I SALUTE MY PM

GRUP-grup WhatsApp sibuk memuji PM Najib atas kejayaannya mengembalikan kotak hitam MH17 ke tangan kita; dan berjaya mengeluarkan mayat-mayat penumpang dari kawasan bergolak di Ukraine untuk dihantar pulang kepada keluarga masing-masing.

Malah, pujian juga dijulang atas kejayaannya berunding dengan ketua pemberontak Alexander Borodai yang menguasai kawasan nahas itu.

Najib juga dipuji kerana berjaya menggunakan diplomatik senyapnya berunding dengan Presiden Putin bagi memujuk kumpulan pemberontak menyerahkan aset negara itu.

Salah seorang rakan menulis: "PM Najib made it possible! That's why Najib avoids condemning Putin, quiet diplomacy gets result." (PM Najib berjaya melakukannya! Itu sebab Najib mengelak daripada menghentam Putin, diplomasi senyapnya beroleh kejayaan.)

Seorang lagi rakan menulis: "Tun Razak as PM of a democratic Malaysia surprised the world by visiting China in 1974 to be friendly with Communist China. Now in 2014, DS Najib speaks to Russian Communist Putin and pro-Russian Rebel Leader to solve MH17 issue of bodies and black box. He achieved what others failed. Orang Pahang hebat! DD"

(Tun Razak sebagai PM negara Malaysia yang demokratik mengejutkan dunia dengan melakukan lawatan ke China pada 1974 untuk bersahabat dengan komunis China. Sekarang 2014, Najib bercakap dengan Putin, seorang komunis Rusia dan dengan pemimpin pemberontak pro-Rusia bagi menyelesaikan isu kotak hitam dan mayat-mayat penumpang MH17. Beliau berjaya semasa orang lain gagal.)

Seorang lagi: "Fantastic work by PM. Direct nego with Borodai...the separatist leader...and clinched the deals. Now the bodies is on a train otw to Kharkiv. And blackbox is in Msian hands."

(Tugas hebat oleh Najib. Rundingan terus dengan Borodai...ketua pemisah... dan mencapai perundingan. Sekarang mayat-mayat di dalam kereta api dalam perjalanan ke Kharkiv. Dan kotak hitam dalam tangan Malaysia).

Satu lagi mesej: Akhbar New York Times melaporkan kejayaan PM Najib berunding dengan pemisah Ukraine serah mayat dan kotak hitam MH17. Kejayaan ini dianggap sesuatu yang gagal dicapai oleh negara-negara yang lebih berkuasa. Alhamdulillah pagi ini (waktu Malaysia) majlis serah kotak hitam MH17 kepada wakil Malaysia di Bandar Donetsk selamat dijalankan. Ketua Pemisah Ukraine, Alexander Borodai turut hadir menyaksikannya.

Syabas Najib!

Sumberi: Utusan Malaysia

53 Responses to "I SALUTE MY PM"

  1. Dunia tgh menyaksikan kehebatan PM Msia tapi rakyat Msia yg bangang tak abis2 kutuk dia. Kalau tak dapat black box dan mayat, depa kecoh ckp PM lembik. Ni dah dpt black box dgn mayat pun, depa dok kecoh psl cara PM. So, pi mampus semua yg anti kerajaan. Kalau korang faham perasaan mereka yg terlibat dgn nahas MI17, korang akan faham. PM Najib has done sth that is impossible. Semua family and frens yg terlibat menghargai PM Najib dan menganngap Najib is the hero. Aku pun sbg rakyat Msia sangat bangga dgn PM. Ni baru Mr Cool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam.

      Kita juga patut kena berterimakasih pada DS Rosmah kerana beliaulah secara tak langsung mengarahkan Putin call DS Najib, kalau tidak kerana DS Rosmah mungkin Kotak Hitam dan rombongan penyelamat tidak boleh masuk ke Ukraine.

      DS Rosmah merupakan wira negara.......

      Terima Kasih....... Terima Kasih....... Terima Kasih....... DS Rosmah...

      Delete
    2. Kiki ..Pi mampus apa dia orang nak cakap pada Najib.....yang lain mcm pembangkang boleh talk..talk...at last TALKING COCK ONLY mcm ANWAR JUBURIT......NAJIB TALK LESS WORK MORE ......Accomplish with grading......Jangan Jealouslah......

      Delete
  2. Orang UMNO cukup gembira bila PM dapat blackbox.Kira boleh buat parti 7 hari 7 malam. kah...kah..kah...lepas tu makan kangkung dan ayam RM 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian dgn kamu ni. Dlm bulan puasa pun sempat mengata PM. Dasar manusia berhati syaitan. Tu suka lah bila jijah yg tak tau apa2 tapi blh jadi MB sgor. Mmg jadi boneka semua lah jwbnya. Kesian pak2 turut sgor.

      Delete
    2. Memang bongkak@bebal puak spender karat

      Delete
    3. Memang bongkak@bebal puak spender karat

      Delete
    4. Kalaulah Malaysis darurat and makanan yang tinggal hanyalah kangkung, ko jangan terhegeh-hegeh nak mintak makan kangkung. Biar mati kebulor.

      Bersyukurlah dengan negara yang aman, hidup senang dan kestabilan politik. Apa lagi yang tak cukup?

      Delete
    5. Seburuk buruk Najib pun ,ada juga dia buat pengorbanan untuk rakyat malaysia dan dunia tau.......Sebaik baik Anwar atau Hadi ...lagi serupa lancau memburukkan Malaysia serata dunia...samalah macam DNA anon yang mengutuk disini...AKAI SERUPA BABI

      Delete
  3. ya ya dunia tgh fikirkan berapa bilion ahjib tabur kat puak pemisah tu...kah kah kah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan puasa pun nak buat fitnah.

      Biar bayar berbillion2 tapi matlamat tercapai dari jadi NATO - No Action Talk Only..

      Delete
    2. Kau jenis rakyat yg biadap. Kau buat le lawak tahap babi kau tu...satu hari kena kat mak bapak kau...aku tadah tangan mengaminkan pembalikkan kuasa Allah SWT kpd keluarga kau....Ingat ya...Allah bayar tunai atas mulut capoi kau tu..

      Delete
  4. Anon,
    Lu pun boleh happy kutuk lepas tu isap pisang bertakuk penasihat RM1.00

    ReplyDelete
  5. Dgn satu panggilan ahjib blh settle memang hebat la ahjib ni mengalahkan putin...tapi hairan ya barodai blh knl ahjib??? kesian macai2 umnogk kena kencing!! kah kah kah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi, Kat Parlimen Ketua Pembangang pun acknowledge PM punya effort. Lu pulak deny apa hal?

      Delete
    2. Kesiaan Kaau sebab bangang ...memang barodai x kenal najib ... tetapi usaha perkenalan telah dilakukan oleh Anifah Aman dan Tiong lai ... terlebih dahulu ..... nak harap imam korang , si guang eng yang rasis tu sampai bila pun tak jadi .... ha ha ha ha

      Delete
    3. jgn dilayan Anon yg bodoh tahap ponggong tu. Pemalas membaca tu le hasilnya otak diliwat dgn ceramah2 tahap longkang

      Delete
  6. Sementara nama tengah top ni eloklah ds najib bersara. Rakyat akan kenang jasa ds.

    ReplyDelete
  7. Skarang kita hantar Najib selesaikan masalah Palestin dan Israel....dgn taktik ajaib mukjizabnya quiet diplomacy!!! Bodoh tak sunat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu buat statement lagi bodoh. Patut hantar Al Jub yg konon baik dgn Yahoodi. Tengok dia boleh kawtim dgn Israel tak?

      Bodoh, bodoh.

      Delete
    2. Betul tu , anuar boleh ugut yahudi dengan mengeluarkan duit simpanan dalam bank Israel ...mesti Israel terduduk dengan Pemimpin Anurah Tuhan ini... ha ha ha

      Delete
    3. Hang ni otak dh kena liwat Anwar le....ingat setakat jubor kau je kena liwat....kah kah kah. Bangang tahap anjing

      Delete
  8. Mana nak boleh lawan pemimpin yang itu. Beria-ia menagih sokongan orang ramai yang bijak pandai untuk menghapuskan amalan korupsi, kroni dan nepotisma. Tut-tut dia yang mengamalkan semua itu dan penyokongnya terima dengan senang hati.

    ReplyDelete
  9. Aku tak baca pun mana2 website atau news site Dutch yg memuji Najib. Ada apa yg tak kena ni???? Najib reka2 kejayaan dia kot. Kalau mcm ini terrer, PBB boleh lantik dia jd the Angel of Death for all peacekeeping missions in the world. Wah power worrhhh, satu kali kentut, Ban Ki Moon pun kena bau ohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau faham bahasa belanda keer... Aku cadang kau jilat bontot guan eng dan anuar dulu amik berkat nak faham bahasa belanda ... Kalau bukak web site belanda banyak yang tertulis laaaarrr... dasar bangang punya orang..

      Delete
    2. Anon Jul 24 8,26am...
      Setuju dgn anda...beruk diatas tu faham bahasa binatang je

      Delete
  10. Ah Jib Gor ambik kesempatan UP kan nama dia dalam isu MH17.Dulu Budin amaran ambik kesempatan UP kan nama dia dalam isu MH307.Isu dalam negara tergantung-gantung diam membatu.



    PtuuiiiHHHH...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni boleh la Ah Jib nego dengan pengganas Sulu bebaskan polis kita yang diculik tu.Tak gitu Gendhot Kechapi.

      Delete
  11. Lepas ni kita lantik Ah Jib Ngok jadi Presiden Dunia. Tak perlu ada lagi Pengerusi PBB. Presiden Amerika Syarikat pun boleh duduk kat White House tanam kangkung dan bela ayam aje.Kalau kata orang UMNO ni bebal, mereka marah.Tapi hakikatnya macam lembu duduk dalam kondo.Benda yang tak masuk akal pun mereka percaya.Aku rasa ketua pengganas Borodai tu takut kat Rosmah kot sebab tu dengan satu panggilan,serta merta dia serahkan segala-galanya sampai terkencing dalam seluar la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chai pengampu UMNO sekarang tengah stim main isu Ah Jib kasi settle kes MH17 dengan satu nada dering jer.Menanguk di air yang keroh.Orang lain menderita kehilangan keluarga dalam tragedi ngeri dia kasi blind folded dengan ceritera settle ini kes dengan satu nada dering.

      PtuuuiiiHHH...!!!!

      Delete
    2. Chai pengampu PKR-DAP sekarang tengah stim main isu Anuar kasi settle kes MB SELANGOR dengan satu kenyataan jer. DAP , PAS dan Sultan setuju ..Menanguk di air yang keroh.Orang lain menderita air tak de NAk Raya , dalam tragedi ngeri diselangor dia kasi blind folded dengan ceritera settle ini kes dengan satu kenyataan sahaja ...

      PtuuuiiiHHH...!!!! ...... MEMANG BANGANG .....

      Delete
    3. Geng Pengampu BN pun bangang.Geng PR pun bangang.Dua-dua pun pukimak.

      Sekian,

      Salam Hormat.

      Delete
  12. Parpu, u salute pm. I pula sayang pm.

    Selamat hari jadi dato sri najib. Semoga panjang umur, sihat selalu dan sentiasa di rahmati allah.

    Ds Najib ada class.

    Cai2 dan melayu pr....jgn jeles ye.

    Kalau nak jeles jugak...pi tonggeng lubang bontot kat anwar ye.

    ReplyDelete
  13. Anwar dah tobat nasuha...tak payah lah ungkit2

    ReplyDelete
  14. Korang ni janganlah tunjuk tak cerdik sangat.Takkan semua kerja2 diplomasi dan inteligen buat kerja belakang tabir nak tunjuk kat korang sambil selfie2 tunjuk bukti masuk fb bagai.Yang ditunjuk dan dicerita itu di peringkat close deal saja.Lagipun perlu ke nak dicerita semua benda pada korang yg ala2 mangsa brainwash aljubs?Dah tentu2lah otak korang tak boleh hadam,maklumlah..

    ReplyDelete
  15. bodek kuat la ko parpu...bagi sikit duit raya kat kawe...kongsi ma

    ReplyDelete
  16. mamak muslim paria cakap koteJuly 24, 2014 at 3:06 AM

    memang lumrah mamak keeling paria bodek kuat barulah dapat masuk jadi melayu macam mahadey kutty tipu melayu....macam mamak bendahara tun ali......kepada yang tidak tahu apa yang dibincangkan sewaktu tun razak melawat china pada 1974 diantaranya.....dia berjanji dengan china secara rahsia bahwa Malaysia akan membenarkan hq pkm di betong ,Thailand tidak akan dibom dan china bersetuju tidak akn membekalkan senjata api kepada pkm....siapa pandai? siapa bodoh?......anaknya najib kalau pandai...tidak akn biarkan bininya rosmah yg sekarang dikatakan control najib!!!!....apan nak dihairankan dengan kotak hitamkan diberikan kepada Malaysia...bagi duit pun sudah kautin....macam pelacur rusia kena tangkap di Malaysia...kalau nak lepas bagi sepuluh ribu!!!!!.....skarang Malaysia kena bagi duit balik pada Ukraine dan rusia....kahkahkahkahkah....what comes around goes around.....kau ingat najib pandai....kalau pandai isu penculikan di Sabah bila nak settle????....orang yang tidak ada pengetahuan saja percaya bodek kau tu mamak keeling oiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa -apa pun NAJIB still lebih baik dari Guang Eng dan Anuar dan korang hanya layak jadi Anjing penjilat tegar Al Juburi... Tulisan anda membuktikannya ha ha ha ha ha..... cuba lah ubah jilat yang lain pulak cohtohnya nicky ajis...

      Delete
    2. Anon 9:48AM.Kalau Ah Jibby Gor terror n hebat sangat suruh pergi kaw tim sama itu Sulu Sos Tiram punya orang kasi lepas kita punya pegawai keselamatan yang ditawan.Bodek jilat sampai ke toilet bowl ngkau ni.

      PtuuuiiiHHHH....!!!

      Delete
    3. Kikiki....geng SULU tarak apa punyalah......Biarlah menteri lain buat jugak.....kikiki....apa anwar dan ULAMAK PUKIMAK PAS buat...DAP buat apa...serupa macam kau jugalah anon...AKAI SERUPA BABI

      Delete
  17. aku hairan apa dosa MAS rakyat Malaysia pada Ukraine dan rusia........setahu aku pelacur rusia dan Ukraine apabila ditangkap ...pdrm akan meminta rasuah sepuluh ribu untuk dilepaskan.....altantuya pula dilahirkan di rusia dan bapanya professor dr sharibu pernah mengajar di university di rusia.....pasal dosa rosmah dan pdrm pada rusia dan ukraine maka mereka membenci Malaysia.....pasal rosmah rakyat Malaysia jadi mangsa......macam rakyat amerika yang diculik kerana bencikan kerajaan amerika.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. .. " ku hairan apa dosa MAS rakyat Malaysia pada Ukraine dan rusia........setahu aku pelacur rusia dan Ukraine apabila ditangkap ...pdrm akan meminta rasuah sepuluh ribu untuk dilepaskan " ...

      INILAH STANDARD PENCACAI PAKATAN RAKYAT @ PEMFITNAH RAKYAT ..... dari Pemimpin sampai ke akar umbi memang bangang nak mampus.... hidup dengan Fitnah, rasuah dan pecah belah ... contoh terbaik Guan eng dan Anuuar Al Juburi...

      Delete
  18. Selepas kita baca semua komen2 diatas kita tahu pihak mana yang akal kurang.

    ReplyDelete
  19. 1 dunia tengah tengk isu ni,skrg semua sedang menyaksikan kehebatan pemimpin kite menyelesaikan masalah ni.najib berjaa buat apa yg org lain x mampu,cube kalau anuwar kat tmpt najib tu.mmg gerenti dia dah offer sex servis kat putin ngan pemimpin pemberontak tu then dia jual malaysia.itu la anuwar si peliwat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bising ah ngkau.Hebat kebendernya.Jibby punya style standardlah mesti tabur duit punya.Diplomasi pukimak apa kejadahnya kalau main tabur-tabur duit.
      Konsultan nak kena bayar.Puak rebel nak kena bayar.Nasib baik boleh perah duit rakyat Malaysia kaw-kaw sampai kering.Untung betul jadi pemimpin kat Malaysia ni.

      Delete
  20. sekarang satu dunia da nampak kehebatan najib yang selama nie orang semua asyik fitnah dan ngata dekat dia...well wa tak nampak pow leader pakatan buat sesuatu macam nie selain asyik nak kaut untuk kroni..dan terus mengapi2 kan rakyat untuk benci PM kita...well done PM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang isu MH17 dah tenggelam.Yang korang highlightkan isu Ah Jib dan dengan satu panggilan nada dering yang entah betul ker tidak.Ntah-ntah puak rebel demand duit Juta-juta terus Ah Jib setuju.Diplomasi kimak dengan satu panggilan nada dering apa kejadahnya.

      Delete
    2. Bila masa pulak mr najib kata rundingan hanya dengan sekali panggilan. Sebenarnya berkali kali

      Delete
    3. Ngkau tak tengok berita n paper ker.Heboh n kecoh satu dunia tahap Lipan Goreng Panas. Hanya dengan satu nada dering caller ringtone Ah Jib kasi settle macam petik mangosteen kat kebun belakang jer.

      ChaaaaiiiTTTT....!!!!

      Delete

  21. SUARA SUMBANG TU ADALAH PETUALANG NEGARA YG NYATA. BERHATI2 AR.

    ReplyDelete


  22. PETUALANG NEGARA ITU SEPERTI API DLM SEKAM. SGT BAHAYA. HATI2LAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekeliling Ah Jib pun banyak petualang yang dah meresap masuk.Menteri Belia Sukan Komander Wataniah pun bawak masuk agen DAP dalam kerajaan.Apa lagi ngau nak kata.Suara sumbang dalam cyber ni jugak yang dituduh PETUALANG NEGARA. Kimak!

      Delete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!