PANAS BERAPI! KENAPA ASYIK HENTAM PM JE NI? TAKDE KERJA LAIN KE?

Aku sebenarnya tak faham kenapa Dato Kadir Jasin asyik dok serang Najib ni? Bila aku baca blog RBF KLIK SINI, blog Be Da Man KLIK SINI, Blog KRO KLIK SINI, aku menjadi hairan. Kenapa begitu dasyat sekali Kadir Jasin menyerang PM. MIK pun ada kisah sama KLIK SINI

Aku bukan apa, aku kesian tengok Najib yang diserang dari luar dan dalam ni,dalam keadaan sekarang dimana negara sedang menghadapi cabaran yang dasyat ni. Kalau ya pun tak nak membantu tak perlu nak tambah garam atas luka kan?

Aku tak tau apa masalah Kadir Jasin dengan PM, aku tak nak tuduh apa-apa pun cuma yang tak sedapnya dia selalu refer pembangkang punya statistik atau rujukan. Contoh terbaru dia refer Survey oleh Merdeka Centre yang memberikan angka dan peratusan menurun terhadap Najib.

Agak mengecewakan kerana kita semua sedia maklum bahawa Merdeka Centre sebenarnya didalangi oleh penjilat tegar Anwar iaitu Ibrahim Suffian.Operasi Merdeka Centre bermula pada tahun 2002, selepas era reformasi yang diterajui oleh Ibrahim Suffian.

Ibrahim Suffian atau lebih dikenali sebagai Ben adalah penyelaras dana “Canadian International Development Agency” (CIDA) yang mengambil tempat dalam pejabat Suruhanjaya Tinggi Kanada.

CIDA dibiayai sepenuhnya oleh kerajaan Kanada menerusi Suruhanjaya Tingginya di sini untuk kegiatan yang depannya adalah mempromosi nilai-nilai demokrasi, hak asasi manusia dan ketelusan proses Pilihanraya di Malaysia yang masih mereka anggap rendah.

Memang sah spesis seperti Ibrahim Suffian adalah agen negara asing yang anti kerajaan. Boleh baca seterusnya pendedahan mengenai Ibrahim Suffian dalang Merdeka Centre di SINI.

Come on man, kalau ya pun marah sangat dengan Najib tak payah la nak refer dengan survey sampah macam ni. Acapkali juga Kadir Jasin menggunakan Harakah dan lain-lain suara pembangkang sebagai rujukan untuk menghentam Najib. Kenapa jadi macam ni?

Aku rasa Najib adalah PM terbaik buat masa ni. Tak perlu nak compare dia dengan yang lain atau Kadir Jasin mengimpikan Anwar untuk menjadi PM gamaknya? Sudah-sudah la Datuk. Kita semua hormat Datuk so tak perlu la keluar statement macam ni ok...

Peace Datuk!

26 Responses to "PANAS BERAPI! KENAPA ASYIK HENTAM PM JE NI? TAKDE KERJA LAIN KE?"

  1. Kadir Jasin Dah Nyanyoook

    ReplyDelete
  2. Kita yg dah tua dan bila2 masa akan dipanggil menghadap Allah hendak lah ingat bahawa dosa sesama manusia atas dasar dendam dan dengki itu hanya diselasaikan sesama manusia dan Allah xkan menolongnye.Kalau perkara ini pun kita xtahu jangan salahkan orang lain.Manajala ora g yan dicerca dan didengki itu pulak akan mendapat pahala.Wallahualam.

    ReplyDelete
  3. mcm ni la bro negara maju lain bila ada krisis kebanyakkan MP n PM dia resign macam ne dgn malaysia xkan la nak tunggu sampai lingkup baru nak cover. iskhh koprat vs keparat akan make people suffer. by the cybertrooper umno must do something b4 keluarga razak make more mess. trust me if u all x gather something or do something u all suffer gak mcm kami. by the way lantik TUN semula bukan terbaik cz Pemandu behind the scene dah prepare nak HAVOC. Anwar plz don't send us to the jungle n anak mat yassin must go to school b4 schooling ur future n the uncle BAPOK beware she always like snake

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau k/terbang jatuh semua MP dan PM kena resign, kalau saham jatuh semua MP & PM kena resign. Kalau durian dan kelapa jatuh apa perlu MP & PM resign jugak??. Kalau semua tak kena dengan Malaysia, wa suggest lu ikut 39 orang China yang kita entertain kat Bangi tu, ikut mereka balik China bila mereka dah puas hati dengan explaination kita pasai apa k/terbang tak jumpa. Lu boleh duduk sampai mampus kat negara China..

      Delete
  4. biasa le tu...tak dapat projek

    ReplyDelete
  5. haram jadah btl kadir jasin ni kan berani dia nak jatuhkan najib n mengkau plak tu, wah nampak besar kepala sial ni kan, ikutkan hati aku nak aje aku maki hamun mamat nie. mcm mana nak majukan org melayu kalau org melayu sendiri yg jadi musuh bangsanya. mana nak cari pemimpin yg sabar dgn karenah gampang krg walaupun bininya si rosmah dicaci, di fitnah tapi najib tetap sabar. bukan senang nak dapat pm sebegini rupa.

    ReplyDelete
  6. sape kadir jasin ini kalau nak dibandingkan dgn najib, berani dia mengaku konspirasi jahat dia utk jatuhkan pemimpin no 1 kita. mana perginya pihak berkuasa kenapa tak nak bertindak terhadap org mcm ni ye. mcm mana negara nak aman kalau org melayu sendiri musuh melayu.

    ReplyDelete
  7. datuk kan dah senja,dah turun bukit....duduk diam2 dahlah...jiwa kacau tak dapat sesuatu agaknya

    ReplyDelete
  8. KADIR JASIN NI DAH TAKDE KERJA LAIN SELAIN DARI NAK JATUHKAN BANGSA SENDIRI. PATUTLAH CINA GELAKKAN ORG MELAYU SELALU SEBAB DRG TAHU MELAYU MUDAH DIBODOHKAN SAMA MCM SI KADIR JASIN APA HAK DIA NAK JATUHKAN NAJIB SEDANGKAN AKU TGK PENTADBIRAN NAJIB BAGUS DARI SERBA SERBI. CKP SENANG BRO CE KALAU YG YG PEGANG JAWATAN TU BARU LU TAHU BRO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn statement Melayu mudah diperbodohkan. Skrg ni Cina ambil kesempatan mana yg boleh semasa Melayu sedang celaru.

      MB Selangor pun baru kena tipu jual tanah. Ingat pandai tapi bodoh.

      Tapi kalau ada imbuhan, org kata bodoh pun takpe.

      Pathetic.

      Delete
  9. biasalah manusia nie sape saja yg jadi pm kita krg selalu takkan puas hati punya kan, apa salah najib selama ini sehinggakan beria-ia nak jatuhkan dia. inilah masalah org melayu kita tak hbs2 dengki sesama sendiri.

    ReplyDelete
  10. Ape punya bahalol kadir jasin nie...bila lak najib buat hal nie.....knp mesti najib turun....korg takut dgn najib kn sbb korg tau selagi najib pm anwar x akn berjaya menghasut rakyat kn....sbb najib melakukan yg terbaik demi negara....

    ReplyDelete
  11. aku tak faham apa masalahnya kerajaan pimpinan najib aku tgk elok aje negara kita selama ini. najib dah buat yg terbaik utk kita semua kenapa masih nak cari kesalahan dia. apa tak cukup ke pembangunan yg berlaku sekarang ini dgn pelbagai kemudahan disediakan apa lagi yg krg nak dari najib. apa yg berlaku kat negara kita baru2 ini adalah tragedi yg tak diduga langsung tapi kenapa nak salahkan najib juga apa kadir jasin ini tak reti ke nak terima qada dan qadak allah swt. takuitlah tuhan sikit wahai manusia yg bertopengkan syaitan.

    ReplyDelete
  12. Nampaknya semakiin ramai yang telah masuk jerat menjadi pencacai upahan termasuk anak pak Hitam. Begitu hebat gelombang upahan demi untuk merealisasikan rancangan menumbangkan Najib dalam enam bulan. Berhati-hatilah Datuk Seri. Terlalu banyak wang berligar sekarang. Kami berdoa semoga Datuk Seri berjaya menghadapi PETUALANG NEGARA ini.

    ReplyDelete
  13. Nampaknya semakiin ramai yang telah masuk jerat menjadi pencacai upahan termasuk anak pak Hitam. Begitu hebat gelombang upahan demi untuk merealisasikan rancangan menumbangkan Najib dalam enam bulan. Berhati-hatilah Datuk Seri. Terlalu banyak wang berligar sekarang. Kami berdoa semoga Datuk Seri berjaya menghadapi PETUALANG NEGARA ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam Malaysia masa ini hanya 2 orang sahaja yang tidak mahu dijatuhkan oleh rakyat Malaysia: 1. Lee Chong Wei dan 2. Nicol David...yang lain semua tak guna dan mahu dijatuhkan termasuk TS Anuar Musa the Red Worrior!

      Delete
  14. ntah..
    cam mak bapak die org tak wat dosa langsung..
    siang petag pagi malam dok menyalok cam anjing kurap
    appa daa.

    ReplyDelete
  15. sial tol bangsat nie bila nafsu sendiri tak dapat dipenuhi mula buat peragai sial..kalau orang melayu sendiri taknak bagi peluang dekat najib macam mana dia nak maju kan negara sebab asyik kena macam2...serius kalau ada 10 orang macam kadir sial jasin nie lingkup wei negara tak kira la siapa yang memerintah...tolong hapuskan manusia nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AGAKNYA ADA HABUAN YG BAIK. MASAKAN MELAYU NAK MAKAN MELAYU LAIN SEBANGSA SEAGAMA YG SEPATUTNYA SALING MELINDUNGI TAPI BEGINI JADINYA. TAKKAN NAK TGK ORG DAPAT ONGKOS DARI YAHUDI JE.

      Delete
  16. biasalah tu waktu2 macam nielah ular nak mula mematuk..mematuk otak rakyat kononnya najib nie tidak layak menjadi pm..cara dia menanagi masalah nampak macam main2 je...
    semua termasuk salah seorg skrg n ie kadir jasin yang xtau pe masalahnya tetiba nak serang najib..cuba bagi sebab yang munasabah kenapa nak jatuhkan najib???
    apakah dia gagal dlam menghandle apa2 situasi???
    mh370 pun dia dh cuba terdaya org ckp dgn dlm konflik dan kecelaruan nie lagi dihentam dia..xnk membantu xpayah la keruhkan keadaan...apa layak anwar jadi pm ke??

    ReplyDelete
  17. kalau rumahtangga sendiri pun tak boleh nak urus..jgn sibuk nak kutuk pentadbiran PM Najib...balik rumah pegi kawtim dua orang isteri yang kerap bergaduh tu dulu.. habuk pun takdak... hello brader...najib tu bini tu satu je tau.... booooo....

    ReplyDelete
  18. wahai kadir J... cermin diri anda dulu...sebelum nak kritik pentadbiran PM Najib sila betulkan pentadbiran yg paling mudah iaitu rumahtangga anda sendiri... kasi bagus dulu 2 bini yg kerap gaduh tu baru nak sibuk hal lain...jgn jadikan Pm Najib punching bag anda bila byk sgt masalah peribadi di rumah...kesian kau kadir.... erm...

    ReplyDelete
  19. Jawapanya mudah.Najib adalah pemimpin yang paling lemah. Kalau isetri sendiri tak boleh control, nak harap dia control negara.Dalam bahasa English-Najis is INCOMPETENT!

    ReplyDelete
  20. Betul ke Kadir Jasin ni ada masalah rumahtgga yg teruk sampai melepaskan permasalahannya pada Najib sebagai punching bag nya?

    ReplyDelete
  21. Betul ke Kadir Jasin ni ada masalah rumatgga yg berat sampai melepaskan permasalahan nya pada Najib sbg punching bag nya?

    ReplyDelete
  22. Najib bukan incompetent. Beliau terlalu lurus, terlalu terbuka dan sikap keterbukaan yang diamalkannya telah makan diirnya sendiri. Kita boleh berlembut dengan pihak lawan dalam isu2 berkaitan peribadi tapi Islam tak ajar kita berlembut dan bertolak ansur dalam apa2 hal berkaitan dengan keselamatan negara dan keselamatan ugama Islam.Dengan pihak lawan seperti yang ada di Malaysia, yang kurang ajar, yang tidak patuh pada undang2, ISA juga jawabannya.

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!