CILI KE ARAK KASI TARUK NI? APA SALAH CM MELAKA?

CM Melaka kata dia tak keluarkan arahan pun untuk diadakan October Fest kat Jonker Walk tapi akhbar melaporkan lain pulak:


Aku dah naik confuse ni sebenarnya, hinggalah aku nampak keratan ni:

Maka tercerah sudah sekarang CM Melaka yang kuat semangat melayunya tidak pernah mengarahkan untuk Oktoberfest ni. Cuma pelik kenapa akhbar tu melaporkan sedemikian? Tak pasal-pasal CM Melaka kena belasah for nothing!

51 Responses to "CILI KE ARAK KASI TARUK NI? APA SALAH CM MELAKA?"

  1. tp nanti tiba2 fest tu jln jugak, lps tu salah menyalahkan, lps tu senyap, lps tu semua org lupa, tgu tahun dpn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pengarang erita itu AMRAN ALI, so cari beliau utuk maklumat lanjut sipa yang bersalah ..Kalau fitnah minta beliau memohon maaaf kpd CM.

      Delete
  2. Bro

    Apa nama sugar khabar tu. Utusan kah ? Berita harian kah ? Dinar harian kah ? Kalau suara keadilan atau harakah ... aku nak gelak KAH KAHH KAHHH KAHHHHHHHH.

    ReplyDelete
  3. Baik anjurkan yahanana, ada gak faedahnya. Lagi satu naikkan harga arak.

    ReplyDelete
  4. Statement para 5 yg plg kelakar dari CM Melaka. Cayalah. Kita tunjuk kat PAS mcm mana nak tadbir negeri yg agama rasmi adalah Islam. Korang nak tonggang sampai mati pun, tonggang le. Ada aku kesah???? Tapi kalau sampai dah x respek negara ini negara Islam, mmg lahabau betul bangsa2 ni. Suka menghasut verbal n physical, x abis2 provoke dan kita plak asyik dok mengalah. Sampai bila????

    ReplyDelete
  5. kalau nak kenal CM tu, kenalah tanya orang melaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kami nak kenal cm kamu tlg crete

      Delete
  6. Apa lg saman le paper tu. Tungu apa lg???? Sat lagi mesti ckp pemberita kasi putar cerita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan anwar nk saman je

      Delete
    2. U ulang I saman

      Delete
  7. Selamat pagi semua . Harap hari ini lebih baik dari semalam . Amin

    ReplyDelete
  8. hidup pass....take beer!!jom baring2 tengah jalan lagi..senang sikit utk dipijak pijak....

    ReplyDelete
  9. tutup je jonker walk tu, jangan ambil kisah pasai nazri.

    ReplyDelete
  10. pesta arak ni ntah2 org pas pun join.. maklum le dah sekongkol dengan cina dap.. lagipun mat sabu kan sanggup makan babi..takkan tak sanggup minum arak kot.. haha sial!

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS tak minum arak.Diorang gemar bermain pantat.Rilek cool santai jer diorang tengok STOPA main burit.Yer tak?

      PtuiiiiHHH...!!!!

      Delete
  11. ALOO 2 EKOQ BEWAK PEJUANG MELAYU ASOBIYYAH SESAT LAGI MENYESATKAN........salam mentekedarah taik ( seropa ngan salam 1 malaysia)

    APA LA YANG BEWAK 2 EKOQ NAMPAK BAGUIH KAT TULISAN DATAIH TU. TADAK NAMPAK BEIK PON NYESAT ADA LA. 2 EKOQ NI NGAKU JE MAKNUSIA....IQ....MACAM ITIK NAK KENE SEMBELIH.

    CIKGU HAT AJAQ HANG DAPAT BEROPA A SPM HAH? TAKYAH SPM LA BELOM SAMPAI TARAP KEPANDAIAN LAGI... UPSR BERAPA? JANGAN2 DIA UPSR PUN 2A KUI KUI KUI PATOT HANG JADI LAGU NI... GURU KENCING BEDIRI MURID MASUK K.U.NTAHPAPA UNTUK RESULT REJECT...KIYEH KIYEH KIYEH

    TAK MAW BACA TAPI AKU TERBACA.....FUHHHHHHHH LOYA LAGU LIHAT BANGKAI BEWAK KENA LANGGAQ KETA.
    MUNTAH HAIH SIKIT.........HUWEEEEEEEEEKK.....
    HUWEEEEEEEEEEEKKKK.......HUWEEEEEEEEEKKKKK.
    FUHHHHH LEGA SIKIT.

    gurau ngan 2 ekoq bewak ameno iq rendah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ni la bewak tu...mcm wayar putuih

      Delete
    2. bahasa kau macam PUKIMAK! TAK TAU BERBAHASA MELAYU KE? MACAM SIAL!

      Delete
  12. Lord ried tengah mabuk tu..kesian dia..kurang kasih sayang..

    ReplyDelete
  13. tolomg la sedara2 semua...cuba bayangkan malaysia diserang yahudi laknat..takna nk salahkn pkr,dap,pas,atau umno..lemah sgh pemikiran rakyat malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah tunggu Yahudi.Sekarang ni pun pemimpin dan menteri-menteri banyak yang dah macam IBLIS LAKNAT.Petrol,Elektrik harga barang naik disuruh berjimat tup..tup...PUKIMAK elaun dan gaji MP naik macam KEPALA KOTEY KERASS.SIAL punya menteri.Rakyat stress dan huru hara.Solution takder yang ada aku dengar dari dulu BUTOH NAIK,BUTOH NAIK,BUTOH NAIK.Latest gaji MP naik kerja ntah apa pun aku tak tahu.

      Inilah YAHUDI LOCAL yang sebenar.

      Delete
    2. Lupa nak tambah.Gaji n elaun mereka naik hanya untuk kita melihat mereka BERTEKAK,BERGADOH pasal benda yang ntah haper-haper merepek-repek macam TAIK PALAT CERET CAIR.Agenda untuk mensejahterakan rakyat dan negara bangsa ntah kemana.Dia MENYALAK MACAM ANJING KURAP bila tiba Pemilihan Parti dan Pilihanraya sajer.Betapa SIAL dan CELAKANYA pemimpin masa kini.

      Delete
    3. ...nate hare jadoh beghuk mok yeh...RC...satu haghi nanti mung ake mapuh denge kapok kecik aku...ke ujung dunio, ke lube cacing aku tetak caghi...

      Delete
    4. Mapuh....mapuh...mapuh...mu jange nak pikir mu punye mapuh je.Kawe punye mapuh mu dok pikir.Nate beruk taik palak mung nih.

      Delete
    5. RC, careful you may say out loud,those angry emotional words blasted to your parents, your wife n children....tk.
      ez does it.

      Delete
    6. Anon 9:01PM

      U can say what u want to say.If my words reflec my grandfather,grandmother or my moyang sebelah atuk sekalipun i dont care.Dont drag others in this picture.

      Adakah kamu mengerti dong?
      Jika ngak megerti aen sahnya kamu ni goblok...

      Warghhhh....Kah....Kah...!!!

      Delete
    7. I didnt say reflects your grands but you may wrongly say those nasty words to them . Arent you suppose to the good guy?

      Delete
  14. Kawan melayu saya cakap minum arak sikit tak salah. Kalau minum sampai mabuk baru salah. Kami selalu minum bersama, minum sikit saja, tak mabuk, kami lagi boleh discuss fasal bisnes, lagi boleh buat working paper and calculation sambil minum, kami punya working paper accepted by customer dan mereka puji very good presentation.

    So ada apa problem dengan Octoberfest ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. U punya kwn buat investment mau masuk neraka. Itu psl dia ckp itu mcm. Lain kali lu ckp sama dia mari mari mari yam seng. Mari masuk neraka

      Delete
    2. For Anon 1:26PM,

      U cakap ada ' apa problem dengan OctoberFest.. ???
      Kami cakap ' ada apa problem dengan Hukum Hudud'.. ???
      Same thing right?

      Delete
    3. 1.26 selepas you dah mabuk , you drink n drive then you knock down somebody. And that somebody happens to be your parents who went out to hv dinner. Then you want to blame who? Blame on Your octoberfest, liquor, your steering, your brakes, the road, pas, bn, dap, teresa kok
      ,etc.....blame everything else except yourself...

      Delete
  15. 1:26. Awak dgn agama awak, kami x minat pun nk campur. Awak x faham agama Islam so just shut up supaya x nmpk u r very stupid. Awak nk minum spai mati pun kami org Islam x heran, tp pastikn minum spai mati kt dlm rumah sendiri @ club kamu. Jgnkn minum sikit, sentuh @ jual arak pun kami tak bleh. Knape kami buat bgitu? Sbb kami yakin dan patuh dgn ajaran serta kitab kami, AlQuran. Anda cuba buka kitab anda sdr adakh penganutnya dbenarkn minum arak? Ur problem is u never touch ur holy book n never know what ur God told n ask u 2 do. U r very different from us. Kami org Islam takutkn Tuhan kami. Tp kamu dgn tuhan kamu sdr pun x kenal... sorry....u r very sick...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3gp lucah bnyk melayu, buang anak bnyk melayu?

      Delete
    2. Byk melayu yg buat filem. Org cina tgk hkong punyer maa, india tgk india punya jugak. Itu buang anak sbb bangsa lain tarak kahwin pun boleh hidup sama, tarak suka lagi, boleh blah mcm tu. org Islam tak boleh. Itu psl buang anak sbb itu laki x mau tanggungjawab.

      Delete
    3. Itu buat bnyk jahat, bnyk dosa, masuk neraka maaa..... Buat baik u dpt baik n buat jahat u dpt busuk la... choices r yours...

      Delete
    4. 3gp lucah bnyk melayu, buang anak bnyk melayu, x bayar hutang bnyk melayu?

      Delete
    5. Cekik darah byk org lu...org lu pon byk buang anak juga tanam sj belakang rumah sapa tau.

      Delete
  16. Bangsa lain semua syg anak. Bangsa melayu buang anak dlm tong sampah dlm tandas.. Kenapa buang? Haiwan juga beranak tanpa bapa. Ibulah yg jaga bayi sampai dewasa kenapa si ibu yg berakal buang anak hanya kerana bapaknya pancut dan cabut lari. Kejam.

    ReplyDelete
  17. Bangsa cina susah mau beranak. Klu beranak buang anak kt klinik, org x nmpak. Sadis....

    ReplyDelete
  18. Kalau kerajaan Negeri Melaka luluskan "OctoberFest" pun apa salahnya, ianya adalah untuk rakyat yang bukan Islam. Kalau ada orang Islamm yang join, itu salah orang itu. Misalnya, kerajaan tidak menghalang jualan masakan daging babi di restoran bukan Islam, kalau ada orang Islam masuk ke restoran itu makan masakan daging babi, itu bukan salah kerajaan... Dosa pahala, syurga neraka masing-masing maa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aloo sayang ..... didalam Agtama Islam " MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MENGUBAT ' ... INILAH salah satu PANDUAN Umat Islam... Orang 2 kafir macam anda memang mencintai Maksiat dan x kesah benda macam2 ni... bETUL TAAAAK... Nasihat saya jangan ajak Orang Islam Keneraka.... kau pergi sorang2 sudahlaaah...

      tq.. .Apek Pendatang Haram Warga Cina

      Delete
    2. aloo bro 8.10am...orang I-selam ramai akan masuk neraka bro...yg menagih dadah, judi, rempit, seks bebas, hamil luar nikah, buang anak...seks mahram (incest)...ramainya yang I-selam bro ...lu sendiri pun mungkin salah seorang ahli neraka...siapa tahu ...

      Delete
    3. Aloo bro 10.28 betul siapa tahu...hanya Allah yg tahu...lu pon tak tau...lu pon tgk dlm keluarga lu sendiri...u_selam...

      Delete
  19. Pesta ini adalah tradisi orang Jerman.Sejak bila cina bangsat merayakan pesta ini terlebih dari orang Jerman?

    ReplyDelete
  20. Adakah orang Islam sambut atau menyertai Octoberfest ? Kalu tak ada, kenapa kita orang Islam menyibuk ? Malu lah kat mereka, macam kita ni tak ada kerja. Pergi mampos lah mereka nak mabuk tunggang langgang. Pergi jaga anak remaja Islam yang berzina sampai keluar anak, lepas tu buang anak mana suka saja. Memalukan Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...lepas dia mabuk dia rogol adik kau. Adik kau mengandong dia buang anak sbb mak bapak tak boleh trima anak begini...

      Delete
    2. Orang Islam tak mabuk rogol wanita lagi ramai dari orang mabuk. Bapak rogol anak paling banyak apa bangsa, merogol dalam tidak mabuk. Datok rogol cucu paling ramai apa bangsa, tidak mabuk waktu rogol.

      Apa lu mau cerita ?

      Delete
    3. Haaa. Apa pasal satu orang pun tak boleh jawab. If you who against Octoberfest got balls then answer lahhh.

      Delete
    4. Haaa. Apa pasal satu orang pun tak boleh jawab. If you who against Octoberfest got balls then answer lahhh.

      Delete
    5. Lu sudah kira mutut2 ker?? Lu tgk bnyk movie...bnyk auta maaa....

      Delete
    6. Bagus la org islam defend octpestiside nihhh silap haribulan bapak kau yg tak mabuk rogol anak kau.....tinggal2 la anak kau pd bapak kau...lepas tu yg melantak air haram tu langgar mak bapak kau...whoopeeee

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!