AMEKAW! NAJIB KATA ADA BLOGGER BANGGANG!

Aku tak stim langsung bila Zahid Hamidi kata jangan balun sesama sendiri. Tetapi apabila PM yang berkata begitu tadi maka ianya menyentuh aku beb. Serius.

Aku ni blogger gila. Aku akan belasah tak kira siapa tetapi aku amat setuju dengan kenyataan PM tadi. Kenapa ada segelintir blogger yang menghentam sesama sendiri.

Lagi best blogger ini mendapat hasil dari kerajaan yang memerintah beb. Ramai blogger yang cari makan dengan kerajaan yang memerintah ini tetapi belasah PM dan parti tak hengat punya.

Jenis macam ni memang layak dipanggil BANGANG. So blogger yang menyokong PM jangan la terasa hati sebab aku tau PM was addressing some bloggers yang mendapat gaji besar melalui kerajaan memerintah tapi belasah kerajaan yang memberi gaji padanya.

Padahal memang betul kata PM, pakatan ada lagi banyak isu yang boleh kita belasah tetapi ada dari kita yang suka menghentam sesama sendiri. Untuk apa?

Dulu aku pun sama, tetapi pengalaman mematangkan aku dan kinibaku dapat melihat dengan lebih jelas. Memang ada masa kita tegur tetapi teguran yang munasabah bukan fitnah melampau.

Apa yang PM kata bangang tadi adalah untuk bloggers yang suka buat fitnah sesama sendiri. Itu aje.

Wahai tuan Presiden UMNO saya PARPUKARI langsung tidak tersinggung dengan kenyataan Tuan Presiden sebab saya tahu siapa yang Tuan Presiden maksudkan. Dan aku nak bagitau bloggers sebegini kalau betul anak jantan jangan terima duit kerajaan lagi dan lepas tu kalau nak belasah suka hati la.

Jangan gigit tangan yang menyuap makanan kepada kamu dan keluarga. Itu aje aku nak cakap.

Anyway I love the speech of PM MASA PENGGULUNGAN tadi. Well done sir. Bravo

Adakah aku menjilat? No. Aku menceritakan apa yang benar sahaja. 

17 Responses to "AMEKAW! NAJIB KATA ADA BLOGGER BANGGANG!"

  1. bro parpu...hang tak jilat...hang kipas je.....aku bukan takmo setuju dengan najib tapi perlu tahu betapa susahnya blogger nie nak gerak tanpa ada jeneral ala2 red bean army...blogger umno bila serang tak rancang bila defend tak da strategi.....

    hang dah blog lama hang patut tahu penolakan rakyat secara total kepada umno sejak tahun pak lah...umno menang sbb undi org takder komputer....kita nie berperang dengan org ada internet..

    dalam strategi angkasaraya pr begitu power dengan jom ubah????umno strategi apa?????susah dekati org muda yang sudah sinonimkan umno dengan rasuah....jadi satu2 nya taktik adlaah dengan menjadi liberal...pura2 kita pun hentam umno kalau umno salah...golongan muda suka golongan ini....hang pun guna taktik sama cum amungkin hang akan nafi hang dibayar laaaaaa.....sbb mana ada pencuri mengaku curi kan kalau ada takder la peguam keje....

    anyway parpu....najib ckp org bangang aku rasa dia ckp pasal diri dia sbb kalau dia bayar blogger kenapa biarkan blogger bn-umno berperang tanpa ketua?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????bangang ke pandai?????????????????????????????????????????????????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gua terlalu setuju sbb mesti ada yg x kena (kebenaran) sbb tu mkn tuan. Lg 1 gua x tau pun yg blogger ke apa jadah nie dpt bayaran dari Kerajaan BN?

      Delete
  2. Kimak ngkau lah Parpu.Dah lah design blog macam haramjadah taik palat.
    Geli bulu pelir aku baca artikel jilat menjilat ngkau ni.
    Tak payah risau Parpu.Ini PRU 14 BN confirm LINGKUP.Sementara kau boleh SEBAT duit kau SEBAT la.Kita orang semua kasi kau chance kumpul duit.

    Terima KaseYYYY.....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau marah tapi hari2 kau masuk. Ini kari punya power. Walau tak suka tetap ketagih kan?

      Delete
    2. dh 8 tahun aku dgr dia ckp camtu. Tp Allah tak izinkan golongan LGBT ni memerintah.

      Delete
  3. Sekarang nie bukan segelintir sahaja blogger bangang yg bersikap mcm tu tapi semakin banyak seperti cendawan yg baru tumbuh selepas hujan... Ini bukan sahaja menunjukkan kelemahan kerajaan malah menunjukkan bahawa yg mereka nie hanyalah mementingkan duit semata2 dan sanggup mengggigit tangan org yg memberi makan jika tidak menerima suapan...

    ReplyDelete
  4. Abang Parpu, kenapa jadi penjilat tegar sekarang? Kembalilah ke jalan yang benar, bro.

    ReplyDelete
  5. Kalau seorang 100 juta, 10 orang 1000 juta banyak tu. Mana KETUM dapat duit banyak tu nak rasuah 10 orang Wakil Rakyat BN masuk Pakatan Haramjadah.

    Pakatan lagilah ligat rasuah, bukan main sikit2 berbillion2.KETUM kaki juboq, DAP sama PAS jolok menjolok
    punah ranah lingkup tak dan sampai PRU 14 habis terbarai.

    ReplyDelete
  6. sikap manusia tidak serupa beb.. pemimpin pun ramai yang bangang ..

    ReplyDelete
  7. Salam...
    saya tidak bersetuju dgn cara najib menegur blogger yg mengkritik kerajaan. Sepatutnya najib mencari penyelesaian dlm perkara ini. Blogger yg berbayar tidak bermaksud kena kontrol sepenuhnya seoerti akhbar. Tak tau la kalau dah berba'iah macam pemimpin PAS. Kalau pembangkang lagi 6 jahanam semuanya halal bak kata pepatah mengHALALkan yg haram. Kalau pemimpin ustza atau ustazah cakap tak betul pun boleh jadi betul dicarilaa pelbagai ayat alquran dan hadis bg menyokong kenyataan mereka tanpa mereka sedar bahawa mereka ini telah mempergunakan ayat alquran demi kepentingan politik. Neraka jahanam makna nya tempat mereeka kelak.

    Berbalik kepada blogger. Najib perlu faham bahawa mereka penat mempertahan keputusan kerajaan tetapi hasilnya najib dan kerajaan membuat keputusan yg menjerut blogger balik. Ada najib kesah???. So berbalik semula sapa sebenarnya yang bangang?. ...wahai najib bermuhasabah diri tu dulu.....siapa yg membuat banyak liabiliti sebenarnya.....rosmah salah satunya...menteri low class pun satu. Entahlah ...zaman najib meneraju sungguh tak keruan dah. ....wallahualam....


    ReplyDelete
  8. 1, Bangang tapi perasan pandai tak cukup ilmu pengalaman, sememangnya bangang. 2. bangang sebab cemburu atas kemewahan hidup org lain pun memang bangang. 3. Bangang sebab dibangangkan oleh sipenipu yg gila kuasa amatlah bangang. 3. Bangang sebab kepentingan diri dan kelompok sehingga mengabaikan kepentingan yg lebih besar demi agama bangsa dan negara adalah si bangang.yg amat menyusahkan.

    ReplyDelete
  9. Wah! blogger Umno/BN ada gaji! RBA kasi free aje. Boleh kasi tau mana boleh apply! RBA wanna be "blue wave army" atau "semut api" !!!!!! Kalau tengok dari prestasi RBA yang makan gaji "angin" aje, lagi bagus gaji sama RBA.

    ReplyDelete
  10. hidup ni biar keje dapat pendapatan yg halal...dapat duit tabur fitnah, reka cerita dongeng, mengumpat, mencarut...mengata org dgn hasad dengki, dgn perkataan yg teramat kesat, mengguris perasaan org lain...adakah ini dianggap sbg bekerja dengan beretika, bermoral, berprinsip, mengikut lunas2 agama dan adakah ia HALAL? wpn tahap pemahaman anda adalah amat rendah, sentiasa sahaja mengikut interpretasi agama yg agak mencurigakan...ulamak2 yg mempunyai agenda tersendiri....anda sebendarnya tiada apa2 pegangan dan perbuatan yg boleh membawa anda ke tempat yg lebih baik selepas ini....rupa2 smua bloggers umno bergaji...divayar lumayan.....patutlahhh....

    ReplyDelete
  11. Semua blog aku baca, baik blog pro umno mahu pun blog pembangkang. Jangan bangangkan semua blogger pro umno. Artikel2 dari bloggers pro umno lah aku tunjukkan kepada member2 yang tiada atau kurang faham selok belok alam siber......

    Oohhhh macam tu ke ceritanya.......kata member2 setelah aku tunjukkan artikel2 yang ditulis oleh bloggers pro umno.

    Kadang-kadang bloggers pro umno tembak pemimpin atasan bukan macam sharp shooter terus tepat ke dahi....sipi2 kat tepi telinga je supaya depa sedar dari lamunan. Contoh: Akta hasutan 1948, adalah SALAH SATU dari penyebab oleh bloggers pro umno yang membuatkan presiden umno tak berani nak menghapuskan akta tersebut.

    Kepada YB (Young Bloggers - adik2 mahasiswa luar negara) perkara tohmahan atau fitnah terhadap datin seri Rosmah takkan le bloggers pro umno nak tangkis. Depa tahu ke kesahihan berita2 tersebut. Segala tohmahan dan fitnah hanya datin seri Rosmah saje yang dapat menangkisnya melalui media massa dimana kita ada tv/surat khabar. Setelah dibuat penerangan oleh datin baru lah bloggers pro umno boleh backing beliau terutamanya bloggers pro umno yang dikatakan menerima bayaran tu. Bila dah ada maklumat dari pengakuan datin barulah bloggers pro umno ada peluru nak tembak balik kepada blog pro pembangkang....kaw2 punya.

    Las bat not lis, aku tabik lah pada bloggers pro umno (espeseli yang tak menerima bayaran) bagaimana mereka berjuang dalam alam siber dengan nawaitu untuk memertabatkan agama, bangsa dan negara melalui parti umno khasnya dan barisan nasional seterusnya.

    ReplyDelete
  12. Aku heranlah semua nak letak atas pundak Presiden yang diamanahkan untuk menjalankan misi buat apa..tidur..kalau semua PM nak pantau baik tak yah ada kakitangan..macam tukul bila PM sergah mula terhegeh hegeh,,bila PM diam semua ingat okay belaka..belaci belaci dan barua barua yang makan gaji buta tengah buat apa sekarang..?

    ReplyDelete
  13. parpu ampu. PM ni paling lembek sekali asyik asyik sebut bini

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!