KUNYIT HANGIT! ANWAR RAYU UNTUK KETEPIKAN SHAFIE TAPI GAGAL LAGI! DIMANA KEADILAN?

Kali keempat al jubs buat rayuan untuk tolak Shafie Abdullah tapi gagal jugak,, suka tak suka esok Anwar kena hadapi perbicaraan rayuan Kes Saiful. Yang bestnya bila Anwar kritik dan hina mahkamah takde siapa pun berani nak kata dia buat 'contempt of court'.

Tapi kalau orang lain cakap sikit je, sebarisan peguam akan bersedia untuk kenakan orang yang bercakap benar. Pelik gak kita punya undang-undang ni. Lain macam je aku tengok. Tapi takpa la itu lain kali aku cerita.

La ni, Anwar hang jangan banyak bunyi dan hadir je ke mahkamah esokd an lusa and please jangan ambil MC lagi sebab kita dah meluat dengan segala penangguhan yang hang buat tu. Lagi satu jangan la dok cerita kata mahkamah tak adil. Sejak kebelakangan ni semua keputusan memihak pada Pakatan kan? Apa lagi korang tak puashati?

Kesian Saiful, dah berapa lama dia tunggu untuk mendapat keadilan. Si Anwar ni pulak tak habis-habis buat drama. Saiful tetap istiqama dan menanti dengan penuh sabar. Dia dah lalui bermacam-macam dah tapi dia tetap sabar.

Aku harap Saiful akan mendapat keadilan yang sewajarnya. Tapi persoalannya boleh ke dia dapat kalau Anwar asyik dok mengelat je ni?

5 Responses to "KUNYIT HANGIT! ANWAR RAYU UNTUK KETEPIKAN SHAFIE TAPI GAGAL LAGI! DIMANA KEADILAN?"

  1. untuk 'keadilan?' dan mempercepatkan perbicaraan ini, aku cadangkan hakim dipilih oleh anwar, pendakwa juga perlu dipilih dan disukai oleh anwar. kalau boleh sebelum bicara lagi, keputusan bahawa anwar tidak bersalah juga telah dikeluarkan. proses perbicaraan tu kira 'dummy' sahaja supaya rakyat terus tertipu. habis bicara kes sontot anwar ni kira malaysia akan terus aman sebab telah dipastikan bahawa anwar tidak bersalah.

    ReplyDelete
  2. Pesan kat Bang Non tu besok datang court tak yah pakai bendalah plastik lebaq yang lilit kat leher tu. naik meluat aku tengok gimik murahan lagu tu. Kang tercekik dek bendalah plastik kat leher tu, ko tuduh UMNO nak bunoh ko pulak....

    ReplyDelete
  3. Tlg la... bagi la keadilan pada bontot saiful tue.. korang ingat x sakit je dia tahan tusukan berbisa yg anwar bagi tue... mmg sengsara beb, korang x rasa... klu korang rasa barulah korang tau langit tue tinggi @rendah.....

    ReplyDelete
  4. Come on anwar.. be gentlemen walaupun ko tu dah lari dari gentleman....

    ReplyDelete
  5. Kak bedah. Mesti jubo ko penah kena suntut kan. Tau je ko sakit ke idaknya. Kakaka kaldai tul la ko ni

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!