CILI KASI TARUK! ICE BUCKET CHALLENGE NI BUDAYA SIAPA SEBENARNYA?

Ramai betul yang buat Ice Bucket Challenge kan? Tak salah kan? Sebab tujuan asalnya mandi dengan air Ais ni adalah untuk merasai apa yang pesakit ALS tu rasa. Apa penyakit ALS tu kome google la cari ya.

So sebenarnya benda ni takde masalah pun cuma bila wanita bertudung yang menganuti fahaman DAP mamdi depan khalayak maka ianya tidak manis kan?

Kalau ya pun nak jilat bos Komunis kau kak oi takyah la jadi sampai macam ni sekali. Bodoh ke betina MPSP ni?

25 Responses to "CILI KASI TARUK! ICE BUCKET CHALLENGE NI BUDAYA SIAPA SEBENARNYA?"

  1. Kira OK lah tu. Janji boss dia suka.

    ReplyDelete
  2. Kira OK lah tu. Janji boss dia suka.

    ReplyDelete
  3. Standard org melayu byk berckp kurang buat kerja dan hanya tahu mebodek aje.....hasil kosong...hehehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa kata orang melayu kurang buat kerja, orang melayu sebenarnya memang kuat kerja, india dan cina y bnyak cakap tapi tak buat kerja.

      Delete
    2. Ntah....Cina banyak MENIPU.Ini made in USA.Pukimak USA dia padahal buat kat Balakong.

      PtuiiiiHHH...!!!

      Delete
  4. Jenis puak Melayu BONGOK PENJILAT CINA DAP KOMINIS CHOW CHEE BAI!!!

    ReplyDelete
  5. bila dah sampai tahap Goblok, inilah jadi nya.....melayu oh melayu....jangan sampai layu

    ReplyDelete
  6. Aku pun pelik.Ntah pukimak apa semua gila nak mandi ais baldi ni.public awareness kepala taik lah.Sampai menteri kepala taik pun sibuk bikin bucket ice ni.
    Untuk menteri-menteri dan mereka yang ada kuasa menentukan hala tuju rakyat ni elok diorang buat simulation keperitan rakyat setiap hari nak mengadap jalan raya yang JAM MACAM BABI,TOL SANA SINI,HARGA RUMAH MELAMBONG-LAMBONG dan seribu satu lagi masalah yang kita hadapi.Ice bucket ni aku tengok dah lebih kepada GILA GLAMOUR dan IKUT-IKUTAN daripada konon public awareness untuk ALS ni.ALS dengan denggi mana lagi kritikal kat Malaysia ni?

    Shekian

    Shalam Hormat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALS memang kritikal kat Malaysia. arwah Mokhtar Dahari pun mati disebabkan ALS. sebab itu menteri pun buat ice bucket challenge. kalau tak buat kuranglah glamour. mana ada menteri negara lain buat ice bucket challenge macam menteri di negara kita? yang masyhur banyak buat ice bucket challenge adalah artis. yang hari-hari pikul ais ialah pekerja-pekerja lori ais yang jual kat kedai-kedai tu.

      harga rumah naik melambung apa menteri nak kisah. dia dan keluarga dia dah ada berbijik rumah kat merata tempat. apartment usah ceritalah, singapore, hong kong, london, australia, semua ada.

      cerita jalan jam pun menteri peduli apa, dia ada driver. kalau perlu boleh panggil polis untuk ketepikan kesesakan. kalau jauh sikit, terbang jer, naik heli un boleh. bos naik kapal terbang, drebar bawak kereta pergi mana-mana dah jadi perkara biasa. selesailah masalah jam untuk mereka. apa nak susah2. tol laglah perkara kecik untuk menteri-menteri. saman polis pun main sign aja, apa nak kisah.

      Delete
    2. Sindiran yang tepat.

      Terima Kasih.

      Delete
  7. agaknya mengidam mandi bunga masa bersanding dulu tak dapat...
    dah tua nak mampos ni tetiba lak ada peluang mandi dikhalayak ramai ... apa lagi mengeletik la nak buat ..
    apa faedahnya ? nampak hebat .. ? orang puji ..? kalo nak nampak lagi sexy lain kali pakai pakaian renang la makcik oiiiiiii ......
    buduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  8. Dbwh kuasa regim dap hbs melayu smua jd barua

    ReplyDelete
  9. Muka tampal kulit biawak ni mana tau malu

    ReplyDelete
  10. kalau lancap tengah orang ramai di khalayak ramai tak melanggar islam....

    ReplyDelete
  11. Kata nik Ajis... kebangsaan itu asobiiyah... Politik yang berterasan Melayu itu Asobiyah,,, secara tak langsung hapuskan apa saja yang hubung kait dengan " melayu' termasuklah bahasa melayu dan budata melayu ... kerana ianya kebangsaan" dan kebangsaan itu "asobiyah"... Dalilnya kebanyakan pemimpin dan dan pengikut PAS dah lama tak pakai baju melayu ... pakaian mereka.... baju labuh ala india, ala banglades dan ala pakistan... mereka pun bangga kononnya itulah pakaian sunnah rasullallah kemudian mereka kehulu kehilir berceramah merperlekeh dan mengutuk pejuang kebangsaan..... Inilah antara punca hancurnya budaya melayu yg indan dan sopan santun itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 7.56 Ini puncanya kalau Ajaran sebenar al quran tak di ikut , yang mereka tahu utamakan apa kata Ustaz dan lebai mereka cakap , lepas tu utamakan kitab-kitab tulisan lebai meraka quran dah jadi no 3. jadi bila lebai dan ustaz cakap dah tak leh bicang atau soal nanti dosa basar , habias macam mana , bila majlis ilmu buat lawak semua ketawa habis macam mana jadi dunggu dan musibat , Surah al hujurat ayat 13 , Allah jadikan manusia ini berbangsa-bangsa , berpuak-puak , lelaki dan perempuan supaya kamu saling mengenali tetapi orang yang mulia disisi allah swt adalah orang bertakwa ,bukan ikut jadi tok arab bukan pakai jubah dapat pahala free dan yang paling jijik bukan hina budaya baik bangsa sendiri dan tiru bangsa lain nampak sangat macam tak suka pada kejadian allah swt yang takdir dia jadi manusia bangsa melayu , apa punya musibat . lebih baik jadi jembalang .

      Delete
  12. Kakak ni suka jantan bagi mandi dia.Laki dia tiada ka?

    ReplyDelete
  13. Bro 756

    Ko nak kira apa ngan nik ajis tu. Bagi aku pendapat dia tu sama macam pendapat sami Buddha aja. Tak boleh pakai. Tapi nik ajis ni lebih teruk daripada sami Buddha kerana depa mengaku bangsa depa, sami Buddha bangsa cina mengaku dia bangsa cina, sami Buddha bangsa siam mengaku dia bangda siam, sebab tok sami faham agama hanya lah pegangan hidup yang boleh ditukar-tukar sedangkan bangsa tak boleh ditukar sampai mati. Seorang India pasti akan mati sebagai India tapi belum tentu dia akan mati sebagai seorang Hindu.

    Kalau nik ajis faham macam mana aku faham maka dia tak akan buang melayu. Otak nik ajis ni korang jangan guna pakai.

    Poksu Nik Soh

    ReplyDelete
  14. Walaupun dh merdeka 57 tahu...pemikiran belum merdeka...masih dijajah...semua barat buat nk tiru...ada sampai maut nk tunjuk popular sgt...menteri kita pun sama...

    ReplyDelete
  15. Walaupun dh merdeka 57 tahu...pemikiran belum merdeka...masih dijajah...semua barat buat nk tiru...ada sampai maut nk tunjuk popular sgt...menteri kita pun sama...

    ReplyDelete
  16. Walaupun dh merdeka 57 tahu...pemikiran belum merdeka...masih dijajah...semua barat buat nk tiru...ada sampai maut nk tunjuk popular sgt...menteri kita pun sama...

    ReplyDelete
  17. jangan kata YDP banggang .... MENTERI pun sama bahalolnya
    elok la tu

    ReplyDelete
  18. Keling tong drum tak ada kotek! Pasal tu jeles bila ada ice bucket challenge nie. Kalau dia buat mesti kotek yang kecik tu hilang! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
  19. Korang ikutlah pemikiran tahap katak bawah gua batu keling nie! Kah! Kah! Kah! Kah!

    ReplyDelete
  20. Keling tak ada kotek!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!