CILI KASI TARUK! AIR ASIA AKAN HADAP PAC! APA LAGI YANG TONY MACHA AKAN KELENTONG?

KUALA LUMPUR 7 April – AirAsia akan memberi penjelasan kepada Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) berhubung isu Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2) pada 28 April ini.

Pengerusi PAC, Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata, sesi penjelasan AirAsia adalah perlu bagi memastikan laporan yang disediakan oleh PAC adil.

“Ketika Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) memberikan penjelasan kepada PAC pada 1 April lepas, nama AirAsia banyak disebut,” katanya dalam sidang media selepas mesyuarat pembentangan Laporan Ketua Audit Negara 2013 Siri 1 di Bangunan Parlimen di sini hari ini.

Minggu lalu, PAC selepas mendengar penjelasan daripada MAHB menyifatkan tiada unsur ketirisan yang menyebabkan peningkatan kos dan kelewatan pembinaan klia2.

Laporan sebelum ini menyebut AirAsia enggan berpindah dari Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) ke klia2, kerana bimbang terhadap tahap keselamatan dan operasi penerbangan di klia2.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika diminta mengulas mengenai perkara tersebut Sabtu lalu mengatakan AirAsia perlu berpindah ke klia2 seperti yang telah dijadualkan iaitu pada 9 Mei. – BERNAMA

HOUSE PK: Senang je, kalau Air Asia tak nak pindah jugak, kasi pindah semuanya ke KLIA2 dan kita nak tengok bagaimana Air Asia nak berfungsi tanpa Kastam dan lain-lain di LCCT! Apa gila punya Air Asia ni?

Macam-macam alasan Tony Macha ni bagi, kata airport baru ni tak selamat la, bukan standard Air Asia la, ayoyo itu LCCT serupa Puduraya tahun 80an la anney! Lu tarak nampak ka?

Pastu dia tuduh MAS dan MAHB tak adil la, dia siap suruh MAS dan MAHB cari keuntungan lain dan tidak membebankan pengguna, yeke Tony? Selama ni penumpang kau bayar airport tax tapi kau tak bayar pun sama MAHB? Kalau betul dan gentle jangan la charge airport tax sama penumpang. Lu cakap tarak serupa bikin la.

Lagi satu aku difahamkan tujuan utama dia tak nak berpindah kesana sebab lepas ni Air Asia melalui Tony Fernandes takleh nak delay-delay flight dia lagi seperti kebiasaaan yang berlaku di LCCT kan? Sebab MAHB mesti akan denda kelewatan yang disengajakan. Airport tax dia tak boleh nak sebat lagi la lepas ni mesti MAHB strict punya.

Macam-macam alasan dia kasi tapi yang pasti macha ni memang kuat kelentong punya dan aku harap PAC dan kerajaan jangan tunduk pada dia.

6 Responses to "CILI KASI TARUK! AIR ASIA AKAN HADAP PAC! APA LAGI YANG TONY MACHA AKAN KELENTONG?"

 1. Teknik delay ni semua Tony belajar dari Anwar

  ReplyDelete
 2. Ini keling kasi betis mau baham paha ooo ... Jaga2

  ReplyDelete
 3. Dey macha..kasi support sama gomen sikit la.

  ReplyDelete
 4. Untung AirAsia utk bayar pasukan bolasepak Tony.Tak lokek berbelanja beli pemain.Tapi berkira sangat nak pakai jambatan udara.

  Jgn dilayan permintaan beliau.Pindah ke KLIA2 wajib.

  ReplyDelete
 5. biasala dia ni byk auta.. jgn bagi muka lah dgn paria sekor ni.. nanti bg betis nak peha..AA ni dah biasa ikut suka mak pak dia kat lcct tu nak delay2 kan flight jadi bila kat klia2 ni kena ikut schedule..padan la muka muahahaha

  ReplyDelete
 6. Nah.........BACA NI. TERANG.

  http://mamlukqalawun.blogspot.com/2014/04/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html

  ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!