PANAS! APA RBF ONLINE TULIS PASAL KADIR JASIN DAN JOHAN JAAFAR NI?

Beberapa hari lepas sahabat blogger saya telah menulis tentang seorang otai yang saya hormati dan sanjungi, iaitu tentang Dato Kadir Jasin, KLIK SINI.

Itu adalah pendirian sahabat saya RBF Online, pada pandangan saya orang hebat seperti Kadir Jasin ni tidak boleh dipandang sepi, oleh sebab itu la saya nak share satu lagi artikel RBF Online tentang perbezaan Johan Jaafar dan Kadir Jasin dibawah ini:

Apa pandangan korang? Jom la share sikit...

106 Responses to "PANAS! APA RBF ONLINE TULIS PASAL KADIR JASIN DAN JOHAN JAAFAR NI?"

  1. apa komen bro PK tentang kenyataan terbaru kj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah jib bacul

      Ah jib pondan

      Ah jib dayus

      Ah jib bapok

      Ah jib gagal membenteras pelampau cina dap communist dong zong king kong

      Ah jib gagal memerangi pemberontak nasrani kafirun

      Ah jib gagal menghapuskan puak kopiah pas khawarij bebal bidaah sesat

      Ah jib gagal menangani marina mujahid kj liberal murtad

      Ah jib harus meletak jawatan tidak layak memimpin agama bangsa negara

      Ah jib adalah pemimpin lemah 7x lebih bodoh drpd paklah

      NYAH KAU AH JIB GOR

      Delete
    2. kurang panas.......kita kasi panas.....bewak kasi taruk........alo bewak bewak ameno sume.bangkai suda makan.tengok bro bewak pembangkai 635.itu baru ader class sebagai bewak pembangkai kesayangan piem ameno.alo bewak bewak ameno lain blum makan bangkai ker.mari layan kisah s/u bewak ameno pukul kamalanathan.bewak ameno banyak sangseng....pukul menteri ooooo.

      Delete
    3. 2 2 kat atas ni memang macai pr yang dibayar untuk tungu blog ni.

      Delete
  2. media prima dibwh pimpinan johan jaafar tk habis2 promosi kj, lhat saja bharian smlm gmbar kj kitool dmuka hdpn

    ReplyDelete
  3. org PAS kuat dua benda >>> MENGATA & BETINA..
    yg betina PAS suka selak mulut..
    yg jantan PAS suka selak kain..

    ReplyDelete
  4. KJ tu buat statement BN syok sendiri dia tak terasa kena kat kepala butoh dia sendiri ker?Shout Award betullah mamat before 40 nak jadi PM tu.Kepada Tuan Kadir Jasin.Jangan mimpilah diorang nak ambik tuan.Puak Kepala Butoh UMNO amat gerun kepada mereka yang bijak,berani dan genius.Mereka prefer yang LEMBAM, SEMBAB OTAK dan BEBAL.Tun M arkitek Malaysia pun kena tendang.Apa pulak Tuan Kadir Jasin ni.Pada mereka Roti Jala Hidung Serombong Kapal tu lah GENIUS dan THINKER yang maha hebat.

    PUKIMAK PUNYA AH JIB BENG

    ChaaaiiiiTTTT...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marah macamanapun kamu kat KJ, cakapnya memang betul. ANGGOTA KABINET SEMUANYA SYOK SENDIRI TERMASUK KJ JUGA.

      Delete
    2. Ibarat meludah PtuuiiiiHHH...!!! ke langit akhirnya terpalit ke muka shout awardnya sendiri.
      Inilah lifestyle....Oh Yeahhh...!!!

      Delete
    3. Ah jib bacul

      Ah jib pondan

      Ah jib dayus

      Ah jib bapok

      Ah jib gagal membenteras pelampau cina dap communist dong zong king kong

      Ah jib gagal memerangi pemberontak nasrani kafirun

      Ah jib gagal menghapuskan puak kopiah pas khawarij bebal bidaah sesat

      Ah jib gagal menangani marina mujahid kj liberal murtad

      Ah jib harus meletak jawatan tidak layak memimpin agama bangsa negara

      Ah jib adalah pemimpin lemah 7x lebih bodoh drpd paklah

      NYAH KAU AH JIB GOR

      Delete
    4. Kegagalan najib yang paling agong adalah.. Gagal meLETAKkan JAWATAN disaat semua rakyat sanggup dan besedia menerima keputusan itu dengan redha.

      Delete
    5. RC.....berapa ramai puak KEPALA BUTOH ada dalam umno nie.

      Delete
    6. 636 mabuk kangkung.tu dok memaki hamun merata rata.dulu takleh makan kangkung.la nie kangkung dah turun harga.maka jangan lagi maki piem.TENGOK.....jasa terbesar kerajaan.berjaya menurunkan harga kangkung.lepas nie jgn kata sayur mahal.sayur lain mahal....beli kangkung jer.

      Delete
  5. UMNO kalau nak panang umur, ambil lah sama nasihat dan pandangan orang yg berani bersuara. Kadir Jasin ialah orang yg berani berkata benar dan semakin kritikal terhdp UMNO. Saya yakin, dia tak mahu lihat UMNO hancur. Saya setia pd UMNO tp tak bermakna sy akan ikut telunjuk pemimpin yg lemah, cthnya Pak Lah. Kini Najib pula sdg dipantau.

    ReplyDelete
  6. Tun M arkitek Malaysia kena tendang ? Bila, siapa ? Ini isu kecil jer...biasalah. Ada orang suka Johan, ada yang suka Kadir Jasin. Masing masing ada jasa, ada duri. Tetapi yang paling penting untuk dibahaskan ialah berapa undi yang akan kita perolehi melalui perbahasan ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun M kena tendang tu maksudnya nasihat dia lansung Ah Jibon tak nak pakai.Harry Lee dah resign pun jadi Mentor Minister jugak.Ada pulak dengar Ah Jibon dengar nasihat Roti Jala serombong kapal.Malaysia Boleh punya spirit dah kena wipe out jadi 1Mangkok yang ntah haper-haper ntah.Ini bukan isu kecik macam bijik.Ini isu kecik yang boleh merebak jadi BESAU.
      Undi yang akan kita perolehi dari perbahasan ini ialah BN akan melingkup.

      Sekian

      Salam Hormat

      Delete
    2. Teruk teruk bn pun saya takkan undi pr kerana pr adalah yang paling hampas-sehampasnya.

      Delete
  7. Kedua-dua tokoh wartawan ini saya kenal sungguhpun tidak begitu rapat dengan Johan Jaafar, boss di Media Prima. Mereka berdua baru2 ini menerima banyak kritikan daripada komen2 di media sosial. Ada yang positif dan juga ada yang negatif. Kaki bodek dan ampu biasalah, kerana tidak ada sebarang pun yang percuma dalam dunia ini. Pada pandangan saya yang telah mengenai banyak pemimpin2 kita dari sudut dekat, sama ada orang politik mahupun wartawan, semua ada bakat masing2 dan juga perangai yang serupa apabila status, pangkat dan kemewahaan hidup sudah naik keatas kepala mereka. Malas nak komen lagi, sebab saya tidak mengharapkan sesuatu daripada mereka yang sentiasa memikirkan kemajuan hal duniawi dan kadang2 lupa daratan sehingga mereka jatuh terhempas!

    ReplyDelete
  8. Kan johan jaafar tu dulu kaki ampu favorit anwar ibrahim. Rencana nya banyak cium bontot sipeliwat. Kalau tak silap si pembodek tu dah kena tendang keluar.
    Tau tau aje, time tun dol kaki tidor berkuasa, kitol beruk jamaludin and the geng bawak masuk balik si kaki ampu tu.
    Kan si budak kitol tu juga yg bawak paspot kat anwar senyap2.
    Najib masak. Kiri kanan depan belakang, geng2 beruk kitol tengah pegang telur najib.
    jgn korang tak tahu, menteri tin kosong dan geng2 kitol tengah seronok sekarang ni. rancangan menteri tin kosong nak jadi pm makin cerah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyap ke benda apanya.Terkinja-kinja bagi passport.Ah Jibon pulak terikut-ikut dengan slogan "If u can't beat them u join them". Itu pasal segala PUKIMAK Menteri Hindraft,Wardina Taik,Marina Mahathir Taik,Rasuah Kitol Jadi Menteri,Budak Jamban Tingkat 4 dan banyak lagi PUKIMAK yang tak perform berselerak dan berterabur dalam barisan Ah Jibon.Ditambah pulak dengan Locemah Mansor.Haiiiyaaaa...ini macam aaaa Ah Jib,Soli aaaa wa cakap.U talak lama punya jadi PM nyeeerr punnn...!!!

      Telima Kasih nyerrr punnnn...!!

      Delete
    2. Cerita KJ bawa pasport tu sebenarnya cuma cover story. Alasan KJ jumpa Anwar utk sampaikan mesej Tun Dol nak bawak balik Anwar ke dalam UMNO. Bagi jawatan Timbalan. tapi sang peliwat tolak. Dia tamak nak terus jadi PM. Mujur juga kalau tidak bayangkan ekonomi lingkup zaman Tun Dol jadi 10 kali ganda!

      Delete
    3. politik golongan pandir ... mepandirkan melayu berotak subsidi.....

      Delete
  9. tak bodek dlm umno ...aalaamaat susah cari projek.... nk idup katakaaaaaaaaaaaaan.

    ReplyDelete
  10. woi macai omno beruk..ah jib pkai rantai emas ape citer masa p bg bantuan bnjir klmarin..anak badak x ttup aurat ape citer..pemimpin turki bini dia ttup aurat walau turki negara sekular..malaysia negara islam tp pemimpin langgar hukum..macai beruk x nak maki ke...beruk la ko macai...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perempuas PAS tutup aurat atas. Kemaluan bawah buka..hehe
      Melayu patut ikut turki, tak ada syariah atau pasukan intip konek dan pantat ikut Islam konon.
      Turki sekular, Melayu kalau nak maju kena sekular jangan ikut bontot Arab.
      alamat jadi Arab spring tabik kat Malaysia...

      Delete
    2. Munafik,, macam belul lah ko cakap..Melayu makin layu..Arab pandang sebelah mata 3rd class ,,melayu terhegeh2 nak jadi macam arab..

      Delete
    3. tengok you tube berapa ramai pakai tudong tapi selak bawah. cer perati takut2 kena saudara sendiri. jangan sedap kutuk orang.

      Delete
  11. Peluang telah diberi kepada Datuk Johan Jaafar. Pemerhatian nampaknya dia tak berapa performe jadi adalah elok diberi peluang kepada Datuk Kadir Jasin pula. Mmg Datuk Kadir Jasin very vokal...org sepertinya amat elok utk sesuatu transformasi.
    Apa2 pun terpulang pada YAB PM yg lebih suka dgr yg 'indah'2 je dari mendgr racun yg pahit.

    ReplyDelete
  12. Jgn lupa bro, Kadir jasin juga pernah u turn di zaman P.Lah....siap cium tangan lagi tu. Kalu Najib ptuii h betul nak selamat Islam dan Melayu di Malaysia ni , dia wajib tendang mangkuk Deris Jalang, Kj anak hantu, Omar yg takde Ong....Re-organise balik Pemandu. Lantik Tun M sebagai leader.
    Di kala ini,kita bukan berhadapan dgn Puaka Nuar jubo saja, bahkan hantu sial Lim Kiat Sial, Benggali tak sedar diri dan macam-macam jembalang lagi yg ada dalam online. Semua tengah bergabung ......Hantu Mak limah aka Rosmah tak cukup power utk berhadapan dgn jembalang jembalang ni.....Hantu mak limah @Roseemah sibuk dgn Summit , menabung utk beli subang besar telinga wanita Kenya....

    Najib pulak semakin karut dan khurafat...melolong "Pelabur datang Malaysia' kerana malaysia dalam ranking ke 6 negara mudah berniaga...Hoi Najib!!!! declare lah dulu berapa FDI yg engkau bawak sejak jadi PM......YILLLLEKKKK POOOOOCIKKKK .Agak-agaklah Najib.....ASB turun apa halllllll......banyaklah pelabur engkau... Macam2 tax yg engkau kenakan , sapa lah yg nak melabur kat sini....Pelabur Taiwan yg perbodohkan Pak Lah dulu pun tak nak melabur kat Malaysia......

    Najib jgn cerita banyak...step down please........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angkat jemuran......
      Harga kangkung dah TURUN.....!!

      Warghhh...Kah.....Kah...!!!

      Delete
    2. harga spenda dah turun jugak. suroh stopa ganti spenda...

      Delete
  13. Berita:"Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hanya mengiktiraf enam Majlis Agama Islam di Selatan Thailand untuk menguruskan pernikahan pasangan di negara ini."

    tak kesah lah enam ke sepuluh yang jakim iktiraf... Tapi korang tengok.. Celik biji mata tu luas -luas.
    malaysia yang dilaung-laung sebagai negara islam ni... bila warganya nak kahwin, kena pergi ke selatan thailand.. Kahwin dinegara kafir lebih mudah dari negara islam..

    What the fuckkkkkkksssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Percaya atau tidak, seorang anak luar nikah akan didaftarkan setiap 17 minit 17 saat!
      Menurut laporan rasmi Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), terdapat lebih 300,000 sijil
      kelahiran didaftarkan tanpa catatan nama bapa sejak tahun 2000 - 2012. Ini bermakna, secara purata, 2,500 kes anak luar nikah direkodkan setiap bulan atau 83.3 kes setiap hari."

      apa nak pelik ? Kita kan negara islam yang sering dijadikan contoh oleh negara lain. Rekod mesti gempakkkkkk

      Delete
    2. Yang paling banyak kes sex tak tekawal negerinya terletak bersempadan dgn Thailand katanya
      di tadbir oleh fuuuu...lamak...cer teka...cer teka.....kat mana tu?

      Delete
    3. umno dan seks berpisah tiadaJanuary 13, 2014 at 11:39 PM

      kedah..perak dan kelantan.kena tanya geng danok ler.....parpu lu pegi danok ada main burid tak?

      Delete
    4. anak luar nikah tgjwb bersama banteras.. krjn..ibu bapak..masyarakt..
      maslahnya asyik tuding sana sini.. yg menyalak2 nk buat HUDUD pn smpai skrg xbuat2.wpun agensi berkaitan dh sedia.. munafik lah!

      Ditambah pulak Selangor..igt kot bila BN tumbang kilang arak..rumah urut akan almost zero lah.. tgk2 masya Allah maskin bercambah2 tk terkawal.. pelacur pelbagai negara di import masuk berpusu2..letih Polis dan JAIS.. JAIS pulak dh kena ikat kaki.. olh MB munafik Selangor.. jd apa hasilnya skrg??

      Delete
    5. negara sekarang di bawah kuasa bn....hudud!!!

      Delete
    6. Kalau kita tengok akta hudud yang negara jiran buat, zina hukumya REJAM sampai mati..
      Yang anehnya.. dalam quran berzina hukunya ROTAN..

      Hukuman rejam kepada penzina hanya ada dalam kitab injil.. Diorang ni ikut ajaran mana sebenarnya... Hehhh

      Delete
    7. ngusik dipagi hariJanuary 14, 2014 at 8:12 AM

      134...tu ler masalah nyer.terasa diri tu hebat sangat.kunun nya ngaji dan kaji Al Quran tapi hukum Allah swt terhadap penzina pun tak tahu.mcm nie punya manusia ngaku Islam pun ader.ada baik nya ko buka tafsir dan terjemahan Al Quran.rotan tu untuk pasangan bujang jer la ngok.jika sudah berkahwin maka hukum nyer rejam dgn batu sampai mati.Dlm Al Quran ahli sunnah wal jamaahumno memang ler takder hukum rejam sebab zina tu aktibiti sampingan masa PAU.dan kadar kemaksiatan tinggi diSelangor adalah angkara 60 orang bewakian ameno yg diketuai Datuk.sekarang nie 60 bewakian tu dlm siasatan.tapi atas kertas jer.tindakan selanjut nyer.....mungkin AG akan kata tiada bukti.pelik gak dgn bewakian ameno nie.dok asyik bertambah kata nya tapi fakta angka takder.bole buat kisah dongengan jer.

      Delete
    8. Tunjuk sini ayat mana yang kata penzina perlu di rejam sampai mati.. Jangan nak jadi pembela kesesatan pulak.

      Delete
  14. kangkong dah turun harga..tima kasih la kat krajaan bn memahami denyut nadi rakyat..walaupun kangkong tiada dlm manifesto bn tetapi atas keperihatinan kpd rakyat kerajaan snggup dan dgn penuh berat hati trpaksa menurunkan harga kangkong walaupun trpaksa menanggung subsidi yg banyak..ini lah kerajaan yg perihatin kpd macai2nya yg memahami bahawa kangking makanan ruji bg tiap macai..aku sungguh terharu dgn pengorbanan kerajaan yg trlalu besar menurunkan harga kangkong menjadikan kangkong sayur termurah di dunia..tahniah kpd para macai dan beruk2 omno krn perjuangan anda utk menurunkan harga kangkong akhirnya trlaksana dan akhirnya kerajaan tunduk kpd macai agar kangkong d turunkan harga..tahniah kpd macai..

    STAR WARS:..terharu dgn prjuangan macai utk turunkan harga kangkong..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kangkung akan jadi komoditi utama negara.....syabas kerajaan kangkung.jasa terbesar piem kangkung selama memerintah negara kangkung.kangkungian.

      Delete
  15. fuck ah jib gor...puiiiii

    ReplyDelete
  16. baik makan kangkong dari makan babi dengan lim guaa end...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bewakian pembangkai menukar selera menjadi vegetarian.menyambut seruan piem kangkung bahawa harga kangkung turun.tahniah bewakian ameno.

      Delete
    2. anon 11.39 sabupas sanggup makan pork dr makankangkung dgn org UMNO..tuh dhsyat punya kufur iman..itu pun boleh jadi Timb Presiden PAS.. lagu mana kita nk pilih.. tkmaula duk sebat dosa..

      Delete
    3. Sanggup je tapi belum makan lagi.....

      Delete
  17. Malam ni Malam Rabiul Awwal 12, hari memperingati keputeraan Baginda Nabi Mulia Muhammad SAW.. Api Majusi beratus tahun pun terpadam pada malam ni 1460 tahun lalu.. kita sibuk tak habis2 politik kotor siang malam ni mengalah api majusi kah?
    Slow2 lah sikit..ikut hari sama lah.. ini politik takdak had langsung.. mcm Jahiliyyah.. yg songkok pun sama..yg kopiah lagilah.. pakai kopiah tp buruk Agama..

    Cubalag renung2 sama hari2 macam ni..ingt Nabi.. ingat soal hidup ini termasuk eknomi..kangkung.. gula petrol semua tupun dari Allah SWT.. Allah Yang Maha Berkuasa..bukan PM.. PM sbg asbab shj.. kuranglah caci mencaci..hina menghina.. Allah tak berkati dan ditakuti semua nikmat yg kita ada ni akan ditarik.. cukup2lah..

    SALAM MAULIDURRASUL 1435..BAGI YANG BERIMAN YANG MEMELIHARA NAMA ALLAH SWT SBG TUHAN YANG ESA.. YANG SELAIN DARI TU TAK LAYAK LAH DIUCAP..

    Wallahualam

    ReplyDelete
  18. Anon atas gaya penulisan bodoh mcm Adam Adli....

    Cerita kang kong najib ini sebenarnya metafora kpd rakyat marhaein tetang menu di. dlm diet mereka.Tetapi telah di olah oleh kaki fitnah PR menjadi satira yng kelakar.

    Kes kang kong samalah mcm cerita sinikal tun M dari peribahasa inggeris ttng syaitan yng di kenali.Di olah oleh kakii spin PR sehingga mereka menuduh tun m lebih mengenali syaitan dari malaikat.Sedangkn yng pernah sebut sanggup terimama pertolongangan syaitan.

    Dol taulah korang mat sondol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan tulisan anon 11:44 adalah untuk anon2 sebelum Hamba Allah 11:41.

      Pembetulan ayat:sedangkan pemimpin mereka yng pernah sebut sanggup terima pertolongan syaitan.

      Delete
    2. metafora?kah.kah.kah.kah.bewakian bodohpiang cuba menonjol kepandaian.namun kebodohan terserlah jua.bewakian.....cube lihat lidah ko.sahih bercabangkan.jika bodoh buat cara bodoh.pusing sana,pusing sini.....bewakian tetap bodoh jua.

      Delete
  19. Bg PR..Isu kangkung lebih penting dr serangan gereja terhadap umat Islam?
    tunggulah saat kehancuran.. aku tidak sama sekali akan join puak2 ini wpun diugut dgn mata pisau..
    sgt2 celaru dh.. Nabi Menangis klu Baginda masih ada..
    Sahabt perang Badar belah buah kurma 3 bahagian..besar mana buah kurma nk dibanding dgn macam2 benda yg kita mampu makan skrg..
    kalau golgan PR ni hidup zaman tu rasanya dh berdemo agaknya..nk ckp apa pd Nabi agknya.. belum lagi Allah uji dgn perperangan salib.. belum susah dh mengeluh kutuk sana sini.. tk langsung takut dgn Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.Rasulullah saw pasti nangis jika baginda ketahui rupa rupa nya ada pihak yg membezakan Islam disemenanjung dengan sabah/sarawak.kah.kah.kah.zaman nabi pun ader demo ler.banyak ngaji dan ikut kuliah yer.awat ler bewakian ameno nie bute perut.bodoh sesangat.saper yer yg meluluskan resolusi 10 perkara dan apa isi nya 10 perkara tu.sesungguh nya pemimpin ameno ler yg meluluskan penggunaan kalimah Allah swt oleh kristian.lagi mau tunding sama lain orang.nampak sangat bodoh nya bewakian.tu pasal piem bewakian tak mahu ulas isu kalimah Allah swt kerana piem bewakian tahu kejahatan ameno.hanya bewakian pembangkai yg jahil maklumat yg dimanipulasi oleh piem bewakian utk swing isu kalimah nie.berterabur komen bodoh bewakian pembangkai yg melontar tuduhan kepada lain.standard ler pencuri menjerit pencuri.....pencuri sambil menunding pada kelompok ramai.bewakian pembangkai pun terus berkejaran ke kelompok ramai tanpa maklumat sape pencuri sebenar nya.itu memang sinonim dgn perangai bewakian pembangkai.

      Delete
    2. AKu panggil ko kafir laknat wahai anon 8.45am
      Jgn ko hina Nabi aku wahai kafir!
      Nabi aku tkpernah berdemo atau mengambil amalan puak2 kuffar macam kau anon 8.45am
      Nabi seorng yg mulia berakhlak..Nabi dh pesan jg hak walaupun hak jalan.. hatta
      melaungkan nama Allah di jalan Nabi melarang.. apath lg membuat kerosakan dan ideologi iblis mc puak2 PR..

      wahai kafir laknat jgn kau masuk disini utk hina Nabi aku melainkan kau akan disiksa dgn sebrat2 siksa.
      Org mcm kau tklyk lg dipanggil manusia..ko bkn Muslim.. jgn ko hina Nabi dan pemimpin dgn kerosakan kekal otak ko..

      ko takkan selamat hidup atas dunia ni wahai kafir 8,45.. kau akan tersiksa di akhirat lbh jauh lagi.. ya Allah ko bglah sekeras2 peringatan kenapa manusia yg menulis pada 8.45AM di atas ini.. seperti mana Allah dtgkan peringatan kpd kaum2 yg lalu. Aminn

      Delete
    3. 1.yang ko meroyan bagai orang gila pahal bhaii!!apa yang ko spin pada Rasulullah pulak!!anon 8.45 cerita otak kankung najib dalam bab kalimah Allah!!memang ko pun otak kankung jugak!!
      2.ko nak tunjuk alim la pulak!!ko pergi suruh rosmah pakai tudung tu!!jangan cucuk botox!nampak macam hantu kak limah jee!!

      Delete
    4. ngusik hingga terkapiorJanuary 14, 2014 at 1:57 PM

      1153....maka dengan ini dirasakan kekafiran itu kembali kepada ko.aku bercerita di zaman nabi pun ada demo.demo...tau tak aper itu demo.bila pulak dalam ayat ayat aku menghina Rasulullah saw.ko ader masalah pemahaman ayat ker.ataupun ko mabuk kangkung.kesian ler aku tengok ko.mungkin macam nie ker pemahaman bewakian.kesian ko...buta buta jer dah kafir.jika mabuk kangkung pun........agak agak ler.kesian ko.jelas sangat kebodohan ko.aper ler malang nyer diri,mak dan bapa ko.lawak mabuk kangkung nie hebat betul ler,bole tergadai akidah.lastly banyak isthifar dan ngucap yer.for sure bewakian always bewakian.

      Delete
    5. hatta melaung nama Allah swt dijalan nabi larang.makna yg ameno dan ngo mesra ameno yg selalu menjerit jerit di demo halal jalanan pun salah ler ye dak.1153....ader berani ko pergi cepuk sorang sorang ahli ameno yg jerit jerit menyebut nama Allah tu.sebab ko kata nabi larang.meh kita sama sama cepuk dema.syiok gak cepuk bewakian ameno nie.gian dah nie....lama dah tak cepuk bewakian ameno.

      Delete
    6. Melayu jahiliyah perosak Islam.

      Delete
    7. Melayu jahiliyah perosak Islam.

      Delete
    8. Melayu jahiliyah perosak Islam.

      Delete
  20. Kenapa nk jd org beriman dan baik semua nk kena sandar pd keadaan Najib/Rosmah dan UMNO?
    Kalau Rosmah tk pakai tudung bkn kita yg akan disoal.. utk apa kita tanam 'saham' dosa percuma beri pahala pd Rosmah? kalau sblm dia meninggal nanti..dia sempat tutup aurat.. dia munajat pd Tuhan.. mcm mana keadaan kita pulak nnt di sisi Tuhan?
    politik jenis apa ini yg dimainkan PAS dan Melayu2 Pakatan..xdk sempadan langsung.. mcm budak.. mcm Athies yg tidak bertuhan.. semua mcm ditentukan sndiri..
    Kenapa sikit2 nk kutuk caci pemimpin sedangkan kita bukan ditahap di halang beribadah pd Allah..
    Jika kita hancurkan semua ini ditakuti yg dtg mengganti tidak sebaik ini lagi.. lihatlah di Syiria.. semalam dhj sudah 500 org terbunuh.. di Mesir.. institusi Al-Azhar dirobek.. apakah ini kemenangan Islam??

    Negar2 kafir aman damai..negara2 Islam berkocak sana ini..malulah kita pd Allah..

    ReplyDelete
  21. Mahu akui atau tidak sbnrnya Najib kategori org baik.. wpun dia ada kelemahan tp dia tk zalim pd rakyat cuma doktrin dan hasutan fitnah menguasai kebenaran.
    Kita tkpernah masuk dlm hati pengajaran yg Allah turunkan..sejak zaman di jajah Portugis-Belanda-British-Jepun-pengganas Komunis.. Allah tidak jadikan jalan cerita sejarah negara ini sbg SIA2.. org yg anggap SIA2 atau enteng org itu tidak beriman dgn Allah..

    Pengajaran lalu untuk kita berubah skrg ini jd lebih baik..lebih bersyukur.. perbaiki apa yg kurang.. bukan hina sayur kangkung.. skrg main sindir lah sayur kangkung sbb kita mampu makan KFC, Brger King, kenny Rodgers.. etc.. jgn smpai Tuhan murka dgn gelagat kita saling menghina ini akhirnya sayur kangkung akan ganti nasi beras.. nk politik gunalah akal.. isu berat Gereja dan kafir sedang menginjak2 Aqidah kita..itu yg akan bwk ke akhirat.. bkn sayur kangkung..

    kenapalah org Melayu mudah tertipu..mudah terikut2 perkara yg songsang.. zaman 80-an dlu tiada internet.. hidup sederhana.. bas awam jd kenderaan harian.. makan masak di rumah..jimat cari rezeki.. kenapa kita boleh sj hidup aman? tenang? tp skrg?

    sebuah rumah 2-3 buah kereta.. astro.. hawa dingin.. rumah kayu pun ada astro.. makanan sampai buang merata2.. tp kita lagi tak puas.. merusuh..bebal.. krjn makin lembut pt rakyat makin zalim..
    apakah tidka fikir Allah akan tarik semua ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bn zalim dan bodoh... Rakyat susah tidak dipeduli.. Yang dah senang lenang dibantu pula.. tuuiiiiih

      Delete
    2. lagi beri nasihat lg samseng..xmakan nasihat..keras hati..kerja mencaci dan menyalahkan pihak lain.. mmg mreka ini pewaris gol.bani israel..yahudi..
      hanya Allah shj layak ajar mereka2 ini..
      wallahualam..

      Delete
    3. Dia ni dari group mahasewel adam adli.Sebab tu tak boleh terima pandangan.Otak dah beku tal boleh berfikir.Ada hati nak jadi pemimpin puiiiiiii.

      Delete
    4. Siapa kata BN zalim? Yang PR arah tutup Pusat giat Mara di Selangor tu tak zalim ke?
      BN sediakan tempat untuk Belia belajar kemahiran untuk kebaikan. Macai PR x boleh fikir ke?

      Delete
  22. dalam dunia ini.. manusia sering tewas kerana BUDU. ( Burit + Duit.)

    ReplyDelete
  23. Apa laa nak jadi dengan orang melayu ni . Semenjak beratus tahun , suka sangat bergaduh sesama sendiri .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Freethinker...anda bangsa apa?
      Sekira nya bangsa anda terbahagi kepada dua puak,
      Anda berada dipuak yang sangat baik dan suka pada keadilan dan kedamaian.
      Puak yang satu lagi suka pada perkara yang tidak baik dan suka bebuat keganasan dan kerosakan, dan mereka berbangga dengan apa yang mereka lakukan.

      Adakah anda mahu bersatu dengan puak berkenaan atas sebab mereka sebangsa dengan anda?....atau bagaimana?

      Delete
  24. 1.dua-duanya pemakan kangkung!!
    2.kuda tunggangan orang jee!!

    ReplyDelete
  25. macai omno bkfast kangkong pg ni..kakahkahkah...

    ReplyDelete
  26. ISU KANGKUNG TURUN HARGA RAKYAT TIDAK PUJI KERAJAAN ... PROF DIRAJA UNGKU AZIZ PUN BERSUARA JUGA!!!

    "Terbukti rakyat Malaysia tidak mudah dikangkungkan. Siapa kangkung sebenarnya? Pucuknya angkuh memanjat bukit tak sedar akar terendam air parit."

    Dalam maknanya tu ....

    Pucuknya angkuh memanjat bukit,
    tak sedar akar terendam air parit,
    rakyat mengeluh lelah dan sakit,
    sedikit diberi banyak diungkit..

    Pucuknya angkuh memanjat bukit,
    Tak sedar akar diair parit,
    Bagaikan melepas anjing tersepit,
    Dah jadi pemimpin , rakyat digigit.



    Apakah nanti Pak Ungku juga bakal diserang garang oleh para soldadu siber pro UMNO?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini puisi dah berkurun jadi tak perlu ulang cerita basi

      Delete
    2. Memang cerita basi.
      Tapi anda perlu bersyukur, kerana harga kankong dah turun...y

      Delete
    3. 1.kankong free yang tumbuh liaq dalam parit busuk!!bangla jual!!murahla yee!!
      2.dari Pm hingga kuncu-kuncunya semuanya kankong belaka!!
      3.azeezz rahim MBA!!kah!kahkah!!

      Delete
  27. KANGKONG..KAHKAHKAH...MACAI KANGKONG..MACAI OMNO KONGKALIKONG....KAHKAHKAHKAHKAH

    ReplyDelete
  28. Cukup jahat penulis yg berotak pembangkang diatas.. sempadan Agama dan hormat pemimpin yg Allah takdirkan mereka langgar habis2.. org mcm di atas ni jika zaman Nabi, entah Nabi juga akan dihina jd berada dgn puak Abu Lahab dan Abu Jahal.. zaman Saidina Umar org mcm 8.45am diatas mgkin sudah kena pancung.. tgn jari yg Allah kurniakan bkn nk c

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgn jari yg Allah kurniakan bkn nk cari kebaikan.bukan nk insafi hari mulia Maulid ini utk perbaiki diri...tp semakin jahat angkuh dan sombong dimuka bumi Allah ini... Syaitan dimurkai Allah krn sifat sombong.. tidak halal menghina pemimpin yg bersaudara seagama dgn kita selagi mana dia tidak menyekat kita untuk Tauhid kpd Allah.. jgn melampaui batas sehingga Allah murkai.

      Delete
    2. Hari2 kerja tulis hina dan caci pemimpin..hina org itu ini..seolah2 tidak takut Allah..tidak heran dgn kematian. org ini amat angkuh..org ini akan tersiksa sakarultul mautnya.. org ini tak kan hidup senang.. wpun aku tk kenal org ini aku yakin hidupnyha tk senang.. Allah akn bg hatinya celaru, hidupnya tidak tenang..

      jgn sampai Allah lumpuhkan otak kau wahai anon di atas..jgn smpai bila ko bangun nnt hanya mata kau shj yg bolehgerak.. jari jemari ko dh mati.. wktu itu ko tahu tinggi mana langit Allah.. skrg ko hina puas2 kutuk dan caci puas2.. sebesar zarah kebaikan Allah catat dn sbesar zarah kejahatan juga Allah akan balas..

      SALAM MAULID NABI BG SEMUA MUSLIMIN YG BERIMAN DENGAN ALLAH YANG MAHA ESA..

      Walahualam..

      Delete
    3. aku rasa ler jika dizaman nabi,nescaya baginda berdukacita teramat sangat.kerana pemimpin ug mengatakan hukum Islam ketinggalan zaman dan menyebabkan negara mundur masih menerajui negara.bro Islam tu keseluruhan bukan skit skit.agak agak ler nak tengok orang lumpuh.takut ko plak yg lumpuh.ayat ko pun dah tahu saper ko sabenar nya.menyembunyi hipokrit disebalik topeng.pirahhhhhhh.otak kangkung betul ko nie.

      Delete
    4. aku 845.pemimpin unjuran Rasulullah tak akan aku langgari.malahan akan aku dokong sepanjang masa.bukan buah dokong yer.takut gak nanti otak kangkung ingat buah plak.ko citer kat aku PASDAPX....adakah ko cukup yakin 100% bahawa pemimpin ko itu mentaati Allah.ada mereka ikuti tinggalan Rasulullah saw iaitu Al Quran dan sunnah.citer mai.tak payah pikir jauh jauh ler.apa hukum lelaki memakai rantai.itu baru awalan perintah Allah swt pada diri pemimpin ko.tu belum masuk bab kehidupan seterus nyer.pemimpin yg mentaati Allah swt dan Islam sume orang taat ler.tapi pemimpin yg menyalahkan kedudukan malahan menghina hukum Islam aper perlu tidak disanggahi..ko patut risau nanti disana nak menjawab.dan aku rasa kehidupan aku ok jer.kehidupan ko plak mcm mana.jgn dok risau kehidupan aku,risaukan kehidupan ko.dan ingat bro....jgn Islam sekerat kerat jer yea.

      Delete
    5. 8:45

      Cer ko bagi satu pandangan siapa pemimpin yng patut menjadi pemimpin di Malaysia?
      Cer ko bagi satu cadangan!

      Delete
    6. Bro PASDAPX,
      Syahdu betul lu punya ayat. Tapi lu kena ingat bro, jangan Jabariah kan hidup anda. berpijaklah kpd realiti.

      8 orang yg harus di ghibah tulisan Al Imam AL ghazali (Sila rujuk Ihya Ulumiddin) salah satu satunya adalah pemimpin yg tidak memenangi kemaslahatan kaum muslimin itu harus di umpat......Jangan terfokus kpd zaman Nabawiah kerana itu adalah zaman terbaik, cuba baca zaman khlifah Bani Umaiyah terutamanya era Yazid Bin Umaiyyah dimana kaum muslimin ketika itu takut nak menegur hinggakan Yazid melastik Kaabah dgn batu hingga sebahagian dari Kaabah runtuh.
      Cukup maruah dan aqidah kita diMalaysia ini semakin runtuh. Sebahagian dari kita wajib bangun dgn kemampuan yg ada , jika tidak dapat meluruskan, cukuplah dgn memberi peringatan.
      Saidina Umar ra. ketika dibaiah utk menjadi Amirul Mukminin, bangkit seorang Arab Badwi lalu berkata.
      "Wahai Umar, jika engkau bengkok nescaya kami luruskan dgn pedang ini"

      Seandainya saudara berada disitu pada ketika itu, adakah saudara akan mengatakan bahawa itu bukan ajaran Nabi....Adakah anda lebih alim dari Sai.Umar sendiri. Inilah kepimpinan yg kita perlukan. Sedia menerima kritikan.

      Teringat kata Sai,Umar, Sekiranya negeri ini kekurangan makanan , akulah orang yg pertama yang akan merasakan lapar, dan sekiranya rakyat ku kenyang, akulah orang yg terakhir yg merasa kan kekenyangan .

      Senario pada hari ini bebrbeza,
      Aku mesti kenyang rakyat ku perlu berjimat cermat,
      Tambang bas naik bolih jalan kaki.
      Aku isi patrol free, rakyat ku, aku tarik subsidi...

      Pertimbangkan secara ASWJ. Tidak mempertuhankan pemimpin dan tidak menidakkan kepimpinan. Pemimpin kita khususnya Najib, bahwa arwah bapa beliau adalah seorang pengidap kanser. Sekiranya Najib menyedari bahawa beliau juga berpotensi besar utk mengidap penyakit yg sama spt arwah bapa beliau. Alangkah menyesalnya beliau di kala nyawa berada di tenggorok , melihat anak dan isteri tidak berada didlam ketaatan kpd Allah.

      Ingat hadis Nabi,
      Ad dayus la yadkhulul jannah
      Dayus tidak akan masuk syurga .

      Wallahu'lam
      Sekian.

      Delete
    7. 353 aku cadangkan pemimpin yg meletakan keimanan sebagai panduan memerintah.apa macam setuju.

      Delete
    8. Vellfire & 8.45, usahlah tiru sifat bangsa Yahudi suka berdolak dalih.
      Skrg ni kalau semua dlm keadaan tk sempurna..apakah kita kena musnahkan semua yg ada?
      Maslahat ummah ikut cara iblis atau ikut cara wastiyyah Islam?
      Rakyat skrg menderita tahap mana? merangkak ke pergi masjid? kedai2 makan siang malam penuh 24 jam. apakah ini dikatakan 'maslahat' yg divcabuli pemimpin?

      Zaman Nabi wktu mlm ialah waktu ibadah..rakyat skrg buat apa? jgn dambakan pemimpin sehebat Muhammad Al Fateh klu rakyat sperti kaum Bani Israel..

      Kalau xboleh buat semua jghn tinggal semua.
      Xboleh buat HUDUD jgn rosakkan Aqidah..
      jgn menipu Allah dgn topeng2 Agama.. klu pemimpin xsempurna apakah halal bg kita ghibah? rosakkan yg baik?

      Delete
    9. 845.. yg nk ganti skrg tu 100% ikut perintah Allah ke?
      Aqidah pun jahanam..boleh main2 dgn kafir..

      Munafik!
      sorrylah no respect..wpun aku xsokong BN!

      Delete
    10. Anon 817,
      Vellfire tulis ada sandaran ......Imam Al Ghazali ...ko apa sandaran ko...apa rujukan ko...
      Apa ko ingat zaman Sai.Umar rakyat dia merangkak ke....cakap pakai kepala lutut....

      Engko paham dulu definisi maslahat dalam takrifan usul fiqh baru ngko masuk balik sini...

      Delete
  29. Kesimpulanya berdasarkn komen di atas kumpulan yng suka menyondol memang ganas!
    Tak pernah pula dlm hadis atau nas menerangkn di dalam syurga ada kumpulan yng ganas.



    ReplyDelete
  30. baik makan kangkung la wei...dari makan babi dengan lim guana end. kangkung dah tentu halal walau tumbuh dalam parit. daging babi tetap haram walau diberi makan kangkung....

    ReplyDelete
  31. macai kangkong sb pemimpin kangkong..pemimpin omno ko tu yg patut takutkan azab Allah..memperbodohkan rakyat..dah la pemimpin islam,mngku negara islam tetapi memerintah jauh dari landasan islam..menggunakan kedudukan untuk kepentingan diri sndiri..x takut ke azab Allah..menindas rakyat dgn mmberi tekanan segala cukai..tetapi mereka bermewah2..ko x fikir ke kesusahan rakyat..mcm mna dgn penoreh getah..mcm mna dgn nelayan dan petani dan lain2..ko x fikir ke penderitaan mereka..anak2 ramai nak skolah..sdgkan pemimpin ko hidup brmewah2..mmang pemimpin mcm ni patut dikeji..spatutnya ko kena tau mcm mna tngungjwb pemimpin kpd rakyat..pemimpin spatutnya mnjaga rakyat..ko cuba tgk negara kita..knp makin teruk gejala sosial dan penjenayah..smua ni adalah bala Allah sb pemimpin ko islam tp mempersendakan islam..pemimpin ko x berusaha pun mendidik rakyat kearah islam..ko kena fham apa itu pemerintahan islam..jgn ko nak salahkan org yg mengeji pemimpin ko..para remaja disajikan dgn hiburan melampau..buat konsert galak maksiat..mcm mna akidah remaja x goyang..dah tau islam diserang patutnya pemimpin ko brusaha menguatkan akidah rakyat..bukan mengalakkan maksiat..juga jgn memperbodokan rakyat dgn turunkan harga kangkong..ko ingt rakyat otak mcm ko ke..ko juga kena ingt ko pun akan dipersoal diakirat sb ko yg memilih pemimpin..ko x kan trlepas..ko kongsi la dosa pemimpin ko..ko kena blajar dr sejarah..baca la buku kisah imam 4 mazhab..ko kan tau apa makna pemimpin dan tanggungjwb kpd rakyat..ko puji la pemimpin kangkong ko..mudah mudahan ko dpt petunjuk dr Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Butuhlah syaitan pas.. Tanggong jawab kerajaan bukanya menjadikan rakyatnya warak. Kalau dah jenis sesat tu takde sapa boleh tolong

      Delete
    2. Jauh dr landasan Islam? itu puak macai PAS yg ckp..puak munafik yg mcm ko ckp..
      Kerangka Syariah yg wujud skrg terjadi sndiri ke?Krjn yg gubal k..bkn lord reik k..
      Klu betul tulen puak ko ckp pasal Islam.. kenapa skrg dh ckp bab HUDUD?

      Manifesto PR lebih keji dr BN.. soal Islam lngsung xde.. siap GUGUR terus negara Islam
      itu ke cara macai nk ckp 'landasan Islam'?
      Skrg isu kalimah Allah.. mana dia sokongan lawan gereja?
      itu itu dh jelas difatwakan.. tp kenapa puak macai sokong puak gereja?

      Jgn bohonglah macai.. jgn pura2 tnjuk nk pd Agama..tp MUNAFIK.. org2 mcm ni yg akan jd penentang Nabi.. skrg ni pura2 dlm topeng.. Islam tu jelas..xboleh buat semua jgn tolak semua.. xboleh capai semua jgn hancur semua..

      xboleh lawan Kristian di Sabah Sarawak jgn bodohkan diri sokong kristian di Semenanjung..

      PAS Munafik + PKR Sekular+ Kafir DAP = Dajjal

      Delete
  32. Pak Ungku walaupun seorang ilmuan ttp berdasarkn notanya dia pun mcm orang lain juga!


    Untuk pengetahuan kangkong dari keluaga Ipomoea asalnya tumbuh liar di dalam parit.Dan di jadikn sebagai sayuran krn kaya dgn kandungan zat gizi yng di perlukan tubuh badan.Di dalam 100 gram sayur kangkong mengandungi 90%air,Protein3%,serat0.9%,lemak0.9%,karbohidrat4.3%,mineral2%,asam nikotinamid0.6mg,riboflavin120mg.vitamin c137mg dan vitamin E 11mg.

    Selain itu kangkung juga mengandungi karotin,asid amino dan polifenol.Jenis mineral yng terkandung dlm
    kangkung seperti natrium,kalium,kalcium,zat besi,zinc dan cuprum.
    (Sumber:prasaad K.Ndkk.International journal of botany 4(1),123-9,2008)

    Berdasarkn banyak zat gizi yng terkandung didlmnya maka kangkong baik utk,
    1.Efek sedasi,memberikan rasa tenang,mengurangkn kecemasan,menurunkn tekanan darah dan
    membuatkan mudah terlelap.
    2.Mencegah sembelit kerana kandungan serat dan air yng baik.
    3.Mengelakan pening akibat kekurangan zat besi.
    5.Baik utk mencegah proses degenerasi yng terjadi akibat radikal bebas kerana kaya dgn karotenold,
    polifenol, dan juga vitamin mineral yng bertidak sebagai antioksidan.

    Prof Ungku Aziz tidak sepatutnya membodohkan diri berdasarkn fakta khasiat kangkong. Kangkong sebenarnya telah di komersialkn malah ada yng di tanam secara hidroponik.

    Kpada mat sondol diatas berdasarkn fakta ini anda hanyalah tin kosong yng tidak tahu apa sebenarnya yng anda tulis kerana benci kpd Najib di sebabkn pengaruh pemimpin anda yng suka menyondol.
    Mat2 Sondol kat atas nie di sarankn makan kangkong banyak2 bagus utk otak.Oh ya jngn lupa ajak sekali prof Ungku Aziz.


    Kangkongggggg bellacan sattuuuuuuuu!
    Perghhhh...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 3:02,

      Dia orang yng mengutuk di sini kebanyakanya tak tahu apa2. Rasanya video ucapan Najib pasal kangkong ni pun dia orang tak tengok.Informasi dia orang hanyalah blog2 yng telah di spin.
      Cara mereka berfikir lambang kpd pemimpin mereka.

      Mereka patut makan kangkong berguni2 untk membetulkan otak!

      Delete
    2. Gay tak perlu makan kangkong kerana berak sentiasa dah lawas ekekekeke.

      Delete
    3. KONG..KONG KALIKONG
      OMNO KANGKONG
      MACAI NGANGKONG..
      huarghhh kahkahkah

      Delete
    4. Kesian anon 5:24..
      Sempena Maulid Nabi SAW mari kita perbanyakan selawat ke atas junjungan Nabi SAW semoga kita mendapat syafaat darinya di hari pembalasan nanti.
      Kita doakan juga semoga anon 5:24 ini sentiasa mendapat barakah di dunia dan akhirat.

      Delete
    5. Hati bila Allah hijab..hitam jahat mcm tu lah..
      kita tk boleh ubah mereka..
      mcm Abu Lahab dan Abu Jahal.wpun bersaudara dgn Nabi.. mereka kekal kafir dan diazab di akhirat..

      Ini puak yg terang2 hina Allah tiba2 mau ckp psl ke Islaman org lain?
      sendiri pun xbetul.. nk komen kerja org lain..lepas tu maki hamun je keje..
      jauh dr Akhlak Nabi.. org yg jauh dr akhlak mulia jgn haraplah akan berada bwh naungan Rahmat Allah..

      Delete
  33. Kangkung dihina..oleh kaum2 pewaris yahudi ini.
    Najib hanya bg contoh kangkong itu sayur yg xnaik.itu fakta benar
    kenapa nk pusing?
    Isu gereja hina Islam xmau sepakat.. tp isu kangkong pulak dimain2kan.
    Jgn smpai esok yg menghina ini terpaksa makan kangkong.. jgn hina sindir benda yg halal..

    ReplyDelete
  34. Yng mana lebih sedap Kangkong atau Kangkang...?

    Kangkong dibawa oleh PM..Kangkang di bawa oleh Elly!

    ReplyDelete
  35. Tadi kawan aku makan di sebuah kedai.
    Kwan aku pesan sayur kangkong dng suara yng agak jelas dan kuat...

    Belum sempat pelayan tu tulis kedengaran suara dari kedai sebelah
    You tak mau kangkong kangkang pun ada maaa..

    Opsss bila aku melihat sekeliling baru aku tersedar ini Negeri Selangor.
    Negeri di mana PAS bermakna Parti Angguk Sahaja!
    Muahahahaha.

    ReplyDelete
  36. kong kalikoNg..
    macai omno kaki kelentong
    piem suruh macai mkn kangkong
    macai berak dlm tong
    kak mah berak macai tanggung
    tp macai smua bengong
    tiap ari kena kelentong
    macai tetap jilat smpai badan melengkung...

    huarghhhh..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah ayat2 'akhlak' macai kangkang?

      xyh ckp le bab Islam.. memalukan.. sndiri pun xbetul..

      anjing kapir..

      Delete
  37. Johan Jaafah sebiji macam anwar..suka potong cakap orang..macam biadap je..kadir jasin jauh lebih baik berbanding si johan.. tapi kalau diizinkan Tuhan elok sangat najib letak jawatan..aman negara.. najib dgn anuar ibrata 2 jiwa 1 hati..main tarik tali hingga jerut leher orang melayu sendiri..

    ReplyDelete
  38. Nasib si najib dah kena sulah dan dimakan sumpah junjung Qoran tipu diri sendiri....... langgar akujanji sendiri! najib sama nasib sumpah orang minyak dlm filem p. ramli.

    ReplyDelete
  39. https://twitter.com/syahredzan Ni twitter anak Dato Johan Jaafar. Mungkin boleh bincang dengan dia .........

    ReplyDelete

Aku bagi korang komen bebas kat sini tapi aku harap korang kena bertanggungjawab dengan komen korang. Marilah kita raikan demokrasi dengan lebih beradab dan bertanggungjawab.

BERANI BUAT BERANI TANGGUNG LA YEA!