WALKABOUT TPM DAN MB PERAK DI MENARA CONDONGUNTUK LEBIH FOTO KLIK SINI

2 Responses to "WALKABOUT TPM DAN MB PERAK DI MENARA CONDONG "

 1. Apa ini bodyguard ... kasilah pemimpin dapat tuching dgn rakyat. Over lah bodyguard!!!

  ReplyDelete
 2. Ingat, perintah Allah kepada manusia ialah mengenai penjagaan makanan. Salah makan terkeluar dari Jannah. Itu yang berlaku pada Adam.

  Perkataan Zalim pertama yang dapat dibaca di dalam Mushaf al Qur'an ialah di dalam ayat 35 surah al Baqarah. Ia berkenaan larangan Allah kepada Adam a.s. untuk tidak memakan buah dari pohon yang terlarang. Adam terlupa dan dia bersama isterinya memakannya. Kesudahannya mrk terbuang dari Jannah.

  Tindakan Cadburry membiarkan unsur babi berada dalam produk makananannya yang dimakan umat Islam adalah satu tindakan yang tidak boleh dimaafkan begitu sahaja.

  Bayangkan jika ada pihak yang mahu memaksa anak-anak kita memakan makanan yang haram, kita pasti akan membantah, melawan dan tidak membiarkannya.

  Tetapi, apa yang berlaku di dalam kes Cadburry ini ialah, mereka membuatkan kita, sebagai ibu bapa, anak-anak dan datuk nenek kepada anak-anak kita, ibu bapa kita, serta cucu cucu kita, menggunakan tangan kita sendiri untuk menyumbat najis mughallazah ke dalam kerongkong insan-insan yang kita sayang.

  Perkara ini tidak boleh dibiarkan terlepas dengan begitu sahaja. Tindakan perlu diambil oleh pihak berwajib.

  Kita juga perlu mengajar Cadburry satu pengajaran yang paling mahal. Berhenti membeli semua produk Cadburry. Dalam kenyataan Akhbar mereka, mereka langsung tidak meminta maaf kepada umat Islam.

  Atas kesombongan mereka ini, mereka perlu diajar. Kita beri mereka kepercayaan untuk menjalankan perniagaan coklat halal, mereka membalasnya dengan menyumbatkan Najis Mughallazah ke dalam mulut anak2 kita.

  Mereka perlu diajar.

  http://www.bangkit.info/2014/05/ingat-babi-ingat-

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!