KETUM KENA CILI! 4 ORANG DARI 30 BERIKRAR UNTUK SOKONG KHALID IBRAHIM SEBAGAI MB!

Keretakan Pakatan sudah memang tidak boleh disangkal lagi, dalam Mukatamar pun sudah nampak puak PAS tanpa segan silu sound pimpinan PKR dan DAP! Malah Hadi juga walau tidak sekeras mana tetap memberi amaran dont play-play kepada PKR dan DAP. Klik sini

Lagi best, blog Selangor Chronicle dedah sudah ada 4 orang dari 30 orang yang sokong nenek kipas menyatakan sokongan kepada Khalid:

Perkembangan terbaru membabitkan jawatan Menteri Besar Selangor, semakin menarik dan semakin berwarna-warni.
Setelah kegagalan memaksa DYMM Sultan Selangor untuk mengikut kehendak Anwar Ibrahim, PKR mula kendur dan DAP pula mula mengalihkan fokus. Apatah lagi, beberapa tindakan kerajaan menguatkuasakan Akta Hasutan, turut membantutkan usaha Pakatan Rakyat mewujudkan gelombang menyingkirkan dan memansuhkan sistem serta Institusi Raja Melayu di Selangor.
Pada masa yang sama, PAS menerusi Presidennya kekal menyokong Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor, meskipun sekarang ini Khalid Ibrahim bukan lagi ahli PKR setelah dipecat kerana enggan memberikan laluan kepada Wan Azizah untuk merampas jawatan tersebut atas arahan Anwar Ibrahim. 
Sebelum ini, PKR dan DAP bertegas bahawa Khalid Ibrahim telah kehilangan sokongan apabila mereka menampilkan 30 Akuan Bersumpah daripada ADUN-ADUN Pakatan Rakyat yang menyokong Wan Azizah untuk jawatan Menteri Besar Selangor. 
Namun kini, muncul persoalan, walaupun 30 ADUN tersebut mengisytiharkan sokongan kepada Wan Azizah, tidak bermakna sebahagian besar daripada mereka menyokong penyingkiran Khalid Ibrahim daripada jawatan berkenaan. 
Penyingkiran Khalid Ibrahim daripada jawatan Menteri Besar Selangor tidak boleh dilakukan menerusi Akaun Bersumpah, sebaliknya menerusi undi tidak percaya dan yang paling penting, PERKENAN DYMM SULTAN SELANGOR!
Selagi dua perkara tersebut tidak dapat dicapai, selagi itulah, Khalid Ibrahim akan terus kekal sebagai Menteri Besar Selangor. 
Berita terbaru yang diterima ialah, empat orang daripada 30 ADUN penyokong Wan Azizah dikatakan telah mengisytiharkan kepada pihak istana bahawa mereka menyesal menandatangani akaun bersumpah dan sekiranya undi tidak percaya dibuat secara rahsia, mereka akan menyokong Khalid Ibrahim. 
Ini bermakna PKR dan DAP tidak lagi mempunyai 30 undi seperti yang mereka bangga-banggakan sebelum ini. Sebaliknya hanya 26. Mereka sebenarnya memerlukan sekurang-kurangnya 29 ADUN untuk tujuan penyingkiran Khalid. 
Sudah wujud khabar-khabar angin yang menyatakan DYMM Sultan Selangor akan memanggil kesemua 30 ADUN tersebut dan bertanya seorang demi seorang tentang pendirian mereka. 
Dengan petunjuk yang diberikan oleh PKR, DAP dan PAS membabitkan ketidaksepakatan mereka serta tidak lagi dalam keadaan konsensus sepertimana yang didakwa, DYMM Sultan Selangor sebenarnya tidak lagi perlu melihat Pakatan Rakyat sebagai satu bentuk kesatuan sebaliknya melihat kepada pendirian individu PKR, DAP dan PAS. 
Nama keempat-empat ADUN tersebut akan didedahkan tidak lama lagi.
 
Itu pendedahan blog berkenaan, ini bermakna, Khalid akan terus menjadi MB sebab dia mendapat sokongan penuh dari PAS dan 4 adun yang bakal membabikan Anwar! Siapa 4 orang tu masih menjadi misteri..sama-sama kita nantikan

41 Responses to "KETUM KENA CILI! 4 ORANG DARI 30 BERIKRAR UNTUK SOKONG KHALID IBRAHIM SEBAGAI MB!"

  1. Maaf sekadar bertanya..saya bercadang nak jadi macai umno..cuma masalah saya skrg saya masih x pandai mencarut dan maki hamun..

    Adakah saya layak jadi macai umno?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi la macai pkr kalau nak maki hamun..

      Delete
    2. Yg kuat mencarut tu ialah macai Pr faham. Macai Umno bersopan

      Delete
    3. ye, anda layak. sebab nak jadi pecacai umno tak payah ada kepakaran mencarut dan maki hamun. tapi kalau rasa ada kebolehan mencarut dan maki hamun, eloklah mohon jadi pecacai pakatan. lagi hebat carutan, lagi besar ganjaran anda akan dapat. pilihlah sendiri yang mana ye....choi...!!!

      Delete
    4. Anon 3.24... wak ni takda keje sopan dan halal lg ke nak buat... dah jd macai PR... memang kotor sikap, sifat dan fikiran !

      Delete
    5. BN tak ada buku yang suruh penyokong mereka mencarut, tapi kalau dalam PAS dah tentu ada, tu antara buku rujukan utama kalau nak belajar memaki dan mencarut. Dan yang paling penting, ia telah disahkan HALAL oleh Pok Nik Ajis.

      Tapi buat anus 3.24, aku rasa ko tak layak la komen kat sini. Sebab ternampak dengan jelas ko tu adalah macai kurap dari PR... sekian, terima kasih

      Delete
    6. nak jadi macai umno...mesti melayu islam yang mengucap dua khalimah syahadat.
      syarat jangan suka main bontot. tak pandai mencarut lagi baik. kalau terlampau pandai mencarut dan buat fitnah bolih masuk parti sebelah sana. ada faham....?

      Delete
    7. Alhamdulillah semua komen macai hari ni baik2..bbeza dgn komen sebelum ni..

      Delete
    8. Dah lembu , lembu juga cakap macam mana pun lembu juga dia ni.

      Delete
    9. Terbaik anon 3.24...skali pencacai umno kena reverse saiko terus snyap...kah kah kah

      Delete
    10. Anon 7:48 PM
      Yg kata Allah mencarut dlm Al Quran adalah Ularmak nik aziz alnyanyuk... So bergurulah dengan beliau dgn segera sebelum KO KO. .. ade brani? ??

      Delete
    11. AnonymousSeptember 18, 2014 at 3:24 PM

      senang je. hang sebut je puki mak aku mak aku punya puki. jadi ler

      Delete
    12. Megat panjialam ni macai umno ke? Tgk pada gambar mcm dah berusia...dah blh tngkatkn amal ibadah

      Delete
    13. Boleh boleh boleh jadi macai mana2 pon carut ke tak carut kita manusia mmg skali skali elok d carutkan sbb dulu pon kau yg,suka carut pd semua org. Lepas ni kau copy n paste ke segala blogger kan kan kan.

      Delete
  2. Maaf sekadar berpendapat...mana ada manusia yg terus terang cakap dia macai macam kau. Khawarij pas ni tak habis-habis nak lakukan kerosakan kat bumi Tanah Melayu ni. Bodoh piang sungguh...

    ReplyDelete
  3. Tunggu Dun Selangor bersidang untuk tengok apa yang berlaku.

    ReplyDelete
  4. 4 org? mungkin taktik PR je nak suruh Sultan panggil bincang mcm Sultan Perak, pastu bagitau yg diorg still sokong jijah sepet...ini semua taktik politik la brooo...takde yang nak dibangga pun

    ReplyDelete
  5. Sultan panggil sorang-sorang..berdiri depan baginda dan pegang tombak lang buana..kita tengguk masa tu adakah adun-adun masih mahu main politik.

    ReplyDelete
  6. UMNO tak perlukan macai .... lebih lagi manuisia yg memang offer nak jadi macai.... ingat lah bahawa dosa fitnah itu lebih berat dari membunuh atau berzina....

    ReplyDelete
  7. kalau pun desperado umno jd kerajaan selangor dgn cara terkutuk jijik mereka, next election jgn haraplah boleh maintain bn....porrahhhh, bn good for nothing only good for corruption and inept management of the economy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa yang sebenarnya desperado ..... pasti Al-Jubs daripada parti anak-beranak .....

      Delete
    2. Spin adalah kpakaran PR

      Delete
    3. Pkr hanya bagus untuk kroni juburi and sabu buriti saja. Worse party in theworld is pkr. Hanya untuk macai kena cucuk hidung and bontot saja........

      Delete
    4. Worst la mangkuk...bukan worse...mencarut hebat tp english mcm taik....typical pencacai umno

      Delete
    5. Kalau bandingkan Mudharat UMNO dan MuDharat PAS dan PKR.UMNO lebihbaik dan lebih menjamin umat Islam Di Malaysia..Parti Uturn hanya layak di bakul sampahkan...

      Nik Ajis Pakar Mencarut

      Delete
    6. Anon 7.52 p.m.

      Kecek org putih sikit dah berlagak. Ini politik la bro. Semalam musuh hari ni jadi member kamcing. PAS keluar PR, PKR gerenti mampos punya.

      Sudah 3 PRU, PR menentang BN, BN masih mentadbir Malaysia. Skrg PAS pun dah menyampah dgn PKR & DAP. Lu kira macam mana bro.

      Gua kira lu ni adalah macai PKR atau Red Babi Army.

      Better luck next time bro.

      Delete
  8. Banyak faedah macai macai PR dan Umno bergasak... Dapig Cina bukit Makin besar kepala....

    ReplyDelete
  9. Apa mungkin sekiranya semua Adun di panggil sorang demi sorang untuk sessi 'suai kenal' atau pendapat peribadi masing2, satu jam sbelum perjumpaan di berikan fail peribadi masing2 yang kejap dengan bahan bukti sebagai sandaran;

    Jangan terkejut tiba2 semua dari PKR dan DAP akan sokong TSKI?

    Hah... Adun2 semua, yang tak bayar cukai atau lari dari cukai, yang kuat rasuah, yang ada rekod jenayah, yang asal usul dokumen pengenalan adalah palsu, termasuk juga kaum keluarga sanak sedara, cepat2 jgn tidoq.... Lari.....

    Satni ada gari dok nunggu kat luar pintu istana. Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan minta semua Adun2 baca sejarah Jijah... Nak sangat dia jadi ketua kamu kena la tau dar A sampai Z oerihal diri dia ya..

      Jangan lupa baca sejarah Negeri Selangor.. Nanti kena soal tak tau jawab apasal jadi Adun Selangor?

      Delete
  10. SALAM MENKEDARAH TAIK BEWAK2 AMENO SEMUA SEROPA SALAM 1MESIA,AMENO LACUQKAN DEGREE, KALAU PANDAI PUN MULIH BUAT BODO PON MULIH BUAT, APA LA NILAI DEGREE LAGU TU...SAMDA DIA LULUIH KA TAK OMPAMA AYAM CURI NAK SEMELEH KA TIDAK SAJA..he he he saja gurau2 ngan bewak ameno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapigs ckp n tulis b. Melayu pun bterabur

      Delete
    2. BEWAK UMNO LEBIH BAIK DRP BEWAK YANG MENJILAT PELIWAT

      Delete
  11. Biawak la lu lord reid

    ReplyDelete
  12. Itu sepupu sepapat saburit,(bulu burit tersekat kt kerongkong abang mah).lord burit.

    ReplyDelete
  13. Mencarut tutuh burit tk sama dengan tutuh burit mah.tutuh burit doll halal bagi lord burit,mencarut je haram.

    ReplyDelete
  14. Layak kah Azmin dilantik MB Selangor kerana beliau dan Anwar belum jawab soalan rakyat dari mana mereka dapat wang RM8juta dan RM7juta untuk membeli rumah Banglo masing-masing.

    ReplyDelete
  15. Wakil yang kembali sokong Khalid memang tak suka Azmin

    ReplyDelete
  16. Mamat sewel tadi kata dia nak jadi macai Umno tapi dia tak reti nak maki hamun. Dia tersilap bas rupanya. Konpom terlajak air ketum punya kes ni.

    ReplyDelete
  17. Releks..itulah kerja Redbean Army..menyerang blog pro kerajaan..menabur fitnah...

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!