CILA KASI TARUK! APA BENARKAH TABUNG HAJI MELABURKAN DUIT DI DETROIT CITY USA? MARI BACA

Tabung Haji Menafikan Pelaburan di  Amerika Syarikat
 
KUALA LUMPUR, Isnin, 22 September 2014:  Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini menyatakan rasa kesal atas kenyataan berbentuk spekulasi mengenai pelaburan TH di Amerika Syarikat baru-baru ini.  TH sehingga kini tidak membuat sebarang komitmen pelaburan di Detroit atau mana-mana bandar lain di Amerika Syarikat. 
 
Tidak ada sebarang transaksi atau pembayaran telah dibuat bagi tujuan pelaburan di Amerika Syarikat.  Oleh yang demikian,  orang ramai sewajarnya tidak mempercayai sumber-sumber tidak rasmi yang hanya berbentuk spekulasi yang tidak mencerminkan keadaan sebenar. 
 
Untuk makluman, TH setakat ini telah membuat pelaburan di Arab Saudi, United Kingdom, Australia dan negara-negara Asia untuk mempelbagaikan pelaburannya.   Berikutan pulangan yang memberangsangkan daripada pelaburan di negara-negara tersebut, TH akan terus mencari peluang pelaburan yang serupa di negara-negara lain berdasarkan kepada rangka kerja Strategi Alokasi Asetnya.  Pelaburan luar negara, sebagaimana pelaburan domestik, adalah tertakluk kepada proses kelulusan pelaburan yang ketat. 
 
TH sentiasa menekankan kepentingan Ummah dan para pendeposit dalam semua aktiviti-aktiviti pelaburannya.

house PK: Sejak dari minggu lepas aku perhatikan ada beberapa blog dan facebookers yang membelasah Tabung Haji dan CEO serta Pengerusinya sekali kerana menurut mereka TH akan melabur duit di Detroit City yang kini telah hancur ekonominya.

Aku dah tahu cerita ini tak betul cuma aku ambik keputusan untuk mediamkan diri dan tunggu statement rasmi dari TH sendiri. Sudah puashati?

14 Responses to "CILA KASI TARUK! APA BENARKAH TABUNG HAJI MELABURKAN DUIT DI DETROIT CITY USA? MARI BACA"

  1. Maaf mencelah. Saya dah lama berniat nak jadi barua umno. Tapi saya tak pandai reka fitnah dan mencarut.

    Adakah cara lain patut saya buat utk mnjadi barua umno sejati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah kalo tak lepas syarat tu hang toksah mimpi nak jd barua umno laaaa!!!

      Delete
    2. Kalau mcm tu saya jadi barua pakatan je lah.. Janji jadi dapat barua..kih kih kih

      Delete
    3. Soalan matematik ngan tamil upsr pulak bocor..harap menteri digantung jwtan sementara siasatan siap..letak jawatan secara terhormat on elok jgk

      Delete
    4. Anon 3.32 p.m.

      Dah jadi barua PR nak jadi barua UMNO pulak. Lu ni memang tamak tapi nak buat macam mana, lu memang keturunan barua.

      Tapi utk makluman lu dlm UMNO kita tidak dipanggil barua tetapi free stylist cyber trooper. Kita tidak dibayar gaji pun. Komen suka2 je dan masa sendiri.

      Barua PR dapat bayaran berapa ah?

      Delete
    5. Barua PR semuanya di tanggung olih kumpulan Dogs And Pigs .

      Delete
  2. ►Sudahlah ngkau Ghendot.Mana cerita Ketua Pemuda Pondan pojaan hati ngkau tu.Asyik cerita pasal Pak Lebai,Pak Ketom dengan Babi DAP hari-hari macam Paria Monyet last-last apa ngkau dapat.AssMin jugak dapat jadi Menteri Besar.

    ►Apa benefit ngkau mainkan cerita-cerita pukimak diorang bercakaran tu.Fokus nak memperkasa BN/UMMNO ntah kemana sebab sibuk jaga tepi getah spender orang.Ini satu kerja yang sia-sia.Sama macam Ketua Pemuda UMNO(►KEPUM◄) suka buat kerja sia-sia.Simbah air batu lah,Berjoget-jogetlah.Anak muda belia macam takder visi dan misi yang serius selain dari benda-benda ringan yang kegembiraan dan keglamourranya hanyalah bersifat sementara.

    ►Masalah rakyat tak selesai-selesai.Hutang isi rumah ditahap kritikal dan membimbangkan,Harga rumah diluar kawalan kerajaan walaupun kerajaan PUKIMAK yang memerintah.Cost of living semakin meningkat tapi nilai duit dan gaji makin mengecil.Ah Jib Gor pulak keluar statement hari tu.Kita sudah takde masa......untuk mengejar ke tahap status negara maju.

    ►Pada aku takder maknanyer lagilah kita nak kejar Wawasan 2020 sebagai negara berstatus maju tapi kita yang hidup didalam negara ni ibarat Zombie.Hidup segan mati tak mahu.Mungkin kita akan capai negara status negara maju pada 2020 sebagai kosmetik sahaja dengan acara bunga api,pesta-pesta dan banner-baner besar di seluruh negara dan ditokok tambah dan diadu domba di dalam media.Hakikatnya kita semua masih di tahap PUKIMAK!

    Sekian,

    Terima KaseeeeYYY....!!!!

    ReplyDelete
  3. Cerita ni tak betul. Fitnah tu pd th.

    ReplyDelete
  4. Kalu anwar ibrahim jd PM ekonomi negara akan bertambah maju,Harga minyak turun,harga barang turun mendadak hinggakan harga kuih karipap 10sen satu.....itulah hebat satria anwar ibrahim.....pendapatan isi rumah meningkat,org miskin kat klantan akan jadi kaya raya,org minta sedekah jd kaya,semua org kampung dpt tanah,org bandar anwar ibrahim akan beri rumah teres setiap seorg....

    Anwar ibrahim selaku PM akan beri baju kasut stokin beg dan alat tulis scara kpd anak2 kita berserta duit belanja rm5 setiap hari......

    Tiada pengangguran....tiada jenayah...Tiada raduah......
    Semua hidup dlm kemewahan.....
    Kereta proton jd murah.....hidup tiada tekanan....

    Aktiviti gay,lesbian,sex bebas Semua anwar benarkan

    Wowww!!! Anwar ibrahim pembawa rahmat untuk malaysia....aku sokong anwar ibrahim sbg PM msia yg baru.


    ReplyDelete
    Replies
    1. NERAKA JAHANAM MEMANTI KAU KELAK.

      Delete
    2. Ye lah belakang ko pun dia sapu gak hari2

      Delete
  5. Apa lah manusia ni...suka sgt bt fitnah..sampai kan ceo tabung haji pun drg tak lps..pembangkang mmg haram

    ReplyDelete
  6. ini fitnah dari mana mai ni.. takkan la bodoh sangat pm nak melabur kat tempat mcm tu..nak buat crita pun agak2 la.. guna akai bukan guna lutut hampa

    ReplyDelete
  7. Butuh lu la salim iskandar macai kj

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!