CILI KASI TARUK! APAHAL TV3 SERANG DAIM GUNA ANWAR AL JUBURI?


Kalau korang perasan sejak kebelakangan ini TV3 dok attack Tun Daim dengan begitu dasyat sekali. Bermula dai statement Shamsul kencing dalam seluar of PKR hingga le ke mamat rambut perang mana tah timbalan ketua cawangan PKR dok attack Daim dan defend PM!

Kemuncak paling dasyat sekali apabila TV3 mempergunakan si Anwar al jubs untuk hentam Tun Daim semalam. Thats it aku takleh terima beb. TV3 mempergunakan manusia lahanat yang layan TV3 macam sampah sebelum ini.

Dimana maruah TV3 ni? Apa berita TV3 boleh jadi macam ni sekali? Aku sedih sebab ramai yang dah mula meluat dengan mainan politik murahan TV3 ni beb. Apa benda meraka nak buktikan sebnarnya ni?

Ada arahan dari HANTU RAYA (HR) ke? Aku tak rasa ini arahan PM, confirm bukan tapi rasanya ada orang keliling yang dengan sengaja nak menangguk di air yang keruh dan mempergunakan TV3 sebagai perkakas (ayat favorite Anwar pada TV3) mereka?

Aku bukan nak menuduh tapi korang tak rasa pelik ke? Stesyen yang membelasah dan membongkarkan macam-macam salahlaku Anwar al jubs tiba-tiba nak jadikan dia hero pulak? Apa game bodoh yang HR nak main ni?

Boleh tak sesiapa fahamkan aku? 

22 Responses to "CILI KASI TARUK! APAHAL TV3 SERANG DAIM GUNA ANWAR AL JUBURI?"

  1. Hari ni baru berjernih sikit artikel kau mamaks pk....selalunya artikel kau menunjukkan kau dalam kategori blogger banggang!!!thumb up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut nanti tak dapat pulak ikut rombongan Pee Emm gi Davos and UK ....

      Delete
  2. Adakah pada akhirnya bangsa melayu akan jadi seperti bangsa arab pada masa kini ???

    Tak cukup lg kah melayu pecah ...

    MELAYU BERSATU ... PECAH JD UMNO & PAS
    UMNO PECAH JD UMNO & PKR
    PAS PECAH JD PAS & PASMA

    NAK PECAH LAGI ???

    ADAKAH CINA BERPECAH ????

    SEDAR LAH WAHAI MELAYU ... ANDA SEMAKIN LEMAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe tapi masalahnya melayu kita ni mmg bodoh jika di beri sedikit gula2 sanggup jadi macai tegar walau pun drg tahu akan kebenarannya.

      Delete
  3. Antara Daim dengan Anuar , yang terbaik tetap P Ramlee .

    ReplyDelete
  4. Hi Bro Parpu,

    Post ni mantap. Goods at least you already spoke the truth. Terbaik dari Parpukari

    ReplyDelete
  5. mesti ada agenda punyalah. mana mungkin tv3 boleh bersekongkol dengan ketum untuk mengenakan daim-tun mahathir. kali ini betullah tv3 tu dah bertukar menjadi tv3suku.

    ReplyDelete
  6. habibul punya kerja ni. pak turutnya datuk manja & datuk ashraf

    ReplyDelete
  7. hahaha...bila pemimpin UMNO kini bacul..ini la jadinya..sibuk dgn penasihat2..dari zaman pak lah smpi skang penuh dgn zuriat liberal dan pondan dlm UMNO..xpa teruskan lah mnyerang Tun M dan daim..ini bkn benda baru dan didalangi puak kecil..pasti ada tangan Najib..mana mungkin keluar TV3 dan Utusan tanpa diketahui Najib atau percaya bulat2 pada setiap laporan punasihat!!dah berapa minggu dah keluar tv!!buta kah pemimpin2 UMNO???UMNO masih tak sedar diri

    ReplyDelete
  8. Kepada AMT UMNO takde ke sekor pun yang ada taring. AMT UMNO sesungguhnya kamu semua adalah anjing yang hanya tahu jilat PM langsung tak tahu nak tegur ketua.

    ReplyDelete
  9. Mamak lawan Melayu bangsawan. Yang Melayu tak ber kelas bangsawan, koporat, elit, jutawan jadi lembu pi sokong Mamak tu buat apa?

    Sejarah Melaka diulangi selepas 600 tahun ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapapun hantu raya, tuannya tetap tertuding kepada PM. Pm yang bertanggung jawab. Dia sebagai orang no. 1. Kalau dia tidak setuju, dia boleh kurung hantu raya tu di tempat yang selayaknya. Kalau dia tak berusaha menyanggah dan membetulkan keadaan, dia bersetuju dengan tindakan hantu rayanya. Dah letih dah nak pertahan kata ini bukan kerja dia tapi orang di sekeliling dia. Dia yang membela, dialah yang tanggung akibat kalau hantu raya buat silap. Jangan banyak dalih dan alihkan sasaran. Pm sendiri yang restu semua. Kalau dia tak restu dia boleh buat sesuatu untuk jernihkan keadaan. Kalau hantu rayanya sendiri pun dia tak boleh kawal, macam mana dia nak memerintah negara. Ada faham. Cukup faham.

      Delete
    2. Anon 4:36 adalh rba yg komited bkerja utk pecah belahkn melayu. Nmpk sgt rba sfg berusaha keras nk pecahkn melayu mamak. Rba ni mhina mamak sbb dkaitkn dgn tun M. Melayu n mamak dua2 Islam akan terus bsatu...dan ini amat mnyakitkn hati rba cina dapigs...

      Delete
  10. Hantu Raya yang sudah di beri makan ayam tak sembelih, telur tembelang dan sate gagak mestilah nak tunjuk kuat kerja. Nanti di panggil Hantu "Bangang" pulak.

    Pelesit kat rumah pun dah gemuk - selepas puas terbang ke sana - sini barulah nak balik rumah sekarang ni. Pelesit ni pun tak terjaga olehnya.

    Minta maaflah kalau bunyi kasar tapi letih dah nak jawap pada rakan-rakan yang memang nak tengok UMNO lingkup. Serangan kepada Tun Daim dan Tun M secara ini memang tak patut.

    Dajal kecil Anwar and tenteranya mestilah nak tengok Najib di atas selama mana yang boleh. LAgi lama lagi bagus lagi mudah kerja diaorang untuk memerintah negara selagi Najib di atas.

    SPRM dengar cerita sebelum subuh dah tiba kat pintu Anwar untuk ambil keterangan Anwar berkaitan Tun Daim. Nampaknya geruh kali ni - nampak tersusun gerakan hantu raya. Ambik keterangan Anwar untuk apa-apa tuduhan atas beliau/PKR tak ade la pulak.

    Budak-budak muda dan mungkin Gen-Y peringkat akhir bukannya kenal sangat jasa Tun M dan Tun Daim. Masa Tun M jadi Perdana Menteri mereka belum pun lagi dalam bentuk spermatoza pun lagi Yang Paling tua pun masih berkulup dan belum berkhitan. Akan tetapi golongan ini yang akan menguasai public opinion dalam media sosial. Tambahan pula golongan ini dah beli smart phone guna BRIM. Kalau Tuan Hantu raya tumbang susah lah nak ber"Like" di Facebook ketika di jamban.

    Maka public opinion yang dikuasai oleh golongan ni sudah pasti tidak memihak kepada Tun Daim dan Tun M.

    Ahli UMNO bangkitlah sementara sempat. lagi. Presiden kamu dah buat gila.

    ReplyDelete
  11. kerja si kitol bro..........si zamil ibrahim bekas KITA di Kedah adalah tukang baca bagi si kitol and co.Baru-baru ni dalam Utusan dia hentam Tun dan Daim sekaligus......bunyi kononnya macam nak bela PM,tapi macam sumbang sahaja........lebih kepada usaha merintis jalan mencapai hasrat menjadi PM termuda.

    ReplyDelete
  12. Anwar sudah lama berdendam ndak mengenakan Daim. Tapi sesiapa yang kenal Tun Daim bukan sembarangan orang. Anwar akan terkena teruk kali ni. Selepas isu Tan Sri Khalid, Anwar sudah hilang kemaluan. DAP & PKR sudah jadi macam Parti Orang tak ada Akal. Kita tengok saja nanti siapa yang kena.

    ReplyDelete
  13. ha.ha Parti orang hilang akal. Kalau dulu dalam facebook & whatapp, ramai yang berbangga mengaku mereka adalah penyokong tegar PR. Tapi sekarang semuanya sudah mula menikus, tak ramai lagi yang berani mengaku mereka adalah sebahagian manusia hilang akal tu.

    ReplyDelete
  14. Sbb tu C kitol baik sgt ngan puak cha sbb salah satu strategi jgka pnjg nk naik lbh tggi. Tp buat2 x sedar puak cha hny nk pmainkn n jdkn dia sbg perkakas je mcm dap gunakn diana, hk hadi, mat sabu n pasma. Jgn lupa ingatan dr Tuhan spy bhati2 ngan golongn kapir. Sdgkn khalifah umar r.a x benarkn individu yg baru masuk Islam masuk ke negara baginda...kerana kbrangkalian sgt tggi.akan mdtgkn fitnah..

    ReplyDelete
  15. Who is Habibul Rahman? He is an accountant, a former low level PJ Umno fella who claims to have been growing up together with Mohd Najib Razak.For some reasons he hates Rosmah Mansor and Mohd Najib;s mother. He now does loads of dirty jobs presumably for Najib while serving his own agenda. He sits on the board an in other capacities in FGV, Lotus, Felda, Petronas and a few other GLCs as Najib's nominee. He has on his payroll a long list of parrots who hold press conferences and demonstrations at a press of a button and a script. He was using these parrots to further his cause by attacking Minister in the PM's Dept Datuk Seri Wahid Omar and Treasury Secretary Generel Tan Sri Irwan Seregar because these men stood against his money minting scams i.e. GST campaigns and fuel subsidiy rationalisation via FuelSubs. Umno leaders Syed al Habsi of Cheras, Puad Zakarshi, PKR vice president Shamsul Iskandar, ex-DAP Tuan Tat, Ng Lum Yong, Augustus Chen Chen NGO parots Azwandin, Jamil ex-Kita, Roslan Kassim. Utusan, TV3 and NST at his mercy because Mohd Najib has openly endorsed him as his black operation head to them. He further reinforces his influence claiming even Special Branch head Datuk Mohd Akil takes orders from him. He trapped some of parrots by taking them on sex trips to Jakarta. There is more about how he used or tried using immeinent personalities for his personal goal. Recently Najib cut all ties with Habibul after someone exposed his scam. The call came thru Mohd Najib;s new private secretary Azlin but a merely a week later he is back in action. Mohd Najib's officers have confided to media friends. HR could be holding Mohd Najib at ransom now coz he know a whole lot of dirty politics they used to sabotage DAP, MCA, MIC and certain out of favor Umno leaders.
    More to come on Habibul Rahman's money trail and why SPRM could be going after him with solid evidence soon.

    Tunku

    ReplyDelete
  16. Itulah dunia politik.....sampai bila2 atau mungkin sampai Kiamat tak akan habis cerita, sebelum ini ada cerita Cina Doll, cerita nasihat bini orang dlm bilik sampai jam 3.00 pg., cerita spender besar semua cerita ini dulunya dianggap cerita besar, tapi kini dah jadi cerita biasa kerana ada cerita baru pula yang dianggap cerita besar menutup segala cerita2 lama, Aduhai Dunia Politik!!!
    Hubaya2 lah kepada pemain Politik!!!.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!