KEMALANGAN NGERI DI KM265 LEBUHRAYA PLUS

UNTUK BERITA PENUH, KLIK SINI

20 Responses to "KEMALANGAN NGERI DI KM265 LEBUHRAYA PLUS"

  1. ingatkan berita babi dari selatan mampos naik poshere

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doh guane yang mung nok maroh sangat tu ke babi naik porshe. ce mu cita ke kita.

      Delete
    2. Sbb cina spork.

      Delete
  2. Berhati hati dijalan raya . Pandu cermat jiwa selamat .

    ReplyDelete
  3. Sejak bila ngkau cover berita kemalangan ni Gendhot Kechapi.Ini pun Jabatan Ah Jib Gor punya taik palat.Sibuk ukur plet number yang ukuran macam BIJIK KELENTIT kena saman siap bawak Verneir Caliper bagai nak ukur plet number macam PUKIMAK.
    KP JPJ Kepala Butoh mengharapkan menjelang 2020 dalam 5K orang akan MAMPHOS dijalanraya.Apa punya PUKIMAK KEPALA BUTOH HARAM TAIK PALAT keluarkan statement BABI HANJENG macam tu.Orang mengharapkan ZERO kematian walaupun kita tahu ianya sukar untuk dicapai.Jabatan Pundek Jobor(JPJ) ni dah lah bodoh,penakut nak mamphos dengan tokey lori cina.Aku selalu nampak kereta peronda JPJ kena kejar ramai-ramai dengan truck 4x4 tokey lori cina.Mencicit JPJ ni lari.Dengan rakyat biasa dia buru macam penjenayah berat kongsi gelap.Suka hati kepala bapak aku la nak pakai cermin gelap.Aku beli kereta plus interrest bayar mahal-mahal siap bank menyalak-nyalak suruh bayar setiap bulan ikut suka aku la nak buat apa kat harta hasil titik peluh aku.Menyibuk je JPJ ni.

    PtuiiiiHHHH...!!!

    Terima KaseeeYYY...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya masalah no plat aku tak faham apa lagi yang tak cukup diukur.....ni semua macam dah tak ada benda lain yang nak dicari...

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Hoi cap sule
      Bila dah berlaku kemalangan, automatik refer to isu JPJ yg panas skrg ni. Itupun ko tak faham ke???

      Delete
  4. Itulah baru kejap aku lalu kat Gebeng, lori angkut menatang apa kah aku pun tak tahu, berduyung duyung menguasai jalan yang memang sudah tidak nampak seperti jalan dah lagi. Siap ada yang rosak lagi dan bukannya di bahu jalan tetapi di simpan tiga di tengah jalan. Udah lah gelap gulita tiada cahaya hanya driver dan kelendan yang menghela hela kain dgn tangan. Mana JPJ mana penguat kuasa memang jelas dan nyata bahaya senentiasa menanti tiba. Tolonglah bertindak untuk keselamatan penguna jalanraya yang lain.

    ReplyDelete
  5. Pundekparpu dh buang tebiat...sejak ble plak pundek ni minat citer kemalangan. Yg aku tau pundek butoh parpu neh kaki jilat bontot najibbgorr. Mklumlah no tutup dosa minum todi dgn main betina suat mse dlu.... ahakkkssss...
    pundek butoh parpu.... mak pak lu dulu kongkek kt tepi botol todi mse enjot tu then dpt ko..

    Welcome to world of PUNDEKparpu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ni kalu ada masalah peribadi dengan Parpu janganlah duk bagitau atau mengajak orang baca hang punya problem. Tak baik tau.

      Delete
    2. Betul tu kekadang kita ni lebih teruk dari dia beb.....insaf diri la

      Delete
    3. Astaghfirullahaladzim..
      itulah lain kali jgn mulakan/izinkan carut mencarut.ia jd penyakit dan merosakkan Iman.
      Sebagai blogger UMNO, beliau sepatutnya tnjuk contoh elok supaya org lain hormat juga.
      Tp Parpu ni dia pun sama kaki mencarut.. rosak2..

      sama2 lah beristighfar!

      Delete
    4. HHahahhaaha ... hasad dengki yg menebal!!! Ko tak dapat jilat. Ko marahkan parpu plak. Ko jilat le Anuwar. mesti dapat lagi lebat. Jgn marah parpu. Ini rezeki masing2. Mak n pak ko kongket kat mana yg dpt ko? cer tanya mak ko

      Delete
  6. ► Ni aku nak warning semua.TNB KEPALA SIAL PANTAT BABI HANJENG tengah LAPAR DUIT NAK BANTU KERAJAAN SIAL LAGI CELAKA untuk cover up balik duit-duit yang mereka dah rompak.Periksa betul-betul bil anda dan jangan sambil lewa.Penipuan terancang lagi JAHANAM KEPALA PANTAT PUKIMAK PUNYA TNB ni sedang berjalan dan terus berjalan.

    ►SIAL KAU TNB.SIAL KAU NAJIB.SIAL PUNYA PENASIHAT.!

    ►PRU KORANG SEMUA MAMPHOS!

    ReplyDelete
  7. Aku puji langkah2 JPJ utk mengurangkan kadar kemalangan. Tapi peraturan yg dibuat tu mestilah utk semua rakyat Malaysia. Bkn ada diskriminasi antara kereta mewah dgn kereta murah. Pengarah JPJ tu perlu ditukarkan. Minta resign sbb dia bangang. Ukuran No plet mmg tak kurangkan kemalangan tapi menolong org ramai nak identify no plet sekiranya ada kes langgar lari. JPJ jgnlah buat kerja ikut musim. Benda ni kena ongoing. Mcm kerje2 harian. Bkn keje ikut musim. Tapi pengarah JPJ kena resign sbb bodoh

    ReplyDelete
  8. Reentrycapsule ini datang dari dunia mana. Tahu mencarut aje.

    ReplyDelete
  9. Betul tu. Isu plat kenderaan ini melambangkan kebebelan sebahagian rakyat Malaysia yg sudah terbiasa melenggar aturan tanpa kena hukum.
    Memang no plat tak nampak kaitan untuk kurangkan kemalangan tp itulah permulaan kepada sikap MEMATUHI PERATURAN!

    Cuba lihat kenderaan Thailand, Singapork, atau di US sekalipun.. no mereka ikut jenis dan ukuran yang sama..piawai. Apakah mereka itu bodoh dr rakyat Malaysia?
    Atau rakyat Malaysia yg semakin bodoh dan bebal. krn duit byk dlm poket?

    Apa masalahnya dgn no plat piawai? gatal nk tukar crystal lah, sticker la.. GB europe lah.. gile kot.
    Lepas tu puak2 pesalah bebal ini mula cari alasan2 apa kaitan?
    Jika peraturan kecil begitu pun JPJ dn Krjn gagal paksa dan tegas, apakah peraturan besar lain rakyat boleh patuh?

    Kerajaan lembik spt Najib akan membawa masalah krn undang2 dlm poket org politik dan menteri.
    JPJ hanya jd kambing hitam..

    ReplyDelete
  10. Konek kapsule tu marah sangat sebab kena saman dgn jpj psal cermin gelap,plate cristal,lampu yg tah apa2 dia pasang kt kereta dia.orang buat undang2 ada abb bodoh.pakai kepala hotah.jgn pakai kepala butuh.cermin gelap, penjenayah senang menyorok.satu hari nanti ko kena rompak dgn penjenayah yg pkai kereta cermin gelap, baru ada akai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro, br2 ni ade keta cermin gelap yg rase aku over limit gelapnye.. xnampak org dlm tu.. berlegar2 pusing2 area perumahan kitorng.
      Wktu tu br kita ingat bagusnye ada peraturan cermin gelap.. sbb dh ade kes nk culik budak di kwsn tu.
      kalo normal cermin..kot mane pun kita usha boleh dpt rupa pemandu atau ape aktiviti dlm tu

      Itu xkire lg couple wat projek kt tepi sungai xjauh dr kwsn kitorng.. cermin gelap + malam.. mmg seronok lah budk2 tu. Ble kita nk rapat je dh start keta blah.. nasib xlanggar geng surau.

      So pikir sndiri la..kalo kite nk puaskan hati jd ruang utk byk jenayah.
      aku pakai keta cermin xgelap pun drive ok je xpakai aircod


      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!