PANAS BERAPI! PENJELASAN TENTANG GAMBAR ROSMAH JALAN DEPAN NAJIB


Gambar ini pun dijadikan isu ke? Apa salah dengan gambar ni? Please la.

Anyway aku nak share sikit tentang jemputan oleh kerajaan Singapura kepada PM dan isteri.

Isu majlis di singapore : 

Persoalan yg dibangkitkan di media sosial

1. Kenapa pm malaysia bawa isteri? 

Kerana jemputan yg dikeluarkan oleh kerjaan singpore adalah berdua. Ketua negara dan isteri. 

Soal nak bawa tak bawa tak timbul. Kerana jemputannya berdua. Sebagaimana org jemput kita pergi kenduri. Jika jemputannya utk kita dan isteri, maka tak salah kita bawa isteri. Jika jemputannya utk kita sekeluarga, maka kita blh bawa isteri dan anak2 bersama. Yg akan jadi susah dan pelik bila org hanya jemput kita shj, tapi kita punggah habis anak beranak pergi. 

2. Kenapa datin seri rosmah berjalan di depan pm ?

Ianya berkaitan soal tempat duduk yg disediakan atau disusun atur oleh tuan rumah. Dlm hal ini kerajaan singapore sebagai penganjur meletak datin seri disebelah kanan PM. Sudah tentu utk memasuki tempat duduk yg disusun begitu datin seri perlu masuk terlebih dahulu. Setiap majlis ada adat dan protokol. Tak kan bila sampai ditempat duduk baru PM dan isteri nak berpusing atau langkah melangkah utk tukar tempat duduk.

PK: Aku faham korang marah pasal sesetengah isu tapi jangan la buat cerita yang tak betul. Kenapa perlu jadikan benda sebegini pun isu ni? 

40 Responses to "PANAS BERAPI! PENJELASAN TENTANG GAMBAR ROSMAH JALAN DEPAN NAJIB"

  1. rosmah bukan sekali je jalan depan najib. berkali-kali, cuma bila naik kapal terbang je najib kena tunggu rosmah yang sibuk layan vip-vip yg menghantar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcmcibai aje kalau nakmenuduh rosmah kan krg ni semua....

      Delete
  2. hahhaaha . Jemputan pada Ketua Negara suami Isteri ? Apa ko melalut ni.....
    Aku faham la ko nak buat pembelaaan tapi selidiklah dahulu sistem kenegaraan kita.

    Sejak bila Najib jadi ketua Negara? Najib ialah Ketua government la

    Ni ha dari wikipedia untuk ringkasan.

    The politics of Malaysia takes place in the framework of a federal representative democratic constitutional monarchy, in which the Yang di-Pertuan Agong is head of state and the Prime Minister of Malaysia is the head of government.

    Head of State - Ketua Negara = YDPA

    Head Of Government = Ketua Pentadbiran Kerajaan = Perdana menteri.

    Rasanya Singapura jemput tu Head of Government. Najib la .sekarang Ketua Government. Betullah tu dia pergi dengan isteri atas jemputan. Tapi jangan nak memandai-mandai naikan kan pangkat Najib jadi Raja aka Ketua Negara. Kita ni bukannya USA di mana Tuan Presiden yakni sekarang di sandang oleh rakan selfie Najib iaitu Obama yang memegang kedua-dua Head of State (ketua Negara) dan Head Government(Ketua Pentadbiran).. Koknya Bapak Najib kepingin menjadi Tuan Presiden persis seperti Pak Jokowi?

    Isteri Najib jalan depan betullah tu gamaknya ikut protokol. Tak ada masalah cuma nampaknya ada masalah berat badan nampaknya. Suka saya menasihati isteri Najib, isteri saya, Imam Masjid saya, Mat Sabu, Parpukari dan saya sendiri agar berusaha untuk mencapai berat badan yang ideal. Terima kasih.


    ReplyDelete
    Replies
    1. beruk betul lu ni....

      Delete
  3. Bro, kesian dengan Najib, semua benda orang lain tolong jawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat apa najib nak jawab semua soalan remeh temeh nie, banyak lagi kerja lain yg perlu dia buatdemi masa depan negara kita....

      Delete
    2. Suruh lah timb.menteri yg bongok tu tlg jwb bg pihak pm. Kau parpukari jgn nak mengampu lebih pulak...

      Delete
  4. you...explain macam mana pun dah orang tak suka.....cacian takkan lekang dr mulut mereka2 ni.

    ReplyDelete
  5. Eh eh eh nko tak sedar lagi ke? Berapa botol beb? Kalau rakyat dah benci, nko cakap la apa pun......org tak dengar, buat pekak badak macam yg baju merah jambu kat depan najib tu je......

    ReplyDelete
  6. Jauhnya badak tu kedepan......najib takut kena siku ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi ckp org lebih..ko klu jalan dgn bini ko mcm lah sentiasa dia jalan blkg ko..wei benda mcm ni pun nk jdkan isu ke..mcm dah xde keja lain plak

      Delete
  7. parpu, kalau lu jalan dengan bini, bini jalan depan & lu ikut belakang?
    podah lah kaki mabuk. memang jilat rosmah baik punya. ptuii….!!!!

    ReplyDelete
  8. aku ini taklah menyokong PM najib 100% apa yang di lakukannya. Tapi kalau Bab bini PM jalan depan pun jadi isi inilah yang dikatakan cerita tahap sampah sarap yang tak membina langsung.

    ReplyDelete
  9. Badak air puaka minang memang kena jln dpn. Penasihat shopping utk negara..ada elaun mengalahkan gaji menteri masuk akaun tiap2 bulan. Entah brape balang nasi kangkang najib dah telan..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astaghafirullah. Berdosa besar ko anon 4:36. Masa ko nk mati nanti tau lah ko...sape yang ko nak cari.

      Delete
    2. Kau ni mesti anak haram sbb tu mulut mcm mulut puki

      Delete
    3. cuba fikir secara logik mungkin kerusi rosmah berada selepas najib..sbb tu rosmah yg masok menuju ke tmpt duduk tu dulu..klu najib yg jln dulu pun nanti ade mcm2 cerita yg akan dispin kan..jgn lah busuk hati sgt sampai ape yg najib dgn rosmah buat semua salah dimata kt korg

      Delete
    4. Mulut ko mcm babi sbb tu lah ko dengki dgn rosmah kan

      Delete
  10. Klu bini hangpa pi shopping, jln kot depan....laki lah paling lembik jln kot belakang... tu dia tukang fitnah dh sampai dulu, pekerja Dajjal Laknatullah dh sampai... cuma tunggu pemimpin mata satu nak muncul keluaq... nk kiamat dah... Allahuakhbar...!!!

    ReplyDelete
  11. Sedapnya menghina orang dengan maki hamun dan kata2 kesat siap dengan gelaran sekali, bagi aku kau orang (penghina) adalah lebeh hina lagi dari orang yang kau orang hina.
    Aku tak menyokong sesiapa tetapi berpada2 lah kalau nak komen tu, janganlah ikut sedap mulut sahaja.
    Perlu di ingat kita ni manusia bukan Setan!!!

    ReplyDelete
  12. Indonesia diwakili oleh Pak Jusuff Kalla dan dia bawa isteri.
    Tak de pun orang Indonesia melalak macam orang Malaysia ni.

    ReplyDelete
  13. Macai2 penjilat dapig tengah mendengki sebab Ketua idaman dorang tak suka bawak bini ke majlis2......Al Juburi suka bawak jantan2 muda bila pergi ke luar negara sementara bini bodoh duduk kat rumah mop dan cuci pinggan.
    Bila tengok PM dan isteri berdua2an ...melenting la anjing2 dapig sebab semua pemimpin2 dorang gay! Si betty tu pun lebih jantan dari tokong!

    ReplyDelete
  14. Leher siapa yang berlipat lipat tu?

    ReplyDelete
  15. Seronok ke dapat panggil isteri PM "badak air"?
    Tak terbayang apa pulak gelaran yang korang bagi kepada isteri seorang penyondol lubang taik jantan?
    Jijjah nenek BODOH yang rilek buat tak tahu bila laki dia ditemani budak2 lelaki, termasuk bekas "girlfriend" dia rapussy pondan?
    Apa gelaran korang bagi kepada "presiden" parti yang beria-ia nak dijadikan MB Selangor oleh Tuan Besar Tokong Dapig walaupun semua sedia maklum nenek sepat kering tu BODOH tahap banggang yang melayan suami yang kote penuh dengan taik jantan...lepas tu membersarkan sekor betina sundal yang hanya tahu berpolitik seperti bapak gay dia....MEMFITNAH keliling pinggang.
    40,000 Bangla tu tak kan korang dah lupa?
    So, apa agaknya gelaran korang bagi pada si sepat kering bodoh banggang?

    ReplyDelete
  16. Dah lah tu.. buat dosa kering aja.
    Kalau iya dia buat salah, dia tanggung.
    Kalau kesalahan tu memberi kesan pada rakyat, kita doa pada tuhan yang kita sembah hari-hari
    minta buka jalan kebenaran dan beri kekuatan pada rakyat yang di tindas.
    Doa itu senjata yang terbaik.

    ReplyDelete
  17. rasa nya ramai yang komen ni melayu (sbb guna bahasa Malaysia) dan pastinya beragama Islam. Ds Rosmah tu Allah jadikannya manusia bukan badak air. Menyampah macamana jgn hina ciptaan Allah. Jangan sampai Allah terbalik kejadian kamu, bertukar jadi badak air. Hormat sikit agama masing2 kalau masih amalkan ajaran Islam...

    ReplyDelete
  18. Gwa mau tanya semua, sapa berani duduk depan BADaK? Apa lagi kalau spesis bik ma zimbabwe! Laki dia pun tak berani woow!

    ReplyDelete
  19. Wow! Ketua negara lain tak bawak bini pun? Sapa PM mesia, yg depan ke yg belakang?

    ReplyDelete
  20. Yang depan PM mesia, yg belakang pencacai kutip derma untuk yg depan.

    ReplyDelete
  21. 2. Kenapa datin seri rosmah berjalan di depan pm ?

    kerana didepan sana ada pintu masuk zoo singapore!

    ReplyDelete
  22. Tak guna punyer Semah...Bossy nak mamphos....!!!

    ReplyDelete
  23. Suka Membuat FITNAH
    Tidak Serik2 Dengan FITNAH
    Tidak Rasa Jemu2 Membuat FITNAH
    Tidak Rasa Bersalah Membuat FITNAH
    Tidak Rasa Berdosa Membuat FITNAH
    Tidak Akan Berhenti Membuat FITNAH
    Terus Terusan Membuat FITNAH

    Itulah yang menjadi keseronokan sebahagian manusia dimuka Bumi khasnya Malaysia, bagi mereka seolah2 tiada apa2 walaupun Agama Islam melarang keras perbuatan FITNAH, tetapi tetap akan mereka lakukan juga....wahai tukang FITNAH kembalilah engkau kejalan ALLAH dan takutlah kepada Balasan ALLAH dengan BERTAUBAT, Sesungguh nya Amaran ALLAH itu benar!

    ReplyDelete
  24. tak penat ke pagi petang siang malam krg dok cari pasal dgn najib dan rosmah nie, rosmah tu isteri najib so apa salahnya kalau dia ikut dgn najib dlm majlis tertentu.

    ReplyDelete
  25. tak penat ke pagi petang siang malam krg dok cari pasal dgn najib dan rosmah nie, rosmah tu isteri najib so apa salahnya kalau dia ikut dgn najib dlm majlis tertentu.

    ReplyDelete
  26. Majlis rasmi lead by lelaki, Ketua Kerajaan ie Najib, Rosmah tu kenalah tunggu Najib lalu depan VIP2..Rosmah mesti belakang Najib,hormat Najib sebagai Ketua Kerajaan dan suami..

    Bila tiba di kerusi, Najib then boleh tunggu Rosmah sampai, bila Rosmah melepasi baru Rosmah boleh duduk, then baru lah Najib duduk, protokol ada, cuma korang tahulah si Rosmah tu macamana tingkahlaku nya..aku ni involve bab protokol, aku tahulah ...

    ReplyDelete
  27. Astagafirllah...saudara2 ku jaga lah tutur kata kalian..

    ReplyDelete
  28. alaaa..bukan sekali ni aje mak badak jalan kt depan...bnyak kali dahh..apa nk heran,.,nma pon badak..bukan ada akal

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!