PANAS BERAPI! KENAPA TIADA SEBARANG TINDAKAN DIAMBIL KEPADA PUAK PELAMPAU YANG MENGHINA AGAMA ISLAM?

Makin dibiarkan makin biadap , makin dibiarkan makin menjadi kalau dulu ia bermula dengan gambar "Berbuka Puasa dengan Bak Kut Teh" , kemudian kecoh pula gambar "Head Roast Pork with Ketupat" , sekarang makin galak gambar-gambar yang sengaja di 'edit' untuk membangkitkan lagi ketegangan kaum dan agama . Tak perlu lah sengaja membuat perkara yang boleh memecah belahkan rakyat terutama dalam keadaan sekarang rakyat bersatu hati berdoa supaya kapal terbang MH370 selamat kembali. Semasa penulis melayari laman Facebook sebentar tadi , hal-hal yang sama berulang kembali.


Melalui gambar di atas yang tersebar secara meluas di Facebook sejak semalam , wanita ini seolah-olah tak reti nak menghormati agama yang di anuti orang Islam di negara ini . Status wanita ini kononnya menulis beliau mahu menghabiskan masa dalam hutan, dan diluar bising kerana "melayu mahu panggil tuhan" . Tak ke kurang ajar namanya tu ?. Melalui gambar, kita pasti wanita ini dah berumur lebih kurang dalam lingkungan 40-an . Kalau tak puas hati pun , simpan saja lah dalam hati tu , tak perlu nak melalak di Facebook . Penulis cuba buat carian Facebook wanita ini tetapi gagal jumpa , mungkin telah ditutup kerana bimbang keselamatan diri.
Di atas adalah gambar edit PM , digambarkan seperti seorang sami Hindu yang sedang melakukan upacara , gambar ini secara tak langsung menghina agama Hindu dan agama Islam itu sendiri kerana PM adalah seorang Islam. Berikut adalah satu lagi gambar edit oleh puak2 yang sama , ni kerja budak-budak Red Bean Army (RBA) . Jumlah mereka ramai . Dia tulis dalam bahasa Cina , diaorang ingat kita tak pantau ? Calon BN dalam PRK Kajang yang juga berbangsa Cina tak terkecuali kena serangan RBA ini . Kerja mereka meng'edit' dan menjatuhkan maruah individu , ada yang melampau bila bukan saja menghina individu malah agama melalui kerja2 edit yang mereka buat.
Kita tahu program Selawat Perdana akan diadakan tak lama lagi , semalam satu lagi gambar kerja-kerja RBA tersebar di internet. Profil Facebook individu yang bernama Shinchan Lee meletakkan gambar edit program Selawat Perdana dengan beberapa jongkong emas di samping gambar bekas PM Tun Dr. Mahathir. Dalam gambar berkenaan diletakkan beberapa 'caption' tulisan Cina . Gambar berkenaan seolah-olah menghina program yang akan berlangsung di Putrajaya itu nanti.
Beberapa gambar seperti di atas yang ditulis dalam bahasa Cina banyak diedarkan samada melalui admin page pro Pakatan itu sendiri atau melalui komen2 individu di situ . Ini lah kerja budak2 RBA yang makin kurang ajar . Selagi tak dikenakan tindakan selama itu lah makin menjadi jadi . Kerja mereka meracuni pemikiran pengguna-pengguna FB berbangsa cina , kalau di lihat posting2 yang dibuat ditulis dalam bahasa cina . Mungkin kita tak ada kebolehan untuk memahami apa yang mereka bincangkan , tetapi kita boleh agak permainan kotor mereka melalui gambar2 yang disebarkan . Harap lebih banyak pemantauan di buat dalam page pro pakatan berbahasa Cina kerana terlalu banyak kebencian dan perkara2 sensitif disebarkan di laman2 itu.

HOUSE PK: Ini artikel Mega Bidaman, korang dah baca kan? Soalan aku mudah saja, kenapa sampai sekarang tidak ada apa-apa tindakan diambil terhadap mereka ni? Mereka dah sampai tahap hina agama Islam. Kenapa tiada sebarang tindakan diambil???

12 Responses to "PANAS BERAPI! KENAPA TIADA SEBARANG TINDAKAN DIAMBIL KEPADA PUAK PELAMPAU YANG MENGHINA AGAMA ISLAM?"

  1. Pemimpin kita yg budiman , bertolak ansur, berdiplomasi, pentingkan perpaduan, 1 Malaysia. Jd mesti sayangkan Cina dog n pig ini. Aku rindukan Dr M, Rahim Noor, Tok Mat Setia, Abu Talib (pendakwa raya) dan lain2 pemimpin Melayu yg berani. Rahin Noor akan sumbat Cina durjana ini semua dalam penjara.

    ReplyDelete
  2. Aku ada jawapannya. Kerana Perhimpunan UMNO lambat lagi..

    ReplyDelete
  3. SEBAB KERAJAAN LEMBAB!!

    CINA2 BABI CHOW CHEE BAI NI KENA CEPAT DI AMBIL TINDAKAN KALAU TIDAK MAKIN KURANG AJAR ANAK2 HARAM TU!!

    ReplyDelete
  4. Malaysia Boleh....

    ReplyDelete
  5. Cina2 ni patut dibunuh shj. Penakut le tu tutup akaun. Jgn sampai tindakan diambil sendiri oleh kami orang melayu. Korang jgn cabar kesabaran kami...nak sgt ke tragedi spt 13 Mei tu....no hal punya...

    ReplyDelete
  6. Mentri KDN mana...zahid hamidi mana zahid...dulu mcm singa masa nk jawatan...la apa dh jadi .dh x da telor kn...pengecut....ter...

    ReplyDelete
  7. sudah sampai masa nya kerajaan bagi sedebik kat puak2 komunis ni..makin dibiarkan makin naik kepala..menjadi2 pula perangai diorang nih!! jgn smpai org islam mengamuk... bila umat islam bersatu habis lah puak2 haram ni...

    ReplyDelete
  8. main kongkek sendiri je...Nampak je kongkek...semua ahmoi....habis cerita....orang umno sikit skit sensitif macam najk mampos....tapi nampak ahmoi seksi lalu air liur meleleh...terus pegi toilet buat keje antarabangsatttt.....main kongkek je......semua masalah selesai....baik duduk bawah tempurung jangan campur dgn sape2 pun, jangan campur dgn jiran, kawan, pekerja sepejabat, rakan seperjuangan, pelanggan, pembekal, orang luar negeri. duk je bawah pokok nyiur so takkan senang kena tersindir, tersinggung.....lepas tu boleh mengumpat dan memfitnah orang dari pagi sampai petang.....kalau berani siarkan komen ni pengecut!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang UMNO takde YB JAMBAN, orang UMNO takde kongkek chinadoll dan orang UMNO takde belasah jubur memancut sampai 4cm dan orang UMNO tak pakai spender putih. Khaaakkkkk tui pakatan memang kaki kongkek.

      Delete
  9. samantha wong tu ada kah orang yang sama seperti dalam blog ini? http://www.zentrader.ca/blog/?p=6253

    ReplyDelete
  10. kalu tak mahu bunyi bising azan ke apa ke, berambuslah, duduklah di negara cina ke, hong kong ker, taiwan ker, jangan duduk di tanah MELAYU ni, amoi bodoh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!