MCA ADALAH ANJING DAP! BUKTINYA? APABILA MEREKA SERANG ISMAIL SABRI YANG BERCAKAP BENAR!

Marah CINABENG DAP dengan kenyataan ini? Tidak bukan DAP je tapi Pemuda MCA bebal ini kali join forces dengan DAp untuk menghentam Ismail Sabri kerana mereka kata kenyataan dia ni racist. Apa? Racist? Tang mana racistnya? Itu pasal bila suruh belajar satu sekolah ini punya orang tak mahu pergi, sekarang mesej simple Ismail Sabri pun tak faham.

Bukankah Ismail Sabri kata dan tujukan untuk pemborong yang majoritinya adalah cina? Bodoh ka korang ni? Kenapa terasa korang ada share menipu ke? Itu terang-terang ditujukan untuk Pemborong dan Peniaga Cina kan? Owh sebab Cina tak boleh usik. Lancau la, ini Malaysia la bukan Cinasia ok!

Bodoh ke MCA ni? Atau ini merupakan bukti yang MCA memang anjing DAP? Hari ini Ketua Pemuda MCA sudha buktikan mereka ni memang anjing belaan DAP dalam BN. Sudha la BN kasi terajang keluar ini MCA pukimak. Cari parti lain ganti MCA. Apa nak simpan agen DAP dalam parti beb? Untuk apa?

Kita semua kena sokong Ismail Sabri sebab sekarang ni sudah semakin kurang melayu yang brani berkata benar especially Menteri. Aku nampak Ismail Sabri adalah hero melayu yang sentiasa fikir dan mencari jalan untuk mengagalkan KARTEL KARTEL berbangsa cina DAP ni. Takkan kita nak biar dia keseorangan.

Aku PK akan support Ismail Sabri sebab susha nak dapat hero melayu yang fikir pasal kaum melayu sekarang ni dan aku mohon pada Ismail Sabri jangan mintak maaf dengan sesiapa pun,. Sebab anda tak buat salah dan saya sebagai rakyat Malaysia setuju dengan kenyataan Ismail Sabri ini. Inilah hakikatnya.

Minyak dah turun dan barangan langsung takde tanda nak turun. Kenapa? Siapa pegang semua pemborongan ni? Siapa? Bukan Bangsa haramjadah berpegangan DAP ke? Kita semua terkesan dengan kenaikan minyak sebelum ini, Asal naik sikit barangan semua naik. Naik besar lagi besar dia naik, sekarang dah turun dan menyamai harga 10 tahun lalu, kenapa barang tak turun harga?

Wei RAKYAT MALAYSIA, sampai bila mau kena tipu dengan bangsa DAP ni? Semua mereka control dan Menteri Ayam bodoh nak mampos pun tak tau nak buat apa dah. Elok dia berhenti dan bagi orang yang lebih layak untuk jaga KPDNKK! Dah la dia tak buat apa pun, bila Menteri lain cakap betul MCA pokemak nak marah pulak.

FUCK YOU MCA! Mulai hari ini bagi aku MCA adalah DAP

DAP ITU MCA
MCA ITU DAP

49 Responses to "MCA ADALAH ANJING DAP! BUKTINYA? APABILA MEREKA SERANG ISMAIL SABRI YANG BERCAKAP BENAR!"

  1. Kah kah kahhh. MCA pula kena. Blogger Umno sudah mabok ketum. Bila DAP tak terkesan sekarang menyalak kepada MCA pula. Apa sudah jadi Agib Gor ????

    Taykar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tikar kita semua tau mca is dap racist pigs. Semua itu tidor satu bantal mimpi lain. Apa mau heran meh
      ..cina semua mmg komunispigs. Kita sudah tak da terkejut punya..klau pigs tu mana negera pergi tetap pigs tak boleh tukar jadi ayam lorrr. Byk hypocratusss..haha whats new about komunis...they are komunis. Hati byk busok.

      Delete
    2. SEBAB BLOGGER UMNGOK BANGANG!

      Delete
    3. Betul juga dan blogger pengkomunis hobby buat fitnah mereka menjual barua,membeli...hehe lllol tolol

      Delete
    4. Alah, apa yg ngok PRngok bising BN gaduh dengan BN? Stopa Ali pun tgh gaduh dgn LGE, PasMA tgh gaduh dgn PAS, lagi sakan!

      Delete
    5. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI















      Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

      Delete
  2. Aku dan peniaga melayu akan kasi naik harga barang, apa pasal mahu ikut cakap rafizi, apapasal mahu ikut cakap ppim apapasal mahu ikut cakap menteri. Parpu kasi naik la barang tarak hal punya.ppim tidor la, menteri ayam pun ayam la kah ka ka

    ReplyDelete
  3. Menter menteri cop ayam yang tak dapat mengatasi harga mahal, kasi suruh pula rakyat yang buat penyelasian. Sepatutnya buat lah macam Singapore. Kalau harga beras Siam naik mereka kurangkan import beras Siam dan import beras Vietnam. Kalau kobis negeri Cina naik harga mereka kurang import dan lebih import dari Amerika atau Eropa. Mesia pula apa buat, beras kasi monopoli pula. Cam mana tak mahal. Kalau sayor kat Mesia mahal import aje dari Siam, Indonesia atau Vietnam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak nak turun harga, kasi importing licence kepada orang lain. biar mereka bersaing sape blh kasi harga murah. kabarnya, pihak pengiport dh setujuu turunkan harga...teruskan pressure sbb tu baru planning jer nak turun harga.

      Delete
  4. Jika ianya kepentingan kaum cina seperti perniagaan dan sekolah vernakular jelas sejelas nya parti dap mca gerakan dan parti kaum cina berpadu tenaga bergabung menjaga kepentingan mereka.

    Yang menjadi mangsa? Rakyat.....melayu india iban kadazan dan lain2 kaum.

    Anwar ibrahim?, pasma? Nauzubillah....

    Umno? Pas? Hanya jaga periok nasi masing2

    Sekurang2nya perkasa isma dan lain ngo ada lah juga bersuara.

    Isunya rakyat di anaiya dan di zalimi! Turunkan harga itu permintaan rakyat susah sangat ke?

    ReplyDelete
  5. Kita semua tau sejak dulu lagi MCA adalah DAP tapi sebab si Ah Jib Gor yang ngok dan blurr tu kemaruk undi cina, babi pun dianggap ayam. Ah Jib ngok siap kata blogger UMNO bangang.kah..kah..kah..

    ReplyDelete
  6. Tuan Parpukari,

    Tolong beritahu Ketua Pemuda UMNO supaya jadi "jantan" dan pertahankan sahabat seperjuangan. Jangan selalu "lembik". Ini pemuda dari parti cikai mca yang dapat undi simpati melayu pun boleh "lawan" anda. Malulah sikit!

    ReplyDelete
  7. MCA dgn DAP memang babi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua2,komunis. Backstabbers. Dah ramai melayu pon dah jadi komunis sbb nak ""fit-in"" konon. Buat2 jahil tidak tahu apa yg menanti yg,akan d baham oleh dinasour tua..haha..

      Delete
  8. Salam saudara/i.

    Mereka cina2 ni kata harga barang tak bole turun sebab nilai RM jatuh dan mengecut. Dgn kelemahan RM maka harga minyak malaysia turun menjadi RM1.70/litre. Dengan RM yang sama kita pergi minum kat kopitiam air kopi RM5.90 Utk 1/2litre. Cool. Kalau minyak yang diproses mengunakan teknologi F1harganya RM1.70/litre maka teknologi apa yang OLD TOWN KOPITIAM pakai utk menghasilkan air kopi pada harga RM5.90 utk 1/2 litre? Kalau gaji jurutera2 industri minyak yang tinggi antara 20k-50k sebulan berapa gaji bangla yang diupah untuk bancuh kopi. Saya rasa org yang memekik harga minyak sampai rm2.30 tempoh hari tapi masih minum kat Kopitiam ni memang org yang tak pandai congak math. KALAU mcm ni punya untung sampai 350% mahal dari harga minyak suruh aje PETRONAS stop jual minyak n start jual mineral water. Modal botol plastic je.

    ReplyDelete
  9. Salam saudara/i.

    Mereka cina2 ni kata harga barang tak bole turun sebab nilai RM jatuh dan mengecut. Dgn kelemahan RM maka harga minyak malaysia turun menjadi RM1.70/litre. Dengan RM yang sama kita pergi minum kat kopitiam air kopi RM5.90 Utk 1/2litre. Cool. Kalau minyak yang diproses mengunakan teknologi F1harganya RM1.70/litre maka teknologi apa yang OLD TOWN KOPITIAM pakai utk menghasilkan air kopi pada harga RM5.90 utk 1/2 litre? Kalau gaji jurutera2 industri minyak yang tinggi antara 20k-50k sebulan berapa gaji bangla yang diupah untuk bancuh kopi. Saya rasa org yang memekik harga minyak sampai rm2.30 tempoh hari tapi masih minum kat Kopitiam ni memang org yang tak pandai congak math. KALAU mcm ni punya untung sampai 350% mahal dari harga minyak suruh aje PETRONAS stop jual minyak n start jual mineral water. Modal botol plastic je.

    ReplyDelete
  10. Tulislah sampai tercabut keyboard kat computer pun,keadaan takkan berubah selagi Najib jadi PM.

    ReplyDelete
  11. KEDAI mamak spesis PARPUKARI yang cekik darah tu kau tak nak suruh boikot ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut suka kau klau kau nak boikot. Pegi la mkn babi,d,rest cina klau hati tu dah berdengong mcm limkomunis.

      Delete
  12. MCA dan DAP adalah 'PRODUK' yang sama, hanya 'JENAMA (BRAND)' saja berbeza.

    Kedua-dua brand ni ULTRA-KIASU dan berjuang utk KAUM MRK SAJA. MCA merengek memintak dari dalam kerajaan, kalau kemahuan mrk tidak dipenuhi atau tercapai, mrk akan memindahkan pulak kpd DAP utk menyalak, memekak, melolong dan membuat tuduhan dan fitnah kpd kerajaan.

    Jadi apa nak heran kalau MCA pun senada dgn DAP dlm banyak perkara kerana kedua-duanya BERJUANG UTK KAUM MRK. Kalau apa yg saya tulis ni salah, tolong sesiapa jawab soalan ni ...

    MENGAPA MCA MEMBIARKAN DAP MENGUASAI DAN MENJADIKAN AKHBAR MILIK MRK THE STAR SBG TEMPAT DAP MEMBUAT PRPAGANDA DAN MENGUTUK DAN MENGHENTAM KERAJAAN?

    ReplyDelete
  13. Parpukari adalah contoh blogger pro Umno yang Bangang . Ko hentam MCA apasal bro . Ko bikin rosak Najib punya planning . Najib duk tengah umpan cina melalui MCA . Najib umpan MCA dengan jawatan menteri kabinet . Kalau boleh jawatan PM pun Najib nak bagi kat MCA dengan syarat MCA dapat tarik cina supaya undi BN.

    Beh Ngong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktik ni anuwar pkr n nicky aziz pas dh buat...n sedang istiqamah usahakn...sbb tu walau mcm m e pas pkr dhina dapigs mereka redha n sabar... sabar sbhgn dr iman. Cuma pkr pas x leh bsabar dgn melayu umno jer...

      Delete
  14. Gua tahun ni BRIM x dpt.... Apa cite

    ReplyDelete
    Replies
    1. So what. Pegi cari kerja sambilan rajin lebih lagi.

      Delete
  15. Eleh, orang melayu pun susah jugak bila semua kedai cina tutup. Korang tengoklah nanti pasti orang melayu mengeluh apabila semua kedai-kedai dan bengkel-bengkel kereta milik cina ditutup sempena CNY. Siapa cakap melayu tak perlukan cina ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tak de workshop melayu tetapi korang juga masih ragu-ragu dengan kemampuan bangsa sendiri. Workshop cina pun tentu berkualiti, tak percaya try tinggalkan kereta korang kat bengkel then intip siapa yang baiki sebenarnya. Lagi haru budak2 cina yang baru berjinak-jinak pegang spana dengan skru yang repair kereta korang.

      Anony di atas silap, so far ada je kedai-kedai melayu tetapi ramai yang enggan kerana dimomokkan dengan harga mahal dan kualiti tidak seberapa!

      Saya pernah tertarik dengan nukilan seorang chinese, "yang lurus yang ada pada cina ini hanya pada rambut sahaja"

      Sendiri pikir la

      Delete
  16. Kepada pemilik kereta dan motorsikal,

    Pastikan kenderaan anda berada dalam keadaan baik dan tidak mengalami kerosakan semasa cuti CNY kerana ketika itu semua bengkel cina ditutup. Sekian dimaklumkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taykar parpu kalau tak mampu boikot dap senang jee senang jeee pasti berjaya. Boikot melayu yang sokong dap. Boikot peniaga PAS pkr ada beberapa tips nak kenal peniaga peniaga ni... first ada bendera parti, seconD ada pedang belakang kereta, ted ....seterus parpu pandai kau sambungla parpu

      Delete
    2. Ada je bengkel bangsa lain. Malas nak cari. Ubah lah perangai malas tu

      Delete
  17. MCA! Vincent Leong?

    ReplyDelete
  18. Untuk meredakan isu ni Ah Jib Gor perlu beraksi sekali lagi bermain Gendang Cina Dung Dang Dung Dang macam orang giler.Hanya paluan Gendang Cina dari Ah Jib sahaja yang dapat menenangkan peniaga Cina yang suka menaikkkan harga melampau-lampau.Tengok harga rumah sampai sekarang tak selesai-selesai.Menteri ada kuasa pun tak boleh bikin apa, last last mintak rakyat guna kuasa majoriti.Apakah ertinya ada kuasa politik kalau apa pun mereka tak boleh ubah dan kuatkuasakan.Siapa sebenarnya yang lebih berkuasa?Ah Jib atau Gendang Dung Dang Dung Dangnyerr...

    ChaiiiiTTT...!!!!!

    Terima KaseeeYYYY....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi ngko nii mabuk ketum ke hapah mangkok ayun bingai bahalol Reentry
      Atau ngko marah naik berang pasal ngko tak dapat duit BR1M tempoh hari
      Nak naikkan atau turun harega barang bukan kerja/kuasa perdana menteri
      Tak mampu beli rumah mahal ko teroka tanah hutan ler buat rumah sendiri

      Delete
    2. #Belia Benci PM Lembam!

      #Belia Benci Gendang Yang Suka Naikkan Harga Barang!

      #Belia Benci Speculator Pukimak Haram Kejadah Beli Rumah Secara Pukal!

      #Belia Benci Ahli Politik Yang Kuat Ngentot!

      Warghhhh....Kah...Kah......!!!

      Terima KaseeeeYYYY....!!!!

      Delete
  19. Apabila bercakap benar pun dituduh racist. Apa lagi mau cerita. Lihat saja bagaimana Gerakan & MCA tolong menangkan Pulau Pinang kepada DAP dulu. Sudahlah, bukan selamanya melayu itu bodoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangsa Melayu hanya racist pada perkataan, tetapi tidak pada tindakan. Tetapi bangsa kiasu tu tidak nampak racist dalam perkataan tetapi 10000000% racist dalam tindakan. Tak percaya pergi buat homework kat bank Public Bank dengan Bank Simpanan Nasional

      Delete
  20. DAP sudah berjaya. MCA sudah berjaya. GERAKAN sudah berjaya. CINA BERJAYA PECAH BELAHKAN MELAYU.

    Umno sudah tewas, ada gigi (kuasa) tapi tidak boleh menggigit (bertindak). Pas sudah tak terpakai, menyalak siang malam, bila kena balun dengan DAP.

    Tahun Baru Cina bakal tiba, Najib sedang berkira-kira untuk memeriahkan sambutan untuk mengambil hati cina. Kita tunggu saja untuk menyaksikan cina MCA & GERAKAN mengenakan Najib.

    Melayu dalam dilemma. Nak pilih siapa ?

    SAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silaplah, mereka tak kan berjaya memecah belahkan. ini bukan macam zaman dulu lagi. Melayu bukan bodoh lagi. Walaupun dah ada pengkhianat dalam Melayu pun, masih ramai yang boleh berfikir secara waras, masih gagal ditipu oleh puak komunis ni. Asal buka mulut, semua kata racist, lepas ni kalau Malaysia dipanggil Tanah Melayu pun, puak ni akan melenting kata racist juga. Apa punya bodoh.

      Delete
  21. SOLIDARITI untuk Datuk Seri Ismail Sabri.
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    ReplyDelete
  22. Parpu ....jgn lebih2222
    Dah nk CNY ni ....
    Kan tak pasal2 Ah Jib belasah korang sekali lg sbg blogger bangang

    ReplyDelete
  23. OMG...SEBENARNYA PARPUKARI NI SPESIS KELING MAMAK...OMGG....DISCOVERY OF THE YEAR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parpukari adalh muslim. Yg mbezakn muslim ialah taqwa. Hny spesies taykar tikar sj yg menilai individu bdasarkn warna kulit, kasta, kaum.... spesies tikar selamanya stupidos

      Delete
    2. Mmg stuperdo...brain dead one..

      Delete
  24. Betul ckp menteri nih, tapi kebanyakan Melayu buta mata dan hati.

    PAS=UMNO=PKR=Penjilat Tegar Cina Cina Kapir DAP/MCA/GERAKAN

    PEMIMPIN BANGSAT
    MELAYU MEREMPAT
    ISLAM TERJERAT

    ReplyDelete
  25. Hey parpu, masa awak belajar master elektrik di usa kenal tak joseph newman al qadar we free energy you tube. Ufo tak benarkan kerajaan usa patent kerana kau parpu ada hutang belum bayar sama ketum rafize kah ke ki kike cerita dongeng tak caya sudah ki kikkiii . Ketum elok duk penjara esok ufo hantar lagi kou duduk kat dunia bergaduh dengan cucu parpu... malas aku nak sambung ini cerita aki ke kiii ki

    ReplyDelete
  26. Ko kata MCA anjing DAP. Ko tak takut Najib kata ko blogger bangang kah. MCA tu anak mas Najib ko.

    ReplyDelete
  27. Panggil TNB TURUN HARGA DULU!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa awak mahu paksa TNB turun harga letrik ? Awak Umno kah ? Awak Pas kah ? Awak PKR kah ?

      Tapi kalau MCA atau Gerakan atau MIC yang desak TNB , sure Najib serta merta arahkan TNB turun harga letrik. Tahu kenapa ?

      Delete
  28. Macam manalah Melayu nak maju kalau setiap saat asyik nak berpolitik dan terlalu mengharapkan bantuan kerajaan. Bila kerajaan tidak dapat membantu, terus join pembangkang dan menghentam kerajaan. Sampai bila nak harapkan bantuan kerajaan apabila anda terus menjadi beban kepada kerajaan....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!