BABI KASI TARUK! ANWAR CONFIDENT DIA AKAN LEPAS BEBAS! APA CERITA NI?

Situasi dalam PKR memang tidak menentu. Ada dua tiga grup. Ada yg percaya Anwar akan merengkok. Ada yang percaya, Anwar akan lepas bebas. Ada yang tak mahu ambil tahu.

Malam tadi segalanya berubah, bila Anwar dapat panggilan daripada seorang SUPOL Menteri Kanan yang mengucapkan tahniah kerana isu sodomi akan selesai. Anwar akan lepas bebas.
SUPOL berkenaan bukan calang-calang orang. Sangat kanan. Sangat dikenali. Kementerian yang strategik.

Beberapa kali Anwar tanyakan soalan:-
‘Enta sungguh ke ni?’
‘Boss enta yang beritahu?’
‘Siapa lagi yang ada dalam meeting tu?’
‘Ana harap enta cakap betul ni…’
‘Kalau betul…ana akan pastikan boss enta dpt ke puncak kuasa. Ana akan pastikan PR berikan kerjasama’.

Tak ramai yang tahu conversation ini. Kebetulan Anwar ada di London. Hampir 15 minit perbualan berlangsung. Anwar kelihatan cukup ceria selepas panggilan itu.

Soalnya…SUPOL siapa?

Boleh Bukit Aman/MCMC traced nombor semua SUPOL?

Nampaknya…ada org dalam gomen yang nak main kayu tiga. Takut hilang jawatan. Tak percaya dengan kepimpinan sedia ada. Apa jadi dengan sumpah ‘Wallahi, Wabillahi, Watawallahi’ mereka.
Cuba selidik SUPOL mana yang selama hari ini jadi tukang PUMP kepada Anwar dan Istana segambut?

HOUSE PK: Ini aku kutip dari blog Gelagat Anwar! Aku sangat sedih dan marah dengan berita ni. kalau benar bagai dikata. Aku tak boleh nak terima...serius..

26 Responses to "BABI KASI TARUK! ANWAR CONFIDENT DIA AKAN LEPAS BEBAS! APA CERITA NI?"

  1. Kalau betul, memang BABI la. Mampos nnt tubuhnya jd BABI. Biar jd pedoman kpd yg masih hidup. Balasan kerana jd hamba setan.

    ReplyDelete
  2. Menyebarkan fitnah lah tu. kemudian salahkan UMNO. biasa lah..PENIPU...

    ReplyDelete
  3. Kalau betul Anwar terlepas dan terbebas bukan salah dia , tak guna nak maki dia. Bukan dia melepas dan membebaskan diri sendiri. Hakim bro, hakim.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus jugak kalau Anwar terlepas, boleh kita teruskan perjuangan menentang dia.. Tapi kalau Anwar dah ke dalam, berakhirlah episod perjuangan panjang aku bersama UMNO... Cukup2 la bertahun2 rakyat & NGO yg berhempas pulas menegakkan keadilan, sedangkn kebanyakan org2 UMNO masih pasif membisu. Harapkan PM, TPM, Mukhriz, Kj & beberapa org lagi je yg berani.. Pembesar UMNO yg lain, menikus ramai2, play safe tak sudah.

      Delete
    2. Kalau ada berita ttg anwar rasa syok tgk bulletin utama. Kalau xde 15 min je tutup tv. Bosan berita kipas mengipas. Berita anwar lg best dari sinetron lagi2 bila kwn2 dia komen ttg perangai dia

      Delete
  4. najib kena segerakan buang akta hasutan,,,dah kometmen nak buang tungu apa lagi,,,negara malaysia mesti harmoni seperti harmonika

    ReplyDelete
  5. 1.ko ada kes liwat!!aku pulak ada kes altantunya!!!
    2.sama-sama tutup kes!!apa macam!!!

    ReplyDelete
  6. Korang perasan tak , kalau korang pegi Supermarket , korang nampak orang beli tembikai , selalu nya dia akan ketok tembikai tu . Pasal apa dia ketok tembikai tuu ? Bunyi apa yang dia orang cari ? Aku sendiri pun tak tau bunyi apa yang dia orang cari . Aku rasa semua tembikai tuu bunyi nya sama aje .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belahar dulu dgn tauke tembikai klu tak tau jgn komen...

      Delete
    2. tokeh tembikai 20 tahunOctober 23, 2014 at 11:50 AM

      bunyinya mmg tak ada beza,..saja nak tunjuk lagak kononnya pakar!
      ada aku kesah.

      Delete
  7. Tidak mustahil dengan tekanan pihak Amerika dan ditambah dengan kepimpinan yang lemah dan penasihat puak evangelista

    ReplyDelete
  8. Us masuk Daun...biasa lah bro anak didik Tun,dolah

    ReplyDelete
  9. Si najib akan bebaskan Al-Juburit,......dasarnya menuju..... polis dan tentera pertama di dunia tanpa senjata.Pak Lah tanggalkan pintu....najib tanggalkan bumbung rumah....kemudian dia janjikan kesejahteraan penghuni rumah tak berbumbung itu daripada kena panas dan hujan.Anwar pula ada video yang dia tanggal semuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..hehe.. power betol ayat ko.. makan dalam tu.. esp tang video tu.. taqbir!..

      Delete
  10. Kalau DNA 4 inci dalam lobang, tak ada undang-undang boleh lepas lagi peliwat tua ni. Tunggu dan lihat saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saiful pakai jin masukkan DNA 4 inci dalam.

      Delete
  11. lagi satu crita pelik....saja je nak bagi panas

    ReplyDelete
  12. sahih ke berita tuu

    ReplyDelete
  13. Berapa juta wang rundingan dan ahli panel yang terlibat bertukar tangan.

    Di antara Hakim, pendakwa, saksi dan anjing-anjing tertuduh siapa yang paling banyak dapat persen.

    ReplyDelete
  14. apa nk heran bro. najib pn dh mcm tunduk ke barat. anwar puppet sape. no suprise. dh lama takut hal ni akan jadi.

    mcm biasa bende xkan jadi mcm ni kalau xde si kitol dlm kelompok sendiri. segala yg berlaku kini semuanya kita boleh safeguard. tp org yg diharap menjlnkan tanggungjwb menjadi pengkhianat.

    kalau anwar lepas, mcm2 lagi lah. negara dh mengecapi keamanan dulu bila dia meringkuk dlm penjara. lepas tu paklah lepas, terus negara kucar kacir. kami ni x pernah aman kerana pemimpin yg celaka kesemuanya, busuk hatinya dan langsung tidak amanah serta pengkhianat.

    ReplyDelete
  15. sedara.. ini psy war Anot tuh.. budak budak dia disuruh jaja citer kononnya ada deal dan dia akan bebas.. kalau lu orang percaya malang la bro.. baca statement tu dengan sudut berbeza.. dia cuba nak gitau kita nih (rakyat) bahawa para hakim boleh dibeli dan bahawa sememangnya hakim kena ikut telunjuk kerajaan.. dia harap ramai orang akan beli citer ni dan akan turut sama dalam kempen bodoh dia di putrajaya tu.. last ditch nyer effort kot.. bayangkan kalau hakim hantar dia ke dalam.. orang akan bertanya eh bukan dah ada deal ker.. nape tak bebas.. dan aku memang harap dia tak bebas..aku doakan dia aman berbahagia di dalam sana.. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Main perception anwar ni.... mula2 build up perception polis lemah pastu hakim pulak ikut telunjuk kjaan. Semua ni dah terjadi sebelum arab spring di egypt dulu.

      Delete
  16. Yg aku tau. Anwar dah bersiap nak lari keluar negara.. mungkin Perancis akn bagi dia suaka politik. Elpklah berambus tu.. dalam jil nak kena bagi makan pulak. Biar dia menyalak dari jauh... Aku jamin mesti lari punya,,,

    ReplyDelete
  17. Oleh sebab tiada perintah mahkamah untuk tahan pasportnya. Anwar akan pergi ke thailand atau indonesia pada ahad ini dan negara ketiga pada hari selasa 28/10/2014.

    ReplyDelete
  18. Jangan terkejut kalu anwas lepaa bebas.isu perjupaan najib dgn anwar kar jakarta dulu belum settle lagi. Yang moderatornya yusof kalla dan zahid hamidi citer ni nak letak kat mana? Timbul pula isu konsensus nasional lepas GE13 pon belom settle
    Najib ada can nak camportangan dalam keputusan mahkamah berdasarkan rentetan ni

    ReplyDelete
  19. yup betul tu bro.. dia memang licik..dasar manusia depan belakang main taram jer..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!