CILI KASI TARUK! SIAPA YANG KURANG AJAR NI? ISMAIL SABRI ATAU GUAN ENG?

BUKIT MERTAJAM: Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dikecam kerana mengeluarkan kenyataan berbaur ugutan kepada pengundi jika memilih Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail pada 7 Mei ini.

Sehubungan itu Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menggesa Ismail menarik balik kenyataannya bahawa beliau tidak akan meluluskan peruntukan pertanian untuk rakyat di Permatang Pauh.

“Ismail Sabri menyatakan bahawa sekiranya Kak Wan (Dr Wan Azizah) dipilih menjadi Ahli Parlimen Permatang Pauh, jangan cari dia melibatkan semua projek pertanian…tidak akan diluluskannya.

“Kak Wan nak masuk lobi pun tidak boleh, ini satu kenyataan yang biadap dan kurang ajar.

“Saya harap Ismail Sabri tarik balik dan minta maaf atas kenyataan biadap ini keatas seorang wanita, seorang rakyat Malaysia dan seorang wakil rakyat,” katanya pada sidang media di Tanah Liat di sini, Ahad.

Baca seterusnya di Perak Today..

PK: Ingin aku ingatkan pada Guan Eng, sebelum dia nak cakap Ismail Sabri kurang ajar ada baiknya dia sedar diri dulu apa yang dia cakap ni. Hello Tokong! Lu duduk Penang pun sudah senang maa, apa lu ada kasi bangun itu Penang? Semua BN kasi bangun ini hari lu duduk goyang kaki dan charge semua hotel kat Penang 3 ringgit satu katil, Manyak senang woo ini macam punya kelija.

Aku sokong apa yang diperkatakan oleh Ismail Sabri, dah tiba masa puak-puak harami PKR ni diajar, seispa yang sokong mereka maka mereka kena terima itu saja yang termampu mereka buat. Cerita pasal pembangunan kat Permatang Pauh ni, ish sedih beb, terus mundur kawasan ramai melayu kat sana, DAP pun tak pandang sebelah mata.

Makin lama makin mundur, Bandar perda yang cantuik dulu kini dah hampir nak jadi bandar tinggal, dah dua penggal guan eng bebal ni jaga Pulau Pinang, dia buat apa? Apa investment dia bawak mai kat Pulau Pinang ni? Semua yang ada sekarang ni adalah hasil dari kerajaan BN dulu. Toksah berlagak la Tokong.

Sebelum lu nak sound Mail Sabri ada baiknya lu tolong orang PAS kat Pulau Pinang tu! Jangan asyik tolong Mat Sabu je, kesian orang PAS Pulau Pinang lu jadikan mereka serupa mereka takde maruah langsung. Apakah aku menipu? Korang kalau ada kawan atau sedara kat Penang yang menyokong PAS, tanya le mereka bagaimana mereka diperlakukan.

0 Response to "CILI KASI TARUK! SIAPA YANG KURANG AJAR NI? ISMAIL SABRI ATAU GUAN ENG?"

Post a Comment

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!