PANAS BERAPI! MALAYSIAKINI KANTOI FITNAH SHAHRIZAT JALIL!

KUALA LUMPUR, 26 Mei 2014 - Dato’ Rafek Reshidullah Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Kebajikan Negara Malaysia hari ini menggesa pihak Malaysia Kini menarik balik kenyataan yang dikeluarkan dalam portal internetnya bertajuk ‘Shahrizat Give Cash, Diapers For Vote’. Ini adalah perkara yang tidak benar, palsu dan satu fitnah terhadap Pengerusi YKN YBhg. Dato Sri Shahrizat Abdul Jalil.

Yayasan Kebajikan Negara Malaysia tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang terhadap kenyataan dan dakwaan yang tidak berasas tersebut sekiranya pihak Malaysia Kini gagal menurunkan kenyataan tersebut.

Menurut Dato’ Rafek Reshidullah, kes tersebut telah diluluskan sejak bulan Disember 2013 oleh Yayasan Kebajikan Negara Malaysia bagi meringankan beban ditanggung oleh klien membesarkan ketiga-tiga anaknya yang merupakan OKU. 

Bantuan lampin pakai buang dan bantuan perubatan itu telah disampaikan sendiri oleh beliau selaku Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Kebajikan Negara Malaysia pada hari ini.

Rafek Reshidullah, CEO YKN

House PK: Laporan sial oleh Mkini...aku harap pihak YKN saman malaysiakini. Jangan bagi muka. Sampai bila nak diam beb?

10 Responses to "PANAS BERAPI! MALAYSIAKINI KANTOI FITNAH SHAHRIZAT JALIL!"

  1. SAMAN!!!! Kasi dorang tutup kedai! Malaysiakini adalah tabloid yang berasaskan penipuan dan fitnah!

    ReplyDelete
  2. Kah ! Kah ! Kah ! Saman, jangan tak saman. Kemudian maafkan mereka yer !

    ReplyDelete
  3. SAMAN LA BRO SHAHRIZAT. RAMAI LAGI BOLEH RABA KO SELALU

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak sama raba Janda ..Nurul Izah ...barang baik punyeer ha ha ..tak pun Dyana, Janda Kit siang...he he

      Delete
  4. Saman jangan tak saman biar mereka tekenchit!!!

    ReplyDelete
  5. Tugas Saharizat,,untuk berkempen disetiap prk..dikajang dulu pun begitu tapi hasilnya pkr menang..sharizat menafikan..jika benar perkara ini amat malang bagi bn..juga terlalu hina kerana membeli undi..pun begitu belum ada jaminan penerima mengundi bn..duit ambil pangkah dap..adakah sharizat tersalah beri,,mungkin ahli pakatan rakyat..satu dua undi pun beleum tentu bn menang prk teluk intan ini..sejarah sudah membuktikan segala usha pm memberi brim sebelum pileharaya umum ke 13..hasilnya bn tidak dapat majority 2/3..kini pengundi dimalaysia dapat meneka apa tujuan pemberian bermusim ini spt dig limau harga gula 1 rgt untuk 1 kg..namun pas tetap dapt mempertahakan dun sg.limau..jangan pelek tentang pemberian ini..bak kata setegah orang jika bn bertanding banyak rahmat pengudi dapat

    ReplyDelete
  6. 12:18AM.....Kalau BN kalah pun, yang menerima segala rahmat dan bantuan BR1M dan segala pemberian adalah sapa? Kebanyakannya orang MElayu/Bumiputera jugak. Samada nak mengenang budi atau tidak, itu belakang kira sebab bila kita memberi pun salah, kita tak beri pun salah. Janji Kerajaan menjalankan tugas membantu. PEmbangkang cuma tahu mengutuk. Satu HABUK pun tak membantu rakyat. Yang balachi PR perjuangkan adalah pemimpin pemimpin KRONI mereka. WTF??
    Kalau nak cakap konon "pemberian bermusim", itu adalah penipuan dan fitnah yang SOP pihak PR. Kalau tak menipu dan memfitnah, bukan PAS,DAP atau PKR la namanya!! Betul tak?
    Malas nak cerita panjang lebar tentang kedajallan pihak pembangkang.

    ReplyDelete
  7. Diakhir zaman ...fitnah berleluasa...bn hrus tahu mngmbil jln memintas segala fitnah...rkyat yg telah diperbdohkan amat mudah menerima segala bentuk fitnah Dan mentafsirkannya dlm bntuk satu pegangan yg kononnya suci dan mutlak...sesama bangsa seagama demi politik dunia...agama dijual demi politik sempit...jdilah bangsa yg dihormati n dikagumi...:

    ReplyDelete
  8. ntah 2 x 5 jer. bg sultan jer pegang kuasa penuh. xyah demokrasi. buat cam zaman khalifah

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!