CILI KASI TARUK! MENJAWAB FITNAH PESAWAT KERAJAAN MALAYSIA ENJOY KELILING DUNIA - EPISODE 1

Tidak berpuashati dengan saman PM terhadap mereka, Malaysiakini terus memperhebatkan serangan mereka terhadap Datuk Najib berhubung isu pesawat rasmi Kerajaan Malaysia.

Malaysiakini terus dgn ayat membunuh mereka 'jet PM keliling dunia'. Perkataan itu digunakan merujuk kepada jadual berlepas dan mendarat jet berkenan yang disiarkan oleh flight radar 24. Tetapi mereka tidak menyatakan berapa lama pesawat itu berhenti dan untuk tujuan apa ?

Pesawat berkenaan jenis A319. Lbh kurang saiz pesawat yang digunakan oleh Air Asia (A320). Dimana ianya tidak boleh melakukan penerbangan berbelas2 jam sepertimana A380, B747 dan B777. Kerana kapasiti minyaknya tidak mencukupi. Cuba masuk web site air asia dan cek destinasi2 mereka yang menggunakan pesawat A320. Lihat destinasi yang dituju perjalanannya berapa jam ? Utk perjalan lbh jauh air asia menggunakan pesawat lebih besar yang dinamakan Air Asia X.

Daripada Los Angeles utk pulang ke Malaysia pesawat berkenaan tidak menggunakan laluan Lautan Pasifik iaitu melalui Jepun kerana saiznya yang kecil tidak memungkinkan mereka menggunakan laluan itu kerana faktor cuaca dan keselamatan. Mereka terpaksa menggunakan laluan lautan atlantik. Dimana laluan itu memerlukan mereka merentasi benua Amerika, Eropah dan Timur Tengah.

Selepas berlps dari Los Angeles, tempat pertama pesawat itu berhenti adalah di New York. Mendarat di New York jam 10.23 malam dan berlepas kembali jam 12.50tgh malam. Dimana tempoh berhentinya adalah 2 jam 27 minit . Sempat ke dlam tempoh 2 jam setengah itu penumpang pesawat itu nak turun membeli belah di New York ? Shopping mall mana yang buka tengah2 malam ? Nak lepas imigresen berapa lama ? perjalanan drp airport ke bandar berapa lama ? Drp bandar nak balik ke airport berapa lama ? Pakai akal sikitlah.

Selepas New York perhentian seterusnya adalah London. Dimana tempoh penerbangan drp London ke New York memakan masa lbh kurang 7-8 jam. Pesawat itu terpaksa berhenti sekali lagi utk mengisi minyak. Pesawat itu mendarat di London jam 11.45 pagi dan berlepas kembali jam 1.04 tgh menuju ke Dubai. 1 jam 19 minit tempoh pesawat itu berhenti di London. Sempat ke penumpang nak turun membeli belah ?

Pesawat itu berlps dari London jam 1.04 tgh dan mendarat di Dubai jam 12.16 tgh malam. Dimana tempoh penerbangan dri London ke Dubai memakan masa 7-8 jam. Nanti ada yang tanya pula kan dari jam 1.04tgh hingga 12 .16 tgh malam dah hampir 12 jam. Tolong ambil kira perbezaan waktu antara negara ya. Waktu yg dinyatakan adalah WAKTU TEMPATAN.

Pesawat itu mendarat di Dubai jam 12.16tghmalam dan berlepas kembali jam 1.53pagi. Dimana tempoh ianya berhenti utk mengisi minyak 1 jam 37 minit . Sempat ke dalam tempoh itu penumpang nak turun shopping ? Dan shopping mall mana yang buka di tengah2 malam begitu ?

Berlepas dari Dubai jam 1.53 pg dan pesawat itu mendarat di Bangkok jam 11.11pagi. Penerbangan dari dubai ke Bangkok memakan masa lbh kurang antara 6-7 jam. Di Bangkok pesawat itu berhenti 2 hari dan membawa pulang PM yang mengadakan pertemuan tidak rasmi dgn PM Thailand.

Waktu peristiwa MH370 dulu bukan main hebat hingga melahirkan ribuan pakar penerbangan. Tapi semua pakar taik kucing. Nak kenal pasti jenis pesawat, kapasiti minyak dan laluan penerbangan pun tak pandai. Patutlah senang2 ditipu oleh bapak peliwat. Teringat kisah black out dan ratusan ribu pengundi bangla. Hingga penuh stadium Kelana Jaya dan jem habis segala highway di lembah klang. Akhirnya semua kena tipu dgn bapak peliwat negara.

PARPUKARI: Apa lagi mau sepin wahai macai pakatan pundamauney? Tak habis-habis nak bikin fitnah! Aku dah fed up dengan game bodoh tahap babi fuckatan ni. Tolong la rakyat Malaysia, please grow up ok!

41 Responses to "CILI KASI TARUK! MENJAWAB FITNAH PESAWAT KERAJAAN MALAYSIA ENJOY KELILING DUNIA - EPISODE 1"

  1. Kenapa perjalanan dari Dubai ke Bangkok tak berenti utk isi minyak yek? Jauh tu perjalanan cukup pulak minyak tanpa berenti mengisi minyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh dia ni, kan dah beritahu 6-7 jam.

      Delete
    2. Saudara hentikanlah ngata org bodoh. Senang citer, tidak ada pencuri yg mengaku dia mencuri. Seboleh2 dia nak cari helah melepaskan diri. Kesian rakyat Malaysia punya PM siakap senohong gelama ikan duri. PM laki bini pembohong dan pencuri.

      Delete
    3. Bila cakap bodoh marah. Bila terangkan dgn jelas tak faham2. Kata lak pencuri mana nak mengaku mencuri. Habis tak yah tuang minyak ke? Nak masukkan air kencing ke?
      Fahami perks yg seorang PM boleh dapat sebelum nak komplen bagai le bro...

      Delete
    4. Sedapnya kau tabur fitnah walaupun dah cukup fakta. Nanti dlm kubur jawab.

      Delete
  2. BIJAK BIJAK.... BIJAK RUPANYA PARPUKARI NI.. PATUT LA BESTSELLER.. MESTI KAWAN BAIK FERNANDEZ NI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa, faktor semua orang tahu. kalau dah kena liwat dengan Ketum macam kau ni, sampai bila2 pun tak percaya.

      Delete
  3. Kuala lumpur ke hawaii bolih pergi mengapa balik kena round dunia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa bengap sangat kau ni. hanya B737 BBJ yang manpu terbang jauh dan bawa pulang PM. A312 range dia pendek berbanding B737 BBJ. dan memakan masa panjang PM sampai ke Malaysia. Lagi pulak faktor cuaca.

      Cuba baca journal penerbangan dan faham kaedah penerbangan dan pesawat. Soalan kau buat orang gelak. lain kali jangan tunjuk kebodohan.

      Najib bukan bodoh maca Ketum. Takkan dia nak cetus kontroversi yang merosakkan image dia. Fikir sendiri lah

      Delete
    2. Parpu kalau ckp dgn dungu2 ni kena beritau dari masa PM bertolak. Dungu2 ni tak pandai kira. Dia tahu suap je ke mulut lps tu kunyak. Fikir2 tak main

      Delete
    3. BETUL BETUL BETUL ANON 4.14 PM MEREKA NI MMG BODOH KENA BAGI FAHAM SATU PER SATU DARI MULA PERJALANAN NAJIB MULA...

      Delete
  4. 1.oittt mattt!!ko tu lulus takat spm jee!!maka fakta yang ko bagi tu nampak bodohhhh betui!!bodoh macam azeez rahimm!!!
    2.dari Hawai balik malaysia!!ambik masa seminggu!!bodoh punya alasan ko!!kalau ko nak goreng budak bodohhh pun !!depa gelak jee kat ko bhaii!!nampak benar bingai ko nii!!
    3.banyak makan duit rasuah!!jadi bodoh campur bingai!!boleh jadi tukang jilat rosmah jee!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi kalau dah bangang...bangang jugak. PM sedang bercuti faham tak? betul2 bangang mcm Mahpuz jugak...

      Delete
    2. 1.sapa kisah dia nak bercuti!!ada pun buat pengabihh duit rakyat jee!!
      2.faktanya!!jangan guna duit rakyat!!kapal terbang rakyat!!kalau guna duit sendiri!!bercuti ke bulan pun sapa tak kisah!!hampir 500 K diguna untuk bercuti selama seminggu!!duit rakyat!!bukan duit rosmah!!
      3.satu lagi fakta bodoh ko!!najib balik kemalaysia!!yang kapal terbang tu bercuti pulak ke us!dubai!!kapal terbang pandai bercuti ke bhai!!atau rosmah pergi menghabiskan duit rakyat!!
      4.kalau ko pandai!!ko tenguk mana-mana peruntukan yang membenarkan isteri guna harta kerajaan!!atau memang betui!!rosmah sebenarnya PM malaysia!!!
      5.itu lah faktor UTAMA, BALA datang silih berganti di malaysia!!pemimpin PEMBOHONG!!bini perintah laki!!pemimpin kurupsi guna duit rakyat!!!
      6.tak sedaq-sedaq lagi ke!!ceh!!berlakon turun ayaq bah pun demam!!teringat aziz rahemmm!!siap masuk hospital bila pilihanraya permatang pauh dulu!!kununnya kena tumbukkk!!!

      Delete
    3. kalo dlm peruntukan kerajaan tidak benar kn isteri pm guna harta kerajaan bawa la repot ke sprm atau pihak berwajib...kn puak2 pr nie cepat je kalo nk amek action hal2 salah laku bn...nape xrepot???

      Delete
    4. 1.SPRM!!!pihak berwajib!!apa tunggoii kayu!!!!!!
      2.kah!kah!kah!!kih!kih!kih!!!

      Delete
  5. bro,

    cuba tengok peta USA kat mana hawaii , kat mana indianapolis ,kat mana LA , kat mana NY. Kenapa jet tu pi indianapolis, kemudian balik ke LA ,patah balik ke NY.

    Bandingakan fakta yang terdapat dalam website Airbus. dia letak range Airbus A319.

    Saya suka UMNO tapi nak pertahankan sesuatu biar lebih logik.

    ReplyDelete
  6. Si KETUM ada pulak anak murid yang sama cerdik dalam matapelajaran Hisap.

    Itulah Mak Bapak suruh pi U belajar Hisab kau orang belajar Hisap. 3 ekor bangla kau orang jumlah jadi 30000 ekor. Bulan Februari pula ada sampai 50 hari. Patutlah minta gaji RM1 takut silap kira bajet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.kah!kah!kah!kih!kih!kih!ko tuju kat ko dan azezz rahim jeee!!ngaji tak pandai!!jilat!jilat!boleh jadi menteri!!siap guna MBA palsu!!!
      2.patutpun MAS boleh bankrupsii!!diterajui oleh puak umno!!dari hawai nak kemalaysia!!ambik masa seminggu!!gamaknya kalau dari kanada balik malaysia!!ambik masa sebulan!!!!
      3.syok jugak masuk keblog ko ni!!lawak dan nampak bodoh bebenarnya!!boleh hilang stress!!!
      4.patutpun umno boleh menang kawasan tepi utan jee!!patutpun orang macam azez rahim boleh jai menteri umno!!hanya yang dok guna akai kepala lutut je yang sokong!!!
      5.kih!kih!kih!!!lawak!lawak!!!kalau nak pi bulan!!ambiq masa berapa lama pulak bhaiii!!!sampai ko mati baru sampai bulan nooo!!!kih!kih!kih!!
      6.Tuuuuu!!maharaja lawak mega ada kosong lagi!!cerita ko ni boleh masukla bhaii!!ko boleh pasang dengan azez rahiiim bhaiii!!!

      Delete
    2. Sebodoh2 ketum dari pandangan mata Anon 12:12, dia diiktiraf sebagai Menteri Kewangan terbaik yg Malaysia pernah ada. Klau setakat pegi U tapi out student cam PM Najib cuma pandai mencuri dan membohong sbab tu Malaysia hancussss dipunahkan laki bini.

      Delete
    3. Sapa kata Ketum tu Men, Kewangan terbaik Malaysia pernah ada? Menteri Kewangan songlap duit ada le. Hello the best menteri kewangan tu adalah Tun Daim Zainuddin laaa...Ketum tu paling bangang tau...

      Delete
    4. kah kah kah kah kah.. mana sumber la dia dapat..... ketum menteri kewangan terbaik.. hiii hiii hiii hiii hiiiiiiiii...

      Delete
    5. Org pr ni klu ckp ketum tu malaikat pun main jilat percaya jer...kesian..

      Delete
  7. yang anwar tu plak nk balik dari new zealand nape plak sampai seminggu gak???naik pesawat biase je xkn xbole bli tiket laen...alasan pn same mcm bodo mabuk ketum je...sume politician mangkuk ayun penipu je pandai....menteri kewangan terbaik konon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni lagi satu dah habis modal sangkutkan Anuar pulak. Anuar tu sapa? Setakat ketua pembangkang. Sejak bila Anuar diperlukan dan penting dlm semua hal2 negara. Dahlah dia berpergian tambang kuar dari poket sendiri, pastu suruh beli tikit baru sbab tikit lama tak leh tukar. Lain Najib bercuti setahun lebih 5 kali sekuarga semua rakyat tanggung. Klau terkandas pun ada aja jet free dtg menyongsong.

      Delete
    2. mne ko tau die gune tiket sdri...die tu penasihat ekonomi selangor...faekah husin pn dh ngaku die ni dh tuntut rm15 juta even di bayo elaun rm 1...faekah tu sape kalo bukan org pkr gak...sejak bile anuar diperlukan ko kate...habis tu jd ketua pembangkang yg dibayo ealun beribu ribu tu nk watpe???nk wat demo haram je ke???kate pemimpin utk rakyat..poodah la nuar...

      Delete
  8. DARIPADA COMMENT DAN REPLIES DIATAS DAPAT DIRUMUSKAN BAHAWA PUAK PEMBANGKANG NI CETEK ILMU, TIDAK PANDAI MEMBACA DAN MENILAI FAKTA SERTA FAHAM APA YG DIBACANYA ATAU DAH MMG OTAK TU SARAT NAK MEMFITNAH JADI DI GAGAHKAN DIRI UTK MEMUTARBELITKAN FAKTA. DLM ISLAM ITU SEMUA ADALAH SATU DOSA BESAR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak2 nye kalo macai2 pembangkang yg jd pegawai ptd atau kt kedutaan mau lewat pemimpin2 kite dtg satu2 majlis kt satu2 negara..nk kire waktu bertolak waktu smpi pn kantoi...

      Delete
  9. Perasaan Aku ... Mula2 simpati , kasihan .... Sekarang benci , biaq pi , padan muka.

    Sebab apa ?

    1. Bila orang yang non partisan cadangkan Pas bergabung dengan Umno perintah kelantan supaya pembanunan semula kelantan dapat dilaksanakan dengan sempurna dan berkesan .... Pemimpin Pas TOLAK.

    2. Bila orang kata aktiviti Pembalakan tak terkawal di kelantan punca banjir .... MB Kelantan menafikan walau pun bukti dikemuka. Bangang punya MB , sebelum nafi tengok bukti dulu , kemudian siasat.

    3. Bila menonton video Doa KO Umno di YouTube .... yang AMIN doa itu adalah mereka yang sekarang jadi mangsa banjir. Makanya banjir ini terjadi adalah berkat doa ulamak Pas yang maksom. Amek ko , padan muka.

    Kelantan tenggelam dalam banjir ? ....

    THANK YOU ALLAH
    XIEXIE ALLAH
    NANDREE ALLAH
    NAMASTE ALLAH
    KHAR KHOON KHARP ALLAH
    TERIMA KASIH ALLAH
    SYUKRAN ALLAH
    ALHAMDULILLAH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.siannnn makcik-pakcik penyokong umno kat gua musang!!rumah tinggai tapak tiang jee!!
      2.siannnn kat penduduk padang!!negeri lain dah surut!!pahang dah dekat sebulan dilanda bala!!
      3.memang sah!!musibah disebabkan pemerintahan umno!!
      4.bala dan musibah silih berganti!!kapal terbang 2 jatuh!!banjir besar dalam sejarah!!ekonomi merudum!!memang suwey pemerintahan najib dan umno!!

      Delete
  10. Mohon pencerahan tuan..... London (LHR) bukan - LTN, Dubai (DXB) bukan - DWC , Bangkok (BKK) bukan DMK, New York (JFK) bukan EWR. Indianapolis???? betul ker flight timetable tu? Sekali lagi mohon pencerahan dan kalau ada kesilapan mohon buat pembetulan agar nampak lebih REAL...... baru orang tak confuse dan percaya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sangat time table tu rekaan. Memang direka isu ini oeh pembangkang utk nak kalih fokus dari mangsa banjir. Senang nye kena trap dgn pembangkang. Wakakakakka

      Delete
    2. Biasanya private planes tak singgah di airport utama sesebuah bandaraya jika ada airport alternatif, melainkan tiada airport selain airport utama:

      LTN = airport code untuk Luton airport, London
      LHR = airport code untuk Heathrow airport, London > utama

      DWC = Dubai World Central (al-Maktoum International) airport, Dubai
      DXB = Dubai International airport > utama

      DMK = Don Muang International airport (airport lama), Bangkok
      BKK = Suvarnabhumi Internationa airport, Bangkok > utama

      EWR = Newark Liberty International Airport, New York / New Jersey
      JFK = John F Kennedy International Airport, New York > utama

      IND = Indianapolis International Airport, Indianapolis

      Delete
  11. 1.benda bohong!!nak cerita benar!!nampak lah kebodohan cerita bohong tersebut!!
    2.depa ni adalah penjilat-penjilat rosmah!!kerja depa jilat jee!!manalah depa tau bab penerbangan!!lainlah kalau pakar penerbangan ke kasi pencerahan!!tapi tobat depa tak mau bersekongkol dengan puak-puak perasuah ni!!!
    3.lawak!lawak!!lawak hingga nak termuntah!!!!!!!

    ReplyDelete
  12. 1.isu sekarang ialah:
    2.guna harta kerajaan ketika bercuti!!kemudian yang paling memalukan ialah bini guna kapal terbang kerajaaan!!kos sebanyak 500k selama seminggu!!
    3.ketika rakyat dilanda bala akibat dia!!dia sibuk bercuti!!kemudian keluar kenyataan kena demam!!ini bukan zaman tok nadong!!nak bohong orang untuk simpati!!paling lawak bila dia kata dapat bantuan beras dari siam bantu mangsa banjir!!macam perangai bini dia dulu yang dapat berjuta kerana pulangkan barang kemas jutawan arab!!elokla pembohong kahwin dengan pembohong!!
    4.tenguk pulak kelaku bini dia!!mengalahkan sultan!!masa susah tak nampak muka!!kalau lawatan kekawasan tepi utan!!tak tunjuk muka!!jijik la gamaknya!!sedangkan kawasan tersebutlah penyokong laki dia!!tak kenai asal usui!!!
    5.bab penerbangan adalah benda remeh jee!!tak payah didebatkan pun!!kalau debatpun nampak sangat kebodohan puak penjilat ni!!!kadang-kadang jilat gula!!manisla!!kali ni kena jilat taik!!ko jilat jugak noooooooo!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab code penerbangan bukan remeh bro... kalau betul ok.... kalau tak betul???? Fitnah!

      Delete
    2. main jauh2 anjing PR! pergi dapatkan tulang daripada tuan kau!

      Delete
    3. Weh bangang.Sukahati lah bini PM guna kpl trbg ni. Mmg dia layak pun. Kalau ko tak suka, nasib lah. Kalau ko nak tau, Hero Ketum ko pun akan buat benda yg sama pusing satu dunia dg keluarga dia kalaudia jadi PM 16 Sep. Sebab itu mmg kelayakan PM. Pasai tu Pm bkn org sembarangan!!! Mangkukkksss!!! kalau ko betul2 prihatin psl duit rakyat, ko rsau pasal mangsa banjir Tgk berapa byk kerajaan UMNO bagi kat mangsa banjir. Baru le ko menyalak., baru betul

      Delete
    4. Bini ko jilat apa plak?

      Delete
  13. Patut ler Najib kata blogger upahan ni BANGANG.... terbukti dah.... Memang BANGANG tahap dewa nih.... sian sungguh...

    ReplyDelete
  14. Sudah2 lah tu pasal pesawat kerajaan. Isu ni dimaikan oleh pembangkang!!! Jgn terikut2 rentak depa. Depa nak kalih isu bantuan kerajaan UMNO utk mangsa banjir. Depa tak boleh nak buat apa2 utk mangsa banjir. Kpd semua bolgger kerajaan, jgn la terikut2 game pembangkang. Time skrg ni utk bagi publisiti uk UMNO dan sema menteri2 yg bagi bantuan pada mngsa banjir

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!