SEJUKKAN API ITU WAHAI PENYOKONG SEMUA!


Aku dah lama diam pasal isu ini. Tapi aku rasa dah tiba masanya kita kena cari solution benda ni. Dan aku amat bersetuju dengan saranan Khairy Jamaluddin ni. Mereka perlu bertemu dan bukan cara Nothing2Hide.

Mereka kena bertemu empat mata tanpa orang tengah semua. Kita kena cari jalan dan tolong la stop hina PM kerana tidak datang ke majlis Sukaguam tu, itu dibuat oleh orang bodoh sebab nak kasi malu PM je.

Kalau nak bagi setel bukan itu caranya. Not in the public dan ianya kena dilakukan dengan empat mata, hati ke hati. Dan kepada kedua-dua penyokkng sudah-sudah la tu menyerang sesama sendiri. Jangan keruhkan lagi keadaan.

Malah Ustaz Fathul Bari pun dah mintak supaya kedua peminpin ini didamaikan. Benda kecik je dan semalam 1MDB dah keluarkan kenyataan hutang dah setel dan duit tak hilang kemana pun. Biarlah Audit Negara, PAC, Bank Negara dan polis yang siasat mereka.

Kita tak perlu menjadi pakar ekonomi tak bertauliah dan memburukkan lagi keadaan. Aku cukup benci tengok ada sesetengah penyokong yang cuba mengambil kesempatan dengan menuang minyak ke dalam api yang membara.

Ada yang melihat ini sebagai peluang untuk menghidupkan kembali peluang yang sudah hilang. Kalau dilihat penyokong-penyokong ni ada yang jadi batu api sebab nakkan pimpinan baru agar mereka boleh bernafas semula.

Sudah-sudah la tu. Aku tak mau serang sesiapa dari penyokong mana pun tapi aku benci penyokong yang merosakkan nama pemimpin yang mereka sokong dengan sokongan membabi buta tak masuk akal.

Apa pun dari kita bercakaran baik kita cari jalan untuk selesaikan semua kemelut ini. Marilah kita bersama menyokong semua pemimpin kita.

I LOVE PM NAJIB AND I LOVE TUN MAHATHIR! Marilah kita cari jalan untuk satukan mereka. Setuju?

147 Responses to "SEJUKKAN API ITU WAHAI PENYOKONG SEMUA!"

  1. BETULKE BENDA KECIK AJE BRO? betulke duit tak hilang bro? arab ipic tu beri duit buta2 mcm tu aj eke bro?

    ini bukan benda kecik bro. ini JENAYAH. criminal acts.

    muomari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok jumpa mpat mata. Limkomunis tgh yumseng tgk gelagat perangai pm/umno skrg.

      Delete

    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Masalahnya bro, ramai sangat manusia yang macam Anon 5:54pm, tidak pernah membaca fakta, tidak faham Aish, tapi cuba nak join dengan isu tersebut, kesannya orang2 macam ini lah yang menghuru hara kan keadaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul anon 6.13. Masaalahnya sekarang ramai sgt pakar dan yg maha mengetahui semua hal. Kiranya tak payah rujuk audit negara.

      Delete
    2. Tak perlu pakar pun, sekarang ni dah ramai belajar accounting. 1MDB ni cuma lama disorok oleh Najib. Sekarang, bila didedahkan, satu persatu dah keluar. 1MDB dah cukup pakej utk dikategorikan kepada bankrupt dah. Kalau bukan kerana tanah-tanah kerajaan yang disonglap oleh Najib ke dalam 1MDB, dah muflis pun. NTA teruk (hanya positive sebab tanah tersebut), Debt ratio cukup tinggi, ROA pun rendah sangat. Yang paling teruk, cash flow dah terbantut. Bayangkan kalau kos faedah sampai 2.4Billion setahun, macamana nak membayar. 1MDB pernah untung pun tak pernah cecah 1B setahun. Kalau tak tahu, jangan pandai-pandai buat andaian 1MDB masih okay.

      Delete
  3. Ramai yang menungu-nunggu 'Nothing to Hide', tapi tak menjadi,
    Nak salahkan siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali Tinju seorang yang buat kecoh, lepas tu IGP arah cancel. Tak kan Ali Tinju buat kalau bukan mengikut skrip seseorang. Rasanya agak jelas, Najib mempunyai Too Many Things To Hide. Semua tahu Ali Tinju ni orang kuat Rosmah. Kalau Najib ikhlas, dah lama isu 1MDB, kenapa baru sekarang rakyat tahu. MOF sendiri mengakui ianya bermasalah.

      Delete
    2. Hanya sehari selepas mengaku berdarah pahlawan bugis, sudah jadi manusia pengecut. 1MDB tak bermasalah, tapi kenapa sementara AG buat siasatan, sibuk nak memperbetulkan syarikat sampah ni.

      Delete
    3. Dia antor ramei SB tengok dulu. Bila dapat laporan ramei penyokong Tun M kat situ, dia suruh ler si malaun ahli tinju tu buat hal...Lepas tu, KPN buat le statement kata suasana kecoh & boleh ancam keselamatan...taktik selalu le...

      Delete
    4. Mat Goyang pungkok Ali Tinju yang buat kecoh..

      Awat tak bagi dia goyang pungkok kat PWTC tuh..,mesti okay punya...

      UMNOK dan PUNGKOK tak boleh dipisahkan..muahahhahahha

      Delete
  4. 10. I don’t think we can resolve the problem of where the 1MDB money has gone through four-eyed meetings. Najib can resolve through proving beyond reasonable doubt that no money has disappeared from the 42 billion borrowed - Tun Dr Mahathir

    Bukan RM42.00 bro untuk settle buta gitu je... Jangan buat perangai pemimpin nak cover pemimpin, parti UMNO sekarang dah buruk, jangan busukkan lagi untuk cuba menutup benda yang dah berbau bangkai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam adik beradik kalian pun semua suci ke xde yg buruk n busuk. Sama ada buruk, busuk @ baik semuanya jd ujian satu sama lain. Hny yg kuat iman, bijak n amanah sj berupaya slesaikn masalah. Pepatah melayu bagai menarik rambut dlm tepung. Klu bpecah yg pasti kita jd lemah n musuh tgu pluang utk mnangguk d air keruh. Jgn hrp org asing tolong kita mlainkn saudara kita sj yg mnolong waktu susah. Org asing klu sudi mnolong tidak ikhlas n bmakna budi perlu dbalas spai kita hilang maruah mcm tjadi kt pasma n pkr.

      Delete
    2. Bila dah busuk undur, itu yang tinggal menjadi kuat.
      Kalau dah busuk perasan wangi - semua akan musnah.

      Kalau bingai dalam keluarga tak menyusahkan orang kampung lantak le..
      Tapi kalau satu kampong nak diperbodohkan dan suruh ikut kebodohannya, tak rasa bodoh ke ?

      Delete
    3. Klu anak ko busuk ko halau je ker anak ko tu. Sbb tu ramai anak gadis melayu buang anak sbb mak pak buang anak yg busuk ni. Klu anak bodo biar je la dia mrempit x yah nk bimbing n betulkn sbb yg busuk hny perlu dbuang. Nt ko dh tua n busuk bleh la anak ko buang ko plak kan...

      Delete
    4. Kalau dah buat taik, bagilah orang lain memperbetulkan cepat-cepat. Agak-agak orang yang buat taik boleh betulkan ke? makin nak menyorok. Yang rugi Umno juga. Jawatan tu bukan untuk Najib seorang, UMNO ada ramai lagi pemimpin yang berkebolehan. Kalau Najib amanah, tak kan jadi 42B, dah lama sepatutnya didedahkan perkara ni.

      Delete
    5. Mana tak busuk, dah berak merata-rata. Tak pa biar orang lain boleh cuci. Kalau dia boleh cuci sendiri, tak lah dia berak merata-rata.

      Delete
  5. why and why is it tht people tend to act like the one on one dialog never happened and tht tun m just go and attack head on without any warnings.

    the dialog and whtever it is tht people wanna call it did occur if anyone ever bothered to read the tun's chedet blog.

    even in the interview tun already said tht the time to speak to each other is already way past over.

    najib must have it easy. losing billions and not millions and yet he should have a breather ? well the rakyat didnt get to have any. one after another, price keep increasing, but salary remain. tax upon tax, and wht not. but hell najib should have his breather time.

    may all of us prosper after this.

    just curious though. went it is if theres such a time should we hold najib accountable for his fail leadership just like any other responsible leader would.

    ReplyDelete
  6. Aku tak setuju langsung dengan pendapat Khairy . Tak guna Najib buat pertemuan empat mata dengan Dr Mahathir . Buang masa aje . Dr Mahathir tak kan ubah pendirian nya . Dr Mahathir ni semenjak dari dulu perasan diri nya perfect .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan rasa perfect tapi Najib yang buat taik 1MDB sampai 42B. PM bukan jawatan turun temurun Najib. Bagilah peluang pada orang lain yang lebih layak. UMNO bukan ketandusan pemimpin pun. Kalau Najib jujur dan amanah, dia tak perlukan Tun M untuk mendedahkannya.

      Delete
  7. AhjibGor dlm ketakutan yg amat sgt......fikirannya bergelapan, tidur pun x lena, asyik terjaga.......kalau dia berundur, dia akan turun naik mahkamah......reputasi dia akan tercemar teruk...dia akan memalukan keluarga Razak.....bila blk jumpa Rosmah dia akan menangis x de idea utk menyelesaikan masalah yg spt nasi sudah jadi bubur.....ahjibgor dlm perhentian di depan nya jln yg bercelaru.

    ReplyDelete
  8. Melayu dh serang melayu. Kreta proton dh dburukkn. Kereta honda yg aku pkai pun ada masalh tp xde la ada yg viralkn kt dlm tv bagai.... kempen cintai buatan malaysia dh dkuburkn org malaysia sdr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib kata dia bukan panglima mesia, dia panglima bugis.....macam proton juga lah, kat uk murah tapi kat mesia mahal....hari hari tipu rakyat! Soalan sonang pon xleh jawab.......buat apa madey nak jumpa mat monggol ini! Siapa arah sirul? Dimana duit pelaburan disimpan? Kenapa tanah yg dibeli TH dijual murah kepada org Indon......soalan yg paling najib takut ialah: 42 bilion tu sama 42 yinggit ke? Budak tadika boleh jawab tapi lanun bugis ni..........

      Delete
  9. YB K.J ternyata bijak dan cekap menjangka isu mendatang
    Apa-apa pandangan diberi secara lembut dan tidak lantang
    Dia tidak kalut bertindak jugak sentiasa tenang dan matang
    Orangnya pula kemas segak tampan muda trang tang tang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la!, kj tu baru tamadun.....sebelum ni kera jantan dok kat oxfart forest! Cuba tanya dia pasal nasi lemak dlm penerbangan MAS yg di saji oleh pak mentua saudara dia, tentu dia tak boleh jawab! Macam lanun juga kera ni! Kera oxfart!

      Delete
  10. Ini bukannya pertembungan pemimpin. Najib dan Tun M bukan berada diplatform yang sama. Najib nak kekal jadi PM tapi Tun M dah bersara dari PM. Cuma, persoalannya, kenapa najib perlu menyembunyikan isu 1MDB ni terlalu lama? Tak perlu pakar accounting pun, kalau kita pernah buat bisness kita akan tahu bahawa company seperti ini tak akan sustainable dan pastinya akan bankrap. Hutang yang banyak tanpa untung walau sekadar nak bayar faedah kepada hutangnya. Tanah yang diberikan kepada 1MDB pun tak ubah seperti usaha bailoutnya kepada 1MDB.
    Jadi yang paling baik, ramai lagi pemimpin UMNO boleh ganti tempatnya. Lepas tu betulkanlah segala taik Najib ni.Jawatan PM bukannya hak turun temurun keluarga Najib pun. TSMY pun sepatutnya dibagi peluang untuk jadi PM pula. Kalau Tun Abdullah tak turun dulu, Najib masih timbalan sampai sekarang. Tak kan UMNO nak berpecah hanya kerana nak mempertahankan Najib. UMNO kena lebih matang bukan politik individu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Najib turun, ramai juga yang akan hilang jawatan juga, Itulah budaya UMNO. Tak ramai yang sanggup bagi sokongan tanpa habuan. TSMY naik, semua jawatan akan dipegang oleh kroni TSMY pula. Budaya UMNO mana boleh tukar dah sebati.

      Delete
    2. CUBA FIKIR PERKARA PALING ASAS. 1MDB TIDAK PERNAH MEMPUNYAI UNTUNG KASAR YANG CUKUP WALAU SEKADAR NAK BAYAR FINANCING COST PUN. DENGAN LAIN PERKATAAN, TAK PERNAH ADA UNTUNG BERSIH PUN. TAK BERMASALAH LAGI? YANG PELIK MACAMANA PULAK BOLEH BAYAR CUKAI 0.4BILLION? STRATEGIK BETUL SYARIKAT NI.

      Delete
  11. Banda kecik??? Emmm yelaa.. Sama je parpu ngn najib. Dua2 lena dibuai mimpi.

    ReplyDelete
  12. Sejak dari dulu2 sampai sekarang perangai Melayu macam tu juga, hasut menghasut. fitnah memfitnah, dengki khianat tak habis2....ipasai bercakap tiada siapa yang boleh lawan, dialah yang pakar dari segala pakar, pendek kata semua dia tau...................
    Sekarang apa dah jadi? lihatlah bangsa Melayu, Kita bising kerana 1MDB rugi dan kehilang berbilion Ringgit, TAPI KITA TIDAK PERNAH MERASA RUGI DAN MENYESAL APABILA BANGSA MELAYU TELAH HILANG SEGALA2NYA!!! dan percayalah kita akan kehilangan lagi sehingga Bangsa Melayu yang telah sedia miskin akan menjadi PAPA KEDANA dan MERIMPAT dinegeri sendiri seandai perangtai kita tidak berubah.
    Yang menanag akan menjadi ARANG dan yang kalah akan menjadi HABU, kedua2 nya tiada berguna langsung melainkan akan bahan pijakan oleh bangsa lain saperti yang pernah berlaku.
    BANGSA YANG BODOH AKAN MENJADI MAKANAN BANGSA YANG CERDEK....Hubaya ...Hubaya wahai bangsa ku....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan gunakan bangsa dan agama untuk menghalalkan benda yang salah. Kalau betul kita sayang sangat bangsa dan agama, sepatutnya kita pastikan pemimpin yang memimpin bangsa dan agama adalah dikalangan orang yang boleh dipercayai. Najib ni, samada bodoh atau tamak, agak susah untuk dibuat kesimpulan. Tapi yang pasti, dia tak layang untuk memimpin kita. Dah tak ada pemimipin sangat ke? Negara kita dah jadi bahan lawak satu dunia semenjak Najib jadi PM. MH370, Lahad Datu, Kejatuhan Matawang, GST, BR1M, Subsidi, 1MDB. Tak ada satu dapat diselesaikan dengan cara yang boleh dibanggakan.

      Delete
    2. Najib patut undur, kita ganti Rosmah pulak.

      Delete
    3. Tak payah undur pun Rosmah dah jadi PM, under remote control. Hidup Ali Tinju.

      Delete
    4. Asyik dengki, fitnah je alasan cai mat monggol.....itu je alasan melayu cai ni......lu tau ka tanah yg dipaksa TH beli dah dijual kat mat indon, skrg semua mat indon puji mat bugis.....KL akan jadi mini indon! tempat lanun bugis bersarang! Kah kah kah!

      Najib Mat Baghal

      Delete
  13. Anon 10.59 bukan budaya UMNO saja begitu tetapi budaya semua parti politik, tak kira siapa Pemimpinnya , seban ke tak serban ke .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, tu yang susah sangat nak lepas jawatan. Banyak sangat tentera nak kena lepas jawatan serentak.

      Delete
    2. Semua kena sokong Najib, kalau tak terus kena hilang jawatan, macam bekas MB selangor Md Taib sampai kena join PAS pulak.

      Delete
  14. Aku kesian tgk najib, aku harap Pm kita tabah dan menajadi Pm terbaik dlm sejarah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang kesian kat dia sebab tu suruh undur. Hanya dalam 6 tahun dia sudah banyak mencipta sejarah buruk kepada Malaysia. Kalau setakat nak tidur lena dengan Rosmah, baik tak yah jadi PM. Hari-hari boleh tidur lena dengan Rosmah.

      Delete
  15. Umno dan Bn dah nak lingkup bro..kami rakyat dah bosan.Mereka ni akan jadi mcm parti Golkar.Bye2 Umno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju . Sudah sampai masa nya Lim Guan Eng jadi PM pulak . Semoga Malaysia jadi maju macam Singapura .

      Delete
    2. Uwekkk!!! Rakyat negara china pun benci kt Lge nie...
      Parti pas pun dh dpt kesan kbusukan lge nie

      Delete
  16. Al Fatehah...untuk ameno...

    ReplyDelete
  17. Kesian kat najib..mcm2 dugaan.Dah la bini siku2 je.Pastu nak kena turun jd Pm.Bagi saya jgn turun.alang2 pahlawan Bugis! Lingkupkan terus Umno kasi tutup.

    ReplyDelete
  18. aku ni tak pandai mana bis accounting tapi boleh la sikit2, cukup la nak buat kira2 kalau ada modal 1 hinggit nak dapat untung 0.50, arul kanda kata beli IPP cost 12 billion tpi mewarisi hutang yang ada dekat ipp 6 billion, macam nak beli keta myvi harga pasaran 32 ribu hutang di bank ada 10 ribu lagi tpi tuan asal myvi nak jual 40 ribu tak termasuk hutang kat bank jadi aku pun gi la bayar kat tuan asal 40 ribu sebab tuan asal tuh baik dengan kawan baik belah bini aku nama ah low, ah low ni pandai dia kata myvi ni minyak murah tak rugi beli bla bla bla bla. lepas beli tetiba bank pulak cakap ada lagi hutang kat bank 10 ribu kena settle dulu baru boleh tukar nama aku pun bayar la kat bank lagi 10 ribu jadi aku beli kete terpakai myvi total 50 ribu sedangkan harga pasaran 32 ribu jer pandai kan aku pandai kan dapat kete terpakai minyak murah maintenance pree lagi sebab lepas beli tak boleh bawak kete pecah gear box. sekian pandai kan pandai kan

    ReplyDelete
  19. Anon 11:25
    Ko paham isu tak....ko paham cerita tak....ini bukan masalah dengki...ko tau ke apa definisi dengki tu...
    Org nak tulih ko pun nak tulih..lain kali ko baca jer...Nampak sangat bebal nya ko ni..........

    ReplyDelete
  20. We have nothing to hide...
    Me and my wife have something to hide...
    Me alone have a lot of things to hide...
    That is why I have to hide...
    Now I better hide...
    I'm hiding now...

    ReplyDelete
  21. The Kejora team are really smart, desperate, powerful and rakus
    For that reason Reentry and Seman Kadok had already bungkus
    These two cowards are now running and hiding away like a tikus
    Their balls and butohs now shortened and sentot like ikan kukus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu apahal!Kalau berani suruh lu punya Ah Jib Gor Gendang Cina Pangsai pahlawan bugis darah taik palat ngkau turun repeat balik forum debate nothing to hide.Ah jib memang betul-betul PUKIMAK HIJAU!Dia punya level PUKIMAK HIJAU 1000x ganda dari Pak Lah dulu.Negara tenat,rakyat sengsara tapi dia boleh buat selamba!

      #I Tak Love PM

      #PutuMayam4U


      PtuuiuiiiiiHHHH....!!!

      Delete
    2. Ngko kang ni buat aper budak setan dajal lahanat Reentry
      Kenaper nko udah jarang komen lagi dekat blog Parpukari
      Merata-rata aku kejar nko ni asyik jerr nak belah cabut lari
      Cari tali jerr ler kawan ikat tengkok terjun kerusi bunuh diri

      Delete
    3. Waduuh mak ini Reentry syeitan goblok udah berani datang
      Ingatin! lo sama paman lo Wak Seman sama gue ada utang
      Itu utang bisa kira lunas kalo Pak Najib lu ngak lagii tentang
      Kalo tiidak gue punya santet biisa bikin lo berdua terlentang

      Delete
    4. Tak tahu kepala reentry klr kot dari mana ketika dia d lahirkan. Kesian maknya.

      Delete
  22. Ini Tun Mat Dey le punya angkara
    Seperti mahu cetuskan huru hara
    Nasib baik polis bertindak segera
    Demi menjaga keamanan negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun M mari pasal 1MDB
      Macai memang buta hati
      Ali Tinju Pungkok sudah mari
      Sempat Najib selamatkan diri

      Delete
    2. Lu pasti ke ini semua hoi 1246 pm Luncai
      Depa kata peninju tu Tun M punya macai
      Mengamok nak pukui Najib kasi berkecai
      Nasib baik la pihak polis cepat mai kucai

      Delete
  23. Kalau bukan kerana kebodohan Najib melaksanakan GST, mungkin rakyat tak ambil kisah pun pasal 1MDB, Tapi, bila ada GST, rakyat mula sedar bagaimana peritnya untuk menanggung bebanan kerajaan yang tak tahu jaga ekonomi. Apatah lagi, pelaksanaannya di saat harga komoditi jatuh dan nilai matawang ringgit makin teruk. Semua ini membuktikan kerajaan sekarang amat bodoh dalam menguruskan ekonomi. Kuasa membeli rakyat sudah sampai ke tahap yang amat meruncing. Rakyat bukan peminta sedekah dan rela hidup atas pemberian BR1M. Rakyat lebih rela hidup atas usaha sendiri di samping kerajaan yang menguruskan soal makro ekonomi. Tapi, kalau nak menjaga pengurusan 1MDB pun tak mampu, bagaimana kerajaan nak menjaga ekonomi satu negara? Najib tak layak untuk terusan menjadi PM. Ramai lagi pemimpin berkebolehan dalam UMNO yang boleh menggantikan Najib. Setelah 6 tahun, kita sepatutnya sudah sedar bahawa Najib adalah PM yang tidak mempunyai otak dan tiada deria rangsangan untuk menghayati bebanan rakyat. BN bukan lagi parti yang boleh membela rakyat hanya kerana PMnya bukan berkhidmat untuk kemajuan negara tapi untuk diri sendiri.

    ReplyDelete
  24. Matdey bertindak ikut hati tak guna otak
    Agenda untuk naikkan anak dia si botak
    Tapi Najib tak mau ikut dia punya rentak
    Sebab mahu jaga UMNO tak bagi retak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala hotak kau memang tak leh guna
      1MDB hanyutkan wang negara
      Najib tak kisahpun rakyat merana
      Macai punya idea tahap celana

      Delete
    2. Apa yang ko meroyan ni. Najib tu nak ikut rentak Rosmah saja. Ko ingat dia kisah pasal UMNO ke? Tang mana ko rasa Najib ni ada otak? 1MDB yang kecik pun tak boleh jaga, buat macam compani mak bapak dia. Ekonomi negara boleh jaga. Pergi sana-sini tabur duit lepas tu rakyat kena tanggung melalui GST. Rakyat zaman ni bukan lagi bodoh. Orang UMNO ni bukan pak turut lagi. Anwar yang kuat menghasut pun tak berjaya meruntuhkan UMNO. Cuma selagi, UMNO berjalan di landasan yang betul, tak kan bergoyang. Cuma, kalau kita masih dok buat kerja-kerja bodoh, rakyat akan benci dan meluat.

      Delete
    3. Hoi 1238pm Najib nak bincang secara lembut
      Dia tak mahu perkara jadi kecoh kelam kabut
      Tapi Tun Matdey awal-awal dah buat serabut
      Pasal jawatan PM tu nak bagi anak dia rebut

      Delete
    4. Ini bukan masalah dgn Tun M, masalah negara. Semua rakyat patut tahu. Kalau nak bincang dalam kelambu, bincang dengan rosmah sajalah. Kalau bukan kerana Tun M, ahli UMNO masih dok ingat semua under control. Kita ingat 1MDB tu strategik sangatlah, bangganya kita jadi ahli UMNO. Bila dah terkeluar semuanya, sekali pandang pun dah tahu, ini rupanya taik najib selama ni. Patutlah beria-ria nak laksanakan GST. Kejatuhan nilai ringgit pun ada kaitan rapat dengan 1MDB. Kalau lu nak bodoh sorang, lu pergilah. Aku tak mau nak jadi bodoh lagi. Siap bertekak dengan PR selama ni, rupanya aku lupa aku punya PM yang bodoh ekonomi. Penyokong bula menyokong buta tuli. Ko cuba bgtau kat mana ko tertarik sangat dengan pemerintahan Najib ni?

      Delete
    5. Macai 117pm otak tara guna
      Pagi pagi dah Tun M kesana
      Najib bugis ntah kemana
      Nak klentong pun ada hadnya..

      Delete
    6. anaon 12:16, otak nko dlm poket madey la!
      lu kalau ada otak pun ah, kurang2 jadi menteri serupa mat maseelan! kah kah kah!

      Delete
  25. Tun M, hanya cuba untuk mengingatkan kepada katak-katak UMNO sekalian, jangan terlampau selesa seperti yang dah kena pada 2008.

    “The parable of the boiled frog.”
    “If you place a frog in a pot of boiling water, it will immediately try to scramble
    out. But if you place the frog in room temperature water, and don’t scare him, he’ll stay
    put. Now, if the pot sits on a heat source, and if you gradually turn up the temperature,
    something very interesting happens. As the temperature rises, the frog will do nothing.
    In fact, he may show every sign of enjoying himself. As the temperature gradually
    increases, the frog will become groggier and groggier, until he is unable to climb out of
    the pot. Though there is nothing restraining him, the frog will sit there and boil. Why?
    Because the frog’s internal apparatus for sensing threats to survival is geared to sudden
    changes in the environment, not to slow, gradual changes.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib mahu selesaikan secara lembut dan cermat
      Dengan Tun Mat Dey pun dia tetap masih hormat
      Polis pula bertindak untuk ambil langkah selamat
      Yang nko citer pasal rebus katak nii pehal mamat

      Delete
    2. Ini bukan soal bincang dengan Tun M saja. Seluruh rakyat Malaysia seharusnya tahu apa yang dibangkitkan olehnya. 1MDB makin banyak dikeluarkan faktanya, makin jelas masalahnya. GST, dulu menteri kata harga barang akan turun, sekarang ni semua naik mendadak. Katanya, peniaga sabotaj. Dulu kata kejatuhan matawang hanya sementara, sekarang dah berapa lama tak naik juga. Dulu kata, hasil GST nak guna untuk bantu rakyat, sekarang bgtau sebab harga minyak jatuh nak guna untuk negara pula. Nak bincang cara lembut apa lagi? Ramai pemimpin lain yang boleh buat kerja PM lagi baik dari Najib. Suruh Najib jaga Rosmah sajalah. Bagilah TSMY peluang pulak. Kalau dulu Pak Lah tak letak jawatan, Najib tak merasa pun. Kat US, maksima 4 tahun saja. Tak kan Najib tak puas lagi kerosakan yang telah dibuat selama 6 tahun ni.

      Delete
    3. Tak heran GST akan digunakan untuk bayar hutang 1MDB pulak.

      Delete
    4. Najib tak layak pun jadi PM. Jawatan PM bukannya jawatan turun temurun. Kalau setakat ada darah pahlawan bugis belum melayakkan dia untuk jadi PM. Dah 2 bulan, Tun M bangkitkan isu ni, apa yang Najib buat? Dia hanya cuba sedaya upaya untuk memburukkan Tun M termasuk melalui TV3 dan beberapa pencacainya seperti salleh keruak dan Tunku Aziz. Sekarang ni, rakyat pun tak mau tahu pasal Tun M. Yang nak tahu cuma kebenaran isu yang dibangkitkan oleh Tun M. Kalau Najib sendiri tak faham isunya sedangkan rakyat biasa pun boleh nampak risiko 1MDB, nak bincang lagu mana? Nak kah kita terus dipimpin manusia yang tidak mahu berfikir kerana tidak mempunyai IQ untuk berfikir?

      Delete
    5. Polis batal katanya keselamatan
      Rupanya ali tinju punya lakonan
      Mat pungkok datang nak teran
      Kasi tangkap penjara kasi humban
      Tak guna punya melayu jahanam
      Kasi rosak sama itu Islam

      Delete
    6. ali tinju ni mesti serupa azeez rahim atau reeza merikan.......serupa parpu kena belacan kan! Patut cili kasi taruk sama ali tinju!

      Delete
  26. Najib jawab je soalan. Kalau boleh jawab, settle la. Ni tak jawab soalan. Jawapan - jawapan yang di bagi kita boleh bagi D+ la. Lepas tu komplen kenapa orang tak puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat. Mungkin dia ingat rakyat Malaysia boleh ditipu.

      Delete
  27. Najib jawab je soalan. Kalau boleh jawab, settle la. Ni tak jawab soalan. Jawapan - jawapan yang di bagi kita boleh bagi D+ la. Lepas tu komplen kenapa orang tak puas hati.

    ReplyDelete
  28. Kemunculan Khairy ibarat pendiita yang diutus
    Memang bernas serta pintar idea yang dicetus
    Dia takut jadi nanti jadi gunung berapi meletus
    Nak jaga hubungan DSN-TunM agar tak putus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak penting pun hubungan DSN dengan Tun M. Yang penting selesaikan isu 1MDB tu. GST pun ramai rakyat tak puashati juga. Duit negara ditabur tanpa ada hadnya. Lepas tu suruh rakyat tanggung.

      Delete
  29. Gue amat senang sekali melihat pemimpin muda Mas Khairy
    Buka aaja segak tampan bergaya malahan pinter bijak bistari
    Kelulusan pula dari Universitas Oxford terkenal di luar negeri
    Emangnya cocok banget kalo dia nanti jadi Perdana Menteri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak boleh lupa lagi kroni dia, Patrick Lim dan Kalimullah Hassan.

      Delete
    2. Anom 2:23 lu ambik tau psl negara lu cukup. Gua x ambil pot lgsung hal pmimpin lu taw....

      Delete
  30. Apa kejayaan khairy sbg menteri sukan n belia? X nmpk yg luar biasa pun...stkat biasa @ below par jer...gred C jew

    ReplyDelete
  31. Gue nggak berkenan langsung dengan Bapak Madey punya cara
    Berkumpul ramei-ramei begitu emang nya bisa cetusin huru hara
    Pantas saja kalo mereka berdua bertemu tuk luahin pokok bicara
    Emang pinterr sekali buah fikiran dari Mas Khairy menteri Kejora

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade aku kesah lu berkenan atau tak! kong sudah angkat, lagi mau pinjam......balek sulauwesi melanun dah!

      Delete
  32. Bloody Reentry hide away and Seman Kadok disappear
    To the Kejoras these two idiots feel really scare and fear
    We are just using poems and words not swords or spear
    By using that only these culprits are now crying with tear

    ReplyDelete
  33. Tun Mat Dey awai-awai pagi buta dah pii
    Bawak ramai geng kunun mau cucuh api
    Tapi pihak polis cekap buat kawalan rapi
    Penyudah dia MatDey kena tolak ke tepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat Bugis tidur tak lena
      Penangan sarawak ntah kemana
      batal guna ketua polis negara
      mat twitter punya alasan ntah apa-apa

      Delete
  34. Tepatt sekalii masa Menteri Belia masuk mencelah
    Dia tidak suka D.S Najib dan Tun M terus berbalah
    Kebijaksanaan YB Khairy memang nyata terserlah
    Bukan seperti Reentry macam orang tidak sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. MENTERI BELIA.....kong udah angkat, lagi mau pinjam ka! oxfart dah!

      Delete
  35. Nampaknya Tun Madey nii tak pernah kurang dia punya selera
    Walau pun 22 tahun udah diberi peluang jadi pemimpin negara
    Udah penuh pun temolok dan poket suku sakat sanak saudara
    Tetiba saja tampil kembalii cari pengaruh dan bawak huru hara

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon 10:08 PM
      ini kah jawapan cai mat monggol kepada soalan madey? gwa ingat lebih baik lu angkat kong dan balek sulauwesi lah, lagi baik!

      Delete
    2. PAC nak panggil Arul pun kena tunggu sampai bulan August. Mana janjinya nak selesai audit bulan jun. Rupanya, anak Najib pun boleh ada kat PAC.

      Delete
    3. Ada seorang komentar kata aku tak faham, aku terima kerana memang aku tak faham perangai mereka2 yang menganggap diri mereka faham, apa yang aku harapkan mereka2 yg pandai2 dan faham2 ini adalah orang2 yang berjaya dalam hidup.....
      Jadi masulah Politik untuk tunjukkan kebolehan anda.

      Aku ....Sokong cadangan YB Khairi demi untuk kebaikan Bangsa Melayu.

      Tun M selaku orang tua yg kebetulan pernah duduk dikerusi panas PM bawa2lah berMuhasaba diri jgn terlalu bangga dgn tepok sorak orang, takut2 disana ada timbul sifat Ujub dihati, ingatlah kembali satu masa dulu Tun juga pernah diGelar Maha Firun.

      Delete
  36. Macai-macai matdey macam dah habis mengalah
    Nampak seperti ramai-ramai pakat dah larii belah
    Mungkin mereka dah sedar cara matdey itu salah
    Boleh jadi takutkan Kejora geng menantu pak lah

    ReplyDelete
  37. Kita cukup faham dan masak Mat Dey punya agenda
    Dia nak rintis jalan untuk naikkan dia punya anaknda
    Maka dibuat nya lah segala tohmah dan propaganda
    Dibawak kuncu macai ramai-ramai Najib nak dilanda

    ReplyDelete
  38. Ada cara dan saluran yang betul kalau mau buat apa2 tuntutan
    Berhimpun ramai-ramai macam itu boleh jejaskan keselamatan
    Atas sebab itu maka pihak polis memang patut le buat sekatan
    Lagi pula sekarang dalam kerajaan matdey bukan ada jawatan

    ReplyDelete
  39. SATU JE SOKLAN PADA PARPU....pernah ada kawan/sedara keje audit kerajaan??????????????kalau penah ko pasti takkan tulis biar audit negara audit dan sahkan wang tak hilang.....

    dalam sektor kerajaan audit negara paling hebat...benda tak ada boleh ada...benda ada boleh tak ada....xpayah pecaya aku...g cari kawan/sedara keje audit negara....

    itu belum buka citer mesin juta tapi kosong dalamnya...

    ReplyDelete
  40. Tun M pernah berjanji sambil dipenjtas PAU dulu yang beliau berundur diri daridan akan bersara dari politik adalah untuk nak bersama2 dgn anak cucunya kerana selagi beliau maseh dalam politik beliau tidak berpeluang berbuat begitu, tapi sekarang sudah terbalek kuang...... mungkin ada ajenda tersirat.......
    Kalau nak dikata Tun M ni hebat sangan, cuba kita lihat anaknya sendiri - Marina - terkinja2 dijalanan dgn pakaian menjolok mata semasa perhimpunan Berseh dahulu , dengar kat Marina ni pun kaya raya .

    Wahai Tun M cukup2lah, cuba2 lah toleh kebelakang lihat apa yg telah Tun lakukan dan apa yg telah berlaku dan ambillah iktibar diatas peristiwa2 tersebut, bertindalah dengan bijaksana.

    Saranan Yb Khari patut difikirkan, walaupun dia (YB Khairi) orang muda,
    tapi pepatah Melayu ada menyebut," Kecil jangan disangka anan dan besar jangan disangka Bapak,".

    BERCAKAP BIARLAH LIDAH DI OTAK, JANGAN LIDAH DIHATI.

    ReplyDelete
  41. Hidup Mahathir. Anda mewakili saya dan ramai lagi rakyat bawahan.

    ReplyDelete
  42. Penyokong Najib sudah mula berbunyi
    Macai-macai mat dey dah makin sunyi
    Entah ke mana habis lari bersembunyi
    Itu ler awal nya syok sangat bernyanyi

    ReplyDelete
  43. Tun Madey ni dulu katanya udah nak berhenti
    Dengan tiba-tiba jer orang tua nii berubah hati
    Ramai boleh baca sebabnya pun dikenalpasti
    Anak dia mau bagi jadi P.M. sebelum dia mati

    ReplyDelete
  44. Golongan penentang Bapak Najib itu emang nya nggak sadar diri
    Nggak pernah tau bersukur dengan pelbagei bantuan yang diberi
    Kalo awal tahun borang BR1M mereka dulu lah yang terkejar cari
    Seeloknya mereka ini biar pihak berwajib tangkapin aaja kasi gari

    ReplyDelete
  45. Ahli-ahli Geng Kejora nii bukanlah calang-calang
    Mereka cekap dan tangkas bagaikan hulubalang
    Geng Tun Matdey dah tidak berani tunjuk belang
    Sekor-sekor berundur cabut lari dan menghilang

    ReplyDelete
  46. Angkatan Kejora rakus tak dapat nak dikekang
    Mereka serang berdepan tidak tikam belakang
    Dah tak timbul lagi geng Tun Madey pedukang
    Yang ada pun semua udah larii lintang pukang

    ReplyDelete
  47. Kelihatannya PakNajib udah bisa kembali berlapang dada
    Segala tohmahan serta rencana buruk udah kembali reda
    Sepertinya nggak menjadi Pak Madey punya propaganda
    Emangnya sama Pak Madey inii kita perlu terus waspada

    ReplyDelete
  48. Ini kali gue emang bener-bener merasa senang dan puas
    Sokongan terhadap Bapak Najib kinii udah makin meluas
    Geng berhaluan kiri PakMadey udah mula nampak tewas
    Baru kalian tau sekarang bila bertemu buku dengan ruas

    ReplyDelete
  49. Gue ini jugak anak Bugis emang pantang bangsa gue dihina
    Awas lo semua geng Pak Madey nanti gue pakei guna-guna
    Gue punya ilmu santet bisa bikin kalian derita parah merana
    Kalian ngak bisa tidur bahkan juga nggak bisa pakei celana

    ReplyDelete
  50. 99.9999999999999999999% rakyat dibelakang Tun M.Lebihan peratus tu adalah ParPuGendhot,MenteriTaikPalat,Geng1MDBarulkandayennasolley dan geng kejora Pukimak Hijau.Malaysia kini didalam krisis yang parah.Sialnya berpunca dari Ah Jib dan Rosmah.

    #TakHabisHabisBawakSial!

    PtuiiiiHHHHH....!!!!

    ReplyDelete
  51. Woi Reentry samdol agak-agak ler kalau pun nak tunjuk data
    Hari tu ko kelentong cakap geng Tun Madey ada berjota-jota
    Hari ni ko bawa keluar peratus taik palat pulak nak buat aota
    Apa ngko pikir semua orang lain macam ngko ke bingai buta

    ReplyDelete
  52. bravo re entry......Kejora langau bapok hijau perasan ayat dia power....mcm kimak adalah....Sokong Najib padanlah sebab sama spesis.....Langau Bapok Hijau................

    wargh kah kah kah............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi sheikh mamat 248pm serupa haram jadah ngko punya komentar
      Cara tulisan ko menunjukkan ko ni bingai bahalol langsung tak pintar
      Susunan ayat ko pun macam sial pukimak berbelit alam punya putar
      Awas ko kat blog ini ada sejarah orang kena santet setahun terlantar

      Delete
    2. Geng penyokong Tun Madey udah makin senyap tak melawan
      Seolah-olah macam blogspot nii Geng D.S. Najib sudah tawan
      Yang tinggal pun siReentry iblis yang mengarut tidak ketahuan
      Dan sekor lagi si mamat 2.48pm merepek macam kena sawan

      Delete
    3. Reentry sial setan lahanat udah cabut lari belah
      Takut sangat dia dengan geng menantu pak lah
      Nii mari pulak sekor 248pm gatal nak mencelah
      Tapii komen bingai macam tak mengaji sekolah

      Delete
  53. Budak Reentry bahalol unta ni kalu kat blog dia asyik bizi jer tiap hari
    Wal hal budak iblis dajal nii takut berdepan Kejora kalau seorang diri
    Dah merata ceruk kitorang kejar budak jahanam ni asyik jerr nak lari
    Kalu kena penampor gua mau seminggu dia ni tak boleh makan kari

    ReplyDelete
  54. Pihak polis arah bersurai untuk mengelak sesuatu kejadian buruk
    Kerana dipercayai akan ada macai TunM yang berkelakuan teruk
    Contoh yang jelas sekalii ialah macam si jahanam Reentry beruk
    Sekarang dah cabut lari bersembunyi tak tahu entah mana ceruk

    ReplyDelete
  55. Syabbas Sdr Parpu kini persoalan dah semakin jelas dan terang
    Penyokong taksub TunMadey dah berundur sorang demi sorang
    Tidak faham ujung pangkal tetiba je mari masuk nak menyerang
    Cuma tinggal seekor saja lagi masih degil si Reentry memerang

    ReplyDelete
  56. Macai Tun MatDey dah tak ada lagi nak masuk menterang
    Nampaknya udah berundur mengalah sorang demi sorang
    Mungkin mereka sudah semakin sedar dan insaf sekarang
    Lagi pula tahun depan nak isi lagi itu BR1M punya borang

    ReplyDelete
  57. Golongan Pak Madey makin jelas udah menyerah kalah
    Penyokong Bapak Najib pula semakin rameii menyerlah
    Mungkin berkat dari saranan Khairy menantu Pak Dolah
    Apa-apaan siih kita semua ucapin sukurr amhamdulillah

    ReplyDelete
  58. Bagi BR1M sapu GST & 1MDB. Bodoh ko Najib. Ko tipu habis orang BN yang mengundi ko PRU13. Dasar bodoh. Ko tunggu PRU14.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukaran matawang RM3.75 = USD1, PM dok tidur lena lagi dengan Rosmah.

      Delete
    2. Wahai penjilat Najib, kalau betul nak bodek najib, tolong bagitau dia macamana nak mentadbir negara ini supaya bolehi kembali balik seperti zaman kegemilangan dulu. Kalau tidak, lupakan. Pengundi atas pagar macam kami tidak akan lagi mengundi BN lagi. Pengundi cina tak mungkin akan berbalik kepada BN sebab setakat nak mentadbir cara bodoh dan asyik nak berpolitik dan menunjuk kuasa saja, lupakanlah. Kalau syarikat mak bapak dia, nak lingkup, lantaklah. Tapi, kalau negara lingkup, semua rakyat yang kena tanggung. Carilah PM yang ada otak sikit, bukan setakat nak kekal berkuasa tapi tak tahu menggunanya untuk kebaikan.

      Delete
    3. Kalau nak tadbir 1MDB pun terkial-kial, macamana nak mentadbir sebuah negara? Baik undur sajalah.

      Delete
    4. Senang je, tak cukup duit minta kat rakyat, Baru beberapa bulan dah berjaya kumpul RM6Billion. Rakyat Malaysia memang bodoh-bodoh pun. Sibuk berpolitik saja sampai sanggup letak akal kat lutut demi nak membodek Najib.

      Delete
  59. Waduuhhh kelihatannya geng macai Pak Mat Dey udah tampilin diri
    Tetapi ngomongnya entah apaan bagei dia aaja yang faham sendiri
    Pokok ceritanya adalah perdamaian TunM-DSN yang sedang dicari
    Dan juga pertemuan empat biji mata sebagei mana saranan Khairy

    ReplyDelete
    Replies
    1. BODOH NAK MAMPUS. DIA NAK BERDAMAI DGN TUN M PUN, BOLEH SELESAIKAH MASALAH 1MDB DENGAN GST? SELAGI ADA GST, RAMAI RAKYAT AKAN LARI DARI BN. YANG AKU TAHU, PENYOKONG NAJIB NI, SEMUA OTAK MACAM AHMAD MASLAN, SALLEH KERUAK DAN TUNKU AZIZ SAJA. EVEN NAK BIDASPUN KENA KELUAR IDEA BAHALOL SAJA.

      Delete
    2. Kau rasa Najib bodoh ni akan bertahan berapa lama lagi? Orang main politik ni, baru nak terbongkar saja, orang letak jawatan cepat-cepat. Yang sibodoh ni, dah nak terbongkar pun masih buat-buat bodoh lagi. Boleh lagi keluarkan statement nak bodohkan rakyat lagi.

      Delete
    3. Dalam hal inii tidak timbul persoalan siapa kalah siapa menang
      D. S. Najib mahu isu berbangkit itu diselesaikan secara tenang
      Perkara besar ini tak boleh setel sehari dua dan bukan senang
      Tidak usah lerr korang nak buat kalut malut jadi tukang canang

      Delete
  60. Aku nk tmuntah hijau dgn slanga mnyibuk anon 6:35 etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamat 654 pm apa-apaan sih lo tiba-tiba aaja udah nggak tentu arah
      Kenapa sih dong gue punya pantun gurindam bisa bikin lo jadii parah
      Lo mahu muntahin hijau atau kuning terusin aaja sih gue ngak marah
      Tapi lo usah sesalin akan tiba masa santet gue bikin lo muntah darah

      Delete
    2. Lo pokimak hijou indon goblok santet pasentran waytan waytan waytan mencret...mencret cair hijou!!

      PtuiiiiHHH...!!!

      Warghhhh....Kah....Kah...!!!

      Delete
    3. Anon 8:39 sudah jadi gila meroyan, Rosmah sudah hilang kuasa. Rakyat sudah memberontak. Ini satu geng dengan Ali Tinju yang sanggup salam cium tangan dengan Rosmah. Bukan dia kisah sangat pasal Najib pun. Bodoh nak mampoos.

      Delete
    4. Tembelang Rosmah sudah mau pecah.

      Delete
    5. Sedih raya tahun ni mungkin kita tak dapat lagi kuih raya dalam tupperware gambar Najib Rosmah. Rosmah kena mula belajar jimat cermat.

      Delete
    6. Tak apa, kuih raya pun kena GST nanti. Sial punya lanun bugis.

      Delete
    7. Buat hutang 1MDB banyak-banyak, lepas tu guna duit GST bayar hutang 1MDB tu. Ini macam skim kutu. Dia dapat dulu, lepas tu dia berhenti, rakyat tanggung semua hutang.

      Delete
    8. Reentry goblok lo perasan ngak padan sih kerja buruh tolak simen
      Emang nya lo ini puak haluan kiri semua gak kena dengan gomen
      Saban hari lo melancap aaja ngak punya pasangan mau beromen
      Lo bukak blogspot tapi sekat gue nggak kasii masukin apa komen

      Delete
  61. Reentry goblok lo perasan ngak padan sih kerja buruh tolak simen
    Emang nya lo ini puak haluan kiri semua gak kena dengan gomen
    Saban hari lo melancap aaja ngak punya pasangan mau beromen
    Lo bukak blogspot tapi sekat gue nggak kasii masukin apa komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 9:52. Punya nak pertahankan najib sampai jadi gila. Otaknya pun tak boleh nak terima kebodohan Najib. Tulah ko pi belajar banyak sikit dari puak yang bodoh seperti Ahmad Maslan, Salleh Keruak, Tunku Aziz dan Shahrir Samad. Puak ni saja boleh bagi komen yang bodoh-bodoh untuk membela Najib. Depa ni cakap tak perlu fikir apa-apa sebab depa ni jenis tak ada otak. Yang ko pi ikut buat apa, terus jadi gila.

      Delete
    2. 10.45 pm ini hal gue samanya Reentry apaan aaja lo mahu menyebok
      Lo punya hujah juga hanya sekader ngomongan yang ada cuma abok
      Hanya makiian kosong gak punya fakta persisnya berak ngak dicebok
      Kalo lo hampir dengan gue pasti lo udah rasain gue punya penumbok

      Delete
    3. Lo indon goblok kejora waytan memcret.Pahlawan Bugis kepala bana mencret run to hide ngkau takkan lama lo.Semakin hari semakin gila babi dibikinnya ini negara.Yang pastinya kami seluruh rakyat Malaysia akan MENGENTOT pada muka Ah Jib dan Rosmah hingga dia meletak jawatan sebagai pahlawan taik palat kepala bana gstarulkanda1MDBbrimSlimKrimAltantuyaSirulAhmasMaslanHenbegCincinJotaJotaTaikPalatPukimakHijau...!!!


      Mak Ngkau HIJAU..!!!

      Warghhhh...Kah....Kah...!!!

      Delete
  62. Najib Razak PM terbodoh dan berjaya mengalahkan Gus Dur dari indonesia. Cuma pelik macamana boleh ada orang yang terus membelanya. Mungkin ramai pembelanya yang kagum dengan Rosmah. Semenjak 6 tahun jadi PM, Tak ada satu kerja yang membanggakan yang dibuat oleh Najib melainkan menaburkan duit di merata tempat macam duit mak bapak dia. Tak cukup minta lagi dari rakyat. Rakyat Malaysia ni semua bodoh-bodoh tak belajar kat luar negeri macam dia.

    ReplyDelete
  63. Entah apa kena budak dajal Reentry 12.10 am serupa hanjeng menyalak
    Merapu merepek meroyan serupa Mr Bean hanya untuk kasi orang gelak
    Dekat blog sendiri monyok macam ayam daging kini berlagak ayam jalak
    Geng Kejora dah cabul dia teruk boleh kata tiap hari jubor dia kena selak

    ReplyDelete
  64. Sesungguhnya kami sayang negara kita Malaysia yang indah permai
    Marii buang segala sengketa dan sebaliknya kasih sayang kita semai
    Memang sangat molek sekiranya Tun Matdey dan DSNajib berdamai
    Lagii pun geng penyokong taksub Tun tu berapa kerat jer tidak ramai

    ReplyDelete
  65. Geng penyokong TunMadey nampaknya dah mati kutu
    Kelihatannya seperti semua sudah bisu diam membatu
    Tidak padan dengan rancak sangat menyerang hari itu
    Itu le padah nya bila masuk buat gila babi tak menentu

    ReplyDelete
  66. Duit RM42bilion tu mana? Apasal korang tak ada teloo bila Mahathir nak jumpa? Anak tun razak keturunan haram jadah bugis tu bila nak bagi balik RM42bilion tu?

    ReplyDelete

  67. Larangan Bersekutu Dengan Yahudi dan Nasrani

    Firman Allah taala dalam Surah al-Maaidah, ayat 51 yang bermaksud: "Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani itu sebagai teman rapat, kerana setengah mereka menjadi teman rapat kepada setengahnya yang lain; dan sesiapa di antara kamu yang menjadikan mereka teman rapatnya, maka sesungguhnya ia adalah dari golongan mereka itu. Sesungguhnya Allah tidak memberikan petunjuk kepada kaum yang berlaku zalim."

    Anak pelesit Kejora Jahanam yg mengidolakan KJ & Najib jelas termasuk dalam golongan ini sepertimana PKR, Anwar Gay & pemimpin2 UMNO Libreral. Padah dari menerima pakai perunding Yahudi Apco & Goldman Sachs, Idris Jala, pihak USA/British & Spork oleh Najib....negara hilang maruah, jati diri & menanggung beban hutang + riba.

    Sebaliknya, Tun Mahathir sejak dulu tetap teguh/konsisten mengecam tindakan musuh2 Islam... apatah lagi bersekutu dgn mereka.. tidak seperti Najib mengidolakan mereka atas nama Liberalisme.

    ReplyDelete
  68. Janji Najib rakyat didahulukan tapi apa dah jadi..??? Kata kalau ada GST lebih menjimatkan tapi barang terus naik. Kini bayaran tol pula naik memantol-mantol... APA nih....??? Dah hard-up sangat ke nak bayar bunga riba hutang 1MDB....???

    Sdra re-entry apa cerita nie.... Dia makan tak agak-agak...lepas tu berak bersepah... kita pula kena bersihkan... TAK PATUT....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita bako pangsaiiii diaaa....!!!!

      Dah mencreett merata-rata kita pulak nak kena jadi cleaner dia.

      Kita bako pangsaiii dia...!!!!

      ChaiiiTTTT....!!!!

      Delete
  69. Wak Seman Kadok si tua kutuk nii hati dan perangai cukup busuk
    Cerita udah habis panggung nak tutup baru dia berani nak masuk
    Masa orang sedang rancak dia bersembunyi entah mana pelusuk
    Tak serik lagi ke Wak setahun bisa santet mat Indon tu menusuk?

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!