PANAS BERAPI! WEI PAS, GUAN ENG SEDANG MEMPERSENDAKAN KALIMAH ALLAH! KORANG TAK KISAH KE?

Nak tanya Nik Aziz sikit. Selama ini dia kasi muka sama itu DAP supaya faham apa itu Islam. Nampaknya setelah mengalah dan diberi gelaran anjing DAP pun DAP tetap tidak belajar apa itu Islam kan?

Jadi kita nak tanya pada ahlul PAS yang bahlul, apabila Guan Eng yang beragama Kristian berkata begini. Apa reaksi PAS? Sama macam dalam gambar tu? Tidur dan terus jadi anjing? Atau ada sesiapa nak TAKBIR kuat-kuat dan putuskan hubungan dengan DAP? 

Berani ke PAS? 

13 Responses to "PANAS BERAPI! WEI PAS, GUAN ENG SEDANG MEMPERSENDAKAN KALIMAH ALLAH! KORANG TAK KISAH KE?"

  1. Tak yah tanya PAS. PAS follow like buffalo. Tapi tindakan guan eng ni mencabar undang2 dgn pusing2 fakta. Dah sah kat church depa ni guna BI. Takde keperluan pun guna nama Allah. So, ini cubaan nak menghina Islam dgn perbuatan2 yg mempermainkan agama Islam. Kerajaan patut tahan mangkuk hayun ini bwh akta hasutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana beraninya ustaz pas tu nak tegur si LGE tu.klau sesama melayu bukan main lagi melalak melolong klau gnan dap diam kelu lidah.disuruh angguk dia angguk disuruh geleng dia geleng.tu pun berangan nak takluk putrajaya pirahhhhh....pi masuk maharaja lawak la woiiuuii

      Delete
    2. Ramai orang Keristian dan bukan Keristian tidak perasan bahawa di dalam kitab Holy Bible King James version tuhan biblical gereja mereka di dalam kitab itu tidak ada nama. Tuhan biblical mereka hanya di sebut sebagai Father, Lord atau God sahaja dan semua orang tahu bahawa perkataan ini cuma ganti nama sahaja. Sebenarnya tidak semua umat Islam Malaysia tahu bahawa semua penganut Keristian sangat yakin dan percaya bahawa TUHAN yg disebut didalam kitab Holy Bible King James version mereka itu ada ANAK. Jika anda seorang yang mengaku Islam dan ingin mengesahkan perkara ini sila rujuk dengan mana-mana paderi gereja Keristian di dalam atau pun di luar Negara.

      Apabila kita bersetuju degan kehendak pihak gereja atau Guan Eng untuk menggunakan nama Allah bagi kitab Bible Melayu versi modified mereka maka berlakulah perbuatan syirik terhadap kalimah suci itu. Tidak kah persetujuan itu akan memberi maksud bahawa ALLAH kini ada anak sama seperti haiwan dan manusia? Apa kah kita bersetuju kerana untuk mengambil hati Guan Eng dan Kit Siang yang bakal menjadi bangkai busuk suatu masa nanti? Kalau mereka berkira bahawa ALLAH pasti akan bersetuju dengan kehendak mereka maka cuba perhatikan apa AMARAN yang Pencipta telah NYATAKAN semenjak lebih 1400 tahun dahulu lagi.

      88 "Dan mereka berkata, Allah Al-Rahman mempunyai anak.
      89 Demi sesungguhnya kamu telah melakukan satu perkara yang besar salahnya.
      90 Langit nyaris-nyaris pecah disebabkan (anggapan mereka) yang demikian,
      dan bumi pula nyaris-nyaris terbelah dan gunung pula nyaris-nyaris runtuh ranap,
      91 "kerana mereka mendakwa/ mengatakan Allah Al-Rahman mempunyai anak."
      92 Padahal tidaklah layak bagi Allah, Al-Rahman bahawa Dia mempunyai anak.

      Surah Mariam ayat 88-92.

      Cuba fikir-fikirkan mengapa Guan Eng beria-ia benar untuk menggunakan kalimah ALLAH itu sedangkan ALLAH sendiri pun murka. Sekiranya mereka memberi dalih bahawa ini ALLAH lain bukan ALLAH yang sama yang orang Islam sembah, Tanya mereka apakah mereka buat “ugama” baru atau buat experiment? Pernah kah atau bolih kah ugama experiment menjadi ajaran yang betul? Sedang di dalam Kitab Holy Bible King James version terdapat larangan terhadap mana-mana individu yang cuba untuk menukar sebarang ayat atau perkataan didalam nya. Sila lihat rujukan di bawah ini:
      Deutronomy 4:2.
      Ye shall not add unto the word which I command you, neither shall ye diminish aught from it, that ye may keep the commandments of the Lord your God which I command you
      OR
      "...Every word of God is flawless; he is a shield to those who take refuge in him.
      Do not add to his words, or he will rebuke you and prove you a LIAR. " ................. Revelation 22:18.
      OR
      Don't add to his words, or he will rebuke you, and you will be shown to be a LIAR…….Proverbs 30:5

      Sedangkan Holy Bible King James version sudah lebih 300 tahun lebih awal dan kitab versi Melayu yang berasal dari Indonesia pun tidak sampai 50 tahun penggunaan nya di Sabah dan di Sarawak. Sudah jelas lah bahawa umat Keristian SABAH dan SARAWAK sudah tertipu sekian lama oih paderi-paderi gereja mereka yang jelas sudah engkar dengan larangan dari kitab suci mereka sendiri. Mereka ini patut bertanya dengan paderi gereja masing-masing di Semenanjung Malaysia juga di SABAH dan SARAWAK, mengapa tidak terdapat kalimah ALLAH di dalam HOLY BIBLE KING JAMES VERSION? Sebab sudah jelas bahawa mereka ini adalah memang golongan PENIPU apabila menurut ayat Deutronomy 4:2. atau Revelation 22:18. atau Proverbs 30:5 kitab HOLY BIBLE KING JAMES VERSION dan sampai bila para pengikut Keristian ini mahu hidup tertipu sepanjang hayat mereka?

      Delete
  2. Mereka baru sedar Islam adalah ugama yang sebenar-benarnya..,sebab itulah nak menggunakan nama Allah....tokong sami /paderi mereka tak marah ke nama tuhan mereka di tukar mengikut trend semasa !!!

    ReplyDelete
  3. Penang BaNGKRUP,, BELANJA BESAR dia tak kisah

    Lain kerja tak tau..

    DAP hidup hanya untuk KACAU MELAYU.


    Low GRADE otak LEMBU

    ReplyDelete
  4. Najib dlm 1 ucapan di sabah sarawak tahun lepas benarkan Kristian guna kalimah Allah apa cerita ni bro??? Cari la kat YouTube.
    Patutlah najib kata blogger umno BANGANG!! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro kebenaran tu diberi kpd kaum peribumi kt sana yg kristian sejak dari masa sabah dan serawak masuk malaysia.dari merdeka sampai sekarang diaorang tak penah timbulkan masaalah pun.kt jadi kt semenanjung lain ceritanya bro.dap saja nak timbulkan kemarahan melayu.klau betul mustahak kristian dap nakguna perkataan Allah kenapa perkara ni tak timbul pd zaman permulaan merdeka kenapa kebelakangan ni baru nak sebok.mestim ada udang sebalik batu.dap ni seboleh bolehnya nak tgk melayu berlaga sesama sendiri.bila melayu bersatu itulah igauan ngeri bagi dap.jaga jaga dgn permainan halus dap ni

      Delete
  5. Kalimah Allah riuh takut dosa
    guru baiki labu dok tipu murid2 x dosa kih kih kih

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Gua tak kesah. Allah tuhan semua manusia. Bukan kah dalam Quran allah kata dia tuhan sekelian alam , maka pasal apa melayu nak kepong allah untuk dia sorang , kongsi lah dengan makhluk laiin sama.

    ReplyDelete
  8. Pas jd anjing DAP seumur hidup....parti yg mengamalkan cara islam nik aziz hahaha

    ReplyDelete
  9. Allah maksudnya Tuhan lah bodoh! Korang nie jenis bodoh dan bangang ke atau gila? Kerajaan tak da teloorrr! Kah! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!