BAR COUNCIL! PLEASE DONT BE DOUBLE STANDARD AND BIAS OK!

Bar Council yang hanya diam seribu bahasa apabila Sri Ram hakim yang telah bersara muncul mewakili Anwar di Mahkamah Persekutuan.

Adakah Bar Council akan mengambil tindakan ke atas Sri Ram atau terus dengan sikap hipokritnya?

“The Bar Council passed a resolution today to prohibit retired judges from litigating in court, said president Christopher Leong.

After the Bar’s 68th Annual General Meeting (AGM), he told reporters that if retired judges were allowed to appear as counsel, it may affect public perception as to the administration of justice.

“It’s understandable that a person represented by a lawyer will feel that he is at a disadvantage if the adverse party is represented by a retired judge.”

The resolution, which was jointly submitted by Tan Sri V C Georgea, a retired Court of Appeal judge who has returned to practice but not litigated in court, along with five other retired judges of the superior courts.

“It is not the question of whether there’s actually bias or advantage. The point is, it affects public confidence, and that outweighs their ability to appear in court.” He said.”

http://www.malaysia-today.net/retired-judges-should-not-litigate-bar-council/

http://www.malaysianbar.org.my/legal/general_news/lawyers_pass_resolution_to_prohibit_retired_judges_from_litigating_in_court.html

HOUSE PK: Korang tengok la sendiri. Bila kena tang part depa sokong depa sepi dan membisu. Kalau kena bab depa tak suka habis satu Malaya mereka menjerit. This is double standard man.

Aku dah hilang hormat pada BAR COUNCIL. 

43 Responses to "BAR COUNCIL! PLEASE DONT BE DOUBLE STANDARD AND BIAS OK!"

  1. Sudah la Gendhot.Kita rakyat tengah pening dengan mekanisme PUKIMAK RASIONALISASI SUBSIDI yang akan dilaksanakan tahun depan.Ini kes ngkau mengadu dengan pak menteri atau menteri belia ngkau merangkap Pemuda Melayu Bersatu tu.Layan cerita-cerita pukimak ngkau ni takder faedah pun.Baik aku beli corn in a cup taruk susu lebih lagi sedap..

    ChaiiiTTT....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la apa yg dia tulis tu...why double std?? why std double?? yg hang nak divert ke lain...APA PASAL??? Komen atas tajuk tu sudah la...kalo tak suka, duduk jer diam2...ITU PUN TAK RETI2 ???

      Delete
    2. Betul ke tak betul ke takder apa effect pun kat rakyat biasa.Ini Bar Council semua jadi BESAR KEPALA sebab geng Ah Jib kepala butoh jugak yang membela dan menternaknya.Sebab tu ini bukan masalah rakyat nak sibuk simpati.Pergi MAMPHOS la suruh Menteri TONGONG dengan Menteri Perwaja Wataniah settlekan.Aku dengar Fan Menteri Zumba berjota-jota,Pergi la angkut turun berdemo.Ker banyak yang fake account atau jenis Gen X yang sukakan hiburan dan mantat-memantat jer?

      ChaaaiiTTT...!!!!

      Triiima KaseeeeYYYY....!!

      Delete
    3. Reentryvapsule yg mulut ko mcm cibai tu kenapa nk maki2 menteri plak

      Delete
    4. Dulu ada satu budak sekarang dah jadi Menteri merangkap askar Wataniah TERKINJA-KINJA macam BERUK MAK YEH pergi hantar PASSPORT nak release ini Bang Non.Sekarang itu budak runner hantar itu passport apa bikin?Duduk diam itu office kasi komen saja ka?lu sudah release lu kasi responsible la sama lu punyak TAIK!

      PtuiiiiHHHH...!!!

      Delete
    5. RC igt dia power walhal bdk ipts cibai je... bdk reject... taraf ahmad maslan

      Delete
    6. Anon 11:32PM.Ngkaulah Jibai setaraf MBA palsu n Oxford Palsu.Setaraf Dr.Fazley coklat kek...coklat kek....hanya satu yang ku pinta nananana....

      Warghhh....Kah....Kah...!!!

      Terima KaseeeYYY...!!

      Delete
    7. ReentryCapsule.....mabuk dia ni serupa Bar Mabuk todi.standard dia ambik hasil suapan penyokong liberal

      Delete
    8. Macam mana tak mabok ngan migrain.1MDB dah kumpul hutang sampai RM36 BILIYON lebih.Geng PEMANDHOL dah desperate nak KAMBOS BALIK HUTANG habis kita rakyat diperahnya.Subsidi tarik, tariff elektrik,rumah,groceries semua naik dan yang paling PUKIMAK saman besar-besaran yang akan datang pasal benda-benda yang kecik macam biji kelentit.Contoh cermin gelap dan plet number.

      Gendhot pemuja MBA palsu ni sibuk cover up kepukimakkan kerajaan dengan mengupload ceritera pasal hal ehwal pembangkang.Hala tuju parti dan kerajaan sendiri serupa TAIK CERET.
      PUKIMAKLAH barangsiapa yang apabila diberi AMANAH tapi dia KHIANAT.

      Sebelum terjadinya kiamat,perkara pertama yang akan ditinggalkan di dalam agama ialah AMANAH dan yang terakhir sekali yang akan ditinggalkan adalah SOLAT.

      Sekian.

      Delete
    9. Indah sungguh bahasa.nampak sangat beriman

      Delete
    10. abg noon 12:44 pm.... iman dia kt kepala buto

      Delete
  2. SALAM KEDARAH TAIK SEROPA NGAN SALAM 1 MALAYSIA
    UNTUK BEWAK AMENO KAPIAQ YANG TAK SOLAT MAAT......

    BUDAK BEWAK...... BILA PULAK AKU DOK MAKI SAPA2 NI. ADIK BEWAK TADAK MAKI SAPA2 KAN.
    SUMA BLOGER BEWAK TADAK MAKI JUGAK. KALU SETAKAT AKU PANGGIL HANG BEWAK TU.....ADALAH PENCERIA GURAUAN AKU. LAGI PON PUAK HANG NI PEEL MEMANG LAGU MENATANG BEWAK TU.. MENGAJI DAPAT TEROK MALU KAT ORANG NAK MASUK SMK BIASA.. HANTAQ P PENANG SEKOLAH AMEK GLAMER SMKA MASYHUR.. PADAHAI SMK PESENDIRIAN GRAF RENDAH BAGI SENANG MASUK IPT.. TUP3 SPM TAKAT 3A CABOK DPT MASUK UIA.. WPUN LAYAK POLI CABOK ATAU K.U. SAJA.. TAPI KLUAQ X BEJENIH JUGAK TAKAT JADI GURU KPLI JKAP.. ESOK AJAQ MURID2 JDI UPSR KANTOI LAGU HANG LA.. NAK BERDIKARI JAUH SKALI SEMBANG DERAIH..
    HELEEEEEEH PANGGIL BEWAK PON DAH TERASA ATI KA.
    MUKA HANG NI BUKAN HENSEN SANGAT SEROPA BRREHIM ALI.......TOSAH MERAJUK LA ....MAKIN BUGHUK LAGI GHUPA TU.

    he he he
    bewak lebih melia dari anjing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha Barua lord reid telah menyalak .... wahai Anjing kau tetap najis walupun disolek cantik macam liim Kit siang... Berape limkit siang@diayana bayar kau .. ha ha ha..

      Apek Pendatang Haram Warga Cina.

      Delete
    2. Kau anjing RBA/Pembangkang..jangan marah hanya bertukar-tukar gelaran

      Delete
    3. Pukimak punya bar counsil ni ptt nye aku g jentik je telur drg tu semua

      Delete
    4. Kak bedah..
      Elok di inject je telo tu biar mampus benih dia..
      Tak la ade spesis anak haram jadah mcm lorde rite...tu..
      Hahahaha

      Delete
  3. Bar Council memang lahanat babi kerana jadi alat Dapigs....Minta kerajaan pinda akta bar council memolehkan kerajaan ambil tindakan intervensi keatas mereka.

    ReplyDelete
  4. Bubar dan mansuhkan je Bar Counsil tu. Takde faedah pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bar kaunsel anjing Pembangkang.yang berdiam diri apabila tuanya buat salah.

      Delete
    2. Betul tu Bar Kaunsel kenapa diam bila tuanya merusuh dan memecah pagar UM.

      Delete
    3. Ini semua salah UMNO sebab apa saja taik yang dilakukan oleh Pembangkang tiada tindak balas.

      Delete
  5. Bar Council yang ada ini bukan setakat double standard , malah buble standard. Menyampah aku.

    ReplyDelete
  6. Kena ambik tindakan kat bar council ni..mkn menjadi

    ReplyDelete
  7. Bar counsil mmg nk kena jentik telur dgn aku br drg tak double standad dah lps ni...dah byk sgt kena liwat dgn anwar tu yg mcm babi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii..!! Kak bedah yg cantek awet muda slalu.. haah.. kak kalu cam Lord red tu telo nya nk buat camna kak ye.. nk kena jentik gak ke?

      Delete
  8. BAR counsil = Bagi Aku Rasuah macam haram! bubarkan saja sepatutnya berkecuali tetapi mereka ni pulak macam pukimak!

    ReplyDelete
  9. Majoriti Loyar yang ada dalam Bar Council adalah pro-pembangkang. Mereka mahu jadikan Bar Council sebagai satu senjata untuk menghentam kerajaan sekaligus menyokong siKetum.Tapi sayang kini SENJATA MAKAN tuan.

    ReplyDelete
  10. Dei Parpu...

    bila kena kat hangpa baru tau kan...Ko ni tak cukup susu minum ibu la parpu..tak leh nak pikir dengan lojik...
    banyak minum susu keldai kot..heheheh

    In September last year, the Federal Court ruled that retired judges could come to court to represent their clients and any attempt to stop them ran foul of Article 5 of the Federal Constitution which guarantees the right of livelihood.

    This ruling was made when a construction company had attempted to stop Sri Ram from acting as counsel.

    A five-man bench chaired by Tan Sri Raus Sharif then noted that the Legal Profession Act did not prevent any advocate or solicitor, be he a retired judge, from appearing in any court.

    The law stated that any person who is on the roll and in possession of practising certificate has to the right to appear.

    Ko paham English tak? hehehhehe

    ReplyDelete
  11. ini isunya sikap majlis peguam yang tidak konsisten dalam isu tetsebutlah...

    ReplyDelete
  12. Tu la,aku sokong lord burit 100%.kementerian pelajaran tk betul.pi ambik budak2 gred 3A masuk university buat apa.terutama universiti malaya.budak2 akai tk cukup.mengaji tkmau.tau nk merusuh je, keluar keputusan dapat digree klas 3.otak udang punya olang.butut tak lord burit.
    bukan apa2 saje nk bergurau dengan mat sewel lord tutuh burit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.dapat 3A kira oklah tu!!yang srp pun kantoi ngaku ada MBA lagilah hina nya!!!!!
      2.ko tenguk cai umno ni!!lulus srp jeee!!!setakat jadi belaci rosmah jeee!!!
      3.betultak parpu!!!!!kih!kih!kih!!!

      Delete
    2. 3/10 ko ckp ok!?

      Delete
  13. Aku YAKIN yg PLIWAT KOMNDO nuar brhim akn d dapti BERSALAH dan d HUKUM PENJARA...aaminn..ko tau sbb pe aku pnggil dia kmndo??? sbb NUAR ni pndai MNYUSUP dr dkesan oleh ZIZAH KIPAS.....kahkahkah ko sdap2 mliwat ko tnggung ler bhanany NUAR oooiii

    ReplyDelete
  14. Cadang NGO pro-kerajaan buat berarak dan demo tutuh bar council....suruh president dan komiti letak jawatan kerana gagal melindungi integrity.....dah jadi party politik

    ReplyDelete
  15. BAR COUNCIL ada puak haram jadah banyak dalam tu.

    ReplyDelete
  16. Dei Parpu..

    Kalau gomen boleh lantik peguam 'misteri' Shafee sebagai Pendakwa Kerajaan, apa salahnya bekas Hakim dilantik sebagai peguambela?

    Jangan double standard la parpu..

    Ko jangan ikut sangat cakap Zul Nordin tu...
    dia tu kuat kencing sebab kecik-kecik dulu minum air kencing (dekat pawagam Rex & Cathay Ipoh) kot...hehehhehe

    Kenapa peguam misteri? sebab misteri tugasan luar negara.. altantuya sharibuu..jangan lupa atau buat buat lupa ok...hehehehhe

    Bro...jangan tak sedar diri sendiri sedang diliwat kiri kanan depan belakang...umur ko pon dah meningkat bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serupa macam lu bro..umur pun makin meningkat

      lu nampak ka zul minum air kencing?
      lu berangan lebih bro...taksub sangat dengan anwar

      Delete
  17. Bodohnya. Peguambelanya pun tak boleh nak buktikan liwat tu tak terjadi. Khilafnya hanya sukarela atau paksarela. Kedua-duanya tak penting, Minta simpang dapat PM yang main belakang. Najib berani bersumpah tapi Anwar nak bersumpah pun tak berani. Siap nak ajar orang lagi hukum bersumpah, apa ingat orang lain jahil sangat ke? Jangan jadi baghal sangat lah. Kau carilah orang lain, Azmin pun okay lagi walaupun aiskrim sekurang-kurangnya manusia normal lagi.

    ReplyDelete
  18. Sebgai orang Islam. Saya yakin Anwar memang balun pungkoq Saiful bersandar dalil berikut :

    1. Anwar tak berani buat Sumpah Laknat. Soal liwat paksa atau rela itu bukan isu. Yang penting liwat berlaku. Kalau Anwar tak liwat Siful sepatutnya malam sebelum perbicaraan dia patut himpun semua pengikut buat solat hajat minta Allah tunjuk kebenaran dia difitnah. Tapi dia himpun pengikut yang bodoh buat ceramah mengatakan dia difitnah.

    Dari tindak tanduk Anwar saya 100% yakin memang Anwar telah meliwat Saiful. Kalau tuhan bagi dia menang dan bebas adalah kerana tuhan nak bagi peluang dia bertaubat. Jangan pula anda kata tuhan menyebelahi seorang peliwat atau tuhan menghalalkan perbuatan MELIWAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian kat ko ni..melayu...oh melayu...dah lah IQ rendah......taksub sangat dengan sumpah laknat ...hindu stail. upacara orang hindu jugak yang melayu taksub puja dan sanjung....sattiyam!

      kau jangan ikut sangat si parpu tu..benggali tu punjab mari

      ke ko pun masa kecik2 minum susu keldai kot ..hehehe

      Delete
  19. Anon 12:54, memang bersetju sangat dengan statement tu. Dia ingat hanya dengan bermodalkan air liur saja boleh menipu semua orang. Yang bodoh dan bahalol saja akan menerima bulat-bulat setiap kelentong peliwat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Memang bahlol budak2 melayu universiti tu. Tak percaya boleh check pointer atau CGPA mereka .... cukup makan saja , kalau habis belajar setakat dapat General Degree saja , Honest Degree habis dapat kat anak cina dan India.

      Delete
    2. habeh tergendala kes aku.semua loyar buruk nuaq dah sapu.esh esh esh....

      kalau tak salah tak yah pakai loyar pon boleh menang nuaq...

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!