CILI KASI TARUK! GUAN ENG KATA ZAHID HAMIDI PENIPU!?

Mula-mula kita dapat berita macam ni:

UNIT PPS Pulau Pinang yang haram akan diganti dengan Unit Kepolisan Komuniti.DS Zahid beritahu  tadi Guan Eng dah kata setuju padanya semalam-Agendanews

Pehtu kan kita dapat berita macam ni pulak:

DAH PULAK-Guan Eng nafi kenyataan DS Zahid dia setuju ganti Unit PPS dgn Unit Kepolisan Komuniti.Akui mereka bincang tapi tak setuju apa2 lagi-Agendanews

House PK: Apa cerita ni? Takkan menteri nak menipu? Guan Eng ni memang penipu. So? Korang nampak tak game DAP ni. Depan cakap lain belakang cakap lain.

Kepada menteri aku nak bagitau sikit. Baik percayakan binatang dari nak percayakan pemimpin pakatan. Get it?

46 Responses to "CILI KASI TARUK! GUAN ENG KATA ZAHID HAMIDI PENIPU!?"

  1. Guan Eng ni sebenar nya tahu dia lemah sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang . Untuk alihkan perhatian dia kata lah orang lain yang penipu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk alihkan perhatian dari Tokong LGE dan berita bukan daipada peniup harga minyak se barrel : Brent Crude Oil US$77.92 ; WTI Crude Oil US$74.21 lebih kurang rm 1.80 ++ se litre. anda masih beruntung lebih kurang 0.50 sen tiap tiap litre11111

      Delete
    2. Dah tau Guan Eng tu kuat menipu, yang hang pi jumpa dan pecaya kat dia tu pasai apa..

      Delete
  2. Org politik beb
    Sama jer cina melayu
    Klu lidah x bercabang mcm biawak
    Bukan pemimpin namanya
    X pun ketua jabatan mcm KP JPJ
    Hehehehehe

    ReplyDelete
  3. PK
    Face the facts.
    LIM GUAN ENG is a COWARD. That is why he needed the PPS to protect him and his cronies.
    Without PPS LIM GUAN ENG is a man without BALLS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lim Guan Eng employed 60 asistants in his office compare to Koh Tsu Khoon only 15 assistants. ini menunjukan LGE ni memang hampas.harapkan buah fikiran dan bantuan orang sekeliling. macam ni kah DAP kata kalau mereka perintah negara mereka akan pecat 50% penjawat awam..aku fikir mereka akan employ 50% more than now. dan semuanya bukan bumi seperti di pejabat ketua menteri pulau pinang sekarang. jenis laknat ni mana ada cakap serupa bikin.

      Delete
  4. pk lagi kuat penipu...

    ReplyDelete
  5. Sori la .. NO PPR ...NO PPS .. tadak baca punya cina. PPR TAK MAU BIKIN...PPS LU MAU SIBUK...apa ari2 mau jaga lu punya buntut ka?

    ReplyDelete
  6. Tolak LGE, dua penggal REsult:

    FDI drop 75%,
    Low Cost Housing-for pengundi miskin Melayu, Cina, India, Siam 0%
    Profit for land sold UNKNOWN
    Waste RM 300 Mil for tunnel- Dangerous water leak if Earthquake
    Expensed rose up RM 200 mil to Rm 800 mil
    kes bunuh meningkat 2014


    Bukan anti Cina just to remove LGE, proven incapable "With not nice face"

    ReplyDelete
  7. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ko PATI merambus balek ke negara asal ko.

      Delete
    2. Ni bewok sesat mana pulak ni

      Delete
  8. Blogger Indon pulak dah.

    ReplyDelete
  9. Masalahnya menteri2 UMNO termasuk PM bodoh.Buat apa pi layan DAP.

    ReplyDelete
  10. Out topic jap

    Blog PARPUKARI Laknatullah ini adalah salah satu penaja gerombolan jahat tamak gila kuasa di Selangor yng mahu jatuhkan Noh Omar secara kotor..

    Sila baca : http://headbomb.blogspot.com/2014/11/bila-penikam-belakang-mencanangkan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, kalau dah PM sendiri kritik, bekas PM pun kritik dan ramai lagi ahli UMNO yang kritik, tak yah la nak tuduh orang lain cuba jatuhkan atau sabotaj... Tepuk dada tanya selera....

      Delete
    2. Dah 2 penggal pembangkang berkuasa, ko nak bukti apa lagi yg noh omar ni dah tak relevan?? Nak tunggu UMNO selangor buat hattrick dlm PRU 14?

      Delete
  11. PPS haram, pastu nak tubuh UKK pulak. Zahid lulus kah ? Ini bermakna akhirnya Zahid mengalah kepada LGE, tadak teloq punya menteri Umno. Sungguh memalukan. Awat Zahid ingat itu strategi nak tarik undi cina Penang kepada BN kah ? Sorry lah Zahid, kalau Umno BN bina jambatan emas menghubungkan pulau dengan main land sekali pun cina Penang tobat tak akan undi Umno BN lagi dah.

    Kalau Najib arahkan Zahid berlembut dengan LGE supaya tidak berulang tsunami cina pada PRU14, Najib silap banyak lah. Faktor minyak naik dengan GST bakal menghasilkan gelombang tsunami yang lebih dahsyat lagi, sampan Umno besar kemungkinan akan terbalik dilambong tsunami ombak 3 beradik.

    Aku cuma nak ingatkan pemimpin Umno saja. Jangan minum kopi di Coffee House tapi cuba lah selalu2 turun minum kopi diwarong tepi jalan tepi longkang, kamu akan tahu apa perasaan orang melayu sendiri terhadap kerajaan Umno Najib. Minyak naik barang naik, GST barang naik ... pelanggan peniaga berkongsi rasa ... peniaga kurang income kerana pelanggan mampu setakat kopi O dan teh O saja ... peniaga kata " sorry kena jual mahal dari biasa sebab semua barang naik " ... pelanggan jawab " tak apa, kami faham sebab tu kami minum O saja, nak jimat ".

    Dendam kesumat dipendam, perasaan marah disembunyikan ... tapi pasti akan mereka letuskan juga bila tiba harinya. Kes Anuar Ibrahim tidak ada tarikh penentuan ... kalau Anuar masuk dalam, akan ada PRK di Permatang Pauh ... this will be testing ground for Umno BN ... kalau menang maknanya rakyat tak heran minyak naik & GST ... kalau kalah itu adalah petunjuk awal akan nasib Umno BN dalam PRU14 nanti.

    Rakyat Taykar

    ReplyDelete
    Replies
    1. GST tidak bebankan rakyat kerana semua pekerluan dapor, barang mentah makanan harian tidak naik. Pendidikan tidak naik, Perubatan tidak naik, ribuan jenis makanan tiada GST, PETROL TIADA gst. yang kena GST hanya orang kaya-kaya yang menggunakan jenama belaka, syarikat yang mendapat keuntungan RM500,000.00 keatas kena cukai GST. Jadi kau tidak perlu sembang kat sini pergi ikut taklimat GST dan fahami sepenuhnya GST. melainkan kau ahlol PR/RBA.

      Delete
  12. Nak bagi tau Kat menteri2 melayu semua, cina Malaya sanggup makan pasiak janji melayu makan babi. Menteri2 yg nak jadi anjing cina harap letak jawatan atau tukar ke parti cina atau parti si kitol.

    ReplyDelete
  13. Operasi akan diteruskan kata JPJ.

    Penguatkuasaan dalam memastikan pengguna jalan raya mematuhi undang-undang yang berkaitan dengan nombor pendaftaran, lampu HID dan strob adalah berlandaskan keutamaan terhadap pengguna jalan raya.

    Beban datang bertimpa2 kepada rakyat. Minyak naik barang pun secara otomatik naik. GST - kerajaan tutuh 6% kepada pembekal bahan mentah, pembekal bahan mentah tutuh balik 6% kepada pengilang, pengilang pula tutuh 6% kepada pemborong, pemborong tutuh 6% dari peruncit, peruncit pun tutuh 6% kepada pelanggan .... dan pelanggan tutuh pokok getah sampai kering susu (latex).

    Biar lah mereka nak tutuh berapa banyak pun kerana pokok2 getah tersedia untuk ditutuh oleh kita untuk ....

    1. Menampung minyak naik
    2. Menampung barang naik
    3. Menampung 6% GST
    4. Menampung bayaran saman JPJ

    Rakyat Taykar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penguatkuasaan oleh berbagai agensi adalah untuk kepentingan, keselamatan rakyat semua bukan buat suka-suka atau seronok-seronok. Justeru kalau semua orang ikut peraturan tiada siapa akan dihukum.

      Delete
    2. Tutuh kepala butuh bapak hang ada laaa.!
      Ni mesti tak tahu bagaimana GST dilaksanakan.
      Kalau tak tahu pi la ikut taklimat GST...bodoh!

      Delete
  14. Membanteras rasuah tanggungjawab bersama.Mohon bantu kami membanteras rasuah.Dalam masa terdekat kami akan bongkarkan rasuah dan penyelewengan beberapa agensi kerajaan dan glc.Mohon pautkan blog kami di blog tuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rakyat Malaysia yang tahu menahu tentang kegiatan rasuah jangan asyik kata saja orang itu ini rasuah, kalau tidak ada bukti. kalau ada bukti buat laporan. kalau tidak buat laporan maknanya anda bersubahat. Ingat rakyat adalah mata dan telinga negara. Itu caranya untuk menjadi rakyat hakim negara. kalau yang dan terbukti dengan video lagi kenapa perlu kita sokong? bukankah itu satu dosa. Pelajar di universiti tumpu kepada pelajaran bukan buang masa yang tidak berfaedah, fikir masa hadapan kamu.

      Delete
  15. Orang Melayu hanya pandai komen tapi dalam hati kesumat perasaan hasad dengki sesama bangsa. Dari zaman Kerajaan Melayu Melaka hinggalah kini tak berkesudahan bodoh.

    Bila bangsa lain senang lenang tak pulak kita kisah. Ada sorang 2 Melayu naik kita ganyang habis2. Ada Cina ganyang sesama mereka. Bila Cina kaya raya kita kata mereka berniaga bukan kira haram halal.

    Apa PAS cakap tentang kempen pegang anjing ada PAS peduli Jantan serupa betina, ada Khalid Samat persoalkan kilang arak terbesar di Selangor. Tak ada pun.

    Biarlah Melayu Kaya. PAS, UMNO, PKR kita nak seramai mungkin Melayu kaya. Bila ekonomi dah kuat, umat dah kuat, kuasa yang ada Melayu pasti digeruni. Tiang Seri Islam tegak berdiri.

    Sudah2lah tak perlu salahkan Melayu lain. Tak kemana pun. Bangsa lain teramat suka Melayu bergaduh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul orang Melayu yang anda maksudkan itu ada dalam PAS/PKR kerana tidak senang dan berusaha untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan Melayu/Islam untuk menaikan si kafir harbi..

      Delete
  16. Yang Zahid Hamidi pi lacan Guan Eng tu apa hal? Bingai tak bertempat. Tak perlu pun nak ada kan apa jadah komuniti ke apa...Kita dah ada PDRM, Polis Bantuan,Rela...dsbnya. Nak ke jadah apanya. Zahid tlg simpan kebodohan bertinkek tu

    ReplyDelete
  17. Action aje lebih. Sebenar nya penyembah Tokong Kalipah Lge.

    ReplyDelete
  18. Baik pecayakan bewak... Belawok! belawok! belawok!

    ReplyDelete
  19. Anak Johor yg benci DAPNovember 14, 2014 at 12:52 PM

    Ape hal Zahid Hamidi ni lembik sgt! Jgn di layan sgt komunis ni, mesti dia putaq belit ckp kita punya! x pyh offer dia lain2 hapuskan PPS ajer ganti dgn RELA! abis cite..! Dia nak PPS sbb dpt bantu dia buat kerja pasang bendera DAPig bila ms pilihanraya!! Sbb tu berpolitik x henti2, ceramah sana sini! Tolongggggg jgn lembik sgt KDN!!!! Rakyat dah muak dgn permainan pembangkang!!

    ReplyDelete
  20. Sinar Harian @ 13.11.14

    Georgetown, Guan Eng menafikan kerajaan Pulau Pinang bersetuju untuk menggantikan PPS dengan unit Kepolisan Komuniti.

    "Saya hanya berbual dengan Ahmad Zahid di mana beliau menawarkan untuk menyerap PPS dalam Unit Kepolisan Komuniti, dan saya beritahu menteri berkenaan supaya sediakan kertas kerja mengenai cadangan itu agar saya dapat bentangkan pada mesyuarat Exco," katanya.

    Ha ha ha. Sekarang you orang tengok siapa lebih besar, Menteri Zahid Hamidi besar kah atau my CM Lim Guan Eng lebih besar. CM Lim Guan Eng arah menteri sediakan kertas kerja penubuhan Unit Kepolisian Komunity.

    Apa macam macai Umno ?. Lim Guan Eng itu CM Cina dari DAP tau, apa Zahid ingat Lim Guan Eng serupa MB Melayu dari Pas atau Umno kah. Dia silap orang lah brother.

    Ha ha haaa. I am very very of you CM Lim Guan Eng.

    Macai Umno mesti mahu jawab punya. Sila kannnnn.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ckp berbelit2 mcm ni boleh percaya ke cina ni. Ari ni ckp setuju, esok pusing plak. Ari ni setuju PM org Melayu, esok ckp org cina plak. Mcm tu kaum kuat mkn babi

      Delete
  21. Anon 104

    Well done 100 times. Terbaekkkkk. Pukulan maut untuk macai macai umno.

    Taykar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana macai Umno. Semua sudah KO kah. Baru lu orang tahu. Lu orang maki orang tapi tidak ada isi. Lu orang hanya pandai menyalak serupa anjing takut hantu.

      Kah kah kahhh. Akhirnya CM LGE telah berjaya tundukkan Zahid Hamidi dalam isu PPS. CM LGE telah berjaya menjinakkan seekor singa garang menjadi seekor kucing siam, harga sangat mahal tapi tikus satu ekor pun tak pandai mahu tangkap.

      Taykar

      Delete
    2. Woi siall, lu sembang macam taik la

      Delete
    3. Wahhh. Lagi satu macai Umno pass PMR masuk. Oh my God, rupanya ada ramai macai Umno not receiving enough education to make them gain respect from others.

      Mahu tanya SIAL itu apa ? Adakah itu bermaksud TUAN @ MASTER ?

      Taykar

      Delete
  22. Pada akhirnya macai Umno semua tunduk dan angkat bendera kepada macai DAP yang bernama Taykar. Macam mama Zahid Hamidi akhirnya tunduk kepada Lim Guan Eng macam tu jugalah macai Umno pada akhirnya tunduk surrender kepada Taykar dan rakan2nya.

    Syabash Taykar. Saya tidak berpihak kepada siapa2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok la tu pergaduhan antara macai2......yg senang?????

      Delete
  23. Daripada aku nak percaya ckp zahid komidi lebih baik aku percaya ckp man berong belakang rumah aku ni haa...

    ReplyDelete
  24. Dulu masa mula2 Zahid pegang KDN. Wauuuu semua melayu puji hangit. Tapi bila berdepan dengan LGE baru kita nampak rupanya dia 2 x 5 macam Hishamudin juga. Pi mai pi mai menteri melayu ni tak boleh harap sangat. Dengan orang melayu garang macam singa beranak sulong, dengan cina menikus macam kucing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorang menteri Amaran
      Sorang menteri PAU
      dkt PAU menyalak kuat2
      Mentalak kt country heights dah la

      Delete
  25. Jangan silap baca taktikal DAP di Penang. DAP berdegil mahu kekalkan "askar-askar" mereka sebagai langkah persediaan menghadapi huru-hara seperti 13 Mei. Tanpa disedar "askar-askar" DAP ini dilatih dalam peperangan dan penggunaan senjata berbahaya, termasuk senjata api. Jangan lalai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 1145

      Ada pun PPS itu satu masa nanti akan menjadi benteng pertahanan DAP di Penang. Sebab itu kita meluat dengan Zahid Hamidi bila dia offer LGE menubuhkan UKK sebagai ganti kepada PPS. Pada hal di Penang Polis ada, Army ada, Rela ada dan Pertahanan Awam pun ada.

      Memang kena sangat bila ada mamat masuk blog ini gelar Zahid Hamidi menteri cap ayam. Zahid Hamidi telah mengeciwakan kita yang menyokong Umno.

      Delete
  26. Zahid Hamidi, cina ni tak ngaku dia setuju kan??? Bagi susah idup dia. Haramkan PPS. Jgn bagi muka langsung

    ReplyDelete
  27. Lge arahkan zahid buat kertas kerja? Lawak la brother. lu mau kira sapa kecil sapa besar ka. 100% lge tak boleh percaya. betul ka zahid cakap itu macam dan lge balas itu macam. bodoh punya cina. diorang suma pandai goreng. dengan lu org dia ckp itu macam la sebab mau tunjuk dia besar. hahaha. saya sama zahid pun tak mau percaya tapi sama lge 100 kali tak mau percaya. tapi saya 100% percaya lu punya anwar suka lubang muntut oooo

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!