#BN4TlkIntan: SUDAHLAH DAP, SAMPAI BILA MAU TIPU SAMA KAUM INDIA?

Perkembangan politik yang paling menarik ialah apabila ADUN Seri Delima, RSN Rayer mengeluarkan kenyataan MENCELAKAKAN Melayu dan UMNO ketika membahaskan ucapan perasmian TYT Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang di DUN Pulau Pinang minggu lepas. RSN Rayer sengaja mencetuskan polemik dan provokasi dalam usaha untuk menunjukkan ganasnya Melayu dan UMNO kerana mengadakan perhimpunan dan masih lagi mengingati Tragedi 13 Mei 1969.

Tragedi berdarah 13 Mei 1969 merupakan manifestasi daripada kebencian dan hasutan keterlaluan yang dibuat oleh parti-parti berasaskan Cina apabila mereka mempersoalkan kedudukan orang Melayu, Bumiputera dan agama Islam di Malaysia yang telah diperuntukkan di bawah Perlembagaan Persekutuan Malaysia.

DAP sehingga kini tidak pernah meminta maaf dan mengaku penglibatan mereka, sekalipun Presiden PPP dan GERAKAN telah memohon maaf secara terbuka pada malam 13 Mei 1969 sejurus selepas Kuala Lumpur berjaya diamankan oleh pihak berkuasa. Sebaliknya sehingga ke hari ini, Lim Kit Siang tetap bertegas, dia tidak berada di Kuala Lumpur pada hari kejadian walaupun sepanjang tempoh 21 hari berkempen sehingga 10 Mei 1969, dia merupakan salah seorang dalang utama mencetuskan kebencian antara kaum dan agama. Dia hanya melarikan diri pada malam 10 Mei 1969 apabila melihat keadaan semakin tegang dengan kematian mangsa pertama, seorang lelaki Melayu bernama Yusof di Pulau Pinang yang mayatnya sengaja dilemparkan di tepi jalan dan dicat tulisan Cina berwarna merah yang mengejek orang Melayu.

Selepas 13 Mei 1969, pemimpin-pemimpin DAP seperti Lim Kit Siang dan anaknya, tidak lagi menggunakan masyarakat Cina sebagai barisan hadapan untuk menyerang Melayu-Bumiputera. Sebaliknya DAP bertindak bijak dengan mengupah pemimpin-pemimpin India seperti P.Patto, Karpal Singh dan sebagainya untuk melakukan serangan bagi pihak mereka.

Justeru apabila RSN Rayer menyerang Melayu dan UMNO dengan perkataan-perkataan getik, ia langsung tidak menghairankan kerana DAP sememangnya mahu menggantikan Parti Komunis Malaya yang gagal menjajah negara ini selepas kekalahan Tentera Jepun pada pertengahan tahun 40-an lalu. DAP menggunakan kaedah tersebut dengan melaga-lagakan masyarakat India dan Melayu, pada masa yang sama, menjadikan Cina sebagai tok dalang yang mengeluarkan perbelanjaan dan dana bagi pergaduhan antara India dan Melayu.

Bagaimanapun, layanan DAP kepada masyarakat India tidak pernah baik dan luar biasa. Sebaik-baik sahaja berjaya merampas Pulau Pinang, apa yang dilakukan oleh DAP ialah mengusir masyarakat India yang sudah ratusan tahun tinggal di Kampung Buah Pala. DAP kemudian mengarahkan PBT yang sebahagian besar anggota penguatkuasanya adalah Melayu untuk merobohkan rumah-rumah kediaman serta kuil masyarakat India. Tujuannya ialah agar India terus marahkan Melayu dan bukannya Cina DAP.

Masyarakat India sememangnya PARIAH di mata DAP. Masyarakat India akan dikunjungi, dipujuk dan diperdayakan dengan sedikit janji-janji sambil memuji-muji mereka sampai kembang jubur. Dengan gula-gula retorik itu, masyarakat India kemudiannya melihat DAP sebagai penyelamat mereka walaupun sebenarnya, DAP apabila berkuasa, masyarakat pertama yang ada dalam senarai mereka untuk dihapuskan atau dihalau adalah INDIA.

Di Teluk Intan juga nampaknya perkara yang sama berlaku. Dari zaman Manogaran sebagai Ahli Parlimen Teluk Intan mewakili DAP sehinggalah Seah Leong Peng, tiada sebarang pembaharuan, pembangunan mahupun perubahan sosial yang dibuat melibatkan masyarakat India Teluk Intan. Masyarakat India langsung tidak wujud di mata DAP Teluk Intan, sehinggalah pada PRU-13 dan sekarang ini PRK Teluk Intan, barulah kepimpinan DAP sibuk mencari masyarakat India sehingga ke PDM Ulu Bernam yang terletak jauh di sempadan antara Perak dan Selangor.

Dan seperti biasa, selepas PRK, masyarakat India kembali dipinggirkan oleh DAP terutama selepas mereka menang kerana masyarakat India bagi DAP hanyalah SEKUMPULAN PARIAH PENGANGKAT NAJIS manusia.

HOUSE PK: Artikel ini aku petik dari Selangor Chronicle. Fikirkan baik-baik kaum India di Teluk Intan, jangan kena tipu dengan parti komunis ni lagi. Ini kali kasi ajar sama DAP.

4 Responses to "#BN4TlkIntan: SUDAHLAH DAP, SAMPAI BILA MAU TIPU SAMA KAUM INDIA?"

 1. Polis tK boleh tangkap p_kimak babi sial Cina Kominis DAP ni!!!!?????

  ReplyDelete
 2. Cina DAP biasanya membela anjing yg berwarna cerah atau putih untuk bermain main hingga sampai tidor bersama dan makan dng makanan mahal dan khas tetapi akan menggunakan anjing hitam untuk menyalak dan menakutkan jiran atau ke atas pihak yg tidak disukainya.

  ReplyDelete
 3. Ini lah kebenarannya ... Org India mmg takde otak sebenarnya. Follow aje apa Cina ckp. Depa ni tak reti nak fikir utk bangsa sendiri. Banding dgn Cina, apa2 pun depa utamakan kaum depa. India ni suka tikam kaum sendiri. Psl tu kalau nampak India n ular, pukul India sampai mati. Benda ini org India yg ckp kat aku dulu. Cina pandai ambiul kesempatan n depa gunakakn sentimen minoriti utk tarik kaum India terus sokong depa. Tapi kaum India yg kononnya bijak pandai ... tapi tak reti nak guna otak pikir yg mana baik n buruk

  ReplyDelete
 4. THIS IS THE TRUTH. INDIAN SHOULD THINK ABOUT THIS.

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!