PANAS BERAPI! DAP MEMANG SUKA MENGHINA AGAMA ISLAM KAN?

Pengarah Eksekutif Lawyers for Liberty (LFL), Eric Paulsen hari ini memilih untuk berdiam diri, ekoran tindakan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar yang membuat kenyataan terbuka di akaun Twitter beliau untuk tuduhan Paulsen di laman Twitter di bawah Akta Hasutan.

“Tiada komen buat masa ini – akan keluarkan kenyataan kemudian.” kata Paulsen melalui mesej kepada The Post Rakyat yang cuba menghubungi beliau bagi mendapatkan penjelasan berhubung tuduhan bahawa Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) mempromosikan ekstremisme pada setiap Jumaat.

“Jakim sedang mempromosikan ekstremisme setiap hari Jumaat. Kerajaan perlu menanganinya jika serius tentang ekstremisme di Msia,” tulis Paulsen semalam di akaun Twitternya @EricPaullsen101 yang mencetuskan kontroversi di laman sosial.


Tindakan Paulsen menarik perhatian Khalid yang menulis satu mesej sebagai reaksi dalam Twitter beliau hari ini.

“Statement sebegini memang wajar kita siasat di bawah Akta Hasutan. @PDRMsia akan siasat di bawah Akta Hasutan,” tulis Khalid di Twitter beliau yang turut memuatkan grafik gambar Paulsen serta Ahli Parlimen DAP Kampar, Dr Ko Chung Sen, yang sebelum ini turut membuat kenyataan berbaur hasutan.

 Tindakan Paulsen menarik perhatian Khalid  menulis satu mesej sebagai reaksi dalam Twitter beliau hari ini.
Tindakan Paulsen menarik perhatian Khalid menulis satu mesej sebagai reaksi dalam Twitter beliau hari ini.
Ko sebelum ini mengeluarkan kenyataan agar subjek Tamadun Islam yang diajar di Institusi Pengajian swasta (IPTS) dihapuskan.

“Hati2 lah dalam memperkatakan sesuatu. Jgn ‘berkata kata’ yg akan mengundang @PDRMsia mengambil tindakan. Berani cakap berani lah tanggung,” tegas Khalid selanjutnya memberi amaran melalui Twitter beliau, @KBAB51.

Dalam mesej melalui aplikasi WhatsApp kepada The Rakyat Post, Ketua Polis Negara itu menegaskan siasatan “harus dijalankan sekarang”.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom pula menyifatkan kenyataan Paulsen di Twitter itu sebagai satu provokasi yang sengaja mahu menggugat keharmonian negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum serta agama.

Sumber: Rakyat Post

PK: Puak DAP ni dah semakin melampau! Makin dibiar makin menjadi. Paulsen kita pun boleh maki hamun agama yang kau anuti tetapi mak bapak kita yang beragama ISLAM tak pernah ajar kita untuk hina agama orang lain, dari kecil kami dididik untuk membaca surah Al Kafirun. Aku tak mau menghina agama sesiapa pun kerana itu hak kamu untuk beragama, tetapi apabila kamu menghina agama kami maka bersedialah untuk menikmati undang-undang yang telah sedia ada.

Agaknya sebab inilah DAP dan PKR nak sangat akta hasutan dihapuskan supaya mereka boleh menghina agama Islam gamaknya kan? Tolong la wahai pihak berkuasa ambillah tindakan yang tegas supaya ianya tidak berulang dimasa hadapan.

14 Responses to "PANAS BERAPI! DAP MEMANG SUKA MENGHINA AGAMA ISLAM KAN? "

  1. Perkasa ni mmg celaka harbi.Perkasa yg banyak merosakan nama umno dgn perkara2 bodoh dan berselindung di sebalik umno.perkasa babi ni suka menimbulkan kekacauan dan umno disalahkan.kami pemuda umno tidak memerlukan perkasa celaka ini.jangan cuba2 unt berbaik dgn umno tetapi pada masa yg sama nak pow pemimpin umno.mmg celakalah ahli perkasa.kami pemuda umno akan meludah muka presiden katak perkasa.
    Kami pemuda umno menyokong penuh isu ahli perkasa kena tumbuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya anjing pukimak redbin DAPIGS je yang akan tulis macam 9:13PM.

      HIDUP PERKASA! HIDUP MELAYU! HIDUP ISLAM! HIDUP BUMIPUTERA!

      Delete
    2. Biasa la....anjing DAPigs nak mencuba nasib memecah belahkan Melayu.

      TAK MENJADI LA WOI!!

      Delete
  2. Ya! Pihak kapir makan babi di Paris akan membantai korang semua dan satu negara akan dilabel sebagai pengganas dan pelampau agama! Kah! Kah! Kah! Korang panggillah apa pun! Kah! Kah! Kah! Mesti lepas nie korang akan dipukul sampai mati bila berada di luar negara termasuklah PM dan Rosmah sekali! Kah! Kah! Kah! Habis mampus ketuanan melayu! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jagan lupa ambik ubat....kesian tengokkan orang sakit otak macam kau.

      Delete
  3. Yang makan babi lebih selamat bila di luar negara! Kah! Kah! Kah! Yang sembahyang tunggang tunggit, mulut berbuih-buih baca doa kaki rasuah serta mengaku online dengan Allah akan dilabel pengganas dan pelampau agama! Kah! Kah! Kah! Kah! Habislah ketuanan melayu! Hilang teloq! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau terlupa....sembahyang tunggang tunggit, mulut berbuih buih baca doa , bakar COLOK siang malam dengan sajian buah epal dan oren...mintak nombor ekor.......

      Delete
  4. Dr Ko Chung Sen bukannya menghina Islam, dia memberi pandangan subjek TITAS (tamadun islam dan tamadun asia) tidak membantu dalam bidang kejuruteraan dan perubatan...dia minta tak diwajibkan di IPTS...Parpundeik ni sengaja nak besar2kan isu...

    ReplyDelete
  5. Hasil daripada idea MODERATE MALAYSIA Ah Jib Gor! Layan sangat keturunan pendatang inilah jadinya!

    ReplyDelete
  6. Cina DAP memang durjana. Eric Paulsen sewajarnya disiasat dan diambil tindakan. Dia contoh lawyer kafir yang memusuhi Islam. Najib kena responsive. Jangan lepas kafir harbi ini. Mereka memang provoke Melayu dan Islam sebab mereka tahu kita akan beremosi dan kelihatan melatah. Najib perlu buat tindakan tegas atau bye bye.

    ReplyDelete
  7. Anoi 10.13.... kenapa nama kau di sini lain... tidak seperti di Malaysiakini? Takut ka? Tak perlu takut.... sebab Cina paria seperti kau, selamat di Malaysia, sebab orang Melayu baik. Kalau kau di Perancis, pasti kau sekarang di neraka. Cina macam kau la yang merosakkan Malaysia. Aku yakin, tok kau dulu, kerja angkat taik di Malaya @ kongsi gelap Ghee Hin atau Hai San. Sebab itu genetic kau busuk dan kotor.

    ReplyDelete
  8. Saja nak larikan dari isu balak kat Kelantan tuu

    ReplyDelete
  9. Angka Ramalan, Jitu Dan Akurat SGP/HKG 2d 3d 4d yang bisa anda menangkan silahkan anda hub <eyang woro manggolo di 082-391-772-208 Atau angka yang di berikan eyang benar2 jebol langsung 6D tak saya sangka saya menang 250 jt sudah 3 kali putaran berturut-turut saya menang sudah banyak yang lain tapi tidak ada bukti hanya eyang lha yang bisa membuktikan angka nya eyang saya sangat berterimah kasih eyang.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!