WALKABOUT PM DI BAZAR RAMADHAN PEKAN!


PM walkabout di Bazar Ramadhan Pekan.






56 Responses to "WALKABOUT PM DI BAZAR RAMADHAN PEKAN!"

  1. Pm beli tak nasi goreng tanpa gst?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9:33 maaf ni bulan puasa cakap iklas lu ni bodoh piang

      Delete
    2. Gst hanya untuk orang miskin..

      Yg kaya habiskan duit melabor 1MDB dan lantik diri sendiri jadi CEO..

      Bila rugi, boleh naikkan gst & prepaid. Bangla yg guna prepaid 80%d kata Saberi chick

      Delete
    3. MUSIBAH MENIMPA BERTALI ARUS.....Kenapa..kenapa..????

      Sejak Najib Liberal ambil alih pemerintahan dgn wujudnya penasihat Yahudi bernama Paul Stadlen (warga British berbangsa Jew) & APCO di Putrajaya, negara bagaikan ditimpa bencana tak putus2. Islam, Melayu & institusi Raja dihina cerca oleh kafir tanpa sekatan ekoran ISA dimusnahkan oleh Najib. Sabah dicerobohi oleh puak Sulu dari Filipina. Tanah KTM di Spura diserahkan kpd little Israel Spork. Felda musnah hancur hingga bertukar jadi Fail Dah. Tiga kapal terbang jatuh hilang dgn ratusan nyawa terkorban. Dua helikopter menjunam hancur dalam & luar negara. Gempa bumi tiba2 terjadi dgn dahsyatnya menjadi catatan sejarah buat pertama kali. Last2 kapal tangki juga boleh ghaib di samudera luas dirompak kanunkanun. Kelihatannya kita dihukum oleh Sang Maha Kuasa di setiap penjuru... di darat, di gunung, di langit, maupun di lautan.

      Nama harum negara tercalar hina bila berita Najib menghilangkan diri kecut untuk menjawab skandal 1MDB terpampang di dada2 Akbar seluruh dunia. Negara terus dilanda musibah bila nilai matawang ringgit terus susut hari demi hari....dah jadi macam duit pokok pisang zaman perang Jepun.

      Apa tandanya semua ini? Adakah keberkatan dan rahmat telah dicabut Illahi gara2 keserakahan pemimpin kita Najib yg dah jauh tersesat akibat kefahaman Liberalismenya, persekutuannya dgn Yahudi/Nasrani.....dan juga kedayusannya sebagai suami kepda Rosmah Mansor. Pemimpin politik baik di pemerintah atau pembangkang hidup macam jutawan tapi rakyat terus menderita seksa dgn beban cukai GST pada semua barang keperluan harian.

      Dengar kata president USA akan datang tak lama lagi memeterai perjanjian syaitan TPPA yg pasti melumpuhkan perlindungan hak barang tempatan, khususnya bumiputera.

      UMNO harus diselamatkan dgn penyingkiran Najib serta kuncu2 liberalnya dan penasihat Yahudi.

      Delete
    4. Harimau mati tinggalkan belang.
      Ular pula tinggalkan bisa.
      Najib mati tinggalkan hutang.
      Mahathir pula tinggalkan jasa.

      Hari ini kita berpuasa.
      Habis puasa kita beraya.
      Hari ini kita terseksa.
      PM durjana punya angkara.

      Najib Wajib Diturunkan Kerana Melanggar Larangan Bersekutu Dengan Yahudi dan Nasrani.

      Firman Allah taala dalam Surah al-Maaidah, ayat 51 yang bermaksud: "Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai teman rapat, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum yang berlaku zalim."

      Tindak tanduk kebiadapan, keangkuhan & pembelotan jelas termasuk dalam golongan ini sepertimana PKR, Anwar Gay & pemimpin2 UMNO Liberal yg lain. Padah dari menerima pakai perunding Yahudi Apco & Goldman Sachs, Idris Jala, Lim Kok Wing, pihak USA/British & Spork oleh Najib....negara hilang maruah, jati diri & menanggung beban hutang + riba.

      Semoga penjilat Najib tidakbtermasuk dalam golongan ini sepertimana PKR, Anwar Gay & pemimpin2 UMNO Libreral. Padah dari menerima pakai perunding Yahudi Apco & Goldman Sachs, Idris Jala, pihak USA/British & Spork oleh Najib....negara hilang maruah, jati diri & menanggung beban hutang + riba yg membelenggukan selama 30 tahun.

      Sebaliknya, Tun Mahathir sejak dulu tetap teguh/konsisten mengecam tindakan musuh2 Islam... apatah lagi bersekutu dgn mereka.. tidak seperti Najib mengidolakan mereka atas nama Liberalisme. Beliau kini terdesak hingga mengarahkan TV 3suku yg dah mula sewel sanggup mencerca Proton ikon kebanggaan negara.

      Delete
    5. SIAPA SEBENARNYA PAUL STADLEN - Yahudi peliharaan Najib.

      Dia adalah Public Relation Guru Najib. Si Yahudi warga British ini juga merupakan Bos APCO Msia yg kini mengendalikan kelicikan operasi media Najib di Putrajaya.

      Ketika Anwar Ibrahim sebagai pengkhianat, Najib bersaing juga untuk mendapatkan khidmat Yahudi. Dua manusia ini spesi sama yg bersekutu dgn Yahudi.

      Najib di awal pemerintahannya, melantik APCO Worldwide, sebuah firma Perunding Antarabangsa yg dikuasai oleh Yahudi. Syarikat milik Yahudi ini juga menjadi penasihat utama kepada duta kita di USA ketika itu, mendiang Jamaludin Jarjis (JJ). Antara misi utama APCO & JJ ialah memintas sokongan meluas Anwar di kalangan ahli politik, cendekiawan & tokoh korporat di USA, khususnya dalam melobi hubungan dan perjumpaan antara Najib & Barack Obama.

      Paul Stadlen sebelum ini bertugas di London, bertindak sebagai Managing Director di Malaysia bagi membaiki pengurusan hubungan media & reputasi antarabangsa. Kepentingan Najib akan dibantu oleh John W Magan yg pernah berkhidmat sebagai Pengarah Agensi Perisikan USA.

      Delete
    6. Ntah apaan sih Wak Seman kelihatan persis kerasukan syetan
      Pak Madey dalam kerajaan nggak lagi punya apa-apa jawatan
      Bapak Najib nggak hadir atas nasihat polisi demi keselamatan
      Belum habis pihak audit jelasin Wak udah anggapin kejahatan

      Delete
    7. Lanun bugis ada lagi
      Madah ditaip macam harami
      Rembat itu orkim harmoni
      Bugis jenis tak sedar diri
      Berambus kau dari sini

      Delete
    8. Anon 5.45 am nie cetek minda
      Orkim harmoni jer lain tak ada
      Nak lagak pandai biar berpada
      Sah dia tak cukup ilmu di dada

      Delete
    9. Wak Seman juga serupa kamu
      Asyik copy paste tak tahu jemu
      Ngko dua orang tak cukup ilmu
      Tak nak belajar main nak ramu

      Delete
    10. Inilah kualatnya bila Najib derhaka terhadap perjuangan ayahandanya Tun Razak… DEB & ISA dimansuhkan. Gagasan PAP Spura ‘Malaysian Malaysia’ dijelmakan dgn konsep Liberal songsang 1Malaysia. Dari situ, kerja gila mula mengganas dgn wujudnya 1MDB yg meratah habis tanah kerajaan & meninggalkan beban hutang kpd rakyat & negara.

      Tidakkah kita terfikir sejak pemerintahan negara diambil alih oleh Dollah Badawi & Najib, negara ditimpa berbagai musibah dek tunduk mengikut telunjuk fahaman Liberalisme serta Yahudi, Nasrani & Amerika.........
      _ kehilangan intigriti Islam, Melayu & Institusi Raja
      – kehilangan 2/3 majoriti
      – kehilangan saham telekom Msia
      – kehilangan saham media prima
      – kehilangan pulau batu putih
      – kehilangan tanah KTM di Spura
      – kehilangan 3 negeri kpd pbangkang
      – kehilangan 2 pesawat MAS
      – kejatuhan sebuah 2 helicopter
      _ kehilangan kapal tanker
      – kejatuhan saham di KSLE
      – kejatuhan nilai Ringgit

      Allah dah beri petunjuk tu....!!!

      Delete
  2. Makcik Gemok tak ikut sekali ke?

    Biasalah tempat2 lekeh nanti kena ragut, handbag mahal..

    ReplyDelete
  3. Bukan setakat 1MDB ni berhutang sampai 42,000 kali ganda, malahan faedah kepada bank pun kalau mengikut harian, sebanyak 6.7 kali ganda dari jumlah modal berbayar.

    Memang tahap setan gondol betul 1MDB ni, faedah bank yang kena bayar kalau ikut hari pun samapi 6.7 kali ganda dari jumlah modal berbayar, kalau ikut bulanan 200 kali ganda dari jumlah modal berbayar, kalau ikut tahunan, 2,400 kali ganda dari jumlah modal berbayar.

    Modal berbayar penubuhan 1MDB hanyalah RM 1 juta.

    Hutang 1MDB RM 42 bilion.

    Faedah bank setahun RM 2.4 bilion.

    Faedah bank kalau sebulan RM 200 juta.

    Faeah bank kalau sehari RM 6.7 juta.

    Saya tak tahulah bagaimanakah pengurusan atasan 1MDB boleh berfikir bukan di luar kotak, tetapi diluar pemikiran manusia yang waras sedemikian rupa.

    Tanyalah mana-mana pakar ekonomi di seluruh dunia pun, 1MDB tak akan mampu untuk bukan setakat nak bayar hutang pokok, nak bayar faedah bank secara tahunan pun mereka tak mampu kerana 1MDB hanya kerugian sejak di awal penubuhannya hingga kini, kemudian asyik berhutang lagi, kononnya pelaburan dari luar, pelaburan jadah apa kalau diberikan pelaburan sebanyak USD 1 bilion, tetapi USD 975 juta bersamaan 97.5% dari pelaburan itu digunakan untuk bayar hutang, tapi hutang tak selesai-selesai juga, pelaburan jenis apakah ini?

    Mana-mana pakar ekonomi pun akan angkat tangan dengan isu 1MDB ini kerana 1MDB tidak akan dapat menyelesaikan masalahnya, malahan tindakan Najib dan kuncu-kuncu kini bukan lagi nak pulihkan 1MDB, tapi nak melingkupkan GLC, badan berkanun serta menjahanamkan ekonomi negara dengan menggunakan dana dari GLC seperti TNB yang dipaksa beli stesen janakuasa Jimah, entah berapa TNB kena bayar pun tak tahulah, tetapi diyakini itu adalah pelaburan yang akan merugikan TNB sendiri kerana stesen janakuasa milik 1MDB sekarang ini penuh dengan masalah demi masalah. Malahan stesen janakuasa TNB itu sendiri dibeli melebihi harga pasaran.


    Saya mencabar mana-mana juak-juak Najib, sila berikan formula atau justifikasi atau apa sahaja kaedah yang tidak menggunakan dana awam untuk paling kurang membayar faedah tahunan hutang 1MDB yang kalau kira ikut hari hampir RM 6.7 juta, kalau kita ikut bulan lebih kurang RM 200 juta, kalau kira ikut tahun, jumlahnya paling kurang RM 2.4 bilion, sila beri jawapan dan huraiannya.

    Jangan asyik nak menyalahkan Tun Dr. Mahathir sahaja, kerana Tun Dr. Mahathir bertindak untuk menyelamatkan negara dan rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usaha TDM janganlah saja diambil kira dari aspek untung laba perniagaan tapi perlu juga dilihat di sudut perolehan intangible yg manfaatnya untuk untuk jangka panjang. Bukankah kebijaksanaan TDM itu menyediakan ribuan peluang pekerjaan, kemahiran di bidang automobil & teknologi modern dalam heavy industries. TDM ingin mengangkat martabat bangsa yg kita pun boleh berdaya saing, tak perlu lagi mengimport atau membeli dari negara asing. Seiring dgn itu, infrastruktur negara juga dinaikkan taraf guna untuk kemudahan harian komersial & awam.

      Trial & error TDM adalah usaha berani & bukannya inisiatif buluh kasap seperti yg diguna pakai si anak Bugis. Tiap dasar, perancangan, program, semasa pemerintahan TDM adalah telus, transparen & berintegriti tanpa kecelaruan, misteri & hanky-panky.

      Sebelum era TDM taraf hidup Melayu bawahan amat daif & tak berkemampuan di segenap lapangan. Melalui TDM barulah rakyat bawahan mampu memiliki kereta, celik berkomputer, berpengetahuan IT (teknologi maklumat), masuk ke IPT di dalam & luar negara. Beliau juga merubah landskap negara ke arah negara paling cepat membangun & modern sambil mengekalkan imej Islam/Melayu serta kehijauan mesra alam semula jadi.

      Hidup UMNO Tanpa Najib.

      Delete
    2. Under DSeri Najib our nation is considerably prosperous
      The economy is fast growing with numbers of investors
      For that reason there’re some who feel envy and jealous
      One of those is Wak Seman who tends to be dangerous

      Delete
    3. The issue of 1MDB is actually not that really big matter
      But the way Tun M reacted can create a lot of disaster
      The real reason behind his action we can easily master
      He really wanted his son to become the Prime minister

      Delete
    4. Dah datang penyokong luar negeri
      Ni agaknya budak-budak YBKhairy
      Tepat dan bernas hujah yang diberi
      Seman Kaduk dah belah cabut lari

      Delete
    5. Si tua kutuk ngak sadar diiri
      Hanya timbul di malam hari
      Bila berdepan dia cabut lari
      Awas lo gue kan terus cari!

      Delete
    6. Malaun Najis menyamar jadi mat saleh pelat dan Indon pelat..

      Zaman Tun M Malaysia dianggap Maju, contoh dan leader..

      Zaman Najib ialah zaman sebelum Tun M kembali ke takok lama. Takok kote dan telur hilang.

      Delete
    7. Penyokong luar negeri kejora rangers.Jangan sampai aku bakar tilam hostel ngkau.

      Ah Jib Resign Terima KaseeeYYY...!!!!

      Delete
    8. PERHATIAN:

      Berikut adalah ulasan balas dari seorang teman seperjuangan yg saya petik dari blog lain berkaitan hujah saya semalam, ‘SEBAB MEMBOHONG NAJIB KHIANAT’. Semoga pencerahan kami berdua dapat meyakini rakyat jelata sebab mutlak betapa bahayanya Najib dan justru beliau wajib disingkirkan dari pucuk pimpinan.
      ……………………………………………………………….

      En. Othaman Ahmad,
      Saya ada terbaca dalam satu artikel yang ditulis oleh Datuk A. Kadir Jasin bahawa corak dan gaya pemerintahan Ds Najib banyak dicorakkan oleh Allahyarham Tan Sri Jamaluddin Jarjis (JJ) yang bertindak sebagai strategies, penasihat, sahabat dan “family friend” nombor satu Perdana Menteri. Beliaulah yang merangka dan melaksanakan dasar komunikasi dan penjenamaan (branding) Perdana Menteri yang melahirkan pemerintahan ala Presiden Amerika (American Presidential style) oleh Mohd Najib. Sekaligus acuan itu menjadikan JJ Ketua Turus Pentadbiran (Chief of Staff).
      Sebab itulah kita lihat Ds Najib memerintah seolah-olah beliau seorang presiden dengan barisan kakitangan, penasihat dan pegawai khas sendiri. Gaya pentadbiran ini memisahkan beliau daripada parti dan, dalam hal-hal tertentu – seperti 1Malaysia Development Berhad – memisahkan beliau daripada Kabinet. Sedangkan sistem kita adalah sistem ala Westminster.
      Tidak hairanlah kalau agensi berita Perancis, L’Agence France-Presse (AFP) dalam laporannya mengenai kematian JJ menyebut JJ sebagai Chief of Staff Perdana Menteri.
      Dalam kapasiti sebagai ketua turus itulah beliau menentukan segala tindak-tanduk Perdana Menteri dengan melaksanakan apa yang beliau pelajari mengenai pentadbiran ala White House (Rumah Putih) ketika menjadi duta ke Amerika Syarikat diantara tahun 2009 dan 2012. Perlu disebutkan juga bahawa JJ adalah sahabat nombor satu Amerika Syarikat di Malaysia. Bendera di Kedutaan Amerika di ibu negara dikibarkan separuh tiang pada 5 April 2015 bagi menghormati beliau.
      Beliau berperanan merangka strategi politik dan pentadbiran Mohd Najib. Manifestasi kepakaran (handiwork) beliau ialah ketika kempen Pilihan Raya Umum 2013 di mana Mohd Najib ditonjolkan sebagai simbol utama.
      Maka timbullah slogan-slogan seperti “I Love PM” dan “Sokong Saya Undi BN” serta penggunaan media baru seperti Facebook dan Twitter untuk mempromosikan Perdana Menteri. Dalam kempen PRU 2013 peranan Umno dan BN tidak menonjol kononnya Mohd Najib lebih laku daripada Umno atau BN.
      Itulah kaedah yang digunakan oleh para strategis Presiden Barrack Obama pada Pilihan Raya Presiden Amerika tahun 2008 di mana Obama menang besar.
      Tetapi strategi yang sama yang beliau gunakan bagi pihak Mohd Najib tidak berhasil. Barisan Nasional hampir kalah dilanda Tsunami Cina (meminjam ungkapan Mohd Najib) dan banyak pihak, termasuk (Tun) Dr Mahathir Mohamad dan (Tun) Daim Zainuddin, secara terbuka berkata prestasi buruk BN berpunca daripada kesilapan strategi oleh “penasihat half-past six”.
      Namun hampir tidak ada siapa menuding jari ke arah JJ. Sebaliknya beliau menjadi lebih berpengaruh dan disanjung oleh Mohd Najib dan digeruni oleh orang disekeliling Perdana Menteri. Hatta Umno dikatakan mendengar cakap beliau.
      Kematian tragik beliau amat memberi kesan besar kepada pentadbiran Pejabat Perdana Menteri (PMO). Apatah lagi turut juga terkorban ialah Ketua S/Usaha Sulit Perdana Menteri, Datuk Azlin Alias. JJ dan Azlin ibarat jari dengan kuku.
      Selain memegang kunci kepada jentera politik, propaganda dan penjenamaan Mohd Najib, Allahyarham juga diketahui memainkan peranan penting dalam pembiayaan politik (political funding) Perdana Menteri.
      Yang terkini peranan itu telah diserahkan kepada Tan Sri Lim Kok Wing apabila dilantik sebagai Penasihat Khas Program Perdana Menteri seperti yang dilapurkan oleh media pada 22 May 2015 yang lalu.

      Delete
    9. SEBAB MEMBOHONG NAJIB JUGA BERKHIANAT.

      Perjuangan & pengorbanan pejuang2 dulu menentang penjajah hingga kita mendapat kemerdekaan dimusnahkan sekelip mata oleh seorang BANGSATwan yang mengaku berketurunan Bugis. Minda & jiwanya telah dijajah oleh musuh utama Islam, iaitu Zionis Yahudi, Amerika, British & Little Israel Spore. Pengkhianatan ini dibuktikan apabila si pengkhianat ini tidak mampu berdikari dan menyandar sepenuh hati kepada musuh2 Islam dalam pentadbiran negara. Dalam erti kata lain, Najib telah belot menyusup-masuk musuh ke dalam menyebabkan kota pertahanan negara roboh rebah menyembah bumi.

      Saya cukup heran kenapa Najib meniru ciplak cara Spore seperti contoh:-

      1. Khidmat Penasihat Yahudi, USA & UK.
      2. Membenarkan Sachman Gold Yahudi beroperasi & malah bersekongkol mengguna pakai kelicikan mereka dlm penipuan/riba terutama dlm kes 1MDB. Tak lupa juga Apco Yahudi bagi khidmat teknologi maklumat/IT dlm pentadbiran kerajaan.
      3. Mengamalkan meritokrasi & sanggup menidakkan DEB (Hak Keistimewaan Melayu).
      4. Talent Corp yg mengutamakan bangsa asing hingga kepakaran anak bangsa sendiri diketepikan.
      5. Mengikut jejak Temasek Holdings yg dikendalikan oleh keluarga pm Spore (Najib tubuh 1MDB juga melibatkan keluarganya… Anak Rosmah & teman rapat Jho Low).
      6. Mentransformasikan slogan PAP/DAP ‘Malaysian Malaysia’ dan dijelmakan dengan 1Malaysia yg menjahanamkan.

      Selain sikap Liberal & Yahudi peliharaannya menyebabkan Najib sesat.... dia dah tertular wabak penyakit TB (Takut Bini).

      Delete
  4. 1MDB boleh menghancurkan ekonomi Malaysia, juak-juak Najib masih tak sedar diri.

    Najib dah hilang arah tujuan, 1MDB yang tenat itu kini dah melarat kepada agensi kerajaan dan GLC dan tak lama lagi akan melarat kepada ekonomi Malaysia.

    Sedarlah bahawa berbelas juta pekerja swasta dan hampir 2 juta pekerja sektor awam berhadapan dengan risiko kemusnahan ekonomi yang akan menjejaskan mata pencarian serta kehidupan harian mereka jika Najib meneruskan cara-cara pelingkup dia nak bail out 1MDB ini.

    Sudah tak ada cara lain, UMNO perlu memecat Najib, Barisan Nasional perlu membuat undi tidak percaya kepada Najib di Parlimen supaya Najib dipecat oleh YDP Agong dari jawatan Perdana Menteri.

    Berpuluh bilion ringgit wang negara terpaksa dikorbankan untuk bayar hutang 1MDB, rakyat akan kerugian berjuta-juta projek pembangunan kerana wang yang sepatutnya buat berjuta-juta projek pembangunan itu terpaksa digunakan untuk bayar hutang 1MDB sebelum negara mengalami krisis ekonomi yang lebih dahsyat.

    UMNO dan Barisan Nasional akan menanggung malu yang sangat teruk dan dahsyat akibat perbuatan ini. Tetapi sedarlah semua bahawa UMNO dan Barisan Nasional bukan dalang kepada semua masalah ini, kerana dalang sebenarnya adalah Najib dan beberapa orang kuncunya yang menjadi petualang menggunakan UMNO dan Barisan Nasional untuk kegiatan buruk mereka itu.

    Sedarlah ketua-ketua bahagian dan pimpinan atasan dan bawahan UMNO dan Barisan Nasional sekalian, sedarlah bahawa Najib bukan sahaja akan menghancurkan ekonomi Malaysia, tetapi maruah UMNO dan maruah Barisan Nasional akan tercalar dengan teruknya disebabkan perbuatan salah laku oleh Najib dan kuncu-kuncunya yang berselindung di sebalik UMNO dan Barisan Nasional selama ini.

    Harapnya rakyat rasional dan tidak meletakkan kesalahan kepada UMNO dan Barisan Nasional kerana UMNO dan Barisan Nasioal tak bersalah dalam isu ini, yang menjadi dalang dan perosak adalah Najib dan kuncu-kuncunya.

    Oleh itu, UMNO serta parti-parti komponen Barisan Nasional semua perlu mengambil tindakan tegas dan segera untuk menyingkirkan Najib dan kuncu-kuncu serta membuat laporan polis untuk mengheret Najib ke muka pengadilan untuk menerima hukuman atas perbuatan keji dan melampaunya ini. Sedarlah, walaupun sekarang nasi dah jadi bubur, paling kurang boleh makan lagi, jangan sampai nasi dah jadi abu, periuk dah cair terbakar, dapur dah rentung terbakar baru nak sedar, semuanya dah tak guna masa itu, bertindaklah sebelum terlewat selagi masa masih ada untuk selamatkan UMNO dan Barisan Nasional.

    Selamatkan UMNO dan Barisan Nasional, Tumbangkan Najib dan Kuncu-Kuncu, Heret Najib dan Kuncu-Kuncu ke Mahkamah dan ke Penjara! Hidup Barisan Nasional! Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

    ReplyDelete
  5. Pekan kat sulauwesi bro, banyak lanun, macik gumuk mana mau ikut beb.......kalau kazakstan boleh la!

    ReplyDelete
  6. Ya la beb, sebelum PRU 14 tinjau tinjau, kot kot ade ruang niaga dgn macik gumok! Wow berapa biji tulur dalam ini martarbak? Saya punya pun masuk juga?

    ReplyDelete
  7. Apasal org ramai nampak sirius ja? Woro mongolo tak kasi fuluih kot?

    ReplyDelete
  8. Dia hanya berani turun kat kawasan sendiri aje. Cuba dia turun kat mana bazar ramadan di KL, pasti kena halau atau kena boo. Kalau bazar ramadan, hippo mesti tak ikut sebab tak standard tenpat macam tu nanti habis kena bau minyak kat beg dan pakaian mahal. Tak pasal2 lepas balik bazar, kena dandan rambut kos RM 1,200 pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha..berpada padalah mengutuk dibulan puasa ini...hehehehe

      Delete
    2. cuba turun dulu bulan pose ni..jgn pakai bodyguard, tengok apa jadi..mat bangla pun maki hang bedua..prepaid dah naik harga..

      Delete
  9. Wak Seman asyik ngulangin hal sama semata-mata
    Nggak habis-habiis dengan lo punya kelentong aota
    Apa wak nggak serik lagi mahu terusin bersengketa
    Dulu lo kena santet gue setahun lebiih dalam derita

    Mandrem jampi santau santet gue ternyata tembus
    Si Reentry goblok nafas terakhir nya udah hembus
    Tujuh kakii di dalam tanah jasad nya kini tertimbus
    Kawah besar di neraka menanti nya untuk direbus

    ReplyDelete
  10. Orang ramai kat situ bercakap dalam hati.Oooooooooo.....inilah mangkok ayon yang sebat duit 42Billion tu sampai sekarang lesap tak tau pergi mana.

    Warghhhh.....Kah....Kah....!!!

    ChaiiiTTT...!!!!

    Ah Jib Resign Terima KaseeeeYYYY...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astaghfirullaahalaziim...bawak mengucap banyak2 sahabat...masih belum terlambat....

      Delete
  11. People are asking why is that Tun M become too desperate and angry
    It’s not the problem of 1MDB that really makes the X-PM feel so worry
    But not many of us notice what's behind or another word the true story
    If Najib is on top then hard for Tun's son to become "perdana menteri"

    ReplyDelete
    Replies
    1. The opinion brought out by anon 3.17 pm I quiet agree
      The real issue behind it is actually about political rivalry
      Tun is scare that some day Najib might appoint Khairy
      If that happened then that’s the end to ‘legasi malabari’

      Delete
    2. What...are you serious...?? ?? I reckon you know nothing about Najib when Tun Razak demised in 1976. He did not complete his study in UK then, and was called back home to assume Mentri Besar post of Pahang at a young & tender age by his uncle, Tun Hussein Onn. Besides being clueless & lacking wisdom/knowledge, he is a man of no principle with his flip-flops in decision making. I remember well when UMNO was splitted into 2 teams in 1987, he opted for the B team but later jumped ship to rejoin Tun Mahathir. I affirm this statement as living witness at that point of time being a branch UMNO Youth leader and also Permanent Chairman of Divisional UMNO Youth.

      Delete
  12. We're looking forward further responds from old Seman Kaduk
    With our students in the overseas he will really "kena terduduk"
    These Khairy’s supporters are smart and clever like "pelanduk"
    They will whack Seman’s forehead like "‘ketuk dengan senduk"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Times over times our beloved grand old wise statesman has forewarned about the Jewish cartels global domination. Jews now control the US congress, media & global banking system. Under the New World Order, the Jew Rothschild control the Global World of Business & Politics. How on earth Najib fail to see this and fell into their trap..??

      The rakyat are now getting screwed up & down by Najib. The poor majority folks doesn’t know what the hell is going on. In his sneaking way, Najib keeps the masses ignorant & occupied with his gimmicks… eg. giving away the kacang putih BR1M.

      Najib is definitely hopeless and ....only Tun Mahathir has the wisdom & gut to save us from the evil ploy of the Zionist Jew.

      Delete
    2. Actually there is nothing serious neither problem to be worried to me
      The government has their own strategies or obligation and autonomy
      The chaos and havoc that broke has nothing to do with the economy
      All these are purposely created by the prime minister’s damn enemy

      Delete
  13. Waduh waduh udah dateng pelajar Malesia universitas luar negeri
    Emangnya mereka ini penyokong kuat Bapa Najib dan Mas Khairy
    Ngak seperti macai Pak Madey penyokong Pak Najib pinter bistari
    Ini kali Wak Seman pasti genter ngak berani tunggu dan cabut lari

    ReplyDelete
  14. Malaysia berada di persimpangan.Samada akan hancur bersama Ah Jib atau kita bangkit semula dengan kepimpinan baru.Cerita-cerita KEBOBBROKAN Ah Jib dan barisan kepimpinanya kita semua sudah maklum dan sudah bosan mendengarnya.

    Yang menyakitkan hati ialah Ah Jib mempunyai kepala yang degil dan keras tapi dalam masa yang sama dia mempunyai kerandot atau telor yang lembik lagi tak bermaya.

    Ah Jib ni hidup segan suruh pergi berambus atau mamphos pun segan jugak.Silap haribulan dengan kita seluruh rakyat Malaysia akan diheret sama-sama ke lobang gaung yang paling dalam.Percayalah Lim Kok Wing lobang hidung besar tu pun takkan dapat mengubah persepsi rakyat yang sedang merana dan sengsara sekarang.

    Kepada Kak Mah.Approvekan lah Ah Jib supaya resign.Kami rakyat Malaysia sedang merana dab terseksa.Kak Mah tak sayang kami rakyat Malaysia ke?

    Terima KaseeeeeYYYY....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju . Lim Guan Eng patut ganti Najib jadi PM . Baru Malaysia boleh maju .

      Delete
    2. Apa hg kasi bakaq ni, tak ada Melayu lain ka.?

      Najib berambos Ku Li jadi PM...

      Delete
    3. Saper promote KJ atau Lim Kit Siang jadi PM bontot dia hitam,Mak dia Hijau....!!!!

      PtuiiiHHHH...!!!

      Delete
  15. Hny pemoimpin ikhlas n yg x mudah dperdaya iaitu bijak sj layak jd pm malaysia. Support tun M jd pm malaysia utk mbetulkn semula kmusnahan yg telah dbuat oleh 2 pm. Kami rakyat mlihat Tun M ikhlas dlm pjuangan...

    ReplyDelete
  16. Negara inii sebenarnya tidak ada menghadapi masalah berat
    Sektor awam kita mantap begitu juga dengan sektor korporat
    Yang bagi nampak kalut kecoh hanya beberapa ekor keparat
    Dia punya kepala dongga yang jadi batu api Tun keling darat

    ReplyDelete
  17. Kakitangan awam kerajaan akan mula menerima notis penamatan kontrak dan pemberhentian akan bermula pada Julai 2015 dan September 2015.
    Jadi saudara/i yg terlibat harap dapat bersabar. Berbelanjalah dgn bijak kerana anda mempunyai Perdana Menteri dan pengampu yang dungu.

    Terima Kaseyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  18. Kalau polis ambik rasuah RM100 saja dah riuh SPRM dan masuk TV3. Najib terang-terangan songlap duit pelaburan 1MDB petrosaudi, masih boleh jadi PM lagi. Ada orang siap boleh sokong lagi. Orang UMNO ni memang bodoh, kalau kena kat geng depa semua okay walaupun ada PM rasuah dan songlap pun masih okay lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chegu butt wira tv3 ..

      Delete
  19. Tunku Aziz ada jawatan kesian kat SPRM, Nak cover Rasuah & Songlap Najib, sanggup salahkan Tun M pula. Rakyat Malaysia ni masih ramai yang bodoh dan banggang yang Tunku Aziz lagi ke?

    ReplyDelete
  20. SAYA BAPAK JAMAL DARI KALIMANTAN INGIN BERKOMENTAR KEPADA KALIAN SEMUA PECINTA TOGEL YANG SERING KALAH DALAM PERMAINAN TOGE, SAYA SANGAT BERSYUKUR KEPADA ALLAH DAN SANGAT BERTERIMAKASIH BANYAK KEPADA AKI RANGGONG,ATAS BANTUANNYA YANG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA YAITU 4D DAN TUYUL, ALHAMDULILLAH BERHASIL..WAKTU SAYA DIBERI TAU SAMA TEMAN KALAU ANKA YANG SAYA PASAN NAIK,SAYA HAMPIR PINSAN DAN TIDAK PERCAYA TAPI INI JUGA BENER2 KENYATAAN,,BERKAT BANTUAN AKI RANGGONG KINI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUANYA DAN RUMAH JUGA YAGA DILUNYA SEMPAT KUGADAIKAN KINI SAYA SUDAH MENEBUSNYA KEMBALI..SYUKUR ALHAMDULLILAH KINI KEHIDUPAN KELUARGA SAYA SUDAH JAUH LEBIH BAIK DARI SEBELUMNYA,,DAN JIKA ANDA INGIN ANKA JITU DAN BUKAN OBRAL JANJI YG SERING ANDA DAPATKAN SILAHKAN HUBUNGI AKI RANGGONG DI 085-222-967-279 DIJAMIN INSYA ALLAH 100% PASTI TEMBUS TERIMA KASIH......











    ReplyDelete
  21. Segala saranan nasihat student kita di oversea nampaknya disambut
    Suasana sudah agak kembali tenang dan tiadalah lagii keadaan ribut
    Macai-macai penyokong Tun Madey pun tidaklah begitu kelam kabut
    Reentry bangsat dan Seman Kaduk bingai pun kedua-dua dah cabut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apahal!

      Ngkau tak baca ke komen aku kat atas yang bertajuk "Salam 1Resign"


      Warghhh.....Kah....Kah..!!!

      Terima KaseeeeYYY..!!!

      Delete
    2. Ngko buat komen kat atas mana tu Reentry kepala bana
      Dulu ngko kelentong cakap komen kat blog che det sana
      Apa ngko ingat aku ni bengap sangat ke ko mau pekena
      Jangan nak buat main nanti aku londeh ko punya celana

      Delete
  22. Salam Ramadhan sdra Reentry...

    Najib & pihak PENJARAH 1MDB buat kerja samun paling bodoh bila membeli stesyen2 janakuasa yg dah 'putus darah & hampir tamat tempoh' dgn harga melambung tinggi tak munasabah. Tak ke itu jelas ada permainan 'mark-up' untuk meraih keuntungan peribadi.....??????

    Salam Perjuangan.

    Hidup UMNO Tanpa Najib.....!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudahlah tuu wak tak payah ler lagi nak buat lawak mengarut
      Wak punya posting dulu2 ni pun kitorang ketawa pecah pecut
      Kalah yang tu bawak keluar yang ini itu lah gayanya tali barut
      Kitorang cakap elok2 ni wak seman jangan sampai mencarut

      Delete
    2. Salam Ramadhan Tuan Othaman Ahmad.

      Ah Jib adalah boneka dan bukan PM yang ada daya pemikiran dan wawasan sendiri

      Suka atau tidak Ah Jib patut meletak jawatan atau akan berlaku kehancuran yang lagi kronik.Kehancuran dari segi ekonomi kita sudah nampak tinggal lagi kehancuran dari segi sosial belum berlaku.

      Selamat Berbuka Puasa.

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!