Hindraf jee...

  ReplyDelete
 4. Mana pi kopiah kamu tu.. Sekali pandang macam HINDRAF baju orennnn.....

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!