GEMPAR BERAPI! PETROL DAN DIESEL NAK 20 sen MULAI TENGAH MALAM INI

HARGA minyak RON95 dan diesel naik 20sen seliter berikutan langkah penggurangan subsidi mula 12.01 tengah malam ini. Ia diumum oleh KPDNKK-Agendanews

39 Responses to "GEMPAR BERAPI! PETROL DAN DIESEL NAK 20 sen MULAI TENGAH MALAM INI"

  1. Assalamualaikum w.b.t.

    Dapat berita sahih dari mana ni ye??

    ReplyDelete
  2. Maaf sekadar nak bgtau. Naiklah petrol rm30 seliter pon sokongan aku sebagai macai umno kat parti umno takkan berubah walau sedikit pon

    Jilat tetap jilat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik bro.lu mmg sarkastik

      Delete
    2. Macai2 pakatan haram menggelabah beruk ni knape? Kerajaan hanya buat rasionalisasi subsidi, bukannya naikkan harga minyak!!! Benda simple pn xleh nak beza sbb byk sgt minum ketum.

      Delete
    3. So ko byr lebih ke sama je bile ko bli 1 liter minyak?

      Delete
  3. Alhamdulillah....Apsal sikit sangat.Naik la banyak sikit.Rakyat Malaysia kan rata-rata gaji 5K sebulan.Bodoh la Ah Jib dan Penasihat Bloomberg ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu laa yg bodo. Ko x tau ke Malaysia nk jd negara maju. So harga minyak kenalah setanding negara maju. Bodoh!

      Delete
    2. Ngkaulah bengap.Kan aku suruh naik minyak tu.rakyat merempat takper asalkan Bloomberg bagi pengiktirafan negara maju.Bodoh punya muka ngkau ni.

      PtuiiiiiHHHH....!!!

      Delete
    3. Aku pun x puas hati knape naik 20 sen je. Patut naik la 20 hengget seliter. Baru ada daya saing. Baru kuasa2 besar dunia tgk Malaysia ni negara maju!

      Rakyat Malaysia patut bersyukur dgn kenaikan ni. Aku bangga siakkk

      Delete
  4. ALOOOO SEDARA.........

    KALU NAK TONGGANG KUDA PON TUNGGU LEPAIH SOLAT ASAR........ BARGHU LA RIADAH HANG TU BERMAKNA. IKUT SUNNAH TUNGGANG KUDA TU ELOK. KALU 6.30 BARGHU NAK SOLAT ASAR......
    DAH TENAGA KERJA PAKAT ADA DEGREE MACAM PUNTUNG ROKOK.. BODO PUN ADA PANDAI PUN ADA.. PAKAT RAMAI2 PI JUMPA LECTURER ALASAN DAH TUA.. TAPI GAJI MAU SEROPA.. KENA BAGI GAJI TARAP DEGREE LA.. TAK DAK DUIT PENAIK MINYAK.. PUAK2 BEWAK TAKPA BUAT PI APA PUN SEMUA SOKONG.
    SEPADAN LA HANG TU NGAN PARTI BEWAK. BEWAK MEMANG SOLAT TADAK JAGA LA. YANG TAK SOLAT TERUIH PON ADA.

    he he he
    misti solat dulu barghu bulih cakap islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke org yg solat bahasa cukup baguih mcm hang ye.
      sj je nak bergurau dgn hang yg bahasa cukup manis.

      Delete
  5. Alamak naik 20 sen!!!!!..tak pat lah aku tukar handphone baru, sport rim baru..macam bulan2 sebelum ni...aisehhhhh.......

    Nuar Berjubo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena kurang la bsantap breakfast skeluarga kt kedai mamak, lunch kat papa rich, starbug, mc d, kenny rogers, domino bagai... konvoi weekend pun x leh la tiap2 mgu. Aduss...

      Delete
  6. Check la website rasmi KPNKK kat sini kalo nak kesahihannya. Dah lama jd keyboard warrior pon xleh nak buat 'Due Delligence' check dulu ke? KPDNKK

    ReplyDelete
  7. Kalau nak naik pun, kenapa mendadak sangat sampai dekat 10%, walhal harga minyak dunia bukan tengah naik pun. masih bawah USD100/barrel. Macam ada orang dalam BN sendiri nak jatuhkan najib saja. Macam kes pak lah, kalau bukan sebab minyak naik mendadak sampai RM2.70 dulu, mungkin BN masih kuat.
    Macam GST sampai 6%, rasanya boleh tumbang BN ni. Ramai sangat penasihat Najib yang nak tunjuk KPI bagus, tapi otak tarak. Kalau nak buat GST pun, buatlah 1% dulu, lepas tu baru tengok keadaan ekonomi. Inflasi sekarang dah 3.2%, lepas GST memang hancur ekonomi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku still pertikai apa fungsi PEMANDU yg kononnya pakar dlm ekonomi. Aku nampak diorang mencaturkan ekonomi utk menjatuhkan kerajaan sedia ada dgn cara menjadikan kerajaan sbg tidak popular, menekan rakyat dan membuat perubahan secara drastik dimana pecutan atas perubahan itu tidak mampu untuk dikejar oleh rakyat. Najib masih tidak melihat permainan diorang ni dlm menjatuhkan kerajaan. #HAPUS PEMANDU!!

      Delete
  8. Takpe le kan Malaysia kaya raya , lepaih ni bolehle kasi Azeez Rahim pi mana2 Negara bagi bantuan, orang2 di Baling yang kerja motong Gotah sampai kena beli beras pun pakai sekila dua cukup untuk makan satu har anak beranak, lauk ikan masin dalam plastik , untuk esoknya ketiark le pulak macam mana nak beli sekilo dua lagi beras .
    Orang kampong tak akan merasa apa2 dan tak terlibat dengan kos kenaikan ini, jadi naiklqh minyak berapa pun kerana depa nak pi mana2 pakai jalan kaki tak payah naik Bas ke Teksi ke, dalam kampong kan ada jalan minitar yang berlubang2 tu puin kerajaan rasa pemberian yang dah cukup besar bila ada yang marah2 setahun sekali pujuk2lah dengan BRIM.
    Cukup dulu cakap banyak2 nanti orang marah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik mndeny.TURUN TURUN TURUN...guddd NAJIB

      Delete
  9. Baru saja aku nak beralih dari PR ke BN balik., Timbul pulak kebodohan kerajaan BN ni balik macam waktu Pak Lah naik minyak sampai terduduk rakyat RM1.80 ke RM2.70. BN tak pernah belajar dari kesilapan.

    ReplyDelete
  10. Aku sokong perjuangan UMNO.. Tapi untuk Money management n Economy Development... Aku rasa Malaysia di bawah UMNO gagal.. Tak kira sapa pun PM.. Tetap gagal bagi aku.. Kenapa, lebih 50 thn merdeka, apa yang di rancang untuk Rakyat Malaysia... Pembakang pulak tak kuat... Isu di dendang... Hudud, Malaysia for Malaysia, Teori Konspirasi...Cuba renungkan... Hanya Lembah Kelang saja yang mampu umno bangunkan.. Umno tak pernah cuba bangunkan negeri negeri lain setanding ngan KL... Infrastruktur tetap tidak dirancang dengan baik... Banjir, Tanah runtuh, kemudahan Pengangkutan awam, denggi n macam macam lagi.... Semua tidak di urus dengan baik... Pekerja awam semuanya tido... Kalau betul sayang pada Negara Malaysia.. Dalam meeting sound je Pak Menteri yang hadir tu.. Pak Menteri bukan Malaikat. .. Aku Sayang Malaysia. Aku jugak sayang pada bangsa aku.. Dan Aku amat menyintai Islam... Kalau dah tak mampu, rasanya elok je lantik Profesional yang Jalankan tugas menteri... Orang Politik kita bagi kerja bagi penerangan kat orang awam... Kan Pak Menteri selalu kata berkhidmat untuk rakyat..

    ReplyDelete
  11. BN memang bodoh. Dok bazir duit bagi BR1M buat apa, tak ada ketelusan pun. Janganlah dengki sangat nak bagi subsidi pada Rakyat. Ramai lagi Anwar akan wujud untuk menangguk di air keruh, bila kerajaan sedia ada terlampau bodoh. Tak payah nak guna dasar rasionalisasi subsidi sebagai alasan. Banyak sangat pembaziran dalam kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau anwar yang bakal wujud tu membina tak per.. tapi kalau yang macam sekarang nie gila kuasa... jer boleh pi mampussss la

      Delete
  12. yes..kalau boleh buang semua subsidi minyak....banyak sangat yang seludup/salahguna...duit subsidi minyak di agihkan secara lain..bukan mcm sekarang...banyak sangat yg bocor...

    ReplyDelete
  13. 2 atau 3 hari lg habis lah cerita minyak lepas tu kita sokong umno lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silaplah kalau beranggapan begitu. Dulu Pak Lah yang guna KJ sebagai penasihat dah kena kaw-kaw dalam PRU 2004. Berani buat lagi. Alangkah beruntung kalau ada PM yang mempunyai otak seperti Tun M.

      Delete
  14. BN ni memang bodoh. Tak nak bagi subsidi kat rakyat tapi dok bazir duit kat BR1M. Betul ke pembahagian BR1M tu telus. Sesiapa yang dapat mengelak cukai dan declare tak ada pendapatan boleh dapat BR1M, bodoh apa. Sepatutnya negara menghargai pembayar cukai, berapa sangat subsidi yang diberi jika dibandingkan dengan cukai yang dibayar. Kerajaan BN memang bodoh, sepatutnya belajar sikit "System Thinking" supaya setiap benda yang cuba dilaksanakan tidak merosakkan sistem yang sedia ada.

    ReplyDelete
  15. Eloklah Najib letak jawatan kasi orang lain naik pulak. Jangan lupa bawa semua PEMANDU sekali.
    Stakat nak potong subsidi petrol dan mansuh akta sedia ada, tak payah ada otak bijak, nenek aku pon boleh jadi PM.

    ReplyDelete
  16. Tahniah najib...rakyat malaysia dpt hadiah..bye bye BN

    ReplyDelete
  17. Mane ade kerajaan umum naikkan harga minyak? Yg berite kate pengurangan subsidi sebanyak 20 sen.

    ReplyDelete
  18. Duit 20 nak bagi azmin beli aiskrim.

    ReplyDelete
  19. Lupo plak 20 sen

    ReplyDelete
  20. Apa??minyak naik 20sen?????tidak..!!!!!

    ReplyDelete
  21. Isu. MB Selangor. Prk.p.kubur menang. Terus confident naikan Minyak.... bakal mengikut jejak mentonya yg kuat tidur...

    ReplyDelete
  22. Aku minyak naik rm1.00 satu liter lagi aku suka , boleh dapat BRIM banyak sikit , lagi pun aku pakai motor kapcai saja , yang duk riuh mereka yang pakai kereta.

    He he he , janji bagi BRIM , Najib best tak kedekut .

    ReplyDelete
  23. Nuar brahim pnah habaq lagu ni "hari saya jd pm,esok hrga minyak turun lima kupang!!!!!!"

    ReplyDelete
  24. Nampak sangat KERA JAAN sekarang dah tak mampu dalam segala aspek baik ekonomi dan pentadbiran! Baik korang serahkan pada Queen semula! Cancel hari merdeka tu? Amacam?

    ReplyDelete
  25. UMNO pembela bangsa Melayu.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!