PANAS BERAPI! KU NAN DIPUKUL GELANDANGAN???

Aku suka jawapan Ku Nan ni, straight to the point, no bullshit. Ini isu gelandangan ni dah memag lama melarat dan nampaknya memang tiada kesudahan. Agaknya rakyat Malaysia lupa seorang budak mati sampai putus kepala sebab dibunuh oleh gelandangan warga India? Ibu si kanak-kanak yang mati putus kepalanya pun gelandangan jugak.

Senang cerita macam ni la, aku ni jenis straight to the point punya. AKu tak suka nak pusing-pusing cerita. AKu cukup bengang tengok sesetengah pihak yang sama team dok melompat dan belasah Ku Nan macam la dia tu zalim sangat. Sebab tu aku letak video kat atas tu tengok jangna main lompat je nanti jatuh retak vertebra macam Neymar tu kang. Muahahahahaha

OK sekarang nak serius, takut nanti jadi ISU pulak kang mentertawakan golongan gelandangan. Wahai pembaca sekalian aku dah biasa sangat dengan golongan-golongan tak berumah atau homeless atau gelandangan yang bunyinya macam gendang ni. Ramai dah aku jumpa, bermacam-macam jenis dari parti pelacur ke kaki fit dan orang terbuang.

Kalau korang dengar kisah mereka ni, memang boleh buat movie la, ada yang betul dan ada yang reka-reka nak cover kisah yang sebenar. Pendek kata kalau dengar kisah mereka ni pasti hati terasa nak bantu dan selesaikan masalah mereka, jadi kalau yang pendek akal sebab banyak kunyit tersumbat akan kata ini semua salah kerajaan.

Tapi tahukah anda untuk golongan ini, YKN telah menyediakan "Anjung Singgah YKN'??? KLIK SINI BAHALOL TAK CUKUP AKAL, KALAU TAK PERCAYA AKU LA!

Wahai penyokong UMNo yan tak berapa cerdik, kalau tak boleh membantu jangan la menyusahkan orang yang nak buat kerja. Ini aku tujukan pada ahlul bahlol yang kuat menyalak padahal dia sendiri pun tak tau apa cerita. Pembangkang jangan cakap la dah memang kerja depa tapi penyokong UMNO ni makin lama makin bebal jadinya.

Dan tolong la jangan nak berlagak perasan dan nak kutuk Ku Nan sebab tak prihatin pada orang miskin, ini gelandangan semua telah diberi peluang buat kerja tapi depa tak mau senang kata depa ni malas nak mampos. Depa suka nak hidup macam tu nak buat macamana? Its all about attitude man. Sikap malas ni boleh buatkan BAPAK BUNUH ANAK BEB, KLIK SINI!

SUDAHLAH, BIARLAH MENTERI WILAYAH NAK BUAT KERJA, kalau tak boleh membantu jangan la jadi tukang karut tak kena tempat ok? Lagi satu aku paling tak tahan bia Teresa Cock dan Janda tak berapa hot Nurul Izzah turun buat-buat nak bantu gelandangan. Sudah la dengan drama korang. Getik aku tengok.

18 Responses to "PANAS BERAPI! KU NAN DIPUKUL GELANDANGAN???"

  1. Kerajaan dah tolong, mereka yang taknak ditolong, ramai orang taktahu pasal anjung singgah tu, termasuk la orang umno sendiri. kalau ya pun nak tunjuk pandai buatla kajian dulu, jangan main nak bantai je...

    ReplyDelete
  2. Aku sokong cadangan KU Nan ni nak clearkan kawasan pelancongan KL dari gelandangan ni. It's about time. dah nama depa ni homeless, takde rumah. So, pada NGO yg nak tolong depa ni, pi le bagi service kat tempat yg dibenarkan. I am sure depa ni kalau betul2 gelandangan ni, depa akan pi tempat yg ada mkn free. Kalau tak pi, mmg PK cakap benar.. Depa ni malas dan nak mkn free aje. Cerita lain - habihkan boreh aje. Aku harap kerajaan akan teruskan usaha ni. Bkn haramkan terus pun, cuma tukar tempat aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak clearkan gelandangan ok la tapi lu kasi clear pendtg2 haram dulu di kota yg kebanyakan mereka pengotor dan pembawa mcm2 penyakit di bandaraya!!

      Delete
  3. Aku nak tanya sikit kat bahlol2 UMNO-mana lebih penting?Menghalau gelendangan atau membasmi pusat pelacuran dan perjudian di KL?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua yang menyalahi undang2 mesti kena buat, bangang ngok haramjadah org pkr, tuih...

      Delete
  4. Aku tak berapa faham sejak akhir2 ni, pemimpin BN dok bertelagah sesama sendiri. Yg MCA tu sokong BN ke DAP, aku tak faham. Apa2 isu yg DAP highlight, MCA mesti akan keluarkan pendirian depa. As if depa ni tak boleh nak fikir sendiri. DAn pendirian depa ni mesti bertentang dgn apa yg kerajaan ckp.
    Skrg ni, kita tgk trend pemimpin UMNO pal dok hentam satu sama lain. Mcm ada perlawanan antara depa ni, nak proof kat PM sapa yg kerja baguihh nii. PM kena bagi warning kat depa ni. kalau tak pun hantar depa ni pi kursus team building supaya depa tak tikam satu sama lain.

    ReplyDelete
  5. NAK SEDEKAH, SEDEKAH KAT MASJID KA SURAU KA TENTU BERFAEDAH. SEDEKAH UNTUK DAPAT PAHALA, KALAU BAGI SEDEKAH KPD ORANG YG TAK SEMBAHYANG, BUAT MAKSIAT.....MACAM KITA MENYOKONG KEMAKSIATAN PULA! ORG ISLAM GELANDANGAN TU PI MINTA SEDEKAH KAT PJBT ZAKAT LAH!

    ReplyDelete
  6. Setuju dengan parpukari,PATI boleh hidup senang lenang dan hantar wang beribu ribu ke kampung halaman janji rajin usaha

    ReplyDelete
  7. Aptb...puuuuuiiiiihhhhhh!

    ReplyDelete
  8. setuju dengan tengku adnan.. kenapa gelandangan yang sihat, cukup fizikal, x nk bekerja. jadi peminta sedekah. sbb tu kerajaan nk yang gelandangan yang sihat2 ni, kerja. cari rezeki. bukan cari rezeki dengan minta sedekah sahaja. klu nk harapkan bantuan kerajaan semata2, minta sedekah, apa kata ramai2 rakyat malaysia ni jadi peminta sedekah je senang. x payah bljr tinggi2, duduk kat tepi jalan buat muka sedih, hulur tangan minta duit., kan rakyat malaysia ni pemurah dan baik hati..

    ReplyDelete
  9. Kalau daripada awal lg ku nan ckp terang² xde jadi isu, tp mcm biasa la ahli politik lepas zaman tun mahathir, ckp main lepas je. Bile da kne bantai , baru la nk terangkan maksud sebenar. Basicly sendiri bagi ammo kat musuh. untuk hah! , sedekah kat orang susah yg xsembahyang tetap sedekah jugak & ade ganjaran ~ g ngaji balik ~

    ReplyDelete
  10. bukan ku nan x bagi kita bersedekah tetapi pada tempat yang akan ditetapkan oleh kerajaan....bagilah sebanyak mana pun kerajaan x kan halang...kawasan pelancongan negara harus dijaga dengan baik untuk terus mengalakan sektor pelancongan..kalau pelancong ni x selesa mereka xkan datang lagi

    ReplyDelete
  11. kalau dah pemalas nak harap org tolong je susah la.. memang pun ramai di antara gelandangan tu sihat tubuh badan.. boleh berkerja cari rezeki..org indon boleh sampai buat rumah banglo kat kampung jasil titik peluh kat bumi malaysia.. tpi kat sini melambak yg pemalas nak harap sedekah org je...meluat!

    ReplyDelete
  12. Yang nyatanya mereka mereka ini mmg dasar pemalas dan sudah selesa dgn cara hidup begini.. dulu tak ramai pon golongan ni, tapi sejak NGO bg mkn free ni makin ramai plak.. Dah bagi mkn free satu hal.. pengotor plak tu buang sampah bungkus mknan merata2 jer.. kalau kat bulatan ke jln syed putra tu pun ramai je diorang ni.. memcacatkan pandangan je sesuka sidai baju merata2.. mandi plak kat kolan air pancut tepi jln.. rosak pemandangan!

    ReplyDelete
  13. Geladangan ni boleh kalau nak tolong tp terhad kepada OKU, warga emas yg tak larat kerja, ibu-ibu tunggal yg tak mampu berkerja kerana anak tiada siapa jaga. The rest tak payah.. Btul la kata kunan tu.. sebab kat malaysia kerja berlambak. Presma (persatuan restoran india muslim) pernah buat exercise ambik geladangan kerja pastu bg tempat tinggal, makan free, pakaian, gaji. Tapi bila kena kerja 12 jam sehari, 6 hari seminggu mereka tak sanggup. Mereka lebih sanggup jadi gelandangan.. tu namanya pemalas

    ReplyDelete
  14. Lawak pun ada ngan org belagak pandai ni,benda xtau pe2 n xmau siasat dulu tetibe nak tunjuk pandai and salah kn kerajaan.kononnye kerajaan ni zalim especially ku nan,kalau zalim asal dyorg provide anjung singgah.dh golongan gegendang ni yg mls n nk cari keje senang,kerajaan dh beri pertolongan bknnye x buat pe2

    ReplyDelete
  15. ku nan dah u - turn. najib dah jadi hero.
    cai2 sekalian nk ikut u-turn & support hero tak?
    :D

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!