CILI KASI TARUK! APA BENDA SPAD BUAT NI? SALAH GUNA KUASA?

Aku tak faham fungsi SPAD ni, seriously until today I don't see any of their kebaikan. Malangnya mereka pulak nampaknya buat semua benda ikut suka hati je ni. Parkir OKU pun mereka guna, yalah siapa nak saman mereka kan? Tak ke salah guna kuasa ni?

Anybody from SPAD care to explain?

26 Responses to "CILI KASI TARUK! APA BENDA SPAD BUAT NI? SALAH GUNA KUASA?"

  1. You are right. I suggest that spad be disbanded kerana menghabiskan duit rakyat. Kebanyakn anggota spad perangai macam babi hutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mgkin drebar spad oku???

      Delete
  2. Tu gambar ori ke parpu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro, takkan la mende ni nk superimpose... tak balik modal

      Delete
  3. anti-LGBT , PR dan Ad-DajjalApril 8, 2014 at 1:25 PM

    Pemandu SPAD tu OKU kut.....kalau tak pun dah nak terkencing sangat2lah tu....kalau tak pun depa tu semua ahli pembangkang....dalam gomen kan banyak pembangkang. Depa saja nak jatuhkan imej SPAD dan gomen....haramjadahnya PEMBANGKANG...kharrk ptuiihhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ko asyik nk salahkan pembangkang apahal .ingat msia ni ko n bn punya ke..

      Delete
    2. anti-LGBT , PR dan Ad-DajjalApril 9, 2014 at 10:11 AM

      Anon 11:10pm....

      Awat bangang sangat ko ni...Malaysia ni memang kerajaan BN yang punya sampai 2015 nanti. Kerajaan BN yang perintah le ni....kalau nak jatuhkan BN mestilah PEMBANGKANG....goblog betoi lah ko ni....

      Delete
  4. Mungking pemandu atau pegawai SPAD cacat ...jgn kecoh..org cacat tu...cacat physical atau metal kita tak tau...yg penting mereka CACAT..

    ReplyDelete
  5. Parking punya pasal pun jadi pasal....kalau orang lain perking tak nak ke keluarkan gambar...sama je kereta jugak cuma ada cop n logo...kalau takde mcm mana...kes terpencil la...tak payah nak mengarut....yang ramai orang parking kat tepi2 jalan kat subang jaya, kedai2 mamak tu tak nak ke keluarkan gambar ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOOOoo kena diam la ya? Apa punya bodoh kau ni? Cybertrrooper spad yang takde otak. Kau nak bandingkan penguatkuasa dengan orang biasa parking kedai mamak? Ruginya SPAD bayar kau.. kah kah kah

      Delete
    2. Bro, akai ada ka? penah dengar peribahasa "harapkan pagar, pagar makan padi"... ko gi sekolah tak?

      Delete
  6. Spad ni di tubuh kan utk memberi peluang kpd penyangak matawang negara utk perambat sisa sisa duit tingal setelah kantong negara hampir habis di kerja kan dek penyangak yg lg besa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenderaan SPAD ini putus tali kipas setelah seharian mengejar lori yg mencuri pasir di Selangor.

      Delete
    2. penyangak matawang terbesar Malaysia sedang menunggu hukuman penjara kerana meliwat. baru je habis edah penjara kes pertama, dah kena kes meliwat lagi. Tak serik-serik sungguh penyangak ni. Dan kau pulak, tak sedar-sedar lagi dok sokong peliwat.

      Delete
    3. Boleh tak sapa2 cek apa jadi dengan peruntukan 400 juta RM utk public transport... dengar kata sesetengahnyer kowtim dgn pengusaha public transport....

      Delete
  7. FOTO TIPU JA NI..!

    ReplyDelete
  8. Memang la salah. Tapi siapa yang patut ambil tindakan? Penguatkuasaan lemah. Buang sampah merata pun patut kena saman. Merokok tempat awam pun patut kena saman. Banyak lagi benda-benda kecik mcm ni yang memerlukan penguatkuasaan.

    Bukan SPAD aje yg salah, semua org Malaysia banyak yang mcm ni, Tiada kesedaran sivik.Patut semua masuk kelas moral.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semakin ramai rakyat malaysia yang rosak moralnya aku tak heran sebab ada orang yang mengajarnya masih bebas terbang kesana kemari bak burung.

      Delete
  9. Spad sampah xder fungsi tgk masa jalan jam polis trafik buat kerja.. yg spad borak2... taxi main harga banyak xnak ronda... kat pudu depan mata taxi main harga kat depan mata pun buat xtau... spad patut dijumutkan... membazir duit rakyat...

    ReplyDelete
  10. Semua yang komen ni taller teloq sebenarnya! Takut tulis nama atau sekurang-kurangnya nama samaran!

    ReplyDelete
  11. Bagus la ko ni Parpu. Org mcm ko ni la yg diperlukan oleh Negara kita. Bkn ape, aku menyampah betul kat penguatkuasa2 kita yang kununnye menguatkuasa undang2. tapi tang depa, menguna kuasa yang ada. Lepas pendedahan ini, aku rasa depa akan hati2. Ko boleh jadi mcm 999 TV3 ... cuma TV3 mcm biasalah play safe. Jaga periuk nasi. Nanti susah mau hidup. Teruskan Parpu dengan pendedahan yang lebih berani

    ReplyDelete
  12. Pemandu tu oku..x de butuh

    ReplyDelete
  13. Benar!!!....banyak orang kurang upaya dalam keraja'e yang rata-rata adalah penganut isle.

    ReplyDelete
  14. drebar tu org Pas...org Pas buat dosa mcm adun yg kene tangkap khalwat dlm keretapi pun Nicky aziz boleh ampunkan dosa dia...hebat paderi nicky aziz.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!