PANAS BERAPI! APA MASALAH ANNUAR MUSA NI? OH NAK SAMBUNG KONTRAK YA?

Aku nak pegang telor boleh?
Kepada Tuan PM yang kukasihi, tolong la dengarkan rintihan blogger seperti aku ni, aku nak bagitau sikit Tuan PM, ada orang kontrak dia nak habis dah, maka dia buat la action yang hebat lagi luarbiasa yang sudahnya menyusahkan tuan PM sendiri.

Dengan tindakan bodoh si Annuar Musa ni telah menyebabkan ramai pemimpin bodoh nak mampos dari puak pembangkang minta PM direhatkan, padahal kedua-dua kes ni iaitu 1MDB dan Mara Inc belum dibuktikan apa-apa pun.

Bagi aku Anuar Musa sudah memalukan Pengerusi dan CEO Mara Inc, dia sudah mendahului penyiasatan dan mengambil keputusan yang melulu demi nak menyambung kontrak. Kalau diihat transaksi pembelian hartanah di Melbourne memang takda apa pun, tapi ada pihak yang mahu mengenakan orang lain menjadikan ini sebagai batu loncatan, nak kenakan lain, lain pulak yang terkena.

Inilah kelebihan teori media HUBBY BULLSHIT!

Anyway diharap Tuan PM tidak melanjutkan lagi kontrak Anuar Musa ni sebab dialah penyebab PM dimalukan dengan saranan untuk merehatkan PM. Kadang-kadang kaki bodek ni nampak macam nak tolong kita, tapi sudahnya mereka ni la yang menyusahkan kita, malah mereka ni juga bakal menjadi bala yang menyusahkan di kemudian hari.
 
YOU ARE INNOCENT UNTIL PROVEN GUILTY

7 Responses to "PANAS BERAPI! APA MASALAH ANNUAR MUSA NI? OH NAK SAMBUNG KONTRAK YA?"

  1. "YOU ARE INNOCENT UNTIL PROVEN GUILTY" dan kenyataan itu tepat untuk orang orang awam sahaja but if you are a politician, than it works the other way round - "YOU ARE GUILTY UNTIL PROVEN INNOCENT"

    ReplyDelete
  2. Bro, u pernah kerja gomen, pegawai atasan atau management korporat...

    Merehatkan kakitangan atau simpan sejuk beku yang dipertikai atau dalam siasatan adalah perkara biasa supaya siasatan mudah dilakukan tanpa prejudis.

    Ia juga membolehkan pegawai bawahan disiasat witout fear and favour.

    Tindakan Annuar Musa adalah pro dan tepat...Allah Maha Kuasa..yang makan cili terasa pedas..

    ReplyDelete
  3. Hah ugut ugut... Udah rope kaki paw tepi jalan dah nwamuso ni. Siasatan belum habis tapi dah ambil tindakan tuduh mara yg bersalah. Paling best sengaja cuba libatkan pm sekali. Umno kali ni mmg wajib kena overhaul balik semua benda. Kalau mcm ni jgn kata najib,.p.m lepas najib pun akan akan hadap masalah dgn kaki paw cam ni yg bnyk wujud sejak era pak lah.

    ReplyDelete
  4. Apa dah jadi dengan Najib ni . Aku tengok dia ni lagi lembik dari Pak Lah .

    ReplyDelete
  5. Makhluk2 mcm annuar musa, nazri aziz dan salleh keruak ni jangan harap najib nak buang. Spesis2 ni la nak tolong najib bergayut pada kuasa!

    ReplyDelete
  6. Bangsat2 politik mcm ni lebih baik berambus.

    Hang incharge ada penyelewengan - takkan tak tau? atau ada bersubahat?

    ReplyDelete
  7. dari kepala ke ekor semua buat hal ada je skandal juta2...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!