PANAS BERAPI! KENAPA ISA SAMAD DAN KELUARGA DISERANG? APA SALAH BELIAU?

Terkejut aku tengok ada pihak yang buat serangan peribadi terhadap Tan Sri Isa Samad dan family. Asalnya kisah nak bongkar pasal Felda tapi lepas tu dah jadi personal pulak. Cara Tan Sri Isa diserang menimbulkan rasa kesian aku pulak. Tak patt beb dia kena serang macam tu.

Apa la salah dia? Besar sangat ke salah dai sampai nak diserang begitu sekali? Sebelum ada sesiapa tuduh aku dibayar atau aku dah jadi anjing belaan Isa Samad ni, mari aku cerita sikit pasal hero pendek dari negeri sembilan ni.

Masihkah korang ingat, PRK Bagan Pinang pada tahun 2009? Tahukah anda sebelum pada itu BN kalah semua PRK? Bermula dari Bagan Pinang BN mendapat semnagat baru dan semgat yang sama diteruskan ke Hulu Selangor dan seterusnya. Ingat lagi tak?

Malah Isa Samad menang dengan cemerlang sekali pada masa itu. Menjelang PRU 13 Isa diletakkan di Jempol. Kalau orang lain aku rasa dah gol! Tapi ISA tetap menang jugak. malah kalau tengok track record dia letak mana pun dia pasti menang punya. Kenapa? Sebab dia memang bagus dan disayangi oleh rakyat, betul tak?

Jadi kalau dah rakyat pilih dia dan PM berikan kepercayaan kepada dia untuk menjadi Pengerusi Felda, siapa la kit ani nak hina dan maki hamun dia dan keluarga dia? Untuk apa? Apa yang marah sangat macam itu sekali? Besar sangat ke dosa dia? Kalau benar dia lakukan kesalahan, sila ke SPRM dan laporkan, tak perlu nak jadi PARIA dan serang peribadi dia.

Tan Sri Isa Samad ni tak kenal aku pun, cuma aku rasa tak patt sungguh dia diserang sebegitu sekali, untuk APA? Sudah-sudah la tu kalau nak serang sesama sendiri. Lebih baik tegur UMNO Selangor yang kuat bermimpi tu dari nak serang orang yang buat kerja dan menang selalu, betul tak?

NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF THE COMMON MAN, which is me. Peace!

Oh ya, bila kita serang family orang, kita kena ingat apa perasaan kita bila orang serang family kita pulak? What goes around always come back around....

46 Responses to "PANAS BERAPI! KENAPA ISA SAMAD DAN KELUARGA DISERANG? APA SALAH BELIAU?"

  1. Mana satu pilihan ku ? OMNO atau PAS ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pilih je PUS, menanah tu, PAS le tu, hehehe

      Delete
    2. UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA

      Delete
  2. Aku pon perasan org org balun gak tp tgk je dulu

    ReplyDelete
  3. Tgk dulu dan siasat pukimak mana yg serang dia supaya kita boleh tau niat dan tujuan serangan itu..Ramai yg pernah diserang malah tidak kurangnya PM kita sendiri cuma tujuan dan cara serangan itu yg membezakan samada serangan dari dalam atau luar parti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak bedah kena siasat cepat dan tangkap org yg buat kerja ni supaya org lain akan fikir seribu kali sebelum nak serang mana2 menteri.

      Delete
  4. Ini mesti org dlm yg tak suka dia sbb tak dpt projek. Adat Melayu. Hasad dengki menebal mcm kulit vavi. Kena cari who is the culprit. I am waiting for pendedahan dan pendedahan dan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. confirmlah tu sebab sakit hati drg sanggup buat apa saja demi kepentingan masing2. must find the culprit. bagi dedah kat kita supaya kita tahu sape yg busuk hati sgt tu dgn isa samad.

      Delete
  5. Bkn keje pembangkang, UMNO jugak ni. Tak abis2 busuk hati. Mcm mana le nk maju

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana kau tahu tu keje org umno... ada bukti ke....

      Delete
    2. Sebab Madey cakap UMNO busuk sampai ke USUS... ape raaa, itu pu x tau.

      Delete
  6. aku tengok dan perati aje.............korang..........?

    ReplyDelete
  7. BILA ORG RAJIN DAN BAGUS BUAT KERJA MESTI ADA HARAM JADAH YG DENGKI NAK JATUHKAN ORG SEPERTI TAN SRI ISA SAMAD NIE. ORG YG SUKA BUAT KERJA SEBEGINI RUPA MMG BUSUK HATI DAN YG AKU HAIRAN APA MEREKA DPT DGN SERANG PERIBADI ISA SAMAD TU. JGNLAH BUAT KERJA TERKUTUK KALAU YE PUN MARAHKAN DIA. KENAPA MESTI NAK SERANG KELUARGA DIA SEKALI NAMPAK SGT TAK GENTELMAN ORG YG BUSUK HATI TU KAN.

    ReplyDelete
  8. Kecoh betul lah org pas semua ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kecoh lah PARPUNDEK ni pon.
      Najib yg menyeleweng dgn PEMANDU kenapa org lain plak yg jd mangsa.
      Najib dgn Nuar sama celaka.. xpyh nk kutuk UMNO Selangor sbb Najib corrupted.

      So xyh le PARPUNDEK nk divert pd Isa Samad menjelang PAU UMNO..
      buang lah sikap menjilat mende busuk wahai PARPUNDEK.. idop ko xsenang mana lah.
      Ckp bnde benar lah.. kuarkan entry pasal penyelewengan 1MDB oleh Punahsehat Najib tu.. bincang hari2.. mana dia Laporan Audit Negara..

      Najib looser jilat by PARPUNDEK aka jelmaan KAK BEDAH HARAM JADAH

      Delete
    2. Parpundek PandiKutty memang PUKIMAK!Isu besar yang berpunca dari Ah Jib Gor dan dalam Jabatan Kerajaan disorok rapat-rapat dalam lubang burit hitam masam dia tu.

      Bangsat punya ParPurGhendot Tali Kechapi.

      Delete
  9. Ni meati keja puak2 pembangkang saja je nk bt kecoh...permaianan ni mmg aku dah mask sgt

    ReplyDelete
  10. Sikap org Melayu sendiri.
    Tan Sri Isa berjaya lonjakkan FELDA melalui FGV skrg, bukan sekadar industri peladangan malah barang runcitan harian.

    Dikhabarkan kedai2 runcit mengeluh... bekalan minyak masak SAJI sentiasa tak cukup kerana permintaan sgt tinggi. Dlu kita hanya kenal PLANTA shj sebagai Marjerin.

    Dulu cina babi shj yg monopoli minyak masak, Seri Murni, Cap Buruh etc.. Planta.. tp sejak ada FGV mee segera SAJI lebih sedap dr Maggie Mee..

    So ini musuh2 yg sedang mahu jatuh TS Isa supaya jatuh sekali semua2 ini.. org Melayu kekal bodoh akhirnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahmadi melayu babi bodoh tongong.....saji buat mi segera,tepung beli dengan siapa???dengan kau ke melayu babi....tak sedar diri punya melayu tongong...

      Delete
    2. Babi 1.03 apehal yg ko sial sgt neh.
      Ko skait hati dgn Saji knape? ko nk mampos dh ke meroyan tetiba?
      Sial lah lu.. anak haram!

      Delete
  11. Parpukari.

    Aku suggest ko keluarkan story fasal RASUAH. Orang ramai macam dah lupa dengan story SPRM tangkap Jerong2 Kastam yang hidup mewah mentekedarah rasuah. Terbaru KPN mengaku pertumbuhan premises mesin judi macam cendawan kerana dilindungi oleh penguatkuasa - rakyat agak boleh PBT dan boleh jadi PDRM sendiri.

    Hari aku baca Utusan Malaysia. Mendidih darah. Storynya di Cameron Highland pendatang tanpa izin - berniaga Pasar malam , buka kedai runcit , buka kedai makan , bawa kete sapu , bawa lori hantu atas jalan raya masuk pekan lintas depan balai polis selamba , teroka hutan secara haram , berkebun sayor dan macam2 lagi.

    Aku tak pernah sampai lagi ke Cameron Highland - agaknya macam pekan koboi kot , tadak polis , tadak Imigresen , tadak JPJ , tadak PBT , tadak pejabat tanah. Atau ada tapi semua KENYANG KAO KAO.

    Parpukari

    Tahap perasuahan di negara kita bukan main2 lagi. SPRM & KPN minta rakyat salur maklumat , nak mampus , silap hari bulan yang makan rasuah tadak apa2 , kita report di Habiiiisssskan. Maklumlah yang beri rasuah dan yang makan rasuah saling bantu membantu , siapa kacau periok nasi mereka , siaaaappppp engko .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu cadangan yg baik tapi kita kenalah peka dgn apa yg terjadi dgn isa samad tu, inilah masalah org melayu bila org rajin drg tak tahan melihat kejayaannya dan mulalah tuduh bukan2.

      Delete
    2. Betul tu.
      d CH kebykkan owner ialah org cina. Dia hire minah indon jadi rakyat msia tgk dorang muslim kita ni pon beli lah. Dulu org dia yg handle skrg dia ambil pekerja luar termsk bangla.
      Mengenai tarak gunong d sana mmg laa selalu dan pihak berkuasa perhutanan buta atau duit bawah meja.

      Delete
  12. Parpukari

    Izin aku sambung sikit lagi story RASUAH

    Ini hari juga aku baca dalam Utusan Malaysia rakyat komplen JPJ duk sibok buat operasi nak saman pengguna jalan raya - kesalahan cermin gelap , no plate tak ikut spec , lampu strobe , lampu HID. Aku agak tentu kesalahan2 tu bahaya dan mengancam keselamatan serta nyawa pengguna jalan raya lain. Syabash JPJ kerana pro aktif dan pro hatin terhadap keselamatan pengguna jalan raya.

    Agaknya story di Cameron Highland lory hantu naik atas jalan tadak rodtax , dreba lory warga asing tadak lesen - kalau belah orang mampos , belah orang cedera parah atau patah riyok , belaga dengan kete orang - JPJ beri jaminan akan bayar ganti rugi kot ?

    Rasa2nya bukan salah rakyat kalau mereka tolak BN pada PRU14. Ingat , PRU13 majoriti cina tolak BN dan majoriti itu akan tambah lagi pada PRU14 , campor dengan melayu yang frust dengan isu PERASUAHAN .... Najib boleh kena serangan angin ahmar.

    Aku cuma nak sedarkan. Mahu pakai boleh tak mahu pakai pun boleh. Sebab gua tak rugi dan tak untung apa2 pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seluruh Cameron Highland dari Ringlet Tanah Rata sampai Brincang dari kali pertama aku pergi sampai skrg aku YAKIN mesti ada RASUAH tahap jerung melibatkan org2 org2 Politik-Kenamaan, PBT dan Menteri sekali.

      Camerong Highland bumi yg cantik dan segar diteroka oleh orang putih (Lord Reid punya sedara lah tu.. harap Melayu sorry lah xde reti nak hargai atau teroka), asalnya.. tp sekrang Cameron mcm pekan pra-komunis.. dikuasai penuh oleh Gangster2 dan Taukeh2 Cina bukit..

      Mereka2 inilah lubuk rasuah keranan sayur dan hasil bumi Cameron menghasilkan pulangan tinggi untuk beri makan pada Cinababi2 Singapork. Jadi sedara mereka di Cameron jadikan kawasan ini kawasan jajahan Singapork jugak

      Akibatkan Cameron Hg rosak teruk.. cerun2 diteroka gila2.. takde peduli soal rizab siapa.. sampai Sungai Ringlet tu sama kotor seperti Sungai Pinang/ Sungai Klang.. angkara makhluk yang sama iaitu Cina@Babi..

      So elok sgt SPRM bongkar apa cerita sebenar rasuah di Cameron Higland.. kot2 kita boleh tau Menteri mana atau Kerabat mana yg beranak pinak hidup dengan RASUAH Cameron Highlands. Satu2nya kawasan dalam Malaysia yg peraturan Alam Sekitar tidak terpakai ialah di Cameron Highland.. dan paling hairan Menteri2 mcm senyap mulut..

      Apa kah sama kes ini seperti dlm Kastam DiRaja.. Cina2Babi taikon2 ini membela parasit kakitangan Kerajaan utk terus kaya raya..

      Mereka2 spt Ketua Pengarah Kastam Bapak Makan Rasuah tu elok dihukum potong kaki tangan biar dogol kudung habis anggota badan baru dia tau langit tingi rendah makan rasuah!!

      Ok Parpundek.. harap2 kau pun bukan kaki makan duit haram.. ye lah sejak menjak menadi blogger Mesra-Najib Kulop tu.. Najib buat jahanam apa pun kau jilat jerr..

      ahakkkss... :)

      Delete
    2. Benar. CH tu dulukan sultan pahang jual byk tanah kpd ca ya nun alif nih sbb seronok berjudi. Dan dia perjudikan tanah CH untok penohi nafsu nafsinya. Sic.

      Delete
  13. najib must go. Selagi ada najib no undi untuk bn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gua setuju sama lu. Nampaknya sekarang MCA , GERAKAN & MIC sudah balik bersama melangkah dengan Umno. Najib pun merasa lega. Esok masih ada untuk BN pada PRU14.

      Gua mahu bagi tahu , yang balik hanya batang tubuh tapi hati tidak. Maksud gua yang balik hanya satu dua pemimpin kanan MCA , GERAKAN & MIC sahaja , sedangkan pemimpin kiri dan bawah serta ahli parti duk tunggu wisel PRU14 ditiupkan saja untuk berlari ke seberang jalan. Dulu PRU13 mereka lari tak ajak kawan , tapi ini kali mereka bawa kawan sekali. Faham maksud gua ?

      Delete
  14. nmpk gaye macam puak pembangkang pune kerje ni,tau la perangai puak pembangkang ni suke buat kecoh.bleh jadi org UMNO gak,maybe dengki punye pasal tp pe2 pun kene siasat supaya bleh tau ni keje sape

    ReplyDelete
  15. masing2 giler nak kejar duit..hentam sana sini nanti dapat la habuannya pastu baru senyap.. mcm ikan piranha lapaq.. rakus nak cari makan sampai jatuhkan pemimpin sendiri.. hina sungguh golongan ni... puih!

    ReplyDelete
  16. FGVH...oh tidak....ISA Samad..oh no...ingat cerita nujum pak belalang...dia perompak berbagi hasil rompakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AlJubor oh noo.. PASpis pus oh no.. ingat RM3 billion cukup ke bagi rejim Al-Jub.. ingat tak Tabung Memali mereka kebas licin.. perompak biasa pun tabek dgn mreka..

      Delete
  17. Salam, tuan tanah. Aku rasa rakyat nogoghi yang lagi kenal Isa Samad nih. Almarhum Tuanku Jaafar lagilah kenal. Sampai Tuanku tolak dia jadi MB. Walau Tuanku dah mangkat, saksi kejadian tu masih hidup sekarang. Kalau berani, tuan tanah pergi tanya Tuanku Najihah, kenapa istana dengan rakyat Negeri Sembilan meluat giler dengan si pendek Doremon ni.

    Habis tanah Melayu tergadai. Habis negeri tanah adat itu dikerjakan.

    Bila dia kahwin baru, bini pulak sudah over. Lagi sakit hati orang Negeri.

    Cuma bila jumpa dia in person, dia pandai ambik hati orang kampung. Cikgu lah katakan. Cakap Negeri yang pekat loghatnya. Memang class lakonan dia.

    Tapi sekarang ni tu semua dah tak laku. Bila Felda bagi kat si pendek ni, majoriti orang Negeri geleng kepala. Tak cukup ke Negeri Sembilan digondolkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai Tunku N9 kerabat pun apa kurangnya membela Cina dgn Loteri..gadai tanah.. nama DiRaja lagi tuhh..
      SBb tu tak ngam dgn Isa Samad.. Kalau rakyat N9 tolak dia kenapa Normala Cg kantoi tipu MC tu kalah PRK? kan org2 warok PAS tu.. kenapa pilih Doremon lah kononnya?


      nk bg contoh pun amik lah Sultan atau Raja yng berseh skit mcm Sultan Kedah or Kelantan ke..
      bodoh lah puak2 ni.. keje nk pejahanam Melayu je..
      mcm lah Ketua Menteri Cinabeng Penang tu bersih xde gadai tanah Melayu?

      bodoh mcm bavi!

      Delete
  18. kalau korang nak berhujah,berhujah secara baik dan berAkhlak..apa yg penting setiap pandangan anda akan memberi manafaat kpd rakyat malaysia..Takbirrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahuakbar!

      Aku sokong. Akan tetapi,
      -Menyelar tak bererti biadap,
      -Mengkritik tak bererti membenci,
      -Memahami tak bererti setuju,

      Yang penting perbezaan pendapat berserta 'high tolerence' baik sebagai pembuka minda secara sihat.

      In other words, we can agree to disagree but at the end of the day we could still have lunch, dinner or coffee at the same table regardless of the conflicting views.

      Insya Allah kita bertemu dijalan tengah.

      Asal jangan rakyat berguling dijalan raya pemimpin sedap 'makan besar' ketawa berdekah lagi dalam parliament angkat sumpah selepas segala macam tohmah keluar.

      Being a hypocrite is like maggot, someday it will rot and die a stinking mess.

      Ikhlas.

      Melayu Luar Negara
      Tetap Kekal Anak Johor

      Delete
  19. cari anak haram yang buat hujah macam puki tu pastu kasi hentam dia balik...baru dia rase macam mana dia syok buat kat orang kan...sial

    ReplyDelete
  20. Korang benci Isa Samad kerna dia rasuah konon. Naper la bodoh bebenor korang nih. Kalau tak ada rasuah tak ada lah SPRM. Beribu orang melayu tumpang kerja kerana ada SPRM.

    Rasuah nih dah biasa sangat dah. Orang cina tak bising pun. Orang melayu jer yang bising. Melayu bising sebab nak hulor tak berduit, bila cina hulor mesti lah dapat kat cina.

    Seng Bin Kek

    ReplyDelete
  21. Eleehhh sejak bila plak tuan punya blog ParPundek ni kesah pasal rasuah?
    Korang kenal dulu siapa owner blog ni. Tetiba je menjelang PAU 14 ParPUndek ni kuar kan isu ini.
    Siasat lah siapa 'tuan' yg beri dia makan (habuan).. untuk jatuhkan Isa Samad..
    ParPUndek, dia kan anjing suruhan.. bagi makan cukup dia menyalak lah..

    Lepas ni puak Najib 1MDB kasi dia budget baru untuk hentam TS Muhyiddin..korang jgn hairan lah.. mulut ternganga tu tunggu duit..

    hahahaha..

    ReplyDelete
  22. 830am

    Populariti Najib dah merudum. Najib bukan lagi Winable Candidate kalau Umno mahu lekat dihati pengundi melayu. BRIM sudah tak boleh diharap untuk mengikat pengundi melayu kepada BN. Pengundi melayu mungkin mengaplikasi strategi pengundi bukan melayu pada PRU13 yang lalu.

    Tengok apa kaum India dan cina dapat bila mereka create tsunami yang hampir melemaskan Najib pada PRU13. Hari ini mereka dilayan macam anak mas oleh Najib .... sikit2 bantuan berjuta2 kepada SJKT & SJKC , sedangkan SK atau SRU dapat bantuan cukup untuk buat repair tandas saja. Ini berlaku kerana Najib dibayangi Tsunami Cina pada PRU13.

    Ayuh melayu kalau PRU13 berlaku Tsunami Cina. Bila pulak melayu mahu tunjuk kekuatan Tsunami Melayu ? Bila ? Biiiillaaaaaaa?????

    ReplyDelete
  23. Woiii Gendhot aku cabar kau RENEW balik kau punya OPEN DECLARATION terhadap Ah Jib Gor.Then lepas tu kita tengok tahap maki hamun yang ngkau akan dapat dalam komen blog ni.Dari situ kita dah boleh buat survey dan ramalan tahap kebolehpercayaan rakyat kepada Ah Jib iaitulah Bapa Dana Sekolah Cina.

    ChaiiiTTT...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaahh bro..
      ko tgk ParPUNDEK ni maki berjabu kt org lain..
      tp bila mai kat Najib dia jd mcm pondan tua..
      ko agaklah brapa kartel 1MDB-Punahsehat ini tabur duit kt ParPUNDEK ni utk jd pondan
      ????
      ko igt kalao dia xdpt funding baek ParPUNDEK ni nk dudok diam gini ke.. jadi 'mesra-Najib'..
      puihh laahhhh.. ko check lah sape dia blogger ParPUNDEK ni.. sure ko akan tepok kepala..

      org mcm ni boleh join jd blogger pro UMNO.. mmg sial lah UMNO jdnyer
      blogge rharam jadah mcm ni lah punca UMNO lingkup sblm waktunya..

      Delete
    2. Warghhh....Kah...Kah...!!!

      Kas-Kas kasi taruk sama ini blogger pundek.Tara boleh pecaya punya worang. hati sama perot suma pun busuk.

      ChaiiiiTT...!!!!

      Delete
  24. Isa samad ni memang toyol pun.....dah lama dah...tak caya tanya TDM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toyol pun tak jolok jantan atau china doll..
      even better lah dr jd laki yg duduk celah ketiak bini mcm AhGorr..
      lepas tu jilat Cina siang mlm..

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!