KUNYIT TERLAMPAU HANGIT! IZZAH KUTUK DYANA SOFEA SEBAB JEALOUS KE?

Seorang pegawai dan kakitangan PKR Lembah Pantai memaklumkan bahawa
Izzah tak minat nak bantu di Teluk Intan. Kalau ikut jadual awal, pada
hari penamaan calon Izzah sibuk berjumpa dengan beberapa orang
perwakilan asing di Kuala Lumpur. Izzah lebih minat nak menyediakan
prasarana untuk memulakan Free Anwar Campaign sedikit masa lagi.

Kalau dahulu Izzah tak mahu campur langsung dalam isu FAC, kali ini
Izzah sudah semakin bijak dan pandai. FAC is all about money and
foreign funding. Izzah tahu berapa banyak FAC boleh kumpul kalau
international bodies mula transfer duit ke dalam akaun FAC.

Kali ini, Izzah lebih hati-hati kerana tidak mahu terjebak dengan isu
MONEY LAUNDERING. Kaedah mesti lebih cekap. Itu termasuklah
menggunakan syarikat-syarikat dormant sebagai fronting kepada akaun
sebenar FAC.

Bila ditanya mengenai DYANA, Izzah hanya memberikan beberapa pointers:-

- incompetent
- not smart
- apple polisher
- kalau dalam PKR…dia nasib baik kalau boleh naik jadi tea lady
- kit siang’ protege
- a person with UMNO-DNA
- beauty with no brain

Kakitangan PKR pun pelik. Tak pernah Izzah sampai begitu sekali
mengatakan seorang calon parti dalam Pakatan. Kenapa kali ini teruk
sangat?

Izzah rasanya tercabar dengan kehadiran DYANA. Izzah tahu, sepanjang
tempoh jadi calon di Teluk Intan, Dyana akan exposed dengan ramai
pemimpin PKR dan PAS. Izzah tak mahu status PUTERI REFORMASI jatuh
kepada Dyana jika dia mampu mengalahkan Mah di Teluk Intan.

Takkanlah serendah itu Izzah pandang Dyana. Kalau ikut kepada DNA
UMNO, rasanya Izzah lagi kuat DNA-UMNO. Malahan, belasan tahun hidup
Izzah itu dibelai dengan DNA-UMNO.

Tak usah Izzah cakap pasal MERIT dan kewibawaan. Izzah diletakkan di
dalam dulang emas UMNO kerana DNA Pak Sheikh juga. Kalau tidak….

Izzah dikatakan akan hanya hadir di Teluk Intan…kerana tekanan
Anwar. Anwar mahu Izzah berikan support kepada Dyana. Tapi kalau ikut
hati Izzah, Dyana ini hanya bertaraf political whore.

Sumber: Gelagat Anwar

HOUSE PK: Jahat betul Izzah ni, bunyi macam dia jealous je kan? Atau memang ini adalah hakikatnya sebab Izzah lebih kenal dan tahu apa yang berlaku dengan Dyana ni? Sebab tu Izzah tak nampak langsung kat Teluk Intan ni?

9 Responses to "KUNYIT TERLAMPAU HANGIT! IZZAH KUTUK DYANA SOFEA SEBAB JEALOUS KE?"

  1. Dia buka jealous tapiDia takut bapa dia akan bantu Dyana tu.

    ReplyDelete
  2. Antara UMNO , PAS dan lembu .... yang terbaik tetap P Ramlee .

    ReplyDelete
  3. Pulak dah...Semua cara tak jalan dgn memfitnah Dyana Sofia, lagakan pulak Nurul Izzah dgn Dyana Sofia... Sudah2 lah org dah muak dan dah masak dgn tektik basi lagi kotor dari puak2 pencacai UMNO.

    ReplyDelete
  4. At least budak free hair hair tu naik atas usaha sendiri bukan didokong mak bapak. Eihh, bapak budak tu man ahuhh? Agaknye tak restu ke?

    ReplyDelete
  5. cayalah kalu nak fitanh biar ado klass sikit babe..alang nak masuk neraka baik cari yg paling bawah skali babe..hahaha

    ReplyDelete
  6. Dyana jauh lebih cantik. Dah tengok Dyana malas pulak nak tengok muka Nu........h

    ReplyDelete
  7. Jealous laa tu apa lagi... kan dia punya dah longgar manakala pesaing tu kan masih muda tentulah anunya masih mengepit.

    ReplyDelete
  8. Izzah janda bimbang dengan kepopularian Dyana akan mengugat beliau....Dyana yang lebih cantik...akan menggugat beliau....perangai sebijik macam Anwar .Izzah terpilih jadi calun pun bukan atas sebab merit tapi disebabkan beliau anak Presiden PKR....Izzah pun bukan competence sangat sebagai wakil rakyat...menang pun atas sebab undi protes Cina pada BN.

    ReplyDelete
  9. Pada semua muslim termasuk saya.ingatlah akan Allah nak buat apa pun....pastikan tidak lupa tujuan asal insan dijadikan.keredaan Allah matlamat kehidupan.tak kira pas ka umno ka pkr ka,cuba renung dalam dalam,sama sama kita bertaubat......renung dalam diri sendiri....apa kita dah buat....berhentilah menzalimi roh didalam diri kita sendiri yang sekian lama tersiksa dengan kejahilan ,nafsu dan amarah kita.dimana sifat raman dan al rahim kita..........

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!