GEMPAR WEI! APA TUN M BUAT KAT KL DENGAN PROTON IRIZ?





Fuyoh! Bapak aku Tun M kelihatan membawa kereta terbaru Proton Iriz pagi tadi. Hebat btui orang tua ni, dah 90 tahun masih boleh drive sendiri lagi dan kereta baru ni sangat comel adanya. Siap kau Perodua, Ini Proton la...Yihaaaaaa

Untuk berita penuh, KLIK PAUL TAN MY MAN!

Aku kalau bab kereta Malaysia ni, PROTON je aku suka, yang lagi satu tu PERODUA aku kurang minat. Sebab PROTON dari segi safety lebih hebat dari PERODUA! Ini adalah hakikat ok. I love PROTON!

91 Responses to "GEMPAR WEI! APA TUN M BUAT KAT KL DENGAN PROTON IRIZ?"

  1. Betul ke Tun M tarik balik sokongan terhadap Najib? Kesian laa Najib mcm tu...

    ReplyDelete
  2. Aku rasa kalau ParpuToseyKari duduk dalam Iriz ni mau sendat kereta tu.
    Warghhh....Kah... Kah....!!

    Apa-apapun nampak gempak.Interior pun aku tengok dasyat untuk compact car.Pesaing untuk Myvi ni.Tunggu dan lihat je nanti feedback dari customer bila dah on the road.

    Syabas PROTON.

    Berbaloi jugak aku maki hamun korang dulu.

    ChaaaiiiTTTT....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parpu pundek, Yuktes yang hang selalu rujuk dalam blog hang diarah masuk Hospital Tanjung Rambutan oleh hakim, kepala hotak hang tu bila nak check. Kalau kerja fitnah, kau pun memang top.

      Delete
    2. Aku rasa elok humban ngkau jer dalam Tanjung Rambutan.

      Delete
    3. Pls look out for this FB Account of Chen Ht.Dia kutuk rabak Dr M....Bingit aku.

      Delete
  3. Replies
    1. Anon 3:58 bodoh, kasut macam tu, Tun mungkin beli di England. Beliau memang suka makan angin di England, boleh juga jumpa kawan penyamun dia Vincent Tan. Orang Melayu malas dan tak amanah macam kau kalau nak kasut serupa itu boleh cari yang second hand kat Chow kit. Bukan saya yang cakap, Tun yang kata Melayu Malas.

      Delete
    2. Mana kau tau Tun M suka makan angin di England. Kau ada ikut dia ke?

      Delete
    3. Anon 5:39, ko ni dah apa hal.?

      Sakit otak ke.?

      Anon 3:58 hny kata "Lawa kasut tun M."

      Delete
    4. Anon 5:39 ..,

      Hang pi taubat cepat2.. Hang kata orang bodoh.. Hang kena pi check hati hang tu... Aku cuma berpesan untuk kebaikan hang...

      Delete
    5. Bab Tun yang kata Melayu tak amanah itu mai aku explain. Kroni kroni Melayu Che Det yang rompak harta rakyat tak nak kongsi dengan Tun sekarang, cuma kroni kroni cina dia yang masih share dengan dia. Pasal itu Tun dah bengang sekarang.

      Delete
    6. Klu bkaitan dgn tun m, bkerumun rba babi beri komen bodo kt sini.. kami melayu nk ulang sejuta kali kami sentiasa mnyokong tun m..fullstop. yg pasti lge n lksial komunis yg nk mrampas tanah melayu..

      Delete
    7. Kalau kasut Tun M yg jadi masaalah , kalau tak silap brand Hush Puppies ..... nama je Puppies tapi bukan di buat dari kulit anjing macam puak puak Dogs And Pigs !!!

      Setahu saya Tun M kurang atau tidak pernah makan angin di England jauh sekali Amerika Syarikat . Tun M lebih kerap ke negara matahari terbit ia itu Jepun . Bukan macam kawan kita tu Brother Anwar Bin Ibrahim yang sering dijemput dan menjemput ( diri sendiri ) berjumpa sekutu sekutu dia di England dan USA .

      Delete
    8. Anon 7:53. Lu tak payah nak kondem Tun M kalau lu tak kenal siapa dia. Kalau bukan kerana dia. Malaysia tak sampai ketahap ni. Untung Petronas berbillion-billion tu tak akan tercapai kalau bukan kerana kepintaran dia bekerjasama dengan negara yg dibuli oleh negara maju.

      Delete
    9. Anon 5.39pm . Pertama yang sebut Melayu malas ni orang putih. Tun ulang cakap je. Disebut malas sebab Melayu tak mahu selongkar khazanah bumi biji timah masa tu..... sebab Melayu tak mahu tebang hutan habis habisan buat ladang getah.... Melayu sayang khazanah bumi, jimat2 untuk anak cucu..... kaum pendatang dia peduli apa!!!! waktu tu dia ingat nak dok sat saja, kokak, sapu, samun, rompak selagi dapat.... Masa tu ada dia peduli apa2..... Masa tu Melayu rata2 percaya erti "sustainable living".......... tapi depa nak kata malas, lantak la....

      Delete
    10. Anon 539 kau ni mmg tak sedar diri tau tak Tun Mahathir lah yang telah membangunkan negara selama 22 tahun dan sampai ketahap menjadikan malaysia dari negara pertanian kepada perindustrian......sekarang ini apa yang kau ada bukan anwar yg buat bodoh ...Tun Mahathir tau tak ...kalau tak sedar diri kau pergi tumpang aje duduk singapura

      Delete
  4. body cantik tapi sayang lambang proton tu yang buat orang malas nak beli tu.....krisis keyakinan tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti aku cadangkan letak Logo Kunyit.Hilang sikit trauma kat Logo Proton asal tu.Harap laris dijual macam Kunyit Babas.

      Delete
    2. Honda pun ada masalah gak, tak de pun isu keyakinan dengan lambang Honda tu!

      Delete
  5. Di depan mataku ada iriz. Tajuk novel karangan anwar ibrahim tahun 1987. Dr mahadir memang kerja dia plagiat hasil kerja anwar. Tak guna punya proton tin milo pas, katok kemek macamana nak laku.dap beli almerah pkr beli vios biar proton bankrup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Almera design macam sampah, features macam bodoh dan mahal nak mampos, memang sesuai untuk cina totok yang bodoh macam dap. Proton jauh lebih hebat dri almera kereta sampah!

      Delete
    2. Oi pantat bodoh. Jadi Proton hanya layak untuk Melayu UMNO Pukimamak malas macam ko ya? Aku nampak ada orang Melayu jugak yang beli Almera. Orang Melayu macam ni bodoh jugak ke?

      Delete
    3. Hanya melayu bodoh jenis jilat montot cina je suka beli almera dan vios

      Delete
    4. Hahaha...statement bodoh! apa kejadahnya nama Iriz dengan kerja Anwar tahun 1987? bukan Tun M yang design kereta tu, apalah mentaliti puak pembangang kat Malaysia ni. Hanya orang dengki dan ada agenda busuk sahaja ingin lihat identiti korporat tempatan ni menjadi bangkrap!

      Delete
    5. Aku tau penyokong PR ni memang baka baka bodoh. Dia punya bodoh melantun lantun.RBA pun, nak jadi melayu sangat, tapi org melayu baca komen pun dah tau bahasa tunggang langgang. Oi, dah kau baca buku karangan anwar, dah tentu la dia puji diri dia saja. Apa yang ko expect dari dia? Nak anwar puji org lain? aduhai, kalau mcm ni la kualiti penyokong PR, aku tak heran ramai yang suka berguling atas jalan. Bidang perubatan nampaknya berjaya memastikan spesis manusia bercambah biak dengan baik. Malangnya, yang bodoh bodoh pun bercambah biak sekali. Kesian.

      Delete
  6. kOMUNIS MEMANG SUKA ALMEERA DENGAN VIOS.

    NAK TERMUNTAH AKU BILA ADA ORANG KATA TUN.M PLAGIAT KERJA ANWAR.

    APA YANG ANWAR TAU. SELAIN DARI LUBUNG KUNYIT. BODOH NAK MAMPUIH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lubang kunyit ini ori banyak yang Melayu seperti pondan -pondan yang 90% orang Melayu. Salah siapa?

      Delete
    2. Malam ni Anwar and the geng tak tidur lah kerana diambang menjadi PM esok 16.09.20000000
      tahniah kepada PAKATAN HRAM.

      Delete
  7. Shape macam cibai je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kereta comel macam ni pun kata macam cibai, bermakna cibai mak hang rupa macam Iriz la.

      Delete
    2. Reka bentuk Iriz ini boleh dikatakan yang paling cantik diantara semua model Proton. Hanya bila dipasarkan oleh Proton sebagai kereta 'Ketuanan' Melayu UMNO ia jadi macam cib/'.

      Delete
    3. Aku rasa ianya merujuk kepada Jibai nyer sendiri.Bezanya bulu jibai dia berserabut semak samun.

      PtuiiiHHH...!!!

      Delete
    4. Orang yang kerap lihat cibai je yang susah nak beza antara design kereta dengan cibai! hahaha

      Delete
  8. Solan upsr bocor.

    Di mana silapnya. Bila tukang ajar tak tahu erti susah payah, nak ambil degree tak payah skor SPM, assignment tiru atau upah orang buat, nak lulus periksa ramai-ramai jumpa lecturer minta kasi lulus.

    Tak pandai, malas berusaha, nak jalan mudah dan tak ada keyakinan.

    Itulah ilmu dan teladan yang diturunkan kepada anak didik. Jalan mudah! Pakai soalan bocor tak payah susah payah belajar macam kami ambil degree juga tak payah skor SPM. Bagaimana acuan begitu lah kuihnya.

    Lepas ini kita tengok tindakan keras yang dikenakan oleh sang pemerintah ke atas si penjenayah hanyalah ditukarkan atau digantung kerja gaji jalannnnn!

    “Apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggu saat kehancurannya.” (Hadis riwayat Al-Bukhari)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu dulu respon, barulah komen. kalau komen sebelum tuan empunya beri respon itu bermakna FITNAH!

      Delete
  9. KEPADA BEWAK2 AMENO YANG RASIS, CINA KWN KITA SAI DEPA DOK TANGGUNG ORG2 AMENO..GAJI PENJAWAT AWAM DOK MAI GOYANG KAKI, ATAIH CUKAI CINA.. 5% REGA GHUMAH BUMIPUTRA ATAS CUKAI DEPA.. BUDAK2 MELAYU DAPAT BUAT DEGREE, DIP, SIJIL SEBAB AMENO SEKAT CINA MASUK IPT, KALU TAK SEKAT CINA, RESULT TAK SAMPAI 5A TU, MELAYU MASUK IPT TAK SAMPAI 17% DAK AI.. BETUI DAK?

    he he hesaja nak nasihat puak2 ameno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spesies melayu inferior atau rba babi goleng mnyamar nk spin fakta mcm biasa yg diarahkn tuan babi goleng

      Delete
    2. Jgn gebang la Lord BuReid. Sejak azali student kapiaq nampak macam mereka study tapi sebenarnya menghafal jawapan. Pasal tu CGPA mereka tinggi dan scholarship habis mereka sapu. Lepas tu kata Melayu malas dan bodoh.

      Bila ada peluang kerja, puak kapiaq je yg dapat dan salah satu syarat penting mesti boleh bertutur dlm bahasa mereka.

      Hang ingat soalan periksa bocor ni secara kebetulan ke.? Pakai otak la sikit sebab ini berlaku hampir setiap tahun.

      Tapi kalau kata Melayu malas, tengoklah prestasi student sekolah ugama yg begitu cemerlang. Subjek mereka lebih banyak dari sekokah kerajaan. Itu pun mereka masih cemerlang.

      Delete
    3. Kenyataan RASIS! Cina saja ke yang bayar cukai?

      Delete
  10. Replies
    1. Lim g.eng n lim k.sial komunis yg fail

      Delete
    2. Hanchekedee ini semua sandiwara lge

      Delete
  11. 1.ceh!!rakyat "dipaksa" beli proton!!dia anak beranak tak hingin pun pakai proton!!
    2.projek untuk membanggakan diri!!last sekali buat enjin pun tak reti!!
    3.menteri pakai "honton"!!!
    4.porahhhhhh!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku x fikir pun rakyat dipaksa beli proton.. beli jela apa saja jenis kereta pun yg ko nk beli.. kereta murah ke, kereta mahal ke.. kereta cantik ke.. kereta buruk ke.. duit ko kan..

      Tp klu x mampu nk beli kereta.. buat cara x mampu.. jgn nk paksa diri untuk membeli..

      Porahhhh!!!



      Delete
    2. Proton murah rakyat mampu beli kereta maa. Duit orang kaya buat jalan tarak lobang, orang miskin selamat orang kaya lagi selamat.

      Delete
    3. Dh 3 kereta proton aku beli sbb syangkn negara xde rasa tpaksa pun. Ini tohmahn n spin dap yg dgajikn kpd rba babi utk dsebarkn.

      Delete
  12. Aku sayang Tun M. Aku benci Najib!

    Walaupun aku tak pandu Proton, aku tetap bangga dengan Proton. Aku sokong segala usaha Tun M martabatkan Proton.

    ReplyDelete
  13. Caya lah tun m. Tahniah proton.

    ReplyDelete
  14. Mantab proton. Makin lama makin berqualiti. Dgn logonya yg terkenal.
    Nampaknya kereta nasional proton dicemburui oleh orang yg tidak senang dgn kejayaan negara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cap Ayam.Asyik rosak je!!!Serik nak beli!!!

      Delete
  15. tingkap ok ke... tingkap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. MyVI pun ada masalah power window. Isu masalah tingkap ni tak serius berbanding masalah brek atau air bag kereta import. Pi mengaji dulu ye bro!

      Delete
    2. Honda,aku dulu pon ada,masaalah power window dan lain2..

      Delete
    3. Ko pakai Honda cub mana ada power window?kih3

      Delete
  16. lord bu ried.

    Org melayu kerja demi negara.... pakar jantung IJN semua Melayu, Pakar petrolium Automotif semua melayu, saintis dan profesor angkasawan semua melayu.. Pakar Bank dan ekonomi pun melayu .. cina adalah dua tiga kerat. sebab org cina kepala hotak bengap.. betullah cina banyak duit sebab depa berniaga besar dgn modal menyamun sumber alam melayu dan mengajar rasuah maka dapatlah cina melahap kekayaan dengan tidak bermoral. Orang cina sebenarnya bodoh Macam hang komen terbalik fakta.. sama bodoh macam guan eng Dapig yang upah hang..tu.... Kalau dinegara Komunis cina malaysia ni ramai yg kena hukum bunuh...

    Bang Kassim Selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul hampir semua pakar-pakar ini Melayu. Sebab inilah pentadbiran Malaysia macam tahi kalau dibanding dengan negara jiran.Lagi-lagi 'Dapig'. Ini 'pig' apa? 'Pig' rekaan Melayu-Islam macam ko ke? Jadi 'pig ini mesti halal kan? Wah canggihnya teknologi orang Melayu macam kamu sampai 'pig' pun boleh dihalalkan

      Delete
    2. Vincent ang sila buka minda baca buku The Chinese Dilemma yg dtulis oleh Ye Lin Sheng berasal dr China. Beliau mnyatakn rakyat china x mngamalkn komunisme tp cina Malaysia mengagungkn komunisme yg dpimpin oleh lim k.sial anak beranak. Beliau jge malu kerana cina Malaysia mngalami masalh jiwa yg kronik

      Delete
    3. kau cakap Pasal Jiran tu singaporelah tu... Singapore tu maju sebab entreport tinggalan penjajahlah bodoh.. lepas tu Bank dia tempat menyamunkan berbilon-bilon Wang haram cina malaysia dan cina Indonesia. itu lah kepandaian cina. yang melayu kurang pandai. Tolak Singapura Pentakbiran Malaysia terbaik dalam negara Islam dan Asia tengara dan negara membangun.. Kau tak baca fakta.... DAPig kerana tak sedar diri tinggal diperairan tanah melayu bukan perairan antara bangsa yang tak bertuan,, taktik red army kau makan upah Lim Guan Eng semua orang melayu tahu.

      Delete
    4. DAPig tu maksudnya parti yang haram untuk orang melayu... kan Pig tu memang makanan kau.. jangan le marah

      Delete
    5. Vincent ang.....org cina dichina bila mati dia tak buang sampah tau sepanjang jalan ....ni cina pukimak malaysia dah mati pun buat sampah.....ini semua orang cina bodoh nak mampos tau

      Delete
  17. hoi vincent Ang... kat kampung aku ada lima pondan cina. melayu satu pun tak de.. berapa persen tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesemua lima pondan cina tu mestilah saudara baru. Ya?

      Delete
    2. Rba upahan cinadapig

      Delete
    3. Vincent Ang mengapa malah2? Sulah belapa lama awak tak ale main bontot? Luit gaji bulan2 Guan Eng Tokong kasi mau skit spend sewa bontot maa.. balu otak ada lefflesh ..beli almela vios tak ale kasi sinang jugak. Hali -hali kena potong sama Persona & Waja -sakit ati woo beli mahat2 kena potong.

      Delete
  18. wakakakakaka, melayu memang malas alias tolol kata mahader. maluin banget ni melayu malas. kakakakakaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rba mnyalak nk tulang babi

      Delete
    2. RBA penyamaran indon ni tak menguntungkan Pembayar upah LGE .. komennya tak mempengaruh melayu tapi meloyakan tahyul semata

      Delete
    3. RBA kit sial. Lu sudah lama duduk Malaysia tapi masih mau ikut cara tongsan. Hanya Malaysia lepas 57 tahun merdeka. Masih kekalkan identiti pendatang disini,lepas tu mau minta lebih-lebih. Rasanya bagus duduk dinegara asal usul kebudayaan yang mereka ingin kekalkan. Memang susah nak faham kenapa ada manusia macamni, Masih berbangga dengan Kebudayaan dan bahasa asal mereka tapi nak tinggal di Malaysia,

      Delete
  19. Bewak reid ..
    bare tok leh paka sikit habuk pun ..
    kocok loceng ..
    ore pun tok sir beli .. gadai pun tak laku ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ha. He he he. Cakap awak ni biasanya cakap orang yang tak mampu nak beli. Kawan aku supa hang lah. Nak jadikan cerita satu hari dia ke bandar bawa anak2 bersama. Sampai bandar anak2 dia ternampak Restoren KFC. Maka anak2 pun minta lah dia belikan ayam KFC. Oleh kerana dia malu nak cakap tak cukup duit maka dia pun kata kepada budak2 tu " bukan ayah tak mahu beli , tapi ayam KFC tu tak sembelih ". Awak sebiji macam kawan aku. Keja gi tangkap ikang mana nak cukup pitih nak proton. Nak makang pun tak lepas.

      Delete
    2. Ha ha ha. He he he. Cakap awak ni biasanya cakap orang yang tak mampu nak beli. Kawan aku supa hang lah. Nak jadikan cerita satu hari dia ke bandar bawa anak2 bersama. Sampai bandar anak2 dia ternampak Restoren KFC. Maka anak2 pun minta lah dia belikan ayam KFC. Oleh kerana dia malu nak cakap tak cukup duit maka dia pun kata kepada budak2 tu " bukan ayah tak mahu beli , tapi ayam KFC tu tak sembelih ". Awak sebiji macam kawan aku. Keja gi tangkap ikang mana nak cukup pitih nak proton. Nak makang pun tak lepas.

      Delete
  20. aku hanya percaya hanya pada China bila dia mampus, selagi dia hidup aku tidak akan percaya, ini pesanan datuk aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pula lebih caya kat melayu yang tak pakai jubah dan serban atau kopiah putih. Melayu jenis ini tak pandai U Turn atau Spin. Ko tengok apa TGNA kata bila UMNO turunkan calon ORANG RETI AGAMA di PRK Kelantan sedangkan calon PAS hanya kontraktor. TGNA kata " orang reti agama bukan syarat wajib nak jadi calon PAS ". Agak ko kalu UMNO perturunkan kontraktor sebagai calon dan PAS pula turunkan ustaz sebagai calon .... camna pulak agaknya ayat TGNA.

      Delete
    2. Pls look out for this FB Account of Chen Ht.Dia kutuk rabak Dr M...Bingit aku...

      Delete
    3. Sama untuk MElayu.

      Delete
  21. Dah nama pun PARTI U TURN. Elok juga kalu tukar nama DARIPADA P.A.S. KEPADA P.U.T. Cantik tak ????

    ReplyDelete
  22. Kena lbh bhati2 sbb bnyk rba dapig btaburan kt dlm blog ni. Wlu mcm mne mrk cuba mnyamar tetap dpt dcam. Sbb rba dapig ni hny kuli l.kit sial anak beranak

    ReplyDelete
  23. nampak sihat dier,apa amalan dia hari2 agaknya!

    ReplyDelete
  24. HGH hormone, benda yang sama rambo ambik. Pasal itu dia selalu ke Eropah.

    ReplyDelete
  25. Bapak aku..bapak aku...udah2xlah parpu..aku pun hormat Dr M tapi takdelah sampai nak mengaku dia Bapak aku..nampak perasan lebih dan gelojoh tak bertempat.

    ReplyDelete
  26. Wakaka. Melayu malas lagi tolol taunya jadi matremmpit, ITU bukan aku yang bilang tapi papa mu mahatir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu memang dah MEREMPIT sebelum Olang Cina dan Orang India datang ke Tanah Melayu MEREMPAT..

      Delete
  27. Pls look out for this FB Account of Chen Ht.Dia kutuk rabak Dr M. Tak boleh tahan aku tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rba,cina,dan melayu murtad nih mana reti bersyukur. Beri gunung pon mereka takkan puas. Lahanat

      Delete
  28. Al-Juburit tetap di hati.Mana nak cari pemimpin warak yang dipuja PAS,yang memiliki video telanjang bulat dan menampakkan kotenya yang panjang berjuntai.Sebab itu dia nak sangat jadi MB Selangor,kerana di dalam negeri itu ada tempat bernama Batang Berjuntai.....che suko bonar namo tompek ni.Abang Non ni sebenarnya adalah seorang yang kelakar......pasal sex kita boleh bersenda gurau dengan dia (sumber dolu2 yg. rapat).Hidup Al-Juburit.

    ReplyDelete
  29. n.ajis tu adalah kafir yang menjadi ajen iblis dan syaitan untuk merosakkan ummah.Sempurnalah kejahilan kamu bila menjadi penyokong mangkuk ini.

    ReplyDelete
  30. itu parpu mau kongkek sama helen ang dlm kereta proton iriz dan axia pun tempat tak cukup luas..perkara ini kena diambilkira sebelum kereta2 itu diluluskan utk mass production....itu pun taktau....alah jgn dapig sini sana rba...babi haram...masa darurat KO KENA MAKAN JUGAKK...BODOH

    ReplyDelete
  31. semua cina tak sedar diri.....kalau berani angkat senjata lah lawan Melayu.......lancau lu babi.

    ReplyDelete
  32. Nice shoes Tun M :)

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!