EMAIL BERAPI DARI PEMBACA TENTANG PERBEZAAN BR1M DAN TAWAS! WAJIB BACA

Parpu,

Sebahagian rakyat telah menerima bantuan BR1M. Yang mengomen adalah puak Pembangkang yang maha pemalas, hanya harapkan rezeki disuapkan.

Ingat kembali, kerajaan Selangor telah menubuhkan TAWAS dimana dana disediakan untuk anak Selangor daripada mula dilahirkan sehingga berumur 18 tahun. Dana berkenaan disimpan dengan kerjasama AmBank. Seletelah mendaftar 2 orang anak melalui skim ini, kekeliruan timbul dimana:

1. Tiada khabar berita mengenai status dana berkenaan apakah ia masih aktif ataupun telah berkubur.

2. Kami tidak diberikan penyata kewangan samada nombor akaun, akses semakan internet dsb.

3. Jikalau dana ini berkubur, diminta MB memberikan kenyataan mengenai penamatannya. Jikalau masih aktif, ini menunjukkan bahawa ketidak efisyen kerajaan negeri dalam merakyatkan ekonomi dengan mengatakan "terlalu banyak data yang hendak diuruskan". Hari ini, kami berumur 4 dan 3 tahun, hanya mendapat kad keahlian yang tidak tahu apa kegunaannya dan nilainya.

Dimana dana merakyatkan ekonomi yang dijanjikan? Semoga MB mahupun bakal MB dapat menyelesiakan isu ini sebelum orang beranggapan penyelewengan disiang hari.

Dahla penantian Rumah Mampu Milik dengan keluasan minimum 800 kaki persegi, berharga di bawah RM150,000 seunit bak menanti kucing bertanduk.

Dengan DUN Kajang jadi taruhan, ini adalah waktu terbaik anak kami menuntut hak sebagai rakyat Selangor.

Ini Kalilah!

HOUSE PK: Email ini aku terima dari salah seorang pembaca blog. Wahai pencacai Pakatan, korang bandingkan la sendiri. Kerajaan Pakatan ni cakap je lebih tapi habuk pun tarak, tapi kerajaan BN dibawah pimpinan Najib menunaikan janji semua. Bila part dapat BR1M ni puak-puak korang la paling keterdepan kan? Lagi mau cerita

10 Responses to "EMAIL BERAPI DARI PEMBACA TENTANG PERBEZAAN BR1M DAN TAWAS! WAJIB BACA"

  1. PR ni muka tak tau malu...sebab tu dia selambe je tak kira lah ada masalah moral ke apa...tak tunaikan janji ke apa....janji jadi balaci mau....

    Pemimpin mereka ni kalau nak di bandingkan dengan satu bakul kobis pun kobis lagi berharga.....

    ReplyDelete
  2. I-SSPN dan BR1m jauh lebih baik dari TAWAS yang akhirnya bertukar jadi MAWAS - Merampok Wang Anak-Anak Selangor.

    ReplyDelete
  3. siape penasihat ekonomi selangor. . .takkan diam sahaja... atau pealaburan itu dah lebur habis. .dah masuk kocek..

    ReplyDelete
  4. org pas ni kan depa ni x dak adab dgn allah n manusia/org islam umno...dgn org kafir harbi mcm saudara seugama...ayah chik ada nak tarik balik tuduhan kafir pada org umno,apa tindakan di ambil oleh majlis fatwa ??? aku rasa org pas ramai dlm majlis agama islam n majlis fatwa

    ReplyDelete
  5. Kasihan Najib. Bagi BR1M konon nak bantu rengankan beban orang susah. Kawan aku memang orang susah dan patut sangat dapat BR1M pun. Dapat saja RM650 sukanya dia macam mendapat RM65,000. Korang nak tahu apa dia buat dengan duit BR1M tu. Dalam masa 2 hari saja clear dia belanja. Dia isi full tank kereta kawan dia. Kawan dia jadi dreber bawa dia sekeluarga gi makan ikan bakar, makan mi udang, makan seafood. Dia kata sekali bukan meja makan satu famili dekat2 RM200. Puas kata nya.

    Dia memang orang susah. Susah sangat. Kalau tak dapat duit BR1M tak merasa lah dia anak beranak nak makan sedap-sedap macam yang aku cakap tadi. Aku ingatkan dia ko kena ucap terima kasih dekat Najib sebab kalau tidak kerana dapat BR1M jangan harap lah ko nak dapat makan mewah sama macam yang Najib dan Rosmah selalu duk makan.

    Itu lah kerenganan yang BR1M sumbangkan kepada orang susah macam kawan aku tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku yakin dan percaya, yg kau cerita tu bukan kawan kau, tp kau sendirilah. Kau tau tak kat mana najib & rosmah selalu makan ikan bakar? takkan org mcm kau tak tau kan? najib kentut pun kauboleh tahu, takkan tmpat najib makan pun kau tak tau? aku nak pegi makan tempat tu jugaklah dgn duit BRIM ni....

      Delete
  6. Cik Mamak pedukang apa nak buat ngan duit 650 ni nak beli kangkung seminggu tiga kilo pun tak cukup untuk setahun,atau kita sama2 laburkan untuk beli no ekor boleh ke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Anwar Ibrahim has created enough trouble to the country"

      Delete
  7. Rakyat selangor bijak...
    Kami sokong batalkan projek Langat2..
    Kami sokong catuan air..
    Rumah MB takde catu air...

    Kami susah takpe..janji MB kami senang lenang..

    ReplyDelete
  8. Khalid gagap anjingkan pakatan haram pas, pkr, dapig dgn tawas....daftar anak yg baru lahir duit dpt pada umur 18thn kan haramjadah punya khalid gagap semua kene kencing hahaha....lagi mulia BRIM dpt gak tiap tahun.....

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!