PANAS BERAPI! APA CERITA NI? KENAPA NI? APA SUDAH JADI? #prayforMH370

Kalau nak tahu cerita lanjut. KLIK SINI

2 Responses to "PANAS BERAPI! APA CERITA NI? KENAPA NI? APA SUDAH JADI? #prayforMH370"

  1. ini sekadar teori saja berkaitan kehilangan MH370...
    1-Kapal terbang(KT) di RAMPAS --- flight tengah malam(1-2pagi)..penumpang kebanyakkan sedang nyenyak tidur..MO perampas (mungkin 3-4org)..mempergunakan crew pesawat utk masuk ke COCKPIT dan perampas yg pakar tentang pesawat secara MANUALLY CONTROL pesawat terbang dibawah kawalan radar dan SWITCH OFF semua RADIO TRANSMISSION...semua krew cockpit di sembur gas saraf(tidur mati) termasuk semua penumpang
    2-untuk pengetahuan ..KT BOEING 777 ER(EXTENDED RANGE) ini boleh terbang sejauh hampir 15ribu NAUTICAL MILE jika isi minyak penuh(betulkan saya jika silap**dpt maklumat pun dari info internet**)..cuba bayangkan sejauh mana KT tersebut boleh terbang kedestinasi rahsia.
    3-rampasan ini adalah POLITICAL MOTIVE..tujuan utk melaksanakan MO yang lebih BESAR dari 911
    4-KT sudah mendarat di tempat rahsia mungkin negara di benua AFRIKA yang kawalan udara yang minimum...dan ditempatkan di dalam hangar yg dapat memuatkan KT tersebut,manakala penumpang dan krew,jika masih hidup ditempatkan dlm bangunan berdekatan dan diberi kawalan AMAT KETAT.
    5-KT dalam proses menukar PROFILE,spt LOGO,CAT utk MO seterusnya iaitu ada 2 kemungkinan..menukar profile pesawat yg ada laluan ke USA dan ISRAEL dengan membawa muatan BOM NUKLEAR atau CHEMICAL bersama penumpang asal(jika masih hidup/mati) ke sasaran tersebut dan ini akan mencetus tindak balas USA spt mana USA lakukan semasa 911,pihak USA dan sekutunya menyerang AFGHANISTAN dan IRAQ utk mencari OSAMA dan kali ini sasaran nya ialah IRAN kerana dlm pesawat MH370 ada 2 rakyat IRAN yg menggunakan paspot palsu..(ini semua macam KEBETULAN kan?)
    6.MO ini mungkin akan dilakukan dlm tempuh 6-12 bln dari sekarang,bila keadaan dah reda..
    7.cuba bayangkan secara LOGIK,dgn teknoloji yg serba canggih spt satelit,sistem radar dan segala macam alatan pengesan tidak dapat mengesan KT yang sebesar BOEING 777...
    8.cuba bayangkan ada negara yg mempunyai satelit yg super canggih yg dpt mengesan "KOTAK ROKOK" yg dipegang ditangan anda.
    9.kesan dr implikasi ini saya amat khuatir jika ini akan mecetus situasi ketenteraan atau yg lebih buruk lagi......PERANG?????
    10.Saya doa,agar TEORI saya ini TIDAK BERLAKU...sebab jika ianya berlaku....tak dapat saya nak lihat anak2 saya berkahwin...dan mereka mempunyai keluarga mereka sendiri....atau saya tak dapat menikmati hasil sayur2 yg saya baru tanam ditepi rumah(hobi baru)....lagipun saya baru pertama kali merasai pencen......

    ReplyDelete
  2. Saya juga berteori seperti tuan.. menakutkan..tapi moga ianya tinggal teori .. Amin. moga selamat semuanya..

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!