TERKINI! SEKOLAH AKAN DIBUKA SEMINGGU LEWAT DARI TARIKH ASAL

Disebabkan banjir maka TPM keluarkan arahan untuk tanggihkan pembukaan sekolah

KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan bersetuju untuk menangguhkan permulaan sesi persekolahan di seluruh negara bagi tahun 2015 selama seminggu berikutan banjir yang melanda negara ketika ini, demikian umum Menteri Pendidikan, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata, dengan penangguhan ini, tarikh baru sesi bermula persekolahan tahun 2015 bagi negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor adalah pada 11 Januari 2015 (Ahad).

Manakala bagi negeri-negeri lain akan bermula pada 12 Januari 2015 (Isnin).

“Seperti semua pihak maklum banjir yang sedang melanda negara sekarang masih berterusan khususnya di negeri-negeri pantai timur Semenanjung Malaysia,” katanya.

Baca seterusnya di Perak Today

11 Responses to "TERKINI! SEKOLAH AKAN DIBUKA SEMINGGU LEWAT DARI TARIKH ASAL"

  1. tanggih.. jangan tak tanggih parpundek haha

    ReplyDelete
  2. Anony 10.32 apa masaalah hg ni.senggugut ker

    ReplyDelete
  3. Kalau nak tangguh satu minggu rasa nya tak cukup sebab banjir kali ini luar biasa .

    ReplyDelete
  4. 1 minggu mana cukup...sekolah2 yg tenggelam/rosak nak kena cuci/selenggara ...bagi ler 2@3 minggu ...

    ReplyDelete
  5. TOLONG LAH MEREKA ....

    Sebak hati terasa bila menatap keadaan kemusnahan selepas banjir di Manik Urai seperti yang disiarkan oleh akhbar UM hari ni. Rumah hanya tinggal tapak ... dimana kah mangsa banjir nak tinggal selepas ini ? apakah yang hendak dipakai untuk membalut badan mereka selepas ini ? apakah yang hendak dimakan oleh mereka selepas ini ?

    Saya & anda2 yang terbaca kiriman ini .... nasib kita berkali2 lebih baik dari mereka .... kita mampu shopping dipasaraya beli barangan berjenama untuk keperluan persekolahan anak2 kita ..... kita mampu singgah di KFC , Mc Donald , Pizza Huts atau apa saja Western Taste Restaurant untuk menjamu anak2 kita .... kita mampu belanja keluarga makan di restoran ikan bakar atau restoren makanan laut walaupun cas 20-30 henggit per head .... kerana kita mampu , kerana kita tak perlu fikirkan apa2 .... kita ada mobil mewah , kita ada rumah besar , kita ada kelengkapan rumah yang lebih dari cukup , kita banyak pilihan makanan yang ada di rumah.

    Terima kasih Allah kerana Engkau memurahkan rezeki kami & tidak menimpakan musibah keatas kami.

    Anda mungkin BERHAJAT SANGAT hendak menyalurkan bantuan kepada mangsa2 banjir 2014 .... tapi tak tahu cara mana nak lakukan ....

    MUDAH SANGAT .. untuk anda menyempurnakan hajat menyumbangkan bantuan kepada yang mangsa2 banjir yang memerlukan ....

    ANDA HANYA PERLU CARI MAYBANK & PERGI KE CASH DEPOSIT MACHINE (CDM) ..... KEMUDIAN MASUKAN WANG SEBERAPA YANG TERMAMPU ke dalam akaun ini ...

    TABUNG BENCANA NSTP - MAYBANK ACCOUNT NO 514105320757
    (sumber info - Harian Metro 30.12.2014)

    Selamat Menderma.....

    Ingatlah " Hari Ini Giliran Mereka Memerlukan Bantuan Kita , Entah Besok Entah Lusa Giliran Kita Pula Harapkan Bantuan Yang Serupa "

    Jika anda tidak mampu menyumbang wang kepada mereka mangsa2 banjir ..... buat COPY & PASTE .... kemudian FORWARD posting ini kepada setiap contact nombor yang anda ada pun dah dikira sebagai sumbangan derma bantuan.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  6. Woi parpu keling buntal...yennadey thamby...ini isu banjir tak hot lah...orang tak minat komen... Kasi tulis isu lebih hot la mamak... pasal Najib ke, KJ ke, baru ramai followers minat respon... bodoh punya keling mamak...pundeik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus org macam kau nie letak komen....boleh juga ia memberi kesedaran kepada yg lain lain yg 2015 pun akan ada banyak lagi paria macam kau

      Delete
  7. Alangkan pasal banjir pon lidah kau kurang ajar nikan jika ada issue yg menyakitkan kepala hotak yg tidak mahu berfikir. Kesian.

    ReplyDelete
  8. Bgs kerajaan kita ni kan..drg pm gak pasal org...tp cacai pr ckp mcm2 lg..

    ReplyDelete
  9. Emangnya bener seperti mana yang mas anon Dec31 at 4:56am perkatakan itu. Ramei nya yang nggak minatin ini kisah banjir. Pak Parpu harus nyedarin akan hal ini, usah jadi goblok...kami membutuhkan banget isu yang lebih hangat lagi si...

    ReplyDelete
  10. My friends told me that on http://clashofclanshelper.com/ - you receive free Clash of Clans gems instantly! Best players use this!! (sl1IBmz4BV)

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!