CILI KASI TARUK! APA PERLU BSN NAK TOLONG MALAYSIAKINI? SIAPA BOLEH JAWAB?

Aku boleh terima semua benda tapi aku tak boleh terima kalau ada pihak especially kerajaan yang membantu portal kuat fitnah dan sepin tahap harami punya Maslaysiakini dari segi kewangan. Cilaka betui macam ni. Moh kita baca pendedahan MyKMU di bawah ni:

Pengurusan Bank Simpanan Nasional perlu menjelaskan kepada umum mengapa bank tersebut membuat keputusan menyiarkan iklan mereka di portal pro-Pakatan Rakyat, Malaysiakini.com.

Apakah asas pertimbangan iklan tersebut di Malaysiakini berbanding iklan di portal Utusan Online, Berita Harian Online, The Star Online atau Harian Metro Online?

Sebagai sebuah institusi kewangan yang dijamin oleh kerajaan, apakah sebab pengurusan BSN memberi peruntukan iklan kepada Malaysiakini.com yang sering kali menyerang pentadbiran kerajaan Malaysia.

Bolehkah Menteri Kewangan Kedua, Datuk Ahmad Husni Hanadzlah dan Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan memberi penerangan mengapa perkara ini boleh berlaku?

Dulu CIMB memberi peruntukan iklan kepada Malaysiakini, sekarang BSN pula. Tidak cukup itu ada Menteri UMNO lantik bekas wartawan Malaysiakini sebagai Setiausaha Akhbar konon hendak rapat dengan Malaysiakini.

Apa sudah jadi dengan UMNO hari ini?

Pembaca Malaysiakini 100 ribu orang, ahli UMNO 3 juta orang, pengundi 13 juta orang. Siapa lebih utama? Menteri Kewangan Kedua dan Timbalan Menteri Kewangan dari UMNO tolong jawab sat!




House PK: Ini la yang aku pelik, banyak lagi portal pro kerajaan yang setia dan membantu kerajaan setiap masa tapi takde sapa pun nak tolong. Atau memang kerajaan suka bila mereka dihentam baru mereka nak bagi Iklan? Aku confuse, tolong jawab.

Kita dok belasah Pakatan depa ni dok support dari segi kewangan pulak. Apa punya pokemon ni? Ke kita-kita penyokong kerajaan ni memang bebal nak mampos ni

44 Responses to "CILI KASI TARUK! APA PERLU BSN NAK TOLONG MALAYSIAKINI? SIAPA BOLEH JAWAB?"

  1. Maaf sekadar ingin tahu. Contoh jika saya dilantik mnjadi macai umno, adakah saya perlu jilat semua tindakan pemimpin2 wpun ada yg salah?

    Adakah mencarut dibenarkn jika saya seorg macai umno?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya . Anda dibenarkan mencarut jikalau anda macai UMNO , PAS dan PKR . Jikalau anda tak suka mencarut , lebih baik anda jadi macai DAP .

      Delete
    2. apa ke bendanya kau ni, bodoh nak mampos kan sape suruh kau jilat , mcm ketua pkr mmg ye kena jilat walupun salah tindakan dia sebab krg kan dibayar oleh anwar al juburi tu.

      Delete
    3. Dilantik jadi,macai umno.??? Ikut suka nak jadi macai sapa pon. Nak jadi macai datuk kadiaq pon boleh juga. Nak jadi macai tuan parpu pon boleh juga. Who cares!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hahaha..

      Delete
    4. Berapa ko dpt tanya soalan2 mcm ni?? Aku pun nk juga. Share le sikit. Tlg le sikit bro

      Delete
    5. Maaf sekadar ingin tahu. Contoh jika saya dilantik mnjadi macai DAP, adakah saya perlu jilat dubur Kit Siang , Guan Eng dan spesis spesis yang sejenisnya walaupun ianya tidak dibasuh ?

      Delete
    6. Tak kerja lain mangkuk ni asyik aju soalan yang sama, barua DAP, sekarang DAP alu-alukan Melayu yang macam awak ni sertai mereka.

      Delete
    7. Badigol ni sedang buat tespon research utk pos bangangnya. Nampaknya badigol sengal ni dpt data baik punya. Nak respon lagi ke kpd post badigol2 spt ini?

      Delete
    8. Pengurusan BSN pun nak di cop 'BARUA' jugak ke??? Anon 5:35 tu memang dah konfirm BARUA PR......

      Delete
    9. Terima kasih macai2 umno senior sudi jwp soalan saya. Saya akan cuba belajar menjilat after this. OK nak g ambil mak saya dari lorong haji taib, harap-harap bisnes bagus hari ini :)

      Anon 5.35

      Delete
    10. Kalau hang nak mencarut kekalkanlah dimana anda sekarang. tap payah sebut umno ka apa kah.

      Delete
    11. Yg tanya soalan2 bodoh ni mcm dah xde keja lain nk bt kat dalam dunia ni kan

      Delete
  2. Maaf sekadar ingin tahu. Contoh jika saya dilantik mnjadi macai dap, adakah saya perlu mnyibuk dlm blog house pk ni dan mnutup mata kpd semua kburukan dan kbusukan tuan dap yg bg upah kt sy sbb sy mmg btaraf macai dorang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa ko dpt tanya soalan2 mcm ni?? Aku pun nk juga. Share le sikit

      Delete
    2. sakai bebenor ko nih Zara Ashley!

      nama nak urban!

      dasar melayu liberal pakatan nakharom!

      hahahha

      Delete
    3. Terima kasih atas pujian. Bila plak aku jadi liberal nyer??? Ko tau ke maksud nyer bro??

      Delete
  3. Itu lah orang politik Bro. Hari dia jadi menteri Umno esok atau lusa belum tau lagi , tengok siapa offer lebih kesitu lah dia pergi , mereka cari makan dengan cara mscam tu Bro

    Sebagai rakyat kalau nak sokong pun biarlah berpada2 , nak membenci pun sama.

    ReplyDelete
  4. korang ni macam la tak faham macam mana iklan kat blog dan web ni bekerja. syarikat2 seperti bsn dan lain2 bayar iklan kat syarikat pengiklanan cam nuffnang, innity dan sebagainya, lepas tu content provider seperti blogger dan portal akan subscribe la nuffnang, innity dan lain2 syarikat ads untuk dapatkan duit kalau ada orang click. content provider mana ada kuasa diorang nak tentukan iklan apa yang akan muncul kat banner tu, nak iklan mekdi ke, kepsi ke, maybank ke, cimb ke, bsn ke. diorang cuma boleh pilih kategori sahaja iklan apa yang taknak dipaparkan sebagai kategori arak, judi dan sebagainya.

    korang ni masing2 ada blog, tapi takkan la benda basic macam ni pun tak tahu. jangan malukan blogger boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Si parpu ni main fitnah je kat BSN. Bukan buat research dulu b4 tulis artikel

      Standard blogger2 umno cap ayam semua.

      Delete
    2. Mana lu tau bro?ada bukti ka???

      Delete
  5. inilah masalahnya kalau org dlm umno sendiri yg jadi talibarut mk ni. mcm mana umno tak goyang kalau mcm nilah rupanya.

    ReplyDelete
  6. PATUTLAH MALAYSIAKINI BESAR KEPALA IKUT SUKA HATI MAK BAPAK DRG AJE BUAT ARTIKEL MENGUTUK KERAJAAN SEBAB ADA ORG KERAJAAN YG SALAURKAN BANTUAN KEWANGAN PADA MEREKA. PENGKHIANAT SEPERTI INI HARUS DI HERET KE MUKA PENGADILAN DAN LUCUTKAN JAWATANNYA BARU PADAN MUKA MEREKA.

    ReplyDelete
  7. Kenapa UMNO makin hari makin teruk??? Inilah org2 yg menjatuhkan UMNO. Inilah gunting dlm lipatan. Nak harap PM sorang aje buat kerja kembalikan keyakinan rakyat, yg lain dok bantu musuh jatuhkan kerajaan. Janji duit masuk. Sudah tiba masa PM BUANG ORG2 ni dr UMNO. Jgn tunggu pilihanraya. Manusia durjana ni mcm kudis buta. Mmg tak boleh baik punyer. Mcm mana le boleh lantik jd malaun ni sbg menteri kewangan II?? Tu yg Tun M marah sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. BTL TU NAJIB KENA BERTINDAK SEGERA DEMI MASA DEPAN UMNO.

      Delete
  8. Hoi parpu mamak pukimak..kalu bsn buat iklan kat utusan..sapa je yg baca.hanya ahli umno yg bodoh je baca utusan..ahli2 bawahan umno plak majoriti miskin dan x de duit nak simpan duit kat bsn..baik iklan kat m.kini..pembaca ramai yg kaya2..

    ReplyDelete
  9. memang Macai semua tiada akal lebih tepat lagi xtahu alam perniagaan, kalau Iklan di Utasan milik umno siapa nak tengok. orang yg bijka bissinuss perlukan pelanggang harap pelanggang dari macai mereka berhubung dengan amanah Ikhtiar seribu dua sahaja dan yang lebih terkun Nasional. kal;au berjutax tu semua puak PR yang pinjam.

    ReplyDelete
  10. Byk cara nak iklankan komersial,tak semesti melalui portal blogger,tak semesti bila ada sejumlah ramai lawat suatu sesawang orang akan klik pada url iklan tersebut.Cuma BSN perlu sedikit kepandaian dalam IT untuk memasarkan produk2 mereka di internet.

    ReplyDelete
  11. Rupanya ramai melayu tak suka Umno. Anyway DAP mengalukan orang melayu jadi ahli DAP. Pintu kami sentiasa terbuka especially untuk orang malayu.

    ReplyDelete
  12. Melayu yg masuk dap cam diana tu spesies inferior dan xde jati diri serta bodoh..mudah dperkuda

    ReplyDelete
  13. sinar fm pun dah banyak kali kluarkan iklan kerajaan negeri selangor. x kan agensi pengiklanan gak yg luluskan, sinar fm x tau? ops lupa, sinar fm bukan kerajaan punya, ananda krishnan yg punya. kan ? kan? kan ?

    ReplyDelete
  14. ramai melayu tak suka umno ini semua kerana anuwar !

    ReplyDelete
  15. ►Alahai gendang-gendhot tali kechapi,kenyang perot gelihati.Baru iklan sohai macam tu pun kau nak kecoh ke Parpu Palat.Ada yang lagi dasyat sedang menyerap masuk dalam kerajaan seperti tentera anai-anai yang memusnahkan dalam diam dan dari dalam kau tak nak ambik port dan sebarkan.Ngkau pun tahu tapi kau buat dunno jer sebab kau memang pukimak.

    ►Benda-benda kecik macam taik palat brengset babi turat pepet ni jugak yang ngkau highlightkan.Sebijik macam Ah Jib Gor.Ada ke dia pergi menyibuk kadar pelepasan karbon di negara-negara maju.Pergi mamphos lantak la saintis diorang settlekan.Rakyat kat sini struggle pagi petang siang malam dia menyibuk benda-benda taik palat.Jangan jadi macam Negara India,berjaya hantar satelit ke Planet Marikh dengan kos US75 Million tapi rakyat hidup macam paria dan masalah sosial seperti rogol dan bunuh berleluasa takder solution.

    ► Melayu pun sekarang dah terasa bahangnya seperti PARIA di bumi sendiri.Tadi aku terbaca iklan jual rumah kat tiang elektrik.URGENT!!!! 2 Double Story For Sale.RM800K.Urgent sale KEPALA PUKIMAK dia..!!!Suruh Ah Jib Gor borong semua lah rumah-rumah kosong tu.

    PtuiiiiHHH..!!!!!

    Terima KaseeeeYYY....!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu mana yg tak rasa jadi pariah? Melayu yg duduk dalam celah jubur jijah ke? Atau dlm lubang jubur aljubuuri.?

      Delete
    2. Itu kat india... Kat malaysia lain sikit rakyat pulak dirogol juburnya oleh si penggemar jubur

      Delete
  16. Agaknya si Ah Jib Gor yang suruh BSN iklankan kot.BSN adalah bank milik kerajaan.Maka mereka semua makan gaji buta.Kakitangan nya semua tidak bertolak ansur macam samseng berbanding bank komersial lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju 100%.Any possibility Ah Jib Gor sengaja nak sabotaj ? I wonder. . . .

      Delete
  17. SALAM MENTEKEDARAH TAIK SEROPA NGAN SALAM 1 MALAYSIA.........

    PASAIPA PUAK2 BEWAK NI DOK BALAH MENANDAKAN PARTI BEWAK TAKLEH NAK IDUP LAGI. LAGU MENAHAN AYAQ BAJIAQ. KAMBUIH SINI, SAN PECAH. KAMBUIH SANA, SINI RUNTUH.

    DALAM KEADAN KARUNG PITIH TINGGAI SIKIT.....PUAK2 BEWAK BEWAK NI DOK BALAH NAK KUASA KARUNG PITIH NI LA.

    SABIK DOK BELA BEWAK IDUP PENJAWAT AWAM. MAI LAMBAT BALIK AWAI KLUAQ REHAT BEREJAM CUTI IKUT SUKA ATI MAK PAK DEPA. MAI BUKAN KEJA... LEPAK KANTIN BEREJAM. PASTU MASUK OPIS CHECK EMAIL NGAN FB PULAK BEREJAM.. BARU NAK MULA KEJA DAH REHAT PULAK.. PI MENKEDARAH BEREJAM.. AMBIK ANAK BEREJAM.. MASUK BALIK DEKAT PUKUI 3. TENGAK TELENOVELA PHILIPPINES PULAK.. PASTU SAMBUNG KEJA DAH NAK BALIK PULA.. LAGI SETENGAH JAM NAK BALIK DAH PERIDUP INJIN DOK DALAM KETA.. KEDARAH HARAM BAGI ANAK BINI.

    he he he
    tak lama daaaaaaaaahhhh bulih la nak talkin parti bewak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lord Reid hang ni bewak rimba mana ? Bahasa hang memang basa bewak hutan belantara ... susah aku nak faham.

      Cuma aku nak tanya hang bewak spesis PAS @ PKR ??

      Delete
  18. mmg la iklan ni di kontrol oleh innity tapi bukankah boleh dicegah memandangkan berlambaknya portal PR kat maya ni.. semua ni adalah disebabkan lekanya pemimpin umno dlm mentadbir.. walaupun sekecil2 hal sebegini namun apabila briefing awal sudah dilakukan maka hal sebegini takkan berlaku

    ReplyDelete
  19. Apa lah mslh bsn ni pun...malaysiakini mcm gampang pun dia nk sokong...aku harap kerajaan siasat blk org2 ats ada yg tak kenang budi sbb tu jd mcm ni

    ReplyDelete
  20. Tak taulah siapa yang merintah sekarang

    ReplyDelete
  21. Byk pulak penjilat jubur Anwar dlm ni

    ReplyDelete
  22. Helo macha! Alvin tu dah lari kat US apa cerita? Takkan tak boleh tangkap? Malahan facebook dia masih aktif lagi! Kah! Kah! Kah! Malulah nampaknya kerajaan sekarang nie tak mampu berbuat apa-apa! Kepercayaan dan sokongan rakyat dah makin merosot! Kah! Kah! Bagi balik pada Queen lah ye! Kah! Kah! Korang memang tak boleh perintahlah! Kah! Kah! Kah! Macam tikus baiki labu! Labu pun dah rosak teruk dah! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!