THE UNTOUCHABLES TERESA COCK WITH BIILION DOLLARS SCANDAL? SPRM WAJIB BACA

Hari ini blogger The DAP Insider sekali lagi mengeluarkan artikel mengenai projek Solar Photovoltaic Power Plant . (sumber artikel : DAP INSIDER Artikel kali ini menunjukkkan kronologi bagaimana projek Solar Photovoltaic Power Plant ini diberikan kepada Goldsino Investment yang mana penulis artikel The DAP Insider itu percaya mempunyai kaitan dengan Teresa Kok .

Dalam artikel yang ditulis dalam bahasa Inggeris itu , beberapa 'point' menarik dinyatakan oleh blogger berkenaan antaranya ;

"Goldsino started the presenting their paperwork on Solar Photovaltaic Power Plant project. Goldsino repeatedly mentioned that they knew Teresa KOK. "

"Goldsino representative urged Yayasan Selangor to come out with MOU so that the signing ceremony would be held on December 2011 as the company president were around in KL during that time."

"Business Development Manager introduced Goldsino representatives to Yayasan Selangor representatives. According to Development Manager, they are from China but already stayed in Malaysia for quite sometimes. Goldsino started their presentation stated the reason and objective to develop Solar Energy. According to them, the first project by them already started in Perak."

"Yayasan Selangor proposed that Goldsino to submit their documents using local registered company to ease the application process before Yayasan Selangor can issue out any letter. "

"With the chronology and evidence attached, showed that there is plans to bring in foreign fund to Selangor through Yayasan Selangor on the proposed project."

Point-point di atas antaranya menerangkan bagaimana wakil dari Goldsino (pada 14 Dec 2011) berulang-kali menyatakan bahawa beliau mengenali Teresa Kok . Jadi apa tujuan beliau berbuat demikian ? Adakah disebabkan beliau dah diajar cara untuk bercakap apabila berjumpa dengan pegawai2 Yayasan Selangor ?

Selain itu wakil Goldsino juga meminta Yayasan Selangor untuk mengeluarkan MoU (memorandum persefahaman) supaya upacara tandatangan boleh diadakan pada Dec 2011 kerana Presiden syarikat itu sedang berada di Kuala Lumpur . Secara kebetulan pula Presiden Goldsino ada di Kuala Lumpur ? Seolah-olah dinasihatkan orang tertentu bahawa Goldsino pasti akan berjaya dengan perbincangan bersama Yayasan Selangor.

Pada 27 Dec 2011 , pengurus pembangunan perniagaan Goldsino memperkenalkan lain2 wakil Goldsino pada wakil Yayasan Selangor . Menurut wakil Goldsino itu , mereka berasal dari China tetapi telah menetap di Malaysia untuk satu tempoh yang agak lama . Mereka juga berkata bahawa projek pertama mereka telah berjalan di negeri Perak . Mungkin ramai yang tahu bahawa pada tahun 2008, DAP telah menguasai Perak melalui proksi mereka PAS di mana Nizar dilantik sebagai MB , mungkin sudah banyak percaturan dan projek yang telah ditandatangani dalam tempoh yang singkat itu sebelum diambil alih oleh BN pada 2009.

Dalam mesyuarat itu juga , pengerusi mesyuarat menasihatkan supaya Goldsino menghantar dokumen2 mereka melalui syarikat tempatan untuk memudahkan permohonan . Tak dinyatakan dalam artikel itu nama syarikat , mungkin akan dikeluarkan dalam artikel akan datang The DAP Insider . Tapi kalau tak keluar pun kita masihboleh siasat .

Penulis The DAP Insider juga berpendapat terdapat rancangan untuk membawa masuk wang asing ke Selangor melalui Yayasan Selangor dengan projek solar yang dicadangkan . Bila bercakap mengenai membawa masuk mata wang asing ke negara ini , pelbagai spekulasi pasti timbul tambahan pula dengan bagaimana projek ini begitu cepat mendapat kelulusan Yayasan Selangor ? Bukan niat untuk menuduh , namun perkara-perkara yang menimbulkan keraguan seperti ini haruslah disiasat tambahan pula ia melibatkan aliran wang yang besar dari luar negarAa.

HOUSE PK: Artikel ini aku petik dari blog Be Da Man. sebab artikel asal dalam Bahasa Inggeris takut nanti ada yang tak faham maka aku copy yang telah dimelayukan punya.

Kita nak tanya ni, macamana Yayasan Selangor melalui Deputy GM dia boleh terus keluarkan surat dan bersetuju bagi projek ni pada China? Dia punya Presiden pun tak reti cakap English! Wo, hebat kan? Korang tak rasa ke seperti apa yang didedahkan oleh DAP Insider ni ada tangan Ghaib si Racist Teresa Cock yang sangat bencikan melayu tu?

Come on, benda ni dah masuk SPRM guys, aku yakin SPRM akan buat siasatan yang terperincin cuma aku takut dek kerna takut ngan pembangkang maka kes ni juga akan disepikan? Ini bukan perkara main-main. Ini adalah tuduhan serius. Dah le nama Kok si Teresa dan Kok Chee Keong tu sama sur name dia. Mungkinkah mereka ni related?

Berapa Teresa dapat dalam deal ni? Kita nak tahu semua benda ni, bukan nak tuduh tapi benda dah ada report kat SPRM kan? Kenapa bila pakatan yang ambik rasuah dalam deal yang hingga mencapai Billion ringgit ni semua senyap? Sedangkan Suami Shahrizat yang ambik soft loan tu dikenakan macam-macam? Sampai panggil UMNO lembu beb.

Ini kita nak panggil FUCKATAN COCK ke? Ce cite sikit? Kenapa berat sebelah? Kenapa ada yang komen kata kena tunggu hingga SPRM selesai? Kenapa dalam hal kerajaan belum terbukti lagi anjing-anjing Pakatan dah kata bersalah? Sedangkan baru dalam siasatan?

Sampai bila kita rakyat Malaysia ni mahu diperbodohkan oleh agen-agen pembangkang seperti Malaysiakini dan blogger-blogger haprak mereka? Begitu mudah kita percaya dakyah mereka, seolah-olah mereka begitu suci kan?

Teresa yang sangat bencikan melayu ni selalu kata dia adil dan telus, adil ke? Telus ke bagi projek macam tu je, bukan nilai kecil tau, berbillion ni. Kata adil, bangkitlah rakyat Selangor, kamu sedang dirompak degan begitu dasyat sekali. Tah berapa banyak tanah milik bumiputra yang sudah diambil kaum cinabeng kat Selangor ni...

Lagi satu, dah beratus laporan polis dibuat terhadap Teresa, tapi sampai searang Teresa masih lepas bebas sebab mungki Menteri atau polis takut nak tangkap dia kot? Takut nanti dia akan compalint pasal makanan lagi kot? Dia hina melayu, dia dok jual tanah Selangor dan ambik rasuah sesuka hati dia dan dia masih UNTOUCHABLES!

35 Responses to "THE UNTOUCHABLES TERESA COCK WITH BIILION DOLLARS SCANDAL? SPRM WAJIB BACA"

  1. Xsalah kalau disiasat...sebab pakatan pun sama aje...bila ade projek UMNO die msti nak sebok nak siasat dan nak snoop around...xjmpe keslhan terus tuduh macam-macam...jadi UMNO pun perlu jadi mcm tuh baru rakyat suka...sbb kate pakatan rakyat suka mereka...tetapi kalah PRU jugak...oh the irony!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau ni bodoh laah .. SPRM hanya menyisat untuk kesalahan orang melayu sahajalaah.... cuba tengok kes2 sebelum ini siapa yang banyak kena siasat...SPRM, M= Melayu... kalau kaum lain buat salah akan diberi imbuhan lagi macam bantuan sekolah cina ..dan macam2 lag... DAN YANG LEBIH PENTING BESEDIALAH KITA UNTUK BERAMBUS DARI TANAH MELAYU INI ataupun bersedia mengaku menjadi bangsa lain contohnyer maori keer...he he he.

      Delete
    2. Paper hari ni ada org letak seketul daging babi depan mesjid di cerok tok kun. Lepas ni adalah lafir laknat minta maaf utk tutup kes. Polis pun kata eloklah. Dan benda ini akan berulang dan ulang dan ulang.

      Delete
  2. This bitch is very cunning...she will do every sinister things behind the people and will quickly apoint a scapegoat when she is in trouble...its been going around...so becareful with evrythng this bitch says!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini TerasaCock saperti juga lain-lain Cinabeng diajar di SKJC bahawa tempat paling selamat diplanet ini untuk menipu kerana penduduknya bodoh sama taraf dengan kepala cock adalah didalam negara Melayu...Kaum Cock ini tak berani pun berbuat benda yang sama diBenua TiongCock kerana kaum mereka disana tentu akan tembak mereka siang-siang lagi..berbeza dinegara Melayu, bangsa flora/fauna ini lebih teransang untuk membalun sesama sendiri semata-mata untuk mendapat pujian dari kaum Cock ini kerana mengikut adatresam turun temurun " Kera dihutan disusukan, anak sendiri dilaparkan, Biar mampuskan anak jangan matikan adat ( adat melebihkan & memuliakan tetamu/pendatang/Cocks)" , adat membawa penyamun dan diberikan makan kedalam rumah juga adat Melayu flora/fauna.

      Bezakan perumpamaan berikut:
      Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali...perumpamaan Melayu.

      Buat-buat baik berpada (rasuah & bermuka-muka), buat jahat jangan hanya sekali,jika untung buat berkali-kali (kerana Melayu tak akan marah bila cakap sorry)...perumpamaan Cocks

      Delete
  3. Memang untouchable la sebab dah beli SPRM dan dah ikat siap2...mana dia mau taot nak buat apa-apa aje...macam video tuh...ce kalau ade ahli UMNO buat sebegitu....habis dorang akan spin cerita sampai kata orang melayu racist terhadap cina...gila tol...tambah2 lagi mentaliti orang melayu yang semua bodoh babi nie yang bila kerajaan bagi projek...campak ke cina...memang bodo la jawabnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. YOU ARE REALLY SMART. I TOTALLY AGREE WITH YOU

      Delete
    2. YOU ARE REALLY SMART. I TOTALLY AGREE WITH YOU

      Delete
  4. ppn cina sial nie bencikan melayu..yg tak bole tahan tu macai2 melayu boleh plak sokong si cina racist nie..
    yang si sprm nie pun satu apa yang susah sgt nk siasat ppn nie..
    dh kerja korang buat jelah..kalau umno semua benda diwarkn pakatan suruh siasat napenya pakatan sendiri elakkn benda nie..
    tak payahla cerita dia nie suci dlm debu tolong la..
    senyap2 dia korek duit negara yg majoroti melayu nie..
    tapi pelik ppn tak guna ini disokong

    ReplyDelete
  5. cina cibai pendatang sial.....

    ReplyDelete
  6. betina nie mmg sial lah...terang2 die dh tunjuk kebencian die pada melayu tp masih ade yg angkat die sbb tu die besar kepala...cina sial nie mmg recist..

    ReplyDelete
  7. sudah semestinyalah untouchable klu dh suap mulut semua org tu kn..!! nmpk sgtlah yg sume dh kena suap sbb knp msh lepaskan dia slps apa yg dia dh buat?? dahlah pendatang kat ngra nie, racist pulak tu!! mmg cina keparat lah teresa nie!

    ReplyDelete
  8. SPRM.... hmmmm


    Kesiannnn.....

    ReplyDelete
  9. BETINA SIAL NI MMG DAH TERANG2 TUNJUK KEBENCIAN DIA PADA ORG MELAYU TAPI MALANGNYA ADA JUGA MACAI2 MELAYU YG BODOH TAHAP BABI YG MASIH SOKONG BETINA SIAL TU. MANA PERGINYA MARUAH MELAYU KITA KETIKA CINA KAFIR SEDANG MEMPERLEKEHKAN BANGSA KITA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg sokong tu org2 pazz. Mereka ni mcm org baru nak berkawan dgn bangsa bukan melayu. Mendodot sekali. Dulu mengata umno kafir sekongkol dgn mca dan mic. Tapi mereka buta mca dan mic tidak sejahat dappig yg betul2 babisetan. Tambah lagi sundal ni jahat lbh dari pelacur.

      Delete
    2. Yg sokong tu org2 pazz. Mereka ni mcm org baru nak berkawan dgn bangsa bukan melayu. Mendodot sekali. Dulu mengata umno kafir sekongkol dgn mca dan mic. Tapi mereka buta mca dan mic tidak sejahat dappig yg betul2 babisetan. Tambah lagi sundal ni jahat lbh dari pelacur.

      Delete
  10. jgn sampai org kata SPRM tak buat kerja oi or dah makan rasuah teresa kok beb. pompuan sial ini makin lama menjadi-jadi jahatnya nak kenakan org melayu kita dan masih bangga dgn apa yg dia buat. jgn sampai SPRM disalahkan atas semua ini........

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum semua...saya amat2 berharap kerajaan lebih berhati2 dalam menjalankan penguatkuasaan undang2....yg ketara sekarang ni kerajaan lebih galak menekan orng yg berada di pehak kerajaan sendiri....klau ini berterusan adalah amat malang sekali bagi kerajaan sekarang kerana sudah lah usaha pembangunan org melayu tak berapa berkesan walau ramai pak menteri cakap usaha tu berkesan 80%....(pandangan pribadi saya cumadalam 55% je) tinggal tak berapa kerat je yg masih menghargai kerajaan sedia ada....yg sikit tu pula nampaknya nak di jadikan kambing hitam....harap pehak kerajaan lebih bijak dari puak2 pakatan dan kami tidak silap mengenainya

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum semua...saya amat2 berharap kerajaan sekarang lebih berhati2dalam menjalankan penguatkuasaan undang2..puak2 pr dgn pemimpinnya buat apa pun takda tindakan dari kerajaan walau laporan polis di buat beribu kali...tapi org yg sentiasa menyokong kerajaan...jgn buat silap sikit,,,belum buat apa2 lagi dah berangkut dah...kerajaan kene sedar selama ni usha pembangunan org melayu banyak kepincangannya.....jadi tinggal tak berapa kerat yg menyokong kerajaan.....jadiiii dngar2lah apa yg mereka cuba smpaikan....sebenarnya ramai yg dah meluat tngok sikap kerajaan yg masih membenarkan puak2 pr ni menghina agama islam dan bangsa melayu....fikir2lah wahai pemimpin yg di pilih dan di beri kuasa

    ReplyDelete
  13. gila khinzir xdendam..pasal bdk melayu la gua semak dia jdi tatapan awam.

    ReplyDelete
  14. Sepatut nya blog ini terus di moderate kan .

    ReplyDelete
  15. selagi manusia perlukan makan dan minum untuk hidup..selagi itulah manusia perlukan RM.. rakyat patut siasat SPRM terlebih dahulu sebab semua anggotanya bukan malaikat.. mereka bekerja sebab ada gaji.. kerja lain pun susah nak dapat sekarang..

    ReplyDelete
  16. SPRM dan KDN boleh buat apa? Mereka tak ada telur. Cuba kalau pihak pemerintah, belum lapor dah ambil tindakan, tapi puak pembangkang buat tak tahu je.SPRM dan KDN pukimak je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berhati-hati dengan perangkap yang dipasang DAPigs dengan melepaskan babi betina ini. Melayu angkat tangan acah nak tampar jer dah terpekik terlolong gegak gempita sampai keBeijing dan Bangsa Bersatu (melalui Comango). Mereka menunggu Melayu jentik telinga dia ajer, Sifu stunt Anwar akan arahkan babi betina ini menggelupur seolah-olah patah riuk relai segala sendi-sendi, dan terpaksa dibungkus plaster seluruh badan (macam lakunan pakai plaster tengkok ari tu padahal lakonan patah pinggang).

      Aku lebih suka tengok babi betina ni jatuh dalam lubang yang dia gali sendiri, tak lama dah!!

      Delete
  17. Cina Chee Bai pendatang sial!!

    Melayu bodoh yg akan cerdik!!

    Tahniah Melayu teruskan berbalah sesama sendiri!!

    PAS BABI PKR ANJING!!

    ReplyDelete
  18. mmg dah sama tahap pukimak haram jadah la teresa cock nie..... gampang pun ada gak yg pukimak2 nie cuba nak tunjukkan kat kerajaan... apa dia ingat malaysia nie bapak babi ko punya ke////

    ReplyDelete
  19. malalaaayyyyyyyyyyyyyyy sisssssssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii uuuuuuuuuuuuuuuuuuu gagagahahahahah,,,,siiiiii siallllll sedar diri lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruk mana pula ni

      Delete
    2. What do you mean. Do not try to be funny.

      Delete
  20. he he he..maaf ckp la ek..sprm dan peguam negara bertaring hanya pd bn..baca umno aka melayu...selain melayu dan muslim sprm mcm yg kita semua tahu...bertindak dlm mimpi....

    ReplyDelete
  21. @Abg Parpukari.

    1. TAKE THIS SERIOUSLY sebab ini juga ada kaitan dengan artikel lama abg parpukari iaitu mengenai PR TON. Mcm mana Proton boleh jadi PR TON?? sebab Human Resource Department. Baca balik e-mail aduan tersebut. Sama gak ngan kes SPRM ni.

    2. SPRM tak mahu siasat Pembangkang?? Hehehe biasalaa, pekerja2 agensi ni adalah penyokong pembangkang. Ini bukan pertama kali, ingat apa dah jadi dengan fail Azmin?? See??

    3. SPRM bukan satu Agensi saja yang dah dikuasai pembangkang tetapi GLC2 lain juga termasuklah PEMANDU. Bagaimana org pembangkang boleh masuk dalam GLC2 dan Agensi dan secara halus menggunakan organisasi2 tersebut utk kepentingan mereka dan turut mengagalkan usaha kerajaan dalam merealisasikan mandat kerajaan?? Jawapannya mudah iaitu melalui Human Resource Department.

    4. Cth satu organisasi bumiputra yang telah buat keputusan mengejutkan iaitu FGVH. Mereka telah mengambil keputusan utk funding organisasi pembangkang DAP (Chin Man Hin) sebanyak RM 1.2 billion !!!. Ini tak masuk akal langsung!! Adakah ni salah Isa Samad atau Najib?? NOO sebab mereka buat keputusan berdasarkan report dan analisis yang dibuat oleh personnel mereka, kalau report dan analisis tu dengan sengaja dibuat sedemikian rupa, so mcm mana?? Part ni kita tak lihat, selalu terus salahkan ketua saja. Persoalannya siapakah analist dan perancang procurement tersebut?? mcm mana mereka boleh masuk dalam FGVH?? Kita jarang melihat latar belakang dan niat middle tier management yang diselit masuk melalui Human Resource Department.

    5. Spt perkara 6 iaitu isu FGVH funding DAP RM 1.2 billion masih belum terjawab hingga hari ni oleh puak2 BN, sama juga SPRM, kenapa tak make a move kepada org2 Pembangkang spt isu2 seleweng pasir ketika dahulu, isu hartanah di Penang dan Selangor, isu rasuah Azman dan lain2?? Dua situasi - A. Adakah salah Pengarah SPRM?? Atau B. Ada pegawai2 pertengahan yang prepare report dan analisis utk Pengarah telah "white wash" report tersebut atau sorok file??? Bagi saya adalah B. sebab Pengarah terlampau sibuk dan memberi kepercayaan kepada pegawai2 mereka sendiri utk buat report adakah wajar laporan2 sebegini utk disiasat lebih mendalam. So mcm mana pegawai2 yang pro pembangkang ni terselit dalam SPRM?? Jawapan mudah : Human Resource Department.

    6. So apa dah jadi dengan SPRM, Agensi dan GLC2 lain hari ni yang makin hancur?? Jawapannya mudah siasat Human Resource Department kesemua organisasi tersebut atau lebih baik just take over balik department tersebut. Sebab Human Resource Department adalah "blind spot" kerajaan tidak perhati secara teliti recruitment personnel2 yang mengisi jawatan2 penting dalam organisasi2 kerajaan. Jika2 staf/personnel yang anti kerajaan dan tidak komited utk merealisasikan mandat kerajaan bekerja dengan organisasi sebegini, maka semua usaha kerajaan akan gagal.

    ReplyDelete
  22. Bertindak la jgn sampai keadaan bertambah parah

    ReplyDelete
  23. Inilah demokerusi ala Najib aka Rosmah. Hanya rakyat kerdil saja akan dikenakan tindakan undang2 walaupun kesalahan kecil. Kalau kesalahan pembangkang sebesar mana pun, tiada tindakan. Inilah PM yang tak de telur dan paling teruk dalam sejarah kepimpinan Malaysia.

    ReplyDelete
  24. dari dulu lagi betina jalang gampag nie mmg ada udang disebalik batu cuma dia x tunjukka je memandangkan dia rasa yg back up kat celah kangkang dia masih kuat padahal org pun tau yg puki dia tue busuk nak mampus...

    ReplyDelete
  25. mohon dipautkan blog http://paritbuntarrebels.blogspot.com/.blogspot
    dalam bloglist anda
    blog anda sudah dipautkan.
    sekian terima kasih

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!