LIVE DARI LOW YAT PLAZA! MASA UNTUK MENCARI PENIAGA YANG KUAT MENIPU MELAYU!

Semalam di Low Yat budak melayu ditipu oleh peniaga Cina lahanat DAP. Lepas tu budak melayu tu datang dan kata mereka jual dia phone recon. Dia mintak baru sebab dia bayar harga utk yg baru. 

Tetapi seperti biasa mengenali pemuja DAP ni mereka berkeras dan tak mahu bertanggungjawab. Cerita penuh boleh baca kat Facebook.com/peraktoday

Aku nak share gambar yang dihantar kepada aku oleh kawan-kawan aku yang berada kat sana. Ini yang sedang berlaku sekarang setelah apa yg terjadi semalam.


Kita lawan untuk hak kita. Sampai bila kita nak kena tipu dengan kaum pemuja DAP ni? Ayuh bersatu dan bangkit melayu untuk menindas kezaliman peniaga PEMUJA DAP ni. 

Hidup Melayu!




 

28 Responses to "LIVE DARI LOW YAT PLAZA! MASA UNTUK MENCARI PENIAGA YANG KUAT MENIPU MELAYU!"

  1. Saya cadangkan kita guna 2 pendekatan bagi pengguna pengguna melayu.Kita buat internet roadshow melalui blog blog untuk ban dan bekukan urusan mengenai telekomunikasi di plaza low yatt dan umumkan seluas mungkin.Kita juga minta pihak kerajaan dan persatuan pengguna mengambil tindakan dengan membuat audit dan siasatan pengguna secara rambang di permis tersebut untuk menjamin industri pengguna mengikut landasan undang undang sedia ada.Liputan media besar besaran terhadap kes kes penipuan hendaklah di buat dalam skala besar di media media elektronik dan media sosial lain.

    ReplyDelete
  2. Orang cha memang suka cari pasal dengan polis kan, kalau jadi apa2 , abg polis peratikan dari luar dah le.

    ReplyDelete
  3. Melayu BERSATU! Kuala Lumpur adalah sebahagian dari TANAH MELAYU. Selangor adalah sebahagian dari TANAH MELAYU......PULAU PINANG ADALAH SEBAHAGIAN DARI TANAH MELAYU! Kenapa kita dilayan macam sampah bila kita di Bukit Bintang? Kurang ajar dan biadap ni budaya dari mana??

    Cukup lah setelah kita banyak memberi dan berkongsi, kita semakin hari semakin dihina dan dicaci...sekarang dipukul lagi! Agama Islam dihina. Azan dihina. KEPALA BABI DIBUANG DIPERKARANGAN MASJID!!! Nak tunggu sampai Melayu dan Islam menjadi hampas seperti di Singapura baru nak bertindak? Sorry, TOO LATE!

    ReplyDelete
  4. Aku rasa tak payah lah kita komen sebab kita tak tau apa sebenar nya yang berlaku . Aku kalau cerita dari blog memang aku tak percaya . Biar polis yang uruskan hal ini . Tak payah la kita memandai mandai buat cerita .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis tu ko percaya sap plak...asal bogok sgt cite ni betul lah dah kecoh kot

      Delete
    2. PAS dan PKR adalah kafir.

      Delete
  5. Yng kau orang suka sangat beli barang mereka jual tu buat apa?.Paka saja apa yg ada tak jauh bezanya.Ini tidak keluar je benda baru berebut-rebut nak beli,tawan kononnya,walaha dah tahu benar tipu je yg lebih.Padan muka kau orang semua.

    ReplyDelete
  6. Jangan sampai Bako kedai China tu dengan penjualnya sekali dah le. .nnt penat pula Tan Sri KPN nak handle benda tu...

    ReplyDelete
  7. Dah lama dah cina dok tipu melayu...dr zaman dulu lg aku tgk drg tipu melayu cuma melayu je bodoh sbb suka sgt beli brg kat lowyat tu..padahal kena kencing dgn cina free2 je

    ReplyDelete
  8. apa ke bodo ko ni. ni cina DAP dgn MCA skali ni.

    ReplyDelete
  9. apa ke bodo ko ni. ni cina DAP dgn MCA skali ni.

    ReplyDelete
  10. Hidup Melayu!!! Hak Melayu sebagai pengguna wajar dipertahankan.

    ReplyDelete
  11. Versi pertama cerita nie. Bdk tu curi phone kena tangkap serah kat polis, polis lepas. Lps tu pergi ngn geng2 ramai2 nk cr gaduh kat kedai yg die curi telipon. Cam pelik je. Nie mcm orng g rompak bank, kena tangkap polis. Polis lepas pastu p buat kecoh kat bank. Gile bodoh pencuri2 tu. Hmm cam pelik je versi ni. Versi lain, beli phone kat sebuah kedai tgk2 phone ciplak, beli harga ori *bnyk duit bdk ni dlm keadaan ekonomi skrng, die menabung kut. Budak darah muda, pergi buat hal kat kedai balik amik buat lari phone baru/ori yg die rs padan dgn harga die byr sekali kena cekup. Tp kira2 ngn polis *tnjuk resit smua pastu lepas. Budak darah muda dan pns pergi lg ke kedai ngn geng2 lain sekali lg bergaduh ramai melayu cina ala2 13 mei 1969. Yg nie cam munasabah la skit kan ko rs ko kena tipu dan nk g mengamuk kedai tu blik. Tahniah najib, malaysia masih aman.

    ReplyDelete
  12. Tapi Cina2 ni la yg pegang BANYAK sepanduk I LOVE PM......ermmm nama PM kita pun DS Ah Jib Gor...haaa tu dia sanggup tukar nama ke Cina dr nama Melayu...nama INDIA lg la takda...mungkin x da umph nama India ni....hip..hip horay!!!....I LOVE PM Ds Ah Jib Gor....kasi tolong sama Cina2 lowyat haaa, nnt PRU wa undi DAP..ehh silap, wa undi BN...I LOVE PM!!!!!

    PS: Dah lama sarang penyamun, penipu berlonggok kat low yat, pihak berkuasa buat dek je. Dulu SENYAP kenapa?

    ReplyDelete
  13. Toksah salah DAP, memang ler dia akan cover bangsa dia!. Nih menteri-menteri melayu yang dok sibuk gilap pungkok Najib sampai lupa jawatan hakiki untuk benteras penyelewengan, penipuan dsbnya. Kat mana depa?. Lowyat plaza, jln petaling semua jadi lubuk penipu apa kerajaan dah buat?

    ReplyDelete
  14. Najib boleh ditipu oleh budak cina berumur 27 tahun,apatah lagi budak Melayu biasa.Sejak dari Pak lah jadi PM sampai sekarang,maruah Melayu di tahap paling hina.Negara perlukan dasar baharu,kerana cina sangat biadap.

    ReplyDelete
  15. agak lama tak tengok situasi macam ni.. melayu bangkit dan bersatu.. cuma harap tak berpanjangan dan merebak ke daerah lain..

    ReplyDelete
  16. DAP adalah sebuah parti haram yang tidak diharamkan kewujudannya oleh kerajaan harambejadah.

    ReplyDelete
  17. Dah tau tempat ni memang sarang penipu , kenapa masih nak beli kat sana.
    Tempat lain tak de jual handphone ke?
    Handal lah sangat nak mengamuk ..
    zaman sekarang nak tunjuk terro kena pakai otak.. .. tengok cina tu .. pakai otak.. dia menipu pun orang melayu masih nak beli dengan dia.

    ReplyDelete
  18. Motif nya adalah Budaya menipu....Budaya ini sama bahaya dengan Budaya Rasuah, tak kiralah dimana yang kita beli, apa yang kita beli dan dari siapa yang kita beli...Budaya menipu ni tak sepatutnya berlaku.......

    Sesuatu itu bila dibiarkan tanpa sebarang tindakan inilah Natijah nya!!!

    Hidup Melayu!!!

    ReplyDelete
  19. beli jer kat tempat lain....

    ReplyDelete
  20. beli la kat tempat lain

    ReplyDelete
  21. Korang pergi kat tripadvisor atau mana2 site yang bincang pasal tempat ni. Lepas tu cerita la yang tempat ni tak selamat. Jual barang tiruan. Kalau bertengkar kena tuduh mencuri atau kena pukul. Bagi nasihat kat pelancong jangan datang. Habis cerita. Mati la tempat ni nanti

    ReplyDelete
  22. sobonar eh yang jadi macam ni semua salah pemimpin ........den dah tuo dari dulu lagi semua nak jaga hati orang cina..BRIM ramai org cina dapek..tipu pendapatan....kito .tengol yo laaa....den raso nak g duduk ke Pagar Ruyung Indon aman kek sano. hidup sederhana... aman buek amal ibadat...den raso sesuai duduk sanun..orang macam ese ni...kek sini sapa yang pandang......

    ReplyDelete
  23. Tuan minta tolong link blog Sarawak Guerreiro http://sarawakguerreiro.blogspot.com/ di blog tuan. Terima kasih

    ReplyDelete
  24. Kalau rasa kebanyakan peniaga cina jenis penipu, tambah kan ilmu, luas jaringan dan rangkaian sesama kita. Lebih, jangan berurusan dengan mereka. Kalau tak beli dari mereka bukan mati pun. Kalau kita ditipu jugak, rujukpada Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Tulis surat pada syarikat utama handphone, dewan perniagaan cina, melayu dan luar negara. Bagi tahu yg kedai 2x kat malaysia dan terutama di low yatt dipenuhi oleh penuaga 2x handphone yang penipu.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!