TERKINI! GERAKAN SUDAH GANTUNG KEAHLIAN TAN LAI SOON RACIST!

GERAKAN gantung keahlian dan beri surat tunjuk sebab pada Tan Lai Soon, perwakilan Johor di AGM parti itu semalam kata orang melayu adalah pendatang. Sumber Agenda News.

Kasi pecat je si racist ni....

15 Responses to "TERKINI! GERAKAN SUDAH GANTUNG KEAHLIAN TAN LAI SOON RACIST! "

  1. Parpu si bangsat MAMAKOctober 20, 2014 at 6:00 PM

    Parpu, ko ni melayu keh? kakakakakakaka!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Dia lebih melayu pada ko

    ReplyDelete
  3. Penduduk asal Malaysia adalah orang asli . Macam Red Indian kat Amerika Syarikat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah tu.!! penduduk asal tanah melayu adalah orang utan! Macam kat zoo tu?

      Delete
    2. Salah jg tu,penduduk asal tanah melayu adalah orang mandailing dari sumatera.

      Delete
    3. Orang msndailing sumatera asal dr selatan sri langka

      Delete
  4. sejujurnye kita percaya akan tindakan itu...maka bertambah seorang lagi ahli baru pkr...malah ia dilantik jadi ketua cabangan...hehe..

    ReplyDelete
  5. Nama asal malaysia adalah tanah melayu.... bukannya tanah cina, india.... dll

    ReplyDelete
  6. gantung tuh gantung jugalah. tapi statement hamlau nih macamana? ada ker orang Melayu terima?

    ReplyDelete
  7. Lepas ni bangla dan indon pun boleh cakap pada puak ni, depa pun nak warganegara juga. Bodoh punya orang. Yang dibawa oleh british sewaktu menjajah adalah pendatang ketika tu dan perlembagaan dibuat untuk memberi kewarganegaraan kepada pendatang disamping mereka tidak boleh mempertikai hak penduduk asal. Puak ni hanya cuba memperbodohkan puak-puak yang mereka rasa boleh diperbodohkan.

    ReplyDelete
  8. Aduhai melayu & parpu. X paham ke game cina. Satu org dikorban dituduh rasis, tapi digertakkan khas kpd berjuta umat melayu supaya u all pun jgn rasis. X bole ckp pasal hak otg melayu, ketuanan di tanah melayu dsbnya. Jadik pesan aMengikut pndgn sy, dia xdak pluang. Ada 'org' lain akn pangkah di saat krisis yg runcing dlm negara 'nanti'. Kcuali Allah membalikkan dia dgn menjadi manusia sempurna buat melayu & islam, itu citer dan bonus lain buat dia.
    Slps 2020, negara mesti dipimpin oleh melayu berprangai lain dpd lain berbanding 6 PM sebelum ini. Jiwanya mesti lbih islamik, lbih universal (tpi kmelayuan x hilang), lbih kental dan lasak utk mendpani pertempuran ekonomi antara asean dgn asia timur, eropah bahkn dgn israelraya.ku: Kita peduli apa! Rasis ke, apa ke, jgn layan lanchau punya ckp, diorg main game sgt halus, org x berpikir tajam, x akn nampak! Kita buat bodoh je. Lagi kuat dia tuduh melayu rasis, lgi kuat kita tunjuk kerasisan kita.

    ReplyDelete
  9. Malaysia....kata Dasar. Malay.Kalau translate...jadi Cina@hindu... Super Moron

    ReplyDelete
  10. Inilah sebabnya SKJC yang tak ada dalam perlembagaan perlu dihapuskan. Tak tahu sejarah apa yang diajar disana membuatkan puak ni sangat jahil tentang penjajahan dan kemerdekaan. Mereka gagal untuk belajar bagaimana pendatang-pendatang dibawa masuk ke tanah melayu dan bagaimana mereka memiliki kewarganegaraan. Mungkin sejarah yang diajar di SJKC berlainan dari sekolah biasa. Untuk mengekalkan perpaduan rakyat Malaysia, tidak perlu ada sekolah vernakular. Semua rakyat perlu memasuki sekolah yang sama. Tidak salah untuk mempunyai subjek bahasa ibunda masing-masing sebagai subjek pilihan. Kita sudah lama merdeka tapi kaum cina amat susah mengasimilasikan diri mereka menjadi bangsa malaysia.

    ReplyDelete
  11. Lahabau punya apek tuan, tak sekolah ka,...bila dia rasa dia dah kuat, kitapulak dia mahu balun, banyak celaka punya cina, betul2 buat aku meruap...sial betul...salah siapa hah?!...

    ReplyDelete
  12. Hapuskan vernacular

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!