KANDASAMY KENA CILI! RAFIZI DIBABIKAN OLEH BLOGGER PRO PAKATAN!


Walau tidak sealiran dengan Ameno World tapi apa yang dia tulis kat Raspussy Pinky ni membuatkan aku ketawa sorang2 beb! 

Rafizi panas hati dengan kenyataan blogger pakatan Amenoworld. Agaknya dia terasa sampai ke lobang jubor kut! Kah kah kah

Err ini Rafizi yang sama dok tuntut harga minyak diturunkan dulu kan? Baru-baru ini biawak gay ni mintak diturunkan ke harga RM1.60 ??? Wow, dia belit mengalahkan PARIA wei.

Kita juga nak tanya Raspussy Pinky Gay ni. Masa naik pegusaha untung tak cerita pulak ya? Masa turun baru nak bising? Macamana dengan kenaikan dari 5-6 tahun lepas ni? Itu untung tak mau kira meh?

Mungkin Rafizi ni tak faham dengan konsep perniagaan? Ada masa untung ada masa rugi, kalau asyik nak untung itu bukan meniaga itu YAHUDI namanya! Bodohnya kan?

Lagi best sebab ada gak rakyat Malaysia terencat akal percaya kat gay gila ni yang sedang hadapi perbicaraan saman dalam kes NFC sekarang ni. Belum lagi kisah bafia keluar ni. Sian kan budak gay ni? Kurang kasih sayang?


46 Responses to "KANDASAMY KENA CILI! RAFIZI DIBABIKAN OLEH BLOGGER PRO PAKATAN!"

  1. kroni dia yang run petrol station terkena la tu..itu yang dok menyalak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah kot sebab dah tak dapat royalti lot dari kroninya itu lagi...

      Delete
  2. Kalau tak kutip cukai minyak untung ler anak nazri pakai hummer. Sepatutnya juangkan kutip dari orang kaya beri kpd org miskin.

    ReplyDelete
  3. Senang cakap ...org bodo jer suker dgr ckp org bodo mcm Rapussy ni..nak checkmate2 kunun...mcm la awak hebat sgt...bangang..... lagi dilayan pondan ni lagi la naik anunya, kot ader la........ptuihhhh.....

    ReplyDelete
  4. Semasa di MCKK beliau menerima Anugerah Carey/Bolkiah sebagai Pelajar Terbaik Keseluruhan , Pingat Emas Presiden Kesatuan Pelajar Anugerah Pelajar Terbaik SPM 1994 (Fizik, Bahasa Melayu), Anugerah Pelajar Terbaik SRP 1992 Johan Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 dan 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh,Pembahas terbaik Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 dan 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh. Beliau juga Johan Pertandingan Bahas Piala Sri Paduka Sultan Perak 1993.
    Rafizi Ramli sambung belajar di Morrison’s Academy, Scotland (1995 – 1996). Di sana beliau menerima Anugerah AD Kippen, Pelajar Terbaik Fizik A-Levels 1996 ; Anugerah John Knox, Pelajar Terbaik Kimia A-Levels 1996 dan Pengawas Orkestra Morrison’s Academy.
    Kemudian Rafizi Ramli melanjutkan pelajaran di Leeds University , London (1996 – 1999). Ketika ini beliau menerima Anugerah Arthur Crabtree 1997, Pelajar Terbaik Tahun Pertama Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik ;Ijazah Kelas Pertama (Tahun Pertama dan Kedua) dan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik.


    Read more: http://adrianaizat.blogspot.com/2012/05/biodata-rafizi-ramli-dan-khairy.html#ixzz3OJaDDkod

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abih tu kenapa sekarang ni dia jadi bodoh sampai begitu sekali ?

      Delete
    2. Sebab pandai dan cerdiknya dah habis masa belajar dulu. Over cerdik sampai ada wayar yg putus barangkali...

      Delete
    3. anugerah ekonomi, akaun, matematik takde ke? somehow post ni dah bgtau knp rafizi selalu fail dlm bab2 ekonomi, akaun n matematik, hehehe......

      Delete
    4. ohhh patutlah keluarkan statement mcm ni. Terlebih pandai. wakakkakakka. Mmg pandai Rafizi melebihi dari org biasa. Takleh nak terima akal

      Delete
    5. Jeffreys Henry Chartered ACCOUNTANTS, London (1999 – 2003)
      lulus semua peperiksaan akauntan bertauliah dengan Institute of Chartered ACCOUNTANTS in England & Wales (ICAEW) dalam masa 2 tahun diterima sebagai ahli ICAEW pada 2003, selepas tamat tempoh minima latihan di firma perakaunan diterima sebagai ahli Malaysian Institute of Accountants (MIA) pada 2003 apabila pulang ke Malaysia

      Delete
    6. 1.tuuu!!bagi satu lagi kelulusan rafizi!!bukan MBA macam azeez rahim!!
      2.sebab tu dia menang kawasan bandar!!bukan menang kawasan tepi utan!!
      3.rasanya kalu najib berani lawan rafizi bertanding dikawasan melayu bandar!!alamat hanyutla najib tu!!!

      Delete
    7. Pandai mengaji belum tentu bijak ekonomi..

      Kalau betul2 pandai MCM Goh Tong, Boonsiew, Al Arqam..buat bisnes sendiri..

      Setakat menjadi PEMBANGANG & Bermain N AJIS politik dgn LANGKAH KAJANG itu hasil budak2 NUTS di sekolah..

      Menyuruh ADUn letak JAWATAN untuk BINI NUAR..Strategi BODO apa ni..


      APASAL TAK BUAT AKTIBITI2 membantu USAHAWAN JADi MAJU GLOBAL

      Kecoh SATU DUNIA kononnya BRILIAN..hasil mcm TAIK

      Delete
    8. 1.oittt mattt!!langkah kajang dah jadi kenyataan!!cuma sultan jee tolak!!!rakyat sokong 100% dengan kemenangan pr!!biasalah puak umno ni!!bila kalah mulalah hasut semua orang!!!
      2.ko boleh beri contoh goh tong la pulak!!ko nak kaya dengan makan hasil judi!!semua jutawan yang ko sebut tu naik dengan merasuah!!akai ada ke!!!!

      Delete
  5. 1.tu otak rafizi!!kumpoi semua otak pemimpin umno!!pun dok celah gigi rafizi jee!!
    2.aziz rahim dan lain-lain!!!budak sekolah tadika pun gelak tenguk kelulusan dia!!
    3.sebab tu hangpa tak payah bohonglah tentang rafizi!!dia dan "kawan-kawan" dia tau semua pembohongan puak umno terutama dalam isu minyak petronas!!
    4.ko tahu sapa kawan-kawan dia!!!mereka adalah orang otak cream yang berada dalam sistem!!baik dalam kerajaan atau swasta!!!tak payah nak bohong orang la oii!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju aku, memang budak Melayu gay ni berotak geliga tapi kenapa sekarang ni dia menjadi semakin bodoh ? Adakah kerana disebabkan oleh Anwar ?

      Delete
    2. Tu sebab ketum jolok terlebih sampai taik naik ke otak jadi le bodoh macam sekarang ni......

      Delete
    3. Org klu cerdik dia x buat dosa, menghalalkn yg haram, mrugikn agama, bangsa, n negara sendiri. Cerdik manusia diukur kpd sumbngan yg bermakna kpd agama n bangsanya bukan sumbngn kt diri sndiri atau bpe bnyk sijil ada. Sijil agama ada x? Takrif cerdik ikut agama Islam bukan takrif ikut oxpod.

      Delete
  6. Helo pig jee, cow betul pandai fizik kimia bikin free energy la. Nabi mohd nabi isa free energy nik aziz minum makan royalti minyak

    ReplyDelete
  7. 1.satu lagi nak habaq kat hangpa yang syok sendiri dalam dunia umno!!orang-orang akademik macam rafizi tu akan rasa MALU dan jijik bila dikaitkan dengan umno!!tak percaya hangpa pi la sembang diipta-ipta!!sapa pun akan geligeleman dan jatuh taraf akademianya jika dikaikan dengan umno!!
    2.awat tak tau noooo!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngko ni sah melayu ada phd hasad dengki @ rba dapigs. Ckp mcm bodo sgt...

      Delete
    2. PAS dan PKR jadi huduh aura politiknya di sebabkan olih kerakusan pemimpin politiknya yg menjadikan hasad dengki jadi amalan tetap di dalam pergaulan politiknya. Sebab itu ada istilah geli dan jijik di dalam ucapan mereka yang berfahaman kasta ala budaya hindu ini. PAS dengan poliitik maki hamunnya dan pemipin PKR tak habis-habis mencari dan mengkorek saki baki najis yg terdapat pada musuh politik mereka UMNO untuk di jadikan hidangan fitnah. Rasanya dah tak ada kesalahan Kerajaan UMNO yg orang ramai tak tahu setakat ini,

      Kesian kita lihat org Melayu PAS dan PKR yg sampai sekarang tak sedar diri bahwa mereka sedang diperalatkan olih pemimpin DApigs. Sehinga kini tak kita kedengaran pun pemimpin PAS mahu pun PKR yg lantang untuk menyiasat punca-punca banjir yg berlaku di Kelantan dan Terengganu baru-baru ini.

      Kita rasa kalau UMNO lah yg terlibat sama melakukan pembalakan haram dan merosakkan alam sekitar di Kelantan sana sudah tentu mereka akan usung orang ramai untuk berdemo hari-hari bagi menjatuhkan Kerajaan yg sedia ada kalau bolih pada hari ini juga.

      Delete
  8. RR ini menghabihkan boreh saja.Walaupun excellent dalam educational background tapi bila buat satu satu isu tidak buat research,selalu kantoi bila kena counter.Tak payahlah nak kaitkan dia ni dgn UMNO,saya rasa UMNO pun tak ingin dgn Bapok ni.Tanya lah ahli MCOBA ,satu anugerah lagi yg beliau patut dicatatkan adalah jadi JAMBU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Member aku MIT gi..tua skit drp si gay tu...tapi relaks je....sume mende dia power beb....ahli UMNO dah berkurun sbb nak naik tu cerita lain...kalau join PKR dah lama si lembu Rafizi kena tendang...apa nak buat...org yg ada prinsip dgn yg takde maruah mmg berbeza sgt. So..tak payah nak compare2 la bodoh...ramai lagi melayu yg pandai2...dlm UMNO pon ada yg ramai pandai2 tapi...yg bodoh2 pon ada jugak...liat sungguh nak tendang yg bodo2 nie drp UMNO sbb dah pegang kuasa....kaya raya...maruah tu zero ler...hehehehe

      Delete
  9. Belajar tinggi macam mana pun, kalau nak jadi bodoh senang aje, nak putar pun mesti ada fakta, jangan harap air liur aje, budak tadika pun boleh cakap.

    ReplyDelete
  10. Orang pandai tak semesti nya bijak. Rafizi ni cuma pandai menjawap soalan dan bukan penyelesai masaalah.Jadi dia tak layak menjadi pemimpin.Dia cuma pandai bercakap.

    ReplyDelete
  11. Lepas Langkah Kajang dah terencat, Rafizi dah jadi gila. Gila keluarkan statement, Gila glamer. Gila nak ambik tempat Azmin yg makin fofular. Haahhahha .... race between Azmin and Rafizi to replace Anwar. Kita tgk sapa yg menang

    ReplyDelete
  12. 1.cuba hangpa analisa pilihanraya lepas!!umno cuma menang kawasan tepi hutan!!semua kawasan bandar majoriti melayu dikuasai oleh Pr!!
    2.faktanya ialah umno ditolak mentah-mentah oleh melayu berpendidikan!!talian hayat umno ialah dengan duit rasuah sekupang dua dikawasan tepi hutan!!
    3.rasanya dalam masa 10 tahun kedepan bila generasi Y yang berkelulusan diploma keatas menjadi majoriti!!tamatlah umno!!!
    4.saja nak habaq kat hanga noo!!pilihanraya lepas!!52 undi popular dimenangi oleh Pr!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawasan bandar majoritinya Cina .....Melayu adapun sikit saja. Cina yang sokong PAS dan PKR tu kau ingat suka ke pada negara Islam PAS dan siokong Anwar dia orang hanya nak menjatuhkan kepimpinan Melayu Islam dinegara ni saja....sekarang ramai dah sedar PAS hanya jadi boneka DAP saja

      Delete
    2. 1.betuika fakta tuu!!tenguk pulak kawasan bandar majoriti melayu macam kota bharu,kuala trengganu ,shah alam dll!!!semuanya pakat-pakat tolak umno!!malah najib dan gerombolan dia banyak menang dikawasan felda!!kawasan pekan penuh dengan kawaan felda!!ugut sikit!!menanglah!!
      2.hangpa terimalah kenyataan tu!!!umno makin nazak!!!!!tunggu masa jee!!elokla pakat-pakat beli batu nesan!!!

      Delete
    3. Sejak bila duk bndar mmg org pndai? Stau aku org bndar sume asal dr kg kat ulu2 tu jer... hahaha...angkat bakul btul. Pandai tu letak kt otak bukan kt bdr @ kg. Klu ko duk bdr tp mak pak ko duk kg kira ko cerdik tp mak pak ko bodo la yer...?

      Delete
    4. Melayu kat bandar tu kebanyakannya melayu dari klantan.semuanya tali barut pas.sbb tule pr boleh mng.tu pun bukan semua bndar.kt selangor je.kat tpt jgn mimpi le.

      Delete
    5. Tepi hutan puki mak hang jgn hina org kampung la bodoh....

      Delete
  13. RAKYAT TANGGUNG RM997 JUTA KOS TAMBAHAN JIKA 1MDB LEWAT MENYIAPKAN STESEN JANAKUASA JIMAH TIMUR-rafizi ramli

    ReplyDelete
  14. kimak nie sebenarnya ada masalah mental...memang family gila...bab tu dia nie jadi lembu macam nie...terang lagi nyata dia nie lagi teruk dari lembu...kimak suka belit2 cita.

    ReplyDelete
  15. rafizi sebenafrnya nak glamourkan diri sebab dia nak rebut jawatan mb, bila tak dapat mulalah gila babi dia datang semula.

    ReplyDelete
  16. 1.syabas rafizi!!!antara jasa rafizi ialah:
    2.shahrijat terkantoi dengan lembu NFC!!
    3.telah melondehkan 1MDB!!!
    4.harga minyak telah turun!!
    5.pembohongan percutian najib masa banjir!!kapal terbang terbang tak bertuan ke US selama seminggu kerana masalah teknikal!!apa punya bodoh alasan!!
    6.rakyat makin sedar !!tahniah!!!kecuali yang dapat sekupang lima duit dari rosmah!!

    ReplyDelete
  17. Untuk pengetahuan jangan bangga sangat dengan undi popular 53% kamu kerana majoriti didalam 53% adalah dari golongan bukan Islam. Lihat statistik ini:

    PEMBANGKANG
    JUMLAH UNDI: 5 591688 (53%)
    JUMLAH MELAYU: 680 567

    BARISAN NASIONAL:
    JUMLAH UNDI: 5 302039 (47%)
    JUMLAH MELAYU: 4 782 303

    Kerajaan yang ditubuhkan hari ini adalah kerajaan Melayu. Tidak ada apa yang boleh dibanggakan dengan 53% kerana kami bersama majoriti kaum Muslimin.

    BUKTI KERUSI PARLIMEN
    i.BARISAN NASIONAL
    JUMLAH MP ISLAM: 101
    JUMLAH MP NON-ISLAM: 32

    i.PEMBANGKANG
    JUMLAH MP ISLAM: 36
    JUMLAH MP NON-ISLAM: 53

    Lihat bahawa terbukti kaum kafir yang menjadi majoriti dan kerusi parlimen Pembangkang. Tidakkah kita mahu mengambil iktibar dari sejarah negara negara Bukan Islam sehingga hari ini dimana cara mereka melayani orang Islam yang minoriti dinegara mereka. Perlukah saya mengingatkan tentang negara Myanmar, Filipin, China, Singapura dan lain lain? Kes tidak dibenarkan solat secara terbuka, tidak boleh berpuasa pada bulan Ramadhan dan macam macam lagi.

    Yang ikhlas,


    SAYA ORANG ISLAMELAYU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diaorg ni sebenarnya lupa nikmat hidup kt malaysia ni klau dibandingkan dgn negara lain.cuba bndingkan dgn negara jiran spt indon mynmar vietnam filipina brp ramai rakyatnya terpaksa merempat ke negara lain utk cari makan.kata kata pembangkang mmg le sedap di dengar tapi kena dikaji jugak.

      Delete
  18. Syabbas sdr Rafizi.
    Teruskan usaha mu membongkar segala kepincangan, penipuan, kekorapan dan penyonglapan oleh pemimpin2 kerajaan BN di bawah teraju UMNgOk.
    Mereka yg bodoh bingai dan sentiasa boleh dicucuk idung mcm lembu ni tetap akan membela pemimpin2 sial mereka itu hanya kerana disuap sekupang dua.
    Penyokong2 BN/UMNgOk ni ibarat binatang dalam sarkas, tak berani lawan tuan, takut nanti tak dihulur makan.
    Walaupun ada di antara mereka serupa rimau, singa atau gajah tapi hati mereka semua serupa lembu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pnyokong PR dtipu hidup2 ngan dap n anuwar masih perasan cerdik lg. Hj hadi n bebrp pmimpin pas dh mula sedar.. tp ada la sekor 2 pnyokong tegar PR yg masih mabuk tlebih minum ketum. Tgk la cam diana...jd cln dap stkt clon boneka...xder maruah dpermainkn mcm tu oleh taukey...org melayu lain plak yg terasa malu lihat bangsanya dpermainkn cmtu...

      Delete
    2. Anon@Jan10-8:53pm, engko tu yg tertipu idup2 dgn pemimpin2 engko. Dapat BR1M, Brum, Bram...jadi mcm laki kena nasi tangas kangkang dgn bini, boleh dicucuk idung.

      Delete
  19. Dpt jge brim, bkap, dividen n bonus asb...ngko mmg dh cukup kenyang n bangga dpt tgk betis dayana...muahaha...

    ReplyDelete
  20. Rafizi pondan ni sentap sbb najib nak saman dia..lepas ceramah di bandar tun razak tu... sbb tu la dia swing cerita lain lak...sblum ni kan dia ckp stp rm100 jualan minyak rm95 masuk poket pm dan isteri... wkakakaka...rafizi pondan dah giler..masuk wad jiwa je lah

    ReplyDelete
  21. Rafizi ni elok mampos awal saja. Melayu tak tahu diuntung. Ingat.... kau fitnah orang, orang fitnah kau balik. Macam Gay Tua Anuar.

    ReplyDelete
  22. Umno tpaksa buat pcerahan melalui blog akibat kegilaan n kerakusan PR mfitnah n mhasut. Seolah2 klu rakyat pilih PR, rakyat seolh2 hidup dlm syurga...bak kata PAS ...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!