PANAS BERAPI! MALAYSIAKINI BANGSAT KANTOI MENIPU DAN MEMFITNAH ROSMAH!

Aku rasa perbuatan ini sudah melampau beb. Sangat melampau, dikala PM kita pergi ke perhimpunan menyatukan semua melayu di Malaysia ini, maka pada malam tersebut dimainkan gabar sebegini. Aku dah tak tau nak cakap apa dah. Aku tak faham kenapa puak Pakatan menyerang Rosmah dengan cara yang keterlaluan ni.

Apa salah Rosmah? Dia hanya merupakan isteri kepada Perdana Menteri, bukan dia berkuasa pun. Cara puak Pakatan menyerang Rosmah ni seolah-olah macam Rosmah la Perdana Menteri Malaysia. Apa ke bodoh pakatan ni? Kenapa melampau sangat ni?

Aku dah lama tak cerita pasal Rosmah dalam blog aku sebabnya mudah saja dia bukan ada apa pangkat pun, dia cuma isteri kepada Perdana Menteri tetapi setelah Malaysiakini buat fitnah tahap babi tentang kisah mendandan rambut berharga RM1200 ni, maka aku terpanggil untuk menceritakan apa yang telah berlaku sebenarnya.

Selepas meneliti ucapan DS Rosmah yang hangat diperkatakan baru-baru ini. Barulah saya mendapat gambaran sebenar apa yang diperkatakan oleh DSR.

"Kalau saya nak cat rambut dekat rumah, dia caj RM1200.. amboi mahalnya. Kalau dekat kedai different charge, ni home service"

1. "Kalau saya nak cat" bermakna DSR baru tanya harga. Dan harga itu adalah mahal bagi beliau. Biasanya kalau dah mahal, kita tentulah tak jadi ambil service tersebut. Kalau DSR betul2 belanjakan RM1200 untuk cat rambut, sudah tentu dia kata "Saya cat rambut di rumah RM1200 sebab home service".

2. Kalau DSR jenis orang yang boros dan duitnya berpuluh juta seperti yang selalu dituduh, tak mungkin RM1200 pun dia terasa mahal.

3. Jangan kita terpengaruh dengan mainan laporan berita pembangkang. Harus kaji apa sebenarnya yang DSR ingin sampaikan - Kerajaan perlu memantau golongan peniaga tamak yang membuat untung berlipat kali ganda dan mengambil kesempatan ke atas pengguna. Tidakkan ini apa yang kita semua mahu?

Korang tengok, macamana portal paling bangsat dalam malaysia memutar belit kenyataan Rosmah? Dia kata benda tu mahal, tapi mereka si Malaysiakini boleh spin dan buat kurang lebih lapan artikel mengenai rambut ini. Bangsat kan? Hina sungguh kaki hasut yang berselindung disebalik portal hina ini.

Aku tak mau cakap banyak la, korang ada akal kan? Fikir la ssendiri...

18 Responses to "PANAS BERAPI! MALAYSIAKINI BANGSAT KANTOI MENIPU DAN MEMFITNAH ROSMAH! "

  1. 1.sirafizi cabar najib saman dia mengenai penyelewengan 1MDB!!beranikah najib!!!!!beranikah rosmah!!
    2.yang terbaru kantoi ialah keluarga sjarijat lembu nfc!!kalah di mahkamah!!memang kaki rasuah pun!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengki nampak? Sama macam orang kita yang dengkidengan kejayaan orang lain.

      Delete
    2. Buang masa aje layan rafiji bapuk tua. Apa2 yg keluar dr mulut bapuk tua ni hanyalah sperti taik cirit slps pekena sambal petai yg dok dlm peti ais 2 hari.
      Sbg PM, adalah lebih baik Najib tak layan bapuk tua ni yg gila jawatan, nak ambil alih tempat abg non tapi azmin plak lebih terserlah skrg ni. Mcm mana lagi nak cari glamer selain cabar PM. So, rapiji, kita org dah tau game ko ni. Cari isu lain le, bapuk oiiiii

      Delete
  2. Kalau dapat keladinya..polis patut sumbat terus tak payah nak tunggu tunggu lagi..apa SKMM buat eh...gentle telor dgn bijik aje ke.PDRM kena desak SKMM tu..

    ReplyDelete
  3. Mana blh hina org mcm ni..mmg sial lah..aku harap pihak berkuasa ambik tindakan yg sewajarnye...jgn biarkan

    ReplyDelete
  4. Terlampau kurang ajar pihak yg bertangung jawab harus ambik tindakan yg berat supaya xde lg yg berani nk menghina org sesenang hati

    ReplyDelete
  5. Belajar hormatlah sikiDgn bini pm ini tdk menuduh dan menspin cerita ikut suka hati mak bapak drg aje nak kenakan rosmah. Nampak sangat mk ni mmg kaki jilat pkr punya org bangsat betul...

    ReplyDelete
  6. Memang barua betul mereka, tak hormat langsung. Kita pun kena bantal blog bog yang buat berita palsu tantang Jho Taik Lho dan Paul Stadlen. Di kata kan telah ber ribu-juta mereka kebas. Parpukari Cili kasi taruk banyak. Tolong re post berita karut karut tentang kawan kawan ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini aku setuju 100%. Sudah tiba masa buka cerita babi2 ni buat duit atas angin. Mcm mana depa perah keringat org utk kesenangan depa. Company lebihkan org2 bangsa depa. Bangsa lain diberi layanan kelas kedua. mmg dasar tak sedar diri. Cina bukit pemalas dari china sbb tak mampu cari duit kat sana. Lari mai sini, lps tu berlagak kat negara kita plak. kena ajar depa cukup2 utk sedarkan diri depa ni. ada hati plak nak mmerintah negara ini. Piiirah. Kita ni bkn singapura lah wehhhh

      Delete
  7. ini lah perangai yng sangat jijik. tiada otak dan tiada hati walau sekelumit pun kasih sayang.. siapa kah mereka ini ?

    ReplyDelete
  8. Ini la hati nurani sebenar cina malaysia...
    Dlm pendidikn 100 % konten ppaduan antara kaum tp 0 % konten ppaduan dlm kaum melayu bumiputera sdr. Tolak ansur kerajaan telh dblas dgn babi

    ReplyDelete
  9. Kita kena teliti dua-dua maklumat...masing2 berkepentingan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak teliti apa lagi?? Ko tak faham ke atau buat2 tak faham?? Aku rasa ko kena buat reserach paper kot atas kos tajaan rambut Rosmah. Tajuk " Mkini: Baru sebut harga kos, terus jadi nilai rambut Rosmah". Ok tak?

      Delete
    2. Portal BabiKini skrg dh mula tonjolkan editor bernama Malayooo.
      Tak brani maa gune nama CinaBabi..
      aktviti melagakan Melayooo....
      so nk siasat apa? BabiKini hari2 menghasut fokus kebencian pd UMO Najib dan Rosmah..

      1MDB fitnah... dh masukcourt... HARAMKAH jg dh difailkan saman... babi atas yg komen bodoh tu main serkap ala Ketum serkap jubo seipol...

      sbb tulah BabiKini yg menaja Haramkah tk henti2 serang Najib... bengang kena failkan saman oleh Najib....

      Delete
  10. Dari dulu lagi portal melacurkini di buat semata2 utk melagakan bangsa melayu dalam masa yang sama cuba menyerapkan fahaman komunisma di kalangan kaum cina pukimak haramjadah...

    ReplyDelete
  11. memang patut orang sangat benci dengan puak ni sebab mereka tiada moral, hanya ingin merebut kuasa, apa yg dihina terhadap rosmah itulah peribadi mereka sebenar, kita lihat nanti siapa yag tersungkur,

    ReplyDelete
  12. Agenda utama lacurkini adalah utk memberi imej buruk pada PM dan isteri. Depa mmg sakit hati sangat2 slps kena saman dan banyak acara PM depa tak dapat cover. Dgn cara ini shj dpt mereka membalas dendam. Setiap pemberita lacurkini mmg benci kerajaan dan kalau dapat spin cerita utk burukkan PM dan isteri, mmg dpt special bonus. Etika kewartawanan jelas tidak wujud bila kita tgk berita kos rambut rosmah jadi RM1200. Lagi mau baca kah ???

    ReplyDelete
  13. Kuda Dari Laut CaspiaMarch 3, 2015 at 3:43 PM

    Malaysiakini harus bertaubat. Para2 pengarang dia plak kena pegi amik kursus gunting rambut kat India dan habis dapat sijil kena pegi nigeria dok sana sebab tak bersyukur duduk malaysia.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!